Hvad jeg gør ved poserne under øjnene

Jeg har ikke brugt min nålerulle længe, fordi den (hos mig) vil fremprovokere de dybtliggende pigmentpletter, der på kinderne ligger på lur på grund af min sol-historik. Men det er en anden historie. For inspireret af et hudlægebesøg i New York er der opstået fornyet kærlighed.

Jeg kører på hans foranledning nemlig ultra-forsigtigt nålerullen på huden under øjnene (lige dér, hvor blødt bliver til hårdt på det øverste af kindbenene) og derefter op mod brynene ved kragetæers-linjerne. Forsigtigt og bare hver anden dag. Det, der sker i det små, er, at kollagen-produktionen øges. Huden, som netop her er mellem tre til fem gange tyndere, bliver styrket. En smule glattet. Overvejende fordi rullen laver bittebittesmå og ganske midlertidige mikrokanaler, der øger optagelsen af  kollagen-styrkende ingredienser. Så det skal ske om aftenen lige inden eksempelvis et A-vitaminprodukt, du er glad for. Og lad mig tilføje: Det er ikke meget, at min hud under øjnene er hævet, men det er nok til, at jeg gerne vil gøre noget.

Uanset om du er til det med nålerullen (jeg forstår godt dem, der takker nej), så vil du holde af de to produkter herunder. Enten alene eller oven på A-vitamin eller EGF:

 • Skyn Icelands Brightening Eye Serum er et af de bedste eksempler på en rasende behagelig og fugtmættende gel, der indeholder alt det gode: udglattende peptider, beroligende alger og beskyttende antioxidanter. Jeg er begejstret for at duppe den på og køre efter med min kølende favorit-rulle fra The Body Shop om morgenen.
 • Alternativt – og lige så godt – er de nye øjenmasker fra Miqura. Med et indhold af elastin, kollagen og gode kilder til fugtmætning er de meget kølende. Endda i lang tid. Den kølende rulle (fra Body Shop) kan bruges ovenpå.

Området mellem brynene får samme tur. Og her er huden mere kraftig, så du behøver ikke at være så forsigtig.

VIGTIGT: Der kan være en grund til hævede øjenomgivelser – eksempelvis allergi, mangel på søvn, fedtpuder der rykker rundt, og hvis det er det sidste, så kan hudpleje ikke hjælpe en pind. Så det er godt at få styr på årsagen. Brug aldrig, og jeg mener aldrig, en nålerulle derhjemme uden at have fået grundig instruks af en ekspert. Noget andet, der altid vil gøre noget ved hudens fylde, kollagenniveau og blodgennemstrømning er lavfrekvent strøm. Dét amerikanerne kalder micro current waves.

VIL DU HAVE DEN NØRDEDE FORKLARING: Der er delte meninger om, hvorvidt en nålerulle i sig selv vil øge kollagen-produktionen, når vi taler de korte af slagsen som 0.1 mm og 0.2 mm:

”Hvis der opstår en smule rødme og en anelse hævelse, så vil det typisk være tegn på inflammation – og så kan du påvirke kollagen-produktionen positivt”, siger hudlæge og professor Peter Bjerring. Kosmetiker og underviser Daniela Fraser fra Complete Me uddyber: ”Argumentet for at bruge en needleroller/dermaroller er først og fremmest at bryde hornlaget, så de virkestoffer, der normalt ikke kan penetrere hornlaget (som eksempelvis de fleste former for hyaluronsyre), kan trænge dybere ned i cellelaget. Kollagen-stimulering sker ikke ved hjælp af 0,2 mm, da længden er for kort til den fysiske fibroblast-stimulering. Dog øger du optagelsen af kollagen-stimulerende indhold, eksempelvis alt fra A- til C-vitamin, peptider og væksfaktorproteinet EGF.”

@beautyspace på Instagram

Redigeret af Anneline Højrup, foto Jens Peter Engedal

10/05/2019
VIND DET NYE FRA TROMBORG
Alle andre er gået på weekend, så ....
14/05/2019
Mød min sjæledoktor
Der er tale om en af landets bedste behandlinger. Men ikke, som du tror.

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina Kragh, jeg er så glad for, at boxen har gjort lykke. Tak for din feed back. Jeg vil ikke skifte til 0,5…det er lige der, hvor du er på vej ned i basalcellelaget og risikoen for at lave mere skade end gavn er for stor. Synes jeg. Tænk på at det primære mål: øge optagelsen af produkter (det kan faktisk være med om til 80%), jo er HERLIGT i sig selv.

  Ellers vil jeg se en prof. behandler, hvis du insisterer.

  KH Anette

  20/05/2019
 • Christina Kragh

  Jeg er lidt bag ud her om de så håber du når at se jeg har skrevet … Har været ramt af omgangssyge ud!!! Først og fremmest tak for den lækre Box uhe en masse lækre sagde og wauu den der lille barriere crem dufter lækkert og virker skøn…… Spørgsmål til dagens tekst ? Jeg tænker når nu jeg har brugt 0.2 nåle ruller et par år kan det så skade at gå op i 0.5 når nu det er det der reelt virker bedst ? Jeg bliver egentligt kun rød af at rulle fordi jeg enten køre rapid peel på bagefter el aktiv serum fra is clinical…… hvis jeg bare ruller og køre A vitamin på efterfølgende ser jeg ingen rødme…..Så nu tænker jeg om jeg har rullet forgæves med 0.2 i alle årene ?? Kh c

  14/05/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Bettina, jeg bruger selv den fra Amazing Space, når jeg rejser. Men har også den fra Nuface, hvor det spidse tilbehør, som du nævner er en mulighed. Jeg tror ikke, den kan gøre noget nævneværdigt i forhold til lige præcis tunge øjenlåg (tyngdekraften er for tung her). Hvis du har mod på at prøve, så har jeg det pågældende tilbehør (altså den spidse sag), og jeg låner dig den gerne. Så sig til (den kræver jo altså apparatet fra Nuface, for den kan ikke sættes på en mini).

