fbpx

Forestil dig både at blive brændt af og få regningen

Ét er at blive brændt af. Noget andet er at sidde tilbage med en regning – måske flere årtier senere – lydende på lige dele pigmentplamager, tørre linjer og rødmossede karsprængninger.

Solbeskyttelse er altid et ømt emne, for der er mange holdninger. Her er de fem vigtigste sandheder på tværs af præferencer:

#1 VI FÅR FOR LIDT 

Skygge og tøj er den vigtigste beskyttelse – solcreme er en ekstra forsikring, hvor sjatsmøring giver falske forhåbninger. Ansigtet kræver en mandelstor portion, og tricket er at smøre sig ind ad to omgange, hvis det føles for fedtet. Først den ene halvdel af den nødvendige mængde, så drik kaffe og børst tænder… og så den anden halvdel.

Glæd dig til Mádaras XL-størrelse, som kommer i Magasin om få dage – irriterer ikke øjnene, indeholder antioxidanter og god fugtmætning.

#2 SUPPLÉR

Hvis man har makeup på, kan det være svært at supplere med SPF i løbet af dagen. Hav altid en god ansigtsmist med SPF i tasken. Filorga er blandt de gode bud. Når det gælder kroppen, så er jeg begejstret for Shiseidos WetForce Mist, der med fugtmætning og antioxidanter er behagelig, bekvem og fin også til tyndhårede uden at fedte håret. Og kan bruges til både ansigt og krop.

#3 DET SKAL VÆRE NEMT & FØLES GODT

De forskellige holdninger kan vi endevende herfra og til juleaften. Øko. Ikke-øko. Parfume-fri eller velduftende. Certificeret eller ikke. Fysiske eller kemiske filtre – eller en god blanding. Dyr eller prisbillig. Det vigtigste er, at du finder dét produkt, den konsistens, det prisleje, der gør, at du ikke dropper SPF.

Læs mere her.

#4 KORAL-KÆRLIG SOLBESKYTTELSE

Temperaturstigningen i verdenshavene får koraler til at blegne og dø. Den negative aktie, som visse solbeskyttelsesfiltre har i den sammenhæng, er vigtig at tage højde for. Overordnet er det her en god idé at vælge europæisk solbeskyttelse, for USA bøvler stadig med nogle gammeldags, blacklistede filtre.

Jeg er begejstret for RENS nye solbeskyttelsescreme, fordi den er let matterende og ekstra god i forhold til det blå HEV-lys (fra computer/mobilstråler).

I forhold til de forskellige certificeringer, så har TÆNK KEMI lavet en fin oversigt her.

# GÅ MED LIVREM & SELER

Afkølet frisk grøn te er en solid – og prisbillig – antioxidant. Dup den på som en toner før din SPF. Hvis du ikke er til hjemmelavet bland-selv beauty, så vælg en fugtmist med antioxidanter – jeg er begejstret for den nye fra Clarins, fordi den også indeholder blødgørende kokosvand.

MANGE HAR SPURGT EFTER TRYLLECREMEN. Den fås på apoteket eller online her. I øvrigt samme princip som Shiseido Waso Color-Smart Day Moisturizer SPF 30.

PÅ BEAUTYSPACE OM FÅ DAGE Jeg har lavet en test i forhold til solbeskyttelse, der går ekstra fint i spænd med makeup. Som altså ikke drysser eller flager.

@beautyspace på Instagram

31/03/2019
Kræv mere sandhed, mindre overflade
Se, hvem der leverer. Og hvem der bare tager dig for pengenes skyld.
03/04/2019
Om hypen virker på mørke rande?
Ja den gør.

Kommentarer

 • @ Jette B, Måske kan du nøjes med én creme med SPF. Det er jo, hvordan DIN hud har det. Godt du er så flittig.

  @ Christina, Og se det er jo gakket. Alle har brug for fugt og antixoidanter. Men serien som helhed er tiltænkt en yngre gruppe.

  @ Anne-Marie, klart ja. Enig. Men når det gælder supplement-sprays, så vil de være kemiske. Så det er undtagelsen.

  @ Marie-Louise, Jo Biodermas mist. Både Wasos bud, Origins bud og nu også Avene, er ‘tryllecreme’, der ændrer sig ved kontakt med huden. Avenes er uden silikone.

  @ Rebecca, jeg forstår dig til fulde. Du skal bestemt ikke ødelægge det gode arbejde med for fede solcreme. Hvis den BB du har fungerer godt, så vil du jo ca opnå 1/4 af den lovede beskyttelse ved at smøre halvdelen på (jeg går ikke ud fra at du smører en mandelstor portion i ansigtet). Det kan så suppleres med antioxidanter, som du allerede har på under – og måske et par strøg med en mineral pudder, som også har SPF? Det afhænger jo også af, om du opholder dig i direkte sol?

  @ Camilla, du kan sagtens fortsætte med den du beskriver. Den buttede brune er en lidt opgraderet version, de sælger fra deres sit.

  @ Jette B, det kan du sagtens gøre. Klappe det på.

