Hvis det var min krop

 • Hvad med brystpartiet, der kan blive så tørt, at man kan rive ost på det?
 • Hvad med benene, der har det med at drysse? Huden forstås. Selv efter, man ikke længere går med strømper.
 • Og håret, der bliver ramt af salt, sol og muligvis klor?

Det skal jeg sige dig, for jeg kender til det hele. Har mærket på egen krop, hvordan den her cocktail af indholdsstoffer gør en positiv forskel:

 • Muligvis har jeg aldrig haft på pæne ben, fordi jeg følger opskriften her.
 • Allier dig med en anelse frugtsyre under din normale bodylotion/olie (AHA fugtmætter også i dybden udover at eksfoliere). Og jo, kropshuden tåler at blive en anelse mere lysfølsom, fordi den som ansigt, hænder og hals ikke er udsat for UV resten af året. Du kan sagtens bruge noget af den frugtsyre, du evt. har til ansigtet. Eksempelvis blander jeg tit lidt BHA 2% fra Paula’s Choice med mist. Ellers laver REN et af de bedste kropssera, og selvom jeg har købt min i år, så kan du se, at den synger på det sidste. I øvrigt jo den, der vandt Beautyspace prisen her.
 • Aaaaaa-vitamin. Kropshuden retter lige som ansigtet ind af påvirkningen. Her i en generøs variant, der er til at betale. Advarsel: Tro ikke på de A-vitaminolier, som lover vilde ændringer, når det gælder især appelsinhud. Vi taler de gode dagligdags ting, som vitaminet kan. A-vitamin er heller ikke pro-aktivt i forhold til strækmærker.
 • Og til brystpartiet og halsen og håndryggen – for dig, der kan eller vil, så overvej væksfaktorproteinet EGF. Bioeffect har lavet en ikke-fedtende, men nærmest fyldig kropsudgave. Jeg er alt for nærig med min til hele kroppen, men bruger den kun på bryst, håndryg, hals og arme. Og hvad gælder ansigtet, så har jeg prøvet den dér. Men det fungerer ikke. Det bliver klistret – og i øvrigt er der mindre EGF end i det normale ansigtsserum.
 • Til solsaltet, klorramt hår er SOS-stabilisatoren fra Karmameju et redningsanker (for hårbunden), vi var omkring her. I virkeligheden en all over smøre, der bringer ro med sig. Til tørre udpinte spidser og længder er der kun én ting, der virker: solhat/tørklæde/en form for dække, og så ellers at lade sin balsam sidde et par minutter længere i håret (det er det, der hedder hårkur – bare uden at betale de ekstra penge).

GLAD I BAD: Hvis du ikke er til AHA-peeling (som også er det, der hjælper med at gøre en selvbruner pæn), så brug en almindelig vaskeklud under bruseren. Weleda-tuben, du ser, er creme-rens proppet med fugtmætning og masser af citrongræs – købt til min søster og smugfotograferet. Måske er det bare mig, men citrongræs er helt vidunderligt opløftende.

PS: Vores eget niveau af kollagen er ekstra udfordret, når UV-strålerne brager ned. Jeg prioriterer derfor enten fiskesuppe kogt på hele fisken eller tilskud. Sammen med min C-vitamin (indgår i kollagensyntesen) og et dagligt skud fiskeolie. Alt sammen noget, der gør huden godt – også den på kroppen.

 @beautyspace på INSTAGRAM, nu med alle klip fra microneedling-testen: projekt glattere pande.

 FOTO Jens Peter Engedal, redigeret af  journalist Anneline Højrup. Varedeklaration: Produkterne på billedet er købt af Beautyspace.

30/06/2020
Pernille ville have panden fikset
Men fik øje på sin hals…
06/07/2020
Om vandbaseret neglelak er en god idé?
Tankevækkende nyt, dog med ét minus

Kommentarer

 • Tina Berg

  Hej Anette.
  Jeg skrev vedrørende læber og læbebalsam.
  Min datter har fast bøjle og har virkelig problemer med tørre læber.
  Vi har forsøgt al verdens læbepomade og balsam( avene, aderma, carmex, Tromborg, burts bee, vaseline, hjemmelavet og til sidst Glossier.)
  Problemet er nu at hun døjer med tørre læber og får let betændelse i dem ved brug af læbepromade. Vi har som sidste forsøg købt læbeskrub fra Ecooking, og det afhjælper en lille smule, men hum vågner fortsat op med gule skorper på læberne.
  Gode råd søges

  14/07/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for ALLE dejlige kommentarer. Her kommer svar på spørgsmål.

