Presset serum, øhh hvad?

TundraChagabloggrape

Så er den her. K-beauty’ens quickie. Og endda med en nyhed, som gør mig begejstret. Du ved, at vi skriver skønhed med stort K og lader Sydkorea påvirke hudplejevanerne, for hvem vil ikke gerne have den pæne hud (den, de mestrer med skarp fokus på kombinationen af blid eksfoliering, lag-på-lag fugt og beskyttelse). Men for dig, der taber pusten af 10-trinstunge morgenritualer, viser der sig nu en god mellemvej med bare tre trin: Først en eksfolierende såkaldt splash-maske, så fugtmættende essence (tænk en blanding af serum og tonic) eller lotion forseglet og afsluttet med det sidste nye fra Korea-fronten:Pressed serum, der bedst kan forklares som en meget koncentreret ansigtscreme – dog uden SPF. Ingredienserne er behandlet med lige dele fermentering og ekstrem nedkøling, og jeg vil undlade at kloge mig på det med det kølige, men fermentering gør godt, bare tænk på dulmende mælkesyrebakterier. Konsistensen er ret vild, lidt som den der legeslim for børn, bare i en fastere udgave. Meget behagelig faktisk. Følelsen på huden er som en power-pack, der holder længere på fugten i en tid, hvor den værste hudfjende er overalt, nemlig den indendørs kunstige opvarmning.

SNUP TIPPET: Hvis du skulle udskifte bare én ting i din morgenrutine, så vil jeg foreslå at fortsætte med vaskekluden, en ansigtsmist med fugtmagneter og så prøve det nye fænomen med presset serum. Jeg afslutter stadig med SPF.

NB: Du finder den fulde ingrediensoversigt under ‘detaljer’ i linket. Og det er gode sager.

20/01/2016
Dine produkter på bloggen
25/01/2016
Matte me up

Kommentarer

 • Annemarie Lydiksen

  Nej det er ikke i forbindelse med vægttab. Har bare en lidt løs hud i panden så måske det er noget fugtmangel eller bare genetisk.
  Mvh.

  28/01/2016
 • Ann

  Jeg har lige købt Lancer Microcurrent Power Boost i Harrods London! Ved selvfølglig ikke om de har flere tilbage.
  xxx

  27/01/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle skønne kommentarer.

  @ Viola – mit svar var som det første efter rens, derefter fugtspray und so weiter.

  @ Cecilia – Ja det er den maske, du nævner. Først salicylsyren, så din ‘for fugt’ og så serum …

  @ Dorte – Først og fremmest håber jeg, at du har haft en læge/hudlæge til at se på din psoriasis. De fleste kosmetologer arbejder med flere mærker som fx Complete Me, Anta Falslund etc. Ellers håber jeg også, at du vil tanke tips op fra bogen Superhud.

  @ Nina – Prøv Skin Smooting Treatment fra Danish Skincare (det er en to pct. salicylsyre) kombineret med fugt (fx fra Nilens Jord serum) og så toppet med en fed creme – enten din egen dagcreme tilført et par oliedråber eller Karmamejus 02 Balm duppet let på.

  @ Christina L – Jeg bruger mange forskellige – som regel bare SPF 15.

  @ Helene – Hahahha, du er skøn. Selvfølgelig læser hun med her.

  @ Iben – Gode sager lyder det til.

  @ Lone Andersen – Velkommen til. Jeg ville købe Cliniques fine Sonic Brush til 895 kr.

  @ Miss Sunflower – Den tid det tager at børste tænder.

  @ Carina – Godt spørgsmål. I følge hudlæge og professor Peter Bjerring må vi godt puffe lidt huden, som af natur er en lidt doven fætter, så det med at huden reagerer på AHA+Bioeffect er ok, når du skriver, at huden om morgenen er fin. Jeg vil dog nok alligevel gå langsommere frem, fx med frugtsyrer bare hver anden aften under din Bioeffect.

  @ Christina Kragh – Han har desværre ladet den udgå.

  @ Annemarie – Er det i forbindelse med vægttab eller?