  @ Kirsten V, tak for indspark.

  Stor hilsen Anette

  @

  04/04/2019
 • 1000 tak for alle ord og spørgsmål. Jeg er tilbage torsdag morgen. KH Anette

  03/04/2019
 • Kirsten V

  Mange tak for alle dine gode råd og inspiration Anette. ❤

  Det er også en god ide med en paraply af og til. 🙂

  Jeg bruger paraply af og til, når jeg går udenfor. Især dage hvor jeg ikke har lyst til meget solcream pga hvis jeg skal noget senere…..

  02/04/2019
 • Jette B

  Jeg har det svært med mist med Spf. Jeg får det i øjnene, i håret og på tøjet… Kan være jeg fumler. Kan jeg ikke spraye på håndfladen og klappe det på huden???

  02/04/2019
 • Camilla

  Jeg har i nogle år spist Lysi-fiskeolie, som du havde anbefalet. Den lidt flade firkantede flaske som var i en gul æske og for en del tid siden blev æsken lavet blå og hvid. Den jeg har set dig med de sidste par gange hedder også Lysi, men er en buttet rund flaske. Er der mon den samme eller har du skiftet?

  02/04/2019
 • Rebecca

  Iiiiiiih altså. Jeg forstår reglen om at den skal på, solcremen, men jeg er aldrig rigtig kommet længere end til det. Min akne er så slem og jeg har ikke lyst til at ‘jeopardize’ med solcreme, når jeg er vant til at den kan ødelægge alt det fine arbejde min AHA, A-vitamin, fugtmagneter og antioxidanter ellers har fået lov at gøre. Min akne forværres altså, trods jeg sidst nyligt, igen, har prøvet mig med en som Avenés eksempel på en anti-akne solcreme.
  Jeg kan ikke med det kompromis at jeg skal se værre ud end da jeg var teenager, men jeg vil så gerne finde en løsning.
  Uanset hvor jeg søger er der tale om online magasiner og influenseres anbefalinger som jeg føler mindre og mindre tillid til i overflod af økonomiske incitamenter. Mit ‘kompromis’ er blevet BB cream med spf 25, men med alle de spf-regler der er, har jeg en fornemmelse af, at det ikke er nok. Ja jeg lyder måske frustreret, og det er jeg, men håber du måske har et konstruktivt råd.

  02/04/2019
 • Marie-Louise Jønsson

  Har du ikke et bud på en billigere mist med solfaktor til senere på dagen når man har makeup på ? Og hvorfor kalder du Avene solcremen for “tryllecreme” ? Det troede jeg var den farvede dagcreme fra Origins

  02/04/2019
 • Anne-Marie Andersen

  Lise Grossman havde en dialog sidste år om hvad der skulle på først, det med en producent mener jeg. Tilbagemeldingen lød at kemiske filtre skulle på først for at komme i kontakt med og reagere med huden. Fysiske yderst så de kan reflektere. Det giver god nok mening, det svære for mig er lige at gennemskue hvilke filtre der er i.

  02/04/2019
 • Christina

  Fugt spray fra clarins….der står den er til hende under 30 år Haha ha det er lige et par sommer siden jeg var der ….er den stadig et godt valg

  02/04/2019
 • Jette B

  Så godt med info om solcreme, der sker jo også en udvikling på det område.
  Jeg glæder mig til at læse om dine tests med solcreme og makeup.
  For tiden fungerer dette for mig : Rønsbøl mist, Nilens jord serum, Klairs E vitamin maske, Matas natur dagcreme, Matas solcreme og så Matas foundation.
  Lyder det voldsomt??

  02/04/2019
 • @ Anni, Ja. Jeg synes bare, at de bliver bedre og bedre. Derfor de to eksempler fra Shiseido og Avéne.

  @ Lise-Lotte, solcreme som det sidste. Altid. Lige før foundation, hvis du bruger det – eller anden makeup. Spray er nok, men det er svært at måle mængden synes jeg. Derfor anbefaler jeg dem som supplement.

  Stor hilsen Anette

  02/04/2019
 • Tine L

  Jeg har fornyligt læst denne artikel om at antioxidanter og solcreme er en virkelig dårlig kombination i forbindelse med hudkræft: https://videnskab.dk/krop-sundhed/antioxidanter-fordobler-spredningen-af-kraeft-i-mus-og-menneskeceller
  Jeg blev både forvirret og forskrækket – kender du noget til det?

  02/04/2019
 • Når man bruger solcreme med høj factor ( som jeg fordi jeg arbejder ude ) Er det så solcreme oven på mist, serum, dagcreme… eller erstatter solcremen dagcreme ?

  Genialt med spray, er det rigtig forstået, at de ikke i sig selv er nok, men bruges i løbet af dagen over solcreme?
  vh Lise-Lotte

  02/04/2019
 • Anni

  “Tryllecreme” – fedt ord!
  Er Avenes så ikke lidt ligesom Origins Ginzing SPF 40 (Tinted Moisturizer)?

  Kh
  Anni

  02/04/2019