fbpx

Endelig blev hun fri for insisterende pigmentpletter

Vi har i februar måned i Børsen skrevet om metoder, der går under huden på folk. Én af metoderne har vist sig at få bugt med en usædvanlig aggressiv pigment-ballade hos en af mine kollegaer. Normalt – i 9 ud af 10 tilfælde – holdes koks i pigmenterne i skak med et helte-miks af frugtsyrer, niacinamid, A-vitamin og SPF. Hvordan (inkl. rækkefølge og rutine) får du et fuldt kapitel om i bogen Seriøst bedre hud.

Så.

Det du vil blive klogere på herunder, er derfor langt fra for alle. Kuren er nemlig ikke bare bekostelig, men også en kombination af medicinsk tabletbehandling, laseragtigt skyts og striks daglig indsmøring med farveudjævnende serum og skyhøj solfaktor. Der er elementer, man selvfølgelig kan overveje at plukke.

Udfordringen for Signe-Marie: Solplettet hud, der føles som seriøs koks i pigmenterne og har varet ved i 14 år – en gene, der opstod efter graviditet og er blevet hængende i huden. Hudlæge og professor Peter Bjerring kalder tilstanden for en hyperaktiv selvforsvarsmekanisme, hvor huden overproducerer farvende pigmentceller i et amok-forsøg på at forsvare huden mod yderligere UV-stråler. Igennem de seneste seks år er næsten alt forsøgt, fra peelende frugtsyrer til A-vitamincremer og receptpligtige blegecremer. Uden held.

Hvad er kuren: En behandlingscocktail af tre indsatser fra hudlægen:

 • Først en måneds forudgående pigmentstoppende behandling med den ikke receptpligtige creme Cyspera, der virker som en stopklods på dannelsen af nyt pigment.
 • Så 30 minutters laseragtigt blitz-lys (IPL photorejuveration), som opløser og fjerner de øverst liggende pigmentpletter.
 • Endelig medicinsk tabletbehandling med tranexamsyre – et lægemiddel, hvis heldige bivirkning i små doser mindsker pigmentpletter. Samtidig bliver huden dagligt smurt med SkinCeaticals fugtserum (også med tranexamsyre) og en overraskende god, dog stærkt hospitalslugtende solfaktorcreme med SPF84 fra Galderma.

Tålmodighed målt i måneder: Godt nok ligner man de første to til ti dage en, der har gravet kartofler op, men så lysner det, og de øverst liggende pigmentpletter blegner af IPL-behandlingen. Først efter 24 måneder vil det endelige resultat kunne ses.

Hvor ondt gør det med testpersonens ord: IPL er absolut ingen afslappende spabehandling. Det føles som at blive stukket hårdt med en masse små nåle. Bagefter er huden varm, rød og øm i to dage.

Prisen: 2.500 kr. for hudlægekonsultationen, 2.800 kr. for IPL og i alt 2.100 kr. for Cyspera cremen, SPF og serum.

Risiko: Der er altid den risiko ved IPL, at pigmentpletterne kan reagere ved at danne endnu mere pigment, altså nærmest formere formere sig. Derfor er forhåndsvurderingen afgørende – ikke mindst i forhold til maskineriets skudindstilling.

Testpersonens vurdering af resultat: ”Det er det hele værd. For det har virket. Min hud har ikke været så pæn og ensartet i 14 år. Jeg er indtil videre sluppet af med 60 procent af mine pletter, og der er kun gået tre af de 24 måneder.”

Det skal nævnes: At Signe-Marie i perioden har brugt Bioeffects ansigtsserum om natten for med egne ord at få lidt mere luksusfølelse ind i sin rutine.

Hvor: HudCenter Mølholm, Vejle (Else Marie Lissau).

MARTS MÅNEDS BOOK’N BEAUTYBOX udkommer tirsdag den 2. marts kl. 7.00. Du kan se mere om indholdet via Instagram på @beautyspace.    

25/02/2021
Det strammer vel for pokker huden op … eller?
For mig skete der noget helt andet
03/03/2021
Hende her vil du kende
En varm anbefaling

Kommentarer

 • Line Juul
  REPLY

  Kære Anette,

  Du har efterspurgte hvad dine læsere er optaget af;
  Jeg er en kvinde på 55 år, som har en del hyperpigmentering, som hudlægen siger ; mange solskinstimer, alder, hormoner/ graviditet og arvelighed.
  Vil gerne rose dig for din tilgang til afsnit om Pigmentpletter i din bog“ seriøst bedre hud”. Og jeg er efter flere år endelig blevet inspireret til at tage kampen op mod mine pigmenteringer.
  Jeg har konsulteret kosmetiske sygeplejersker mhp mulige behandlinger samt en hudlæge mhp lægefaglig og hermed “billigste” vurdering/ vejledninger indenfor sygesikringen.
  En faglig dygtig men fortravlet hudlæge
  Behandling blev frysninger og blegecremen “ Tretinoin Hydrochinon”. Dette produkt kan ikke findes på medicin.dk,svært at finde information om, men fandt det på Mølholm.dk.
  Har du erfaring med dette produkt?

  Her anbefales KUN at påsmøre de mørke pletter ???? Hudlægen sagde hele ansigt????

  Er denne creme den før nævnte Cyspera??

  Hvordan interagerer denne creme med din fantastiske A- vitamin creme og ikke mindst Hudpleje pyramiden , her tænker jeg især trin 2? Dobbelt A- vitamin ??

  Jeg blev anbefalet solfaktor 25-30, men vejledning anbefaler faktor 50.

  Mangler mere viden om effekt af laser behandling, når pigment ligger blot i epidemis ELLER dybere i dermis?

