Synlige porer og akne tog flugten på 5 dage

crescendo2

Du kender den med bagerens børn.

Og præcist sådant et bagerbarn har jeg. En meget selvkørende teenagesøn, som (i modsætning til mig) er helt upåvirket af, om han blomstrer eller ej i ansigtet.

Så frem for at være glad for en mor, der kan hjælpe, så hader han at få noget som helst i ansigtet. Så det er mig, der hver aften dupper hans hud med denne her, og altid med en følelse af, at det er ham, der gør mig en tjeneste. BHA’en har holdt tingene nogenlunde i ro. Det optimale ville være at rense hud to gange dagligt og bruge salicylsyre (BHA) både morgen og aften.

Men bagerbarnet nægter.

For 10 dage siden fik det unge menneske dog et regulært udbrud. Sådant et, der kom bag på ham selv, og som fik moren til at forlange, at vi kom af sted til hudlægen.

Men først lagde vi en 14 dages plan, som er meget meget optimistisk, fordi akneramt hud ikke er noget, der forsvinder overnight. Vi aftalte:

 • Denne her nu både morgen og aften
 • AHA-cocktailen her ovenpå om aftenen (førstegangs-syrehoveder skal begynde med step 1)
 • Kosttilskud med zink én gang dagligt

Det vilde var, at der allerede efter et døgn var synlig bedring. Intet der boblede mere. ”Wow. Min hud er jo  meget bedre”, lød det (endda med begejstring i stemmen).

Efter fem dage er det nu så godt, at han mener, det er på høje tid at gå tilbage til den gamle ordning…arrgghh.

LOGIKKEN OG VIDENSKABEN BAG: Vi ved, at BHA gør en afgørende forskel på både akne og forstørrede porer, og du finder salicylsyre i mange produkter. Faktum er, at AHA (kusine til BHA) også gør godt. Gerne samtidigt, så længe du holder øje med din hud. Efterfølgende vil fugt fra en ikke-fedtende ansigtsmist være optimal. Men så langt strækker bagerbarnets velvilje sig slet ikke, ligesom han heller aldrig kommer til at kigge på sin hud i et zoomspejl.

NB: Husk, at ingen behøver at finde sig i akne.

MERE AF BEAUTYSPACE? Så sker det her.

21/11/2017
Hvorfor skal Colgate være så grim?
Det handler stadig om munden. Og om aha-videnskab, der går i både tænder og...
22/11/2017
Jeg vil så gerne se dig. Sådant rigtigt

Kommentarer

 • Marie

  Tusind tak for svar, det vil jeg prøve 🙂
  Men fik ikke lige fat på, om man må bruge a vitamin oven på den fra Lancome?

  03/12/2017
 • Charlotte Kaa

  Hej Anette, jeg er ikke teenager og har ikke acne. Men tænker problemet må være det samme efter acneudbrud. Jeg har haft et slemt Rosacea udbrud med mange bumser. Jeg har nu fået styr på udbruddet, men har mange ar. Har du en ide til hvordan man kan afhjælpe dette?

  29/11/2017
 • @ Jette Olsen – Undskyld, jeg ikke kan læse ordentligt ;o) Se hvordan huden har det uden – det optimale vil være et pift med en fugtspray ovenpå.

  @ Trine T – Jeg vil gå langsommere til værks med fase to mht. hvad du beskriver. Måske bare hoppe på hver anden dag.

  Stor hilsen Anette

  28/11/2017
 • Trine Tousgaard

  Jeg er i gang med uge 4 med Lancome Visioinnaire – altså fase 2. Generelt har min hud fået mere glød, er blevet dejlig blød og der er bedring i forhold til urenheder. Der er dog ikke sket nogen ændring i forhold til størrelsen på mine porer på kinderne.
  Fase 1 var bare skøn, men jeg synes fase 2 er temmelig skrap, den svider på huden. Jeg er glad for, at jeg har Origins Drink Up til at dulme med. Er spændt på at se “det færdige resultat” når jeg re igennem fase 2, på søndag.
  Der er kun brugt ca. halvdelen af fase 1, så der er til en omgang mere. Anette, hvor længe tror du man skal vente, før runde 2?

  28/11/2017
 • Jette Olsen

  Tak for dit svar, men mit spørgsmål går ikke på OleH produkterne, men på om han ovenpå de to produkter, du anbefaler, skal bruge en dag-/natcreme 🙂

  28/11/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sisse – Se om ikke den første er nok for dig. Ellers kan du supplere med AHA fra The Ordinary, som er fine til prisen.

  @ Marie-Louise – Fantastisk. Tak fordi du deler.

  @ Jette Olsen – Jeg har ikke haft den grønne serie i hænderne endnu, men prøv at høre dér, hvor du har købt produkterne.

  Stor hilsen Anette

  28/11/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Martha L – I det mindste godt, jeg ikke er alene.