  Stor hilsen Anette

  25/01/2016
 • Jeg tænkte lige at det lyder dyrt, men det er det jo faktisk ikke, altså voldsomt dyrt. Det må prøves. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  25/01/2016
 • Annemarie Lydiksen

  Hej Anette.
  Har du et godt råd til opstramning af huden i panden og øjenlågene?
  Er en pige på 24 år så det er ikke helt anti-age jeg tænker på:)
  Mvh. Annemarie

  23/01/2016
 • Christina kragh

  hej Anette hvornår kan man købe den der strøm dut fra dr. lancer du har skrevet om i børsen jeg kan nemmelig ikke finde den på hans web shop

  23/01/2016
 • Carina

  Kære Anette

  Først: 1000 tak for al din nyttige viden, du deler med os læsere. Jeg sluger hvert et komma 😉

  Lidt off topic, men jeg prøver alligevel at få et ekspertsvar: Jeg er for ca. 2 uger siden dagligt begyndt at smøre et tyndt lag frugtsyre (Invigoration Night Treatment fra Ole H) om aftenen (efterfulgt af bioeffect EGF). Min hud bliver umiddelbart rød, men næste morgen er rødmen væk. Må huden godt blive umiddelbart rød, eller har jeg lagt for hårdt ud (skal jeg fx hellere prøve hver 2.dag – eller er det helt normalt, så længe jeg ikke er rød døgnet rundt?)

  Dernæst har jeg netop købt BP Super Booster 3, men er i tvivl om hvornår/hvordan jeg bør starte med at bruge den. Er det for tidligt allerede nu hvor også frugtsyre er en ny ting for min hud? Og ikke mindst – lægger jeg mon for hårdt ud med Super Booster’en, og burde i stedet købe BP’s alm. A-vit. creme (eller en anden?) og så gemme boosteren til senere brug.

  God weekend 🙂

  22/01/2016
 • Hold nu op det lyder bare for skønt. Er nemlig lidt lost mht. Dagcreme, bruge jo alle dine fantastiske anbefalinger men manglede lidt DAGCREMEN- men den er jo lige der.
  Tak Anette.

  22/01/2016
 • Kirsten V

  Spændende og altid et smukt foto at nyde. 🙂

  Rigtig god weekend.

  22/01/2016
 • miss.sunflower

  Hej Anette.

  Hvor lang tid bør man give frugtsyren til at trænge ind i huden inden man smører BP booster 3 på? Plejer sådan set at smøre den på få sek. efter, men blev lige helst i tvivl, da jeg under et andet indlæg læste at nogen venter 20 min, til frugtsyren har virket godt på huden inden de tilføjer a-vitamin cremen…

  God weekend!

  22/01/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord – jeg vender tilbage i løbet af weekenden med svar. Stor hilsen Anette

  22/01/2016
 • Lone Andersen

  Hej Anette!
  Jeg er “ny” her, men har fulgt dig på tv, læst din første bog og nu godt igang med din nye bog!
  Jeg har altid fundet dig meget troværdig, og så vinder du osse på at være 45+ ( herligt!!)
  Er selv 46 år… Og nu til sagen!
  Jeg skal snart ud at rejse og har længe ønsket mig en Clarisonic, men hvilken, kære Anette, skal jeg købe? Har læst om den nye face/body, men synes den er lidt dyr! Jeg mener at du engang har omtalt “banditten” i Go’ Morgen DK, hvad vil du råde mig til?
  Jeg har normal hud m. tendens til tørhed!’
  Kh Lone

  22/01/2016
 • Rie Dyrnes

  Det lyder spændende. Må da prøves, men hvilken skal man vælge, de lyder alle 3 som noget man kan have brug for.

  22/01/2016
 • Iben kibæk

  Jeg er lige begyndt på Skin watchers -Ceramizing essence toner. Mærket fokuserer på ikke at fylde unødigt ting i produkterne. Det her er en tynd lotion som man kun behøver 4 dråber af. Den indeholder bla. Glycerin, hyaluron syre, ceramide, squalane og macadamia olie. Og så er det uden parabener, mineral olie osv. Til dem der går op i det.
  Har brugt KK i snart 3 år og elsker det.

  22/01/2016
 • Cecilia

  Hej Viola!
  Jeg tillader mig lige at svare dig. Du bør bruge den som det første efter rens, da bha-syren så vidt jeg forstår hjælper huden til at optage den efterfølgende pleje bedre.