  På forhånd TAK

  16/03/2021
 • Anette+Kristine+Poulsen
  REPLY

  Jeg håber alle har fået svar, ellers råb højt.

  KH Anette

  05/03/2021
 • Monica
  REPLY

  Tusind tak for den bedste og eneste A-vitamin creme jeg tåler
  Er i tvivl om jeg skal vælge CE Ferulic eller discoloration defense? Vil gerne forebygge og have optimal beskyttelse med antioxidant.

  04/03/2021
 • Nasra
  REPLY

  Hej Anette,

  Jeg mindes at have læst et sted, at du ikke anbefaler IPL behandling til mørkere hud. Hvad vil du kunne anbefale der er tilsvarende, og har den samme effekt? Derudover, ville de andre metoder hjælpe? (Cremen, tabletbehandlingen).

  03/03/2021
 • Anette Kristine Poulsen
  REPLY

  Kære alle, UNDSKYLD ventetiden mht. respons på dette indlæg. ALLE ord og indspark er læst og nydt, men jeg fik et par hæsblæsende opgaven kastet ind fra siden. Jeg er tilbage på bloggen torsdag morgen. KH Anette

  03/03/2021
 • Anita Wollrecht
  REPLY

  Hvor blev mine pigmentpletter af ? Kære Annette, jeg har købt din ansigstcreme og er meget glad for den Den anden dag opdagede jeg at mine pigmentpletter var næsten væk! Utroligt, Jeg havde ikke købt den pga mine pletter. Har brugt den i ca 6 uger..TAK for en skøn creme ❤

  02/03/2021
 • Trine B
  REPLY

  Kære Anette. Lige et hurtigt spørgsmål i en helt anden boldgade. Du har tidligere anbefalet mig EXFO cleanse efterfulgt af fx Paulas Choice Salicylsyre til min teenagedatters hud (hun har heldigvis ikke pigmentpletter ;-)). Kan man evt. skifte EXFO cleanse ud med REN Skincare Ready Steady Glow Daily AHA? Jeg tror jeg læser mig til, at der er AHA i begge, og EXFO cleanse er svær at få fat i over nettet.

  01/03/2021
 • Nicoline
  REPLY

  Kender du en hudlæge i København, der kan tilbyde denne behandling?

  01/03/2021
 • Pernille S
  REPLY

  Dejligt for Signe-Marie at hun nu er tilfreds med sin hud. Og ikke mindst at det var alle pengene værd!
  Nu er jeg så blot lidt nysgerrig på hvordan behandlingen skal holdes vedlige, for ikke at nye/gamle pigmentpletter dukker op til overfladen? Kh Pernille S

  01/03/2021
 • Luise Hansen
  REPLY

  Hvad hvis man har det “omvendte” problem og har “lysninger” i huden hvor det er som om make uppen ik vil dække ?

  01/03/2021
 • Anne-Mette
  REPLY

  Kæmper selv med samme problem, ville virkelig gerne se nogen før og efter billeder 😉
  Prøvede Cosmelan behandling for 2 år siden, som faktisk også fik bugt med en del. Men ligeså snart den første solstråle viste sig i foråret, bum så var det tilbage. Trods flittigt brug af SPF50 HELE året rundt. Så nu er jeg tilbage hvor jeg startede, kan simpelthen ikke få bugt med det, så måske dette kunne være noget for mig 🙂

  01/03/2021
 • M.Emilie
  REPLY

  Armen tusind tak for et fint fint indlæg. Jeg skal prøve noget af det der af. Gode mandagshilsner herfra og kæmpe tillykke til Signe-Marie

  01/03/2021
 • Ida
  REPLY

  Hejsa,
  Dejligt med så grundigt et indlæg om pigmentpletter! Hvor køber hun Cyspera? Troede kun man kunne få den i USA ☺️

  01/03/2021
 • Tanya
  REPLY

  Tak for forbilledlig klar og klarsynet (som i kritisk stillingtagende) gennemgang. Og stort tillykke til Signe-Marie med vellykket behandling!

  01/03/2021
  • Heidi
   REPLY

   Kære Anette,
   Virkelig spændende indlæg. Jeg døjer selv rigtig meget med pigmentpletter. Synes dog at jeg ved hjælp at forskellige indsatser er kommet dem lidt til livs. Håber at den udvikling fortsætter. Er dog nu nærmest panisk angst for solen! Jeg bruger SPF året rundt – Avene B-protect SPF50 “tryllecremen” og forundation med SPF15 ovenpå. Men er det nok? Kan huske du på et tidspunkt nævnte noget om mængden af produkt man bruger, og de to produkter bruger man måske ikke nok af? Jeg anvender disse to produkter om morgenen. Hvad så når man senere på dagen skal ud – er man så fortsat dækket af produktet fra morgenstunden eller? Det bliver jo lidt noget klatværk hvis man skal have dem ovenpå igen! Er der andre produkter du kan anbefale der?

   Kh Heidi

   03/03/2021
 • Gry Astrid Larsen
  REPLY

  Spændende indlæg…!

  Og mht. tranexamic acid, så er det jo netop denne den syre, der oprindelig er brugt til at standse kraftig blødning fra bl.a. operationssår og selv menstruation.
  Sidegevinsten: Lysning af huden – Win Win! 😉

  01/03/2021
  • Anette H
   REPLY

   Hvordan får man fat i de piller? De er vel på recept stadigvæk? Jeg har brugt dem tidligerep pga meget kraftige blødninger. Det kunne ikke afhjælpe det, men nu jeg tænker tilbage, så havde de da en effekt på pigmentpletterne. Jeg anede bare ikke, at de havde de egenskaber.
   Tak for et virkelig godt indlæg, Anette!
   Din creme er fantastisk!

   24/03/2021

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *