Pletfri hud? Her er manden, du vil lytte til

For Mette Steenberg har det gjort en betydelig forskel at implementere den traditionelle værktøjskasse, som vi talte om i går – nu går hun så et ekstra stykke af vejen, som jeg kun vil anbefale dig, der har prøvet alt andet. Og hvor der er tale om ekstra sejlivede pletter.

Det har været helt latterligt små enkle ændringer, der også har gjort en forskel for Steenberg: Hun begyndte eksempelvis konsekvent at sidde med ryggen mod solen. Og i præcis den boldgade er der et tip fra Danmarks nok klogeste solekspert, dermatolog og overlæge Hans Christian Olsen Wulf. Nemlig at smøre solfaktorcreme på ad to omgange efter hinanden – med cirka 20 minutters mellemrum – så helligdage og underforbrug undgås.

Et tip, der er konkret i forhold til forvirringen om, hvor ofte man skal smøre solfaktor på. Den hyppigt hørte anbefaling med hver anden time gælder kun ved badning og svedige udendørsophold. Mere præcist er anbefalingen selvfølgelig at smøre sig ind igen efter badning. Men ellers rækker det at tage SPF på om morgenen, så længe man gør det rigtigt – altså bruger nok. Ændrer en situation sig pludselig i løbet af dagen … man ender på en båd i solen eller noget mindre glamourøst, så må der forstærkning til.

Listen over Wulfs publikationer i forhold til beskyttelse finder du her.

GRATIS GUIDE til at blive pletfri får du her. Med dokumenterende kildehenvisninger, rækkefølger og produktforslag. Bonuseffekten, hvis du går op i den slags, er, at al arbejde med pigmentpletter kaster en glattere hud af sig.

ØJENLÅGS-LØFT er det aktuelle emne på Instagram under @beautyspace.

25/05/2021
Mette Steenberg blev pletfri på en anden måde
Dyrt og uden velvære, men effektivt
27/05/2021
VIND Seriøst bedre hud sammen med Votary-favoritter
Tro på dit held

Kommentarer

 • Katrine

  Jeg har nu spist tranexamsyre i seks uger, og pletterne er ved at give slip. Om aftenen bruger jeg bioeffect, venter en times tid og smører herefter med et tyndt lag skinoren (azelainsyre) på. Min hud er begyndt at få en glød, som helt klart skyldes pletternes forsvinden!

  27/05/2021
  • Maria

   Vil du dele, hvilke piller(?) det er, du spiser Katrine? 🙂 Jeg kunne nemlig godt tænke mig også at prøve noget i den stil til at komme mine pletter til livs.

   28/05/2021
 • Helene

  Kære Anette,

  Jeg husker, du altid har været fortaler for at få testere/prøver på diverse produkter, inden man smider alle sine penge efter noget, som man ikke ved, hvordan fungerer på afrenset hud.

  Derfor: hvordan får jeg en tester på Ansigtscremen?

  Kh

  27/05/2021
 • Sanne

  TAK for den gratis pletfri-guide, den er bookmarked og vil blive nærlæst snarest. Mine brune pletter er næsten det der irriterer mig mest, og jeg er altid på udkig efter en effektiv blegecreme. Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  27/05/2021
 • Pernille S

  Vildt flot hud Mette Steenberg har fået! Det viser med al tydelighed, at det er nødvendigt med information om solbeskyttelse igen og igen. Spændende at følge med på sidelinjen her:-)
  Kh Pernille S

  26/05/2021
 • Anette

  Er det overflødigt at bruge mist efter rens om aftenen inden ego og/eller A-vitamin?

  26/05/2021
  • Anette

   EGF

   26/05/2021
 • Bettina Bjørneboe

  Hej Anette
  Er på udkig efter et alternativ til Ole H’s C-rush brightening gelcreme, da den er uden spf. Har overvejet Paulas Choice, defence moisturizer, har du erfaring med den eller andre som kunne være et alternativ? Uden at det koster spidsen af en jetjager 😉
  Har sart hud med store porer og tendens til tilstopning, så er storforbruger af og meget glad for niacinamide.

  26/05/2021
 • Else+Marie+Lissau

  Hans Christian Wulffs fra Bispebjerg er verdensberømt på sin opdagelse om at dagslys kan fjerne hudkræft. Han er værd at lytte til. ❤️

  26/05/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.