fbpx

Om hypen virker på mørke rande?

 

Vi laver om på systemet nu. Det betyder fremadrettet, at udgivelsen af månedens Book’n Beautybox ryger ud henholdsvis klokken otte og klokken ni – i to grupperinger, så ingen sidder i kø. Der ER landet produkter, så alle (der er interesseret) kan få i dag. Det sker her.

Og nu til et godt spørgsmål fra i går. Der er nemlig en vis hype omkring mandelolie i forhold til mørke rande under øjnene. Og det er både gak og godt. Sandheden er, at når du øger mængden af gode fedtsyrer på den hud omkring øjnene, som er mellem tre til fem gange tyndere end i resten af ansigtet, så støtter du dels en bedre barrierefunktion, dels en bedre evne til at modstå inflammation.

Vælg en ikke-fedtende olie. Mandelolie er for tung, hvis du spørger mig.

Det er netop fedtsyresammensætningen i hampefrøolie, der får alle op af stolen i øjeblikket. Hvis du derhjemme har hypenkerne- eller tidselolie er det også gode bud på olier, der indeholder en god mængde af de flerumættede fedtsyrer (alfalinolen- og linolsyre).

Hvad der ikke står til diskussion er, at indsatsen med at styrke netop barrierefunktionen og niveauet af gode fedtsyrer sammen med en mild A-vitaminsmøre gør noget ved mørke rande. Kombineret selvfølgelig med beskyttelse fra SPF.

DOG ER DET IKKE ALTID DET SAMME, som at de helt forsvinder. De kan gøre det. Men hvis årsagen eksempelvis er mangel på søvn, så kan du smøre herfra og til Grundlovsdag uden at se en synderlig forbedring.

MIT TIP: Uanset om du vælger A-vitaminproduktet og hampefrøolien fra April måneds Book’n Beautybox – eller hvad du evt. allerede har derhjemme – så fugtmister jeg området omkring øjnene først, inden oliedråberne kommer på. Det er så dødpine vigtigt, at de ikke er fedtede. Derefter en ansigtscreme med SPF, som også fungerer omkring øjnene. A-vitamin bruger jeg om aftenen.

02/04/2019
Forestil dig både at blive brændt af og få regningen
Sandheden om solcreme
04/04/2019
Fik du tjekket anmelder-holdet?
Ellers er det nu. Sammen med en anden chance.

Kommentarer

 • Rie Viola

  Har modtaget april måneds beautybox, men tænker hvad den fine overaskelse var??

  14/04/2019
 • @ Viola, lyder skønt med Paris. Desværre er det bedste sted, jeg kendte, lukket. Nemlig Aesops pop up. Er ikke opdateret godt nok på Paris.

  @ Charlotte Jansen, vi taler en lillebitte bedring af de grunde, som jeg nævner. Så hav endelig realistiske forventninger. Du må prøve dig frem med Jurlique-olien…en halv dråbe.

  @ Bente, nej desværre. Solmatematikken er sådan her: Smører du en halv anbefalet mængde på (halv mandel), så falder beskyttelsen med kvadratroden. Hvis du læser siderne om sol i SUPERHUD er det uddybet.

  @ Tanja, jeg ville undgå olie…men det er kun din hud, der kan vurdere det reelt. Og du har helt ret. Booster 3 fungerer til mange med rosacea. A-vit virker balancerende.

  @ Jette B, jeg kan kune give dig ret. Imponerende ikke-fedtende.

  Stor hilsen Anette

  @ ZS, 1000 tak for dit indspark. Det er guld værd.

  04/04/2019
 • Jette B

  Jeg har købt en lille prøve 5 ml. af olien hos proshave.dk.
  En yderst behagelig olie, let og ikke fedtet, der skal ikke ret meget til. Det kan sagtens være en olie, jeg vender tilbage til i alm. størrelse.

  03/04/2019
 • Kære alle, 1000 tak for jeres indspark og spørgsmål. Jeg er tilbage torsdag morgen på bloggen. Stor hilsen Anette

  03/04/2019
 • ZS

  @Tanjaelisabet
  Jeg har også rosacea, men blandingen af økologisk hybenkerneolie, granatæbleolie og hindbærkerneolie i lige dele fungerer fint for mig (fandt tippet på nettet). I hverdagene putter jeg et par dråber af blandingen på kinderne, og med jævne mellemrum laver jeg en ansigtsmassage med blandingen om aftenen. Der skulle være en masse gode ting i netop disse olier.
  Jeg bruger både EGF og BP Superbooster 3 som øjencreme, og det fungerer fint for mig, men nu vil jeg også prøve med olierne.

  03/04/2019
 • TanjaElisabet

  Hej Anette,

  Jeg har hørt at man skal passe på med olie og rosacea. Jeg har mild rosacea, men vil jeg kunne bruge en olie omkring øjnene? Vil også gerne spørge til, hvilken a-vitamin man kan bruge om øjnene? Jeg er lige blevet 40, så det skader vel ikke at hjælpe lidt ekstra. Jeg bruger BPs super booster til ansigtetog er glad for den.

  Mange tak for alt det du skriver, jeg har lært og lærer fortsat enormt meget.

  Bedste hilsner
  /Tanja

  03/04/2019
 • Bente

  Lige et spørgsmål til det med solfaktor: Når jeg bruger Dermalogicas primer – med faktor 20 og Tromborgs mineral pudder med faktor 20 ovenpå hinanden er det ikke at tælle for, at jeg har faktor 20 på?

  Havde kæmpe portion faktor 50 på i weekenden, mens jeg sad i solen havde jeg pæn tykt håndklæde over ansigtet – og alligevel fik jeg farve ……

  03/04/2019
 • Det er lige hvad jeg har brug for at høre, for trods masser søvn har jeg stadig sorte rander under øjnene.
  Jeg vidste ikke at olie ( havde aldrig turde komme olie rundt om øjenen før dette tip)og a-vitamin virker mod mørke rander Jeg har købt denne måneds Beauty box,glæder mig til og gå igang. Kan jeg også bruge min jurlique olie,eller er den for fed?
  Og min Verso 2 rundt om øjenene? Jeg skal ha en fenol Peeling d.26 april da jeg som dig har skambudt min hud alt for meget sol pga af psoriasis som nu er blevet til og leve med.Nu får jeg en ny chance med fornyet hud som jeg vil gøre alt for og passe på.
  Tak for og gøre mig mere klog på min hud Undskyld den lange smøre .
  Kh Charlotte 66

  03/04/2019
 • Viola

  Hej Annette.

  Kan du anbefale en god behandler/skønhedsklinik i Paris?
  Jeg får normalt en dybderens ca. en gang om måneden i Kbh. Men nu bor jeg mere eller mindre i Paris det næste halve års tid og der er langt til Kbh hver gang jeg skal til frisør, have en ansigtsbehandling eller andet så jeg søger nogle gode behandlere i Paris og tænkte at du må være den rette at spørge

  Kh Viola

  03/04/2019