  22/01/2016
 • HeLene

  Altså A, du forkæler med den slags billeder, så smukt og inspirerende, næsten så jeg ikke læser men bare suger billedet ind. Elsker stilleben.

  Det sagt, så har jeg nu læst teksten også, og kan jeg godt tænke mig at teste dette serum, da jeg er lidt en sucker for sjove konsistenser og chaga er spændende som hudpleje og ikke kun som spiselig superfood. Ikke set chaga før i en creme/serie.

  På tal om serie og hud, ikke hudpleje serie, men TV-serie hud, ved du noget om hvad Lucy Liu fra Elementary bruger af hudpleje og tricks? Hun har simpelthen den kønneste hud, lige det der naturlige glow. Mon der var nogle hemmeligheder at høste der?
  (hun har desuden en smuk frisure, og fantastiske, inspirerende (hverdagsluksus) tøjkombinationer på sig hele serien igennem, og så er skuespillet i topklasse).
  God fredag!

  PS, var nødt at hurtigt google Lucys hudpleje rutiner selv alligevel, og, no surprise, om morgenen bruger hun kun vaskeklud og vand til at rense med, hun går meget op i fugt og solbeskyttelse. Jeg tror hun læser med her under alias?!

  22/01/2016
 • Christina L.

  Hej Anette,
  Hvilken SPF afslutter du med?
  Mange hilsner Christina

  22/01/2016
 • Nina

  Jeg håber, du kan hjælpe mig, Anette! Min hud er rigtig vinter-dum (eller den er engentligt helårsdum).
  Min hud er altid tør, men om vinteren bliver det rigtig slemt, og her jeg døjer med hud, der skaller og ru plamager. Samtidig har jeg nogle bitte små knopper i panden (ikke bumser/hudorme – der er “ikke noget i dem”). Har tidligere fået at vide, at jeg skulle blive ved med at give min hud masser af fugt og fedt men bare eksfoliere mere, men der er ikke sket noget. Og nu er jeg også begyndt at få en masse små bumser oveni – hjææææælp.

  22/01/2016
 • Spændende, den skal jeg vist have fingre i! God weekend til alle 🙂

  22/01/2016
 • Dorte Colding

  Kære Annette
  Du får sikkert rigtig mange spørgsmål hver dag men jeg forsøger mig alligevel.

  Jeg er 38 år og mor til to små drenge, og er ikke god til at prioritere mig selv og min hud. Min hud mangler fugt og jeg har lidt mild psoriasis langs hårgrænsen, det svinger dog hvor slemt det er. På nuværende tidspunkt bruger jeg udelukkende produkter fra Amazing Space.

  Jeg tænker dog at min hud måske vil have bedre af andre produkter her tænker jeg på en blanding af forskellige produkter fra forskellige mærker. Men hvor finder jeg en kosmetolog el lign der ikke kun sælger ét eller få mærker, men som i princippet kan anbefale mig produkter af alverdens mærker og ikke er afhængig af særlige aftaler og forpligtelse til at sælge bestemte produkter, men kan anbefale mig dem der vil være for netop mig.

  Håber du forstår mit spørgsmål og at jeg hører fra dig.

  Rigtig god dag
  Mange hilsner
  Dorte

  22/01/2016
 • Cecilia

  Det lyder utroligt spændende 🙂 Det kunne jeg godt tænke mig at prøve på et tidspunkt.

  I et par indlæg tilbage efterspurgte jeg et bud på et serum til uren fedtet/tør hud. Du anbefalede Nilens jord og eventuelt med salicylsyre (2 procent) under om morgenen. Og Environ A-vitamin med deres maske under et par gange om ugen om aftenen.
  Har lige to spørgsmål angående dit svar.
  Er det revival masken fra Environ du tænker på?
  Jeg kan rigtig godt lide at miste eller forfugte før serum. Men hvis jeg skal bruge salicylsyre før serummet, så bliver jeg i tvivl om hvor mist skal ind?

  Rigtig god weekend 🙂

  22/01/2016
 • Hej Anette.

  For noget tid siden spurgte jeg dig om hvornår i min hudplejerutine jeg skal smøre Smooth Skin Treatment på og nu kan jeg desværre ikke huske hvilket indlæg jeg skrev det under? Derfor ved jeg ikke hvad du har svaret 🙁

  Knus

  22/01/2016