  @ Amaja, det forstår jeg godt.

  @ Marie, kom endelig i gang. Det er her, vi har brug for det styrkende Vitamin. Begynd med at blande lidt i dit almindelig serum eller den creme, du bruger om natten, så huden (under øjnene) tilvænnes langsomt. Du vil elske effekten.

  @ Charlotte, 0.1 til 0.2 mm til hjemmebrug. Alt andet synes jeg, du kun skal kaste dig over hos en professionel.

  @ Marianne, super godt spm. Hvis du allerede bruger et serum, som du er glad for, så er det måske over kill. Men jeg vil sige på som det første (da det er gelé-vandet), og så derefter det du ellers bruger.

  @ Hilde, mange tak fordi du deler din erfaring. Mht. Isotretinoin-kur, så følg lægens anvisning i forhold til hudpleje. Er du på en lavdosiskur, så du undgår de værste gener?

  Stor hilsen Anette

  @

  14/05/2019
 • Hilde

  Hei Anette,
  Elsker dermaroller – jeg har gått til 3 behandlinger hos hudlege og det gjorde stor forskjell på arr og hudtone.

  Nå må jeg dessverre gi tapt for kvisene og har startet på min 3. isotretinoinkur. Jeg er 36 år og har født to barn – orker ikke mer av disse kvisene! Hva kan du anbefale at jeg bruker i de 8 mnd kuren pågår for å ta best mulig vare på huden? Er det kun rens, olje+fuktighet og en fuktighetsmaske iblant? Eller også skrubb + div andre ting?

  14/05/2019
 • Marianne R

  Hvornår putter man skyn Iceland eye serum på? Efter serum eller efter dagcreme eller på bar hud?

  14/05/2019
 • Charlotte

  Hvor super spændende 🙂

  Jeg er dog usikker på hvilken nål længde man skal bruge for at få en effekt?

  13/05/2019
 • Marie

  Guuud, Anette….må man godt bruge A-vitamin under øjnene? Altså som en slags øjencreme. Jeg har en A-vitaSerum, som jeg elsker, men jeg har aldrig turde bruge den under øjnene, fordi jeg var bange for at huden dér var for tynd og sart, men hvis man godt må, SÅ skal jeg da i gang.

  13/05/2019
 • amaja

  tak for din oplysning ,jeg er lidt bange for at bruge nålerullen da jeg har sart hud ,

  13/05/2019
 • Bettina

  Hej igen Anette.
  Tak for hurtigt svar.
  Jeg har set at Hot and Flashy på youtube har NuFace Trinity hvor man kan sætte sådan en mindre en på til de tunge øjenlåg. Har du set det og hvad tænker du om det også i forhold til prisen og effekten?
  Bruger du selv den fra Amazing space?
  Hilsen Bettina

  13/05/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Susanne D, både og faktisk. Om aftenen blander jeg med lidt A-vitamin. Om dagen bare min almindelige dagcreme med SPF oven på. Husk at øjencremer/øjensera jo altid en en ‘ekstra’ godte. Ikke en nødvendighed. Hvis du går tilbage på bloggen eller søger i søgefeltet, har jeg skrevet om det.

  @ Bettina, jeg er KÆMPE KÆMPE fan af strøm. Elsker strøm. Er ikke et sekund i tvivl om virkningen. Nuface er dyrere i forhold til Amazing Space, som har den hjemme i en version (rejseversion), der er til at betale.

  @ Annette, det Elisabeth siger. Med et vist forventningspres nu jo ;o)

  Stor hilsen Anette

  13/05/2019
 • Elisabeth

  @Annette

  Surpriseboksen ligger i shoppen, som du finder i toppen (HA – der var lige lidt rim, dér) Det er jo vildt for du kaster penge efter noget du ikke aner hvad er. Så udgangspunktet er tillid til Anettes evne til at sammensætte en kærlig pakke med det du mangler.

  God fornøjelse – Kh/Elisabeth

  13/05/2019
 • Annette

  @elisabeth @beautyspace – hvor finder jeg surprise boksen?

  13/05/2019
 • Bettina

  Tak for tippet 🙂 Så skønt med al den viden du deler.
  Hvad tænker du om NuFace, og hvad med NuFace Trinity sådan generelt?
  Hilsen Bettina

  13/05/2019
 • Susanne D

  Bruger du både skyn Iceland eye serum morgen og aften og kan den stå alene eller skal der en øjencreme ovenpå ?

  13/05/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Elisabeth, det skyldes alene min sol-historik. At jeg som teenager og i mine 20’ere er blevet så branket og brændt af, at jeg skal våge over de pigmentforandringer. Sikkert forevigt.

  Håber du bliver glad for surpriseboksen.

  Stor hilsen Anette

  13/05/2019
 • Elisabeth

  Jeg har længe – forsigtigt – benyttet mig af min dermaroller mellem bryn og under øjne…Tænker det giver meget god mening….

  Men jeg bekymres lidt når du skriver at brug på kinderne kan fremprovokerer pigmentpletterne ? Arghhh….Det gider jeg netop ikke!

  Er forresten lige sprunget ud i det og har bestilt surprise boxen for første gang. Glæder mig usigeligt til at se hvad den gemmer på!
  Bedste hilsener

  13/05/2019

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.