  @ Pernille – Man ved ikke helt årsagen, men studier viser at der er sammenhæng og hjælp i forholdet zinktilskud og akne. Har du læst kapitlet ‘Find dig ikke i akne’ ?

  @ Mette Sloth E – Fantastisk at høre.

  @ Nikoline – Kombinen her er jeg sikker på vil kunne hjælpe. Det har den i hvert fald papir på at kunne. Flere øko-mærker laver syretreats. Fx.Jurlique som var på bloggen i sidste uge.

  @ Lise – Hahaha, hvis du vidste de lokkemidler, jeg kan finde på at smide på bordet.

  @ Anja – Fantastisk at høre. Tak fordi du deler.

  @ Line S – Jeg synes du skal låne SUPERHUD på biblioteket, og måske allerede nu her på bloggen hente det gratis kapitel ‘Find dig ikke i akne’

  @ Marie – Jeg vil bytte om på Rønsbøl og Danish Skincare – ellers perfekt. Kuren kan du evt. bruge om aftenen, for ellers tror jeg du får for mange lag på.

  Stor hilsen Anette

  28/11/2017
 • Jette Olsen

  Hej Anette,
  Jeg har lige købt de 2 anbefalede produkter til min søn, men har lige et spørgsmål i den forbindelse. Han renser af med OleH’s den grønne serie inden brug – morgen og aften, men skal han ikke bruge nogen form for dag-/natcreme ovenpå? Han bliver meget blank i huden efter.

  28/11/2017
 • Marie-Louise Jønsson

  Jeg vil bare lige også anbefale pudderdåsernes T-zone peeling som virkelig har gjort en forskel for min hud

  27/11/2017
 • Sisse

  Den første er klikket hjem, men findes der mon et billigere alternativ til nr. 2? Det er en stor udskrivning på SU for begge 🙁
  Har sjældent bumser, men store røde porrer på især kinderne og det er bare ikke pænt!

  26/11/2017
 • Marie

  Hej Anette.
  Igen tak for en god blog.

  Jeg har lige et spørgsmål i forhold til rækkefølge på mine produkterne.
  Jeg bruger:
  1:Rens
  2:Rønsbøl skin tonic (den du kalder for en fugt magnet)
  3: Danish skin care salicylsyre
  4: Serum
  5: Dagcreme med SPF/ Natcreme- BP Avitamin

  Jeg er i tvivl om rækkefølgen på Rønsbøl og Danish skin care, Hvad vil du mener er mest optimalt?

  Derudover har jeg anskaffet mig den fra Lancome du nævner, men hvornår skal den tilføjes? Skal den bruges som serum og må jeg bruge BP a vitamin efterfølgende, eller skal det være en almindelig natcreme?

  Håber du kan hjælpe.

  Hilsen
  Marie

  25/11/2017
 • Line S

  Okay, jeg er ikke helt med… Hvornår skal man bruge hvad?

  Pt. bruger jeg rens fra purely professionals, skintonic uden alkohol fra clinic og forskellige fugtighedscremer. Nogen dage bruger jeg perfect skin power treat i stedet for skintonic, men min hud føles stram og tynd hvis jeg bruger den for meget. Jeg har så mange rigtig grove og ømme bumser, derudover er min hud MEGET tør, men fedter i løbet af dagen, og nærmer mig snart de 24 år… Er SÅ træt og ked af det. Jeg renser hud hver morgen og hver aften konsekvent, men har aldrig fundet noget det hjælper.

  Hilsen Line

  23/11/2017
 • Anja Chapelle

  Hej Anette!
  Som mor til to teenage-piger må jeg bare sige at “perfect skin power treatment” fra Danish Skincare er fantastisk på så mange planer. Pigernes hud er forbedret og stråler! Hvor ville jeg ønske det produkt havde været i handlen dengang jeg var en ung pige med uorden i huden. Derudover er det en af de få ting mine døtre kan enes om – de er begge vilde med det, og det er virkelig sjældent at de er enige om noget som helst i tiden.
  Jeg bruger selv produktet et par gange om ugen, og det gør altså godt….
  Et lille tip: hvis der er udbrud på vej, hjælper det at duppe lidt “perfect skin power treatment” på den udsatte plet.
  Tak for altid gode og virksomme råd, Anette!
  Kh, Anja

  23/11/2017
 • 1000 tak for alle ord. Jeg vender tilbage på bloggen mandag. KH Anette, som er taget på laaaang weekend.

  23/11/2017
 • ha ha.. præcis min søn… det er nok bare sådan det er – og måske… ændrer det sig 🙂 (men højst sandsynligt ikke)
  Jeg vil dog prøve at kopiere din handling og måske endda bruge lokkemiddel 🙂
  Tak!!

  23/11/2017
 • Nikoline

  Hej Anette

  Årh hvor ville jeg ønske at kunne slutte fred med min hud, men døjer desværre ret meget med acne og store pore kombineret med en lidt sart hud og det tære på selvtilliden.

  Vil du mene jeg kunne bruge denne kombi?