  @ Christina K, præcis, det er sådan du skal gøre. Og herligt med din Hemphilia tilbagemelding. Jeg er også virkelig begejstret. De kommer i en box…

  @ Birgitte B, ja det er det HELT STORE og gode spm. Jeg har ikke kunne finde helt præcise retningslinjer, men jeg leder stadig.

  @ Cherina, den indeholder skam A-vitamin. Du ser det på INCI.

  @ Nina, ikke som er plantebaserede, desværre.

  @ Mette N, måske…men har prøvet og synes den er en tand for klistret. Jeg er ikke glad for al den olie i ansigtet om sommeren heller.

  @ Lykke – VILDT – tak fordi du deler.

  @ Pernille, ja du skal passe særligt på og holde det helt ude af solen og se SPF som en ekstra-ekstra beskyttelse. Skygge er den vigtigste beskyttelse, men det er du sikkert helt klar over.

  @ Tina BN, hvilke læbe balsammer taler vi om?

  @ Pernille S, må jeg være så flabet at henvise til mit indlæg om silikone? Big smile. Du ved der, hvor jeg kalder den for en skumfidus og kommer med plusser og minusser. Jeg kan også skeje ud og lejlighedsvis tillade petrolatum til fødderne…

  @ Ninna, du vil få glæde af en toner med BHA og ja absolut også serummet fra REN med frugtsyrer.

  @ Charlotte Jansen, find en økonomisk tilgængelig BHA lotion/toner, som du dupper på først og så efterfulgt af A-vit olien (bland gerne en anelse alm. creme i olien for optagelighedens skyld – eller smør ind sekundet efter BHA er landet på huden).

  @ Sanne, jeg iler. Tak for reminder.

  KH Anette

  07/07/2020
 • Sanne

  Kære Anette
  Vi mangler svar under dit oplægmed maskinpark. håber du har tid til svar

  06/07/2020
 • Charlotte Jansen

  Åhh søde Anette jeg vil ha det hele til min psoriasis ramte tynde kreppet hud specielt på ben og lår
  Bruger gode body lotions men må købe EN af de produkter du skriver om hvilke vil du anbefale til mig ?
  Tænker på om Retin olien vil ku hjælpe på den kreppet hud eller skal jeg også invester i Bha (bruger den ikke i ansigtet pga af fenol peeling tænker det er for hårdt for huden ?
  Kh Charlotte

  06/07/2020
 • Anni

  Retin-olien er super god! Den har jeg brugt et års tid på lårene. Da jeg læste om et andet produkt til kroppen her på din blog, testede jeg det: Nu er jeg på krukke nr 2 af BP’s D-Force bodycreme, hvor der er a-vitamin i også.
  Wow, en lækker hud man får af den. Den bliver jeg vist afhængig af.

  Bedste hilsener
  Anni

  06/07/2020
 • Ninna

  Jeg døjer med små knopper på ydersiden af overarmene. Kan nogle af disse muligheder have en positiv effekt på dette problem?
  Kh Ninna

  06/07/2020
 • Pernille S

  Hvor dum har jeg lov til at være! Fulgte dit link vedrørende Retin Oil, og opfattede at produktet var sat 100% ned. Ja. Det var sådan jeg tolkede teksten. Det er nu nok for godt til at være sandt… 😉
  Nå, kunne så til gengæld købe Pudderdåsernes hårshampoo, som efter sigende skulle være god mod irriteret og kløende hovedbund. Iøvrigt underligt Matas ikke fører denne, når de har alle øvrige produkter fra Pudderdåserne…!
  Du linker desuden til et tidligere blogindlæg, hvor du bl.a.fremhæver Pudderdåsernes Fodcreme. Den indeholder Dimethicone, hvilket gør, at hvor god den end måtte være, ikke finder plads hos mig! Hvorfor er det nødvendigt med silikone i dette produkt, spørger jeg bare? Kan også læse at der er tilsat PEG. Ophæver det virkningen af silicone? Men i givet fald; hvorfor så komme det i overhovedet? Blødgør carbamid ikke i sig selv?
  Tak for et iøvrigt godt blogindlæg, Anette
  God weekend 🙂
  Kh Pernille S

  04/07/2020
 • Tina BN

  Hej Anette.
  Mon du har et godt råd til læber som smuldre og bliver en lille smule betændt ved brug af nogle læbebalsam.
  Kh Tina

  03/07/2020
 • Pernille

  Hej Anette
  Håber du kan hjælpe mig med dette. Godt nok lidt udenfor emnet. Jeg har fået fjernet hudkræft i ansigtet. På kinden, tæt ved øjet. Det er stadig rødt ind imellem. Skal jeg passe særligt på dette område eller kan jeg gøre noget? Jeg bruger solfaktor 50 og Ecookings Antirødmecreme.

