Sådan slap 40-årige Vibeke Lenz for pigment-pletter

Selvom det egentlig var i en helt anden sammenhæng, at jeg i går talte med Vibeke Lenz (hun er uddannet sygeplejerske, co-founder af @copenhagennotes, kreativ konsulent og ikke mindst vanvittig sympatisk og inspirerende), så kan jeg slet ikke vente med at dele hendes hudpleje-erfaring med dig:

“Før gik jeg mest efter A-vitamin i en høj koncentration. Men nu har jeg fundet ud af, at kombinationen af salicylsyre og niacinamid (B3-vitamin) virker endnu bedre for mig. Jeg har haft et helt år uden udbrud og med en flot fugtmættet hud. Jeg bruger såmænd bare salicylsyre i en kombineret rens/maske fra Garnier og niacinamid fra The Ordinary, og jeg har ikke lyttet til dem, der har sagt, at rensemasken ville være for heftig til at bruge hver dag (peeling i sommermånederne kan gøre huden ekstra lysfølsom). For det har virket perfekt for mig. Måske har det også bidraget til helheden, at jeg bruger strømdimsen fra Amazing Space.

Jeg har samtidig ikke haft skyggen af pigmentpletter det sidste år, og det har jeg ellers bøvlet med, siden jeg blev mor for 15 år siden. Det gode resultat skyldes nok også, at jeg er konsekvent med SPF hver dag. Min hud har det bare generelt rigtig godt, og jeg har ellers bøvlet med problemhud, siden jeg var 10.”

ANETTES KOMMENTAR: Sikke en fabelagtig erfaring at videredele, 1000 tak til Vibeke. Jeg kommer sådan til at tænke på hudlæge Peter Bjerring, som jo også fremhæver kombinationen af BHA og niacinamid. Vi ved, at BHA udover at være anti-inflammatorisk, er den fedtopløselig syre, som bedst stopper udbrud. Vibekes erfaring viser også, hvor stærkt et pigmentskjold niacinamid er – selvfølgelig sammen med SPF. Med til historien hører, at der er dulmende zink i begge de omtalte produkter. Og med hører også, at der i Vibekes tilfælde ikke har været tale om svær akne, men lejlighedsvise udbrud.

MERE AF BEAUTYSPACE? Hop på holdet her eller lur med på Instagram @beautyspace.

08/08/2019
Træt af, at det gik så hurtigt?
Måske er dagens plaster noget
12/08/2019
Kan du gennemskue hudpleje-industrien?
Ellers får du redskabet her

Kommentarer

 • Anne Toft

  Tak for fineste deling. Har I erfaringer med hvide pigmentpletter på kroppen, nogle råd til at fjerne dem?

  28/08/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Trine Bek, undskyld det sene svar. Det er præcis et godt bud, du der har fat i. TAK fordi du er hoppet på holder-øje-med-indhold-teamet.

  Fortæl mig, hvad du synes om den i øvrigt, stor tak.

  @ Anne-Mette, der ligger en lille anti-pigment guide her med produktforslag:

  https://beautyspace.dk/shop/produkt/pletfri-ja-tak/

  Stor hilsen Anette

  15/08/2019
 • Vibeke Lentz

  Hej alle – Der er rigtig mange der spørger mig i DM på Instagram, så nu laver jeg lige et fælles svar her:

  Jeg bruger først denne:
  https://www.garnier.dk/face-care/beauty/garnier-brands/pure-active/pure-active-2in1-makeupfjerner-rensegel

  Derefter bruger jeg denne:
  https://www.garnier.dk/face-care/beauty/garnier-brands/pure-active/pure-active-3in1-rens-scrub-maske

  Og slutter så medThe Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

  Ordinary bruger jeg alene om aftenen kun med øjencreme over og om dagen bruger jeg forskellige dagcremer med spf over.
  Og som jeg allerede har skrevet til en del nu, så ved jeg ikke om det ville være det rigtige for nogen andens hud, men det har virkelig bare givet ro og fugt til min hud og bedst af alt fjernet ALLE mine pigmentpletter:)
  Dejlig dag til alle,
  Bedste hilsner Vibeke

  12/08/2019
 • Pernille

  Hvor lang tid har Vibeke masken på dagligt?

  12/08/2019
 • Julia Venus

  Mødte en kvinde for et par måneder siden, der efter 3 fødsler havde fået rigtig mange pigmentplamager i ansigtet ….som hun alle sammen havde fået væk ved at gnubbe bananskræl i ansigtet i en periode ^^ vildt nok!

  …Jeg er totalt vild med The Ordinary’s koncept og bruger flere af deres produkter<3

  10/08/2019
 • Malene

  Uuh – jeg vil også rigtig gerne have nogle henvisninger til de konkrete produkter hun bruger og hvor de købes – kan det fås? 🙂

  09/08/2019
 • Trine Bek Gold

  Hej Anette
  Jeg ved det er lidt “off-topic”, men håber det går an? Jeg er på jagt efter en ny dagcreme – har brugt intensive moisture balance fra Dermalogica længe, men synes den er fælt pebret, og er blevet inspireret af din bog – og opslag i øvrigt – til at gå på ingrediensjagt.
  Nu er jeg faldet over den nye Matas firming dagcreme (godt nok til 50+, men det bliver jeg vel også om nogle år;-)), som bl.a. både indeholder SPF, niacinamide, glycerin og hyaluronsyre. Da det jo i virkeligheden er mere end et kinderæg til små penge bliver jeg nysgerrig – kan det være lige så godt som de dyrere mærker? Hilsen Trine

  09/08/2019
 • Er det denne: Garnier SkinActive Peeling mod hudorme
  Med Eukalyptus, Salicylsyre, mikro-partikler og zink?

  Vh Vibeke

  09/08/2019
 • Anne-Mette

  Jeg har været igennem en større behandling mod melasma hos Cerix siden efteråret 2018, og havde også fået nogenlunde bugt med det. Men men men, selvom jeg flittigt har brugt faktor 50 hver dag, så kom pigmentpletterne igen ligeså snart solens første stråler viste sig.
  Nu vil jeg gerne prøve noget andet, men er helt på herrens mark ift. hvilke produkter jeg skal vælge?? Hvad kan du anbefale til at starte med ift. dag og nat produkter?

  09/08/2019
 • Miranda

  Hvilken Garnier maske er det? Jeg forsøger med alt for at få mine pigmentpletter væk! Lige nu bruger jeg a vitaminsyre. Laser virkede slet ikke for mig.

  09/08/2019
 • amaja

  må prøve om det kan fjerne gammelmands vorter som min læge så sødt kalder det

  09/08/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.