  Jeg går derudover ret meget op i bæredygtighed og økologi, men synes det er en jungle at finde rundt i, er der nogle produkter du kan anbefale der evt kan det samme som dem du nævner her?

  Bedste hilsner
  Nikoline

  23/11/2017
 • Er igang med at prøve Lancome Visionnaire – nøj hvor får man flot ensfarvet hud, ikke mindst mindre porer – jeg er vildt begejstret <3 Lækre sager! Ja begejstring hos teenager er ikke altid nemt at opnå – God aften!

  22/11/2017
 • Pernille

  Hej Anette.
  Hvad gør kosttilskud med zink i forhold til akne? Vil det hjælpe min 30 årige akneramte hud?
  PS. Jeg har været igennem ALT! Også sindssyg kapselbehandling ved hudlæge..

  22/11/2017
 • Martha L

  Haha, det var næsten som at høre om min 16 årige, som dog nægter mig helt at røre ved hans hud. Han har så fine virksomme produkter der står som den dag jeg købte dem

  22/11/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Majken Nielsen – du må prøve dig i frem i forhold til hvor meget din hud kan klare. Jeg vil ikke her blande med AHA også. Du kan med fordel bruge en fugtspray med fugtbindende ingredienser som glycerin el. hyaluron.

  @ Mette V – Det kan du sagtens. Så længe du holder øje med din hud. Lancômes produkt her er et 28 dages peel-program, så måske skal du gøre din 2% BHA færdig og prøve den anden bagefter. Måske kan du sagtens nøjes med det du har.

  @ Sarah – Har du læst alt det om netop huden omkring øjnene, som jeg har lagt på de sidste 14 dage?

  @ Agnete – Ja, for A-vit kur er jo udelukket i dit tilfælde. Men tal også med din læge/hudlæge, hvis det er fordi der er andet indover (jeg tænker på hormoner).

  @ Andreas – Du har SÅ meget ret i, at der sker noget i forhold til UV. Frugtsyrer nedsætter hudens beskyttelsesevne i forhold til UV-lys med 4% (kilde: hudlæge Leslie Baumann), så det er en god idé aldrig at være beskytte med SPF. Det får jeg lige tilføjet. Tak for at være så kvik.

  @ Pia R Poulsen – er sikker på at dine unge får kyndig hjælp af dig.

  @ Pernille S – njaahhh det ved jeg nu ikke. Han hører i hvert fald ikke altid efter.

  Stor hilsen Anette

  22/11/2017
 • Pernille S

  Hvor er du altså sej, Anette 🙂

  22/11/2017
 • Pia Randlev Poulsen

  Du er altid mega seriøs og når du krydre det med din skønne humor og varme, så er jeg fanget! Fremkalder smil på læben 🙂 Kender forøvrigt et “ditto-bagerbarn” 🙂

  22/11/2017
 • Andreas

  Hej Anette

  Jeg har lige brug for en eksperts perspektiv. Jeg bruger selv (ligesom din søn) 2% salicylsyre på min næse og hage både dag og aften, da jeg kæmper en evindelig kamp mod hudorme.

  Jeg har dog læst, at både AHA og BHA gør huden endnu mere modtagelig overfor UV-stråler og dermed i princippet øger risikoen for solskader. Kan du enten be- eller afkræfte den påstand?

  By the way, jeg er VILD med din blog!

  Bedste hilsner,
  Andreas

  22/11/2017
 • Agnete

  Kære Anette, åh den frygtelige akne. Efter at have gravid ikke mindre end fire gange det sidste år er min hud helt akne-ødelagt. Store blomstrende plamager på begge kinder og hage – og det laver ar 🙁 Det er jo uden tvivl hormonelt betinget, men hvad stiller man op? Samme kur som til teenageren?

  Kh

  22/11/2017
 • Sarah

  Hej Anette

  Et helt andet spørgsmål… Jeg har været ligesom din søn engang; jeg har akne og min hudlæges trøst var dengang, at jeg ville få rynker senere end alle andre da jeg producerede mere collagen og fedt i huden.

  Dette er dog ikke tilfældet.

  Jeg er lige fyldt 25. Jeg har aldrig forstået hvorfor folk brokkede sig over rynker, men nu ved jeg det. Jeg har fået mig to ubetydelige rynker i panden og så har jeg fået markante linjer under øjenene, som er så tydelige at min concealer sætter sig i lagene. Jeg har en rigtig god hudplejerutine, som jeg har opbygget efter flere års kamp mod akne, så det undrer mig virkelig og det går mig meget på – For, er det ikke lidt tidligt? 🙂

  Alt godt og tak herfra for din uundværlige skriverier!

  22/11/2017
 • Mette Vinther

  Tak for svar! 😀 Vil det sige, at jeg kan bruge Lancome produktet sammen med Paula’s Choice?

  22/11/2017
 • Majken Nielsen

  Jeg kunne skrive en lang smøre om min hud, men nøjes med at spørge om der er risiko for at få en tør hud ved den kombi du skriver