  03/07/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle, jeg skal nok vende tilbage med respons. Til alle der har forsøgt at få fat i A-vit olien, så er den lager nu på Cult skin, og linket er lagt ind for nemheds skyld.

  Stor hilsen Anette

  03/07/2020
 • Christina Kragh

  Tilbagemelding på Hemphilia jeg bestilte fluks den cbd crem du omtalte og har siden brugt den hver dag som en maske og jeg er yders tilfreds syntes min hudtone specielt i panden er væsentligt forbedret det er ret vildt efter kun 5 dage ….oveni var firmaet så large at pga bøvl med leveringen at de sendte mig fuld size gave ansigts skrub og face serum virkelig god service og jeg kan allerede nu sige at deres face skrub er virkelig fin

  02/07/2020
 • Lykke

  Jeg var så en af de heldige, der har formået at give pigmentpletterne dødsstødet. Jeg har brugt nålerullen og A-vitamin/retinol i min natrutine, samt konsekvent brug af faktor 30 hele året rundt. Så skønt at det nu er 1 år siden jeg har set en plet

  02/07/2020
 • Britt

  Tak for tippet med retin Oil. Ser lige om Magasin Århus har det, ellers kan man vel bestille det online. Har netop købt Beaute Pacifique bodylotion med a-vit men er decideret frastødt af farven!. Hvad i alverden har de dog tænkt på, da de hældte den afskyelige blå farve i? Jeg har næsten følelsen af at blive lidt lyseblå af den så Retin olien lyder som alternativet.
  Jeg har det som dig, Anette, bruger Bioeffect bodylotion på udvalgte steder. Prisen er latterlig og med min badefrekvens ville jeg skulle bruge to om måneden= 1500 kr. Det kommer bare ikke til at ske…

  02/07/2020
 • Mette Nordahl Pedersen

  Kan Retin – Oil bruges i ansigtet også – evt. istedet for Environs (ace oil) lidt dyrere olie?

  02/07/2020
 • Nina

  Er der ikke andre mærker der laver produkter med EGF end Bioeffect (som er virkelig dyre)?

  02/07/2020
 • Filippa C

  Til Netty: Jeg har lige været i Magasin på Kgs. Nytorv og der har de rigeligt af Retin-oil, og de siger den også findes i Magasin i Lyngby 🙂

  02/07/2020
 • Jette B

  Jubi for A-vitamin til kroppen, nu håber jeg Magasin får den igen.
  Jeg vil også på jagt efter Weleda sagen.
  Jeg er meget glad for REN, giver kroppen en tur en gang om ugen.

  02/07/2020
 • Cherina Holm

  Et spørgsmål om retin olien. Den skulle indeholde A vitamin ? Det undrede mig , da jeg læste på indholdsfortegnelsen, der oplyses vitamin C og E. Har jeg misforstået noget?
  Mvh
  Cherina

  02/07/2020
 • Karoline L

  Jeg vil sige at REN’s AHA er mega lækker men jeg har haft dårlig erfaring med at bruge den på arret hud inkl. min arm med tatoveringer. Det hævede fuldstændigt op. Jeg elsker at bruge den på ben og baller dog 🙂

  //K

  02/07/2020
 • Birgitte B

  Hvor meget fiskesuppe skal man indtage, hvis man vælger den metode? Kh. Birgitte

  02/07/2020
 • Netty

  Desværre kan jeg ikke finde Retin-oil fra The Chemistry Brand – nogen der ved et sted, hvor den ikke er udsolgt?

  02/07/2020
 • Christina Kragh

  A vitamin olien du henviser til skal den bruges på samme måde som andre olier . I bad så på med olien på våd hud så hurtigt under bruseren igen

  02/07/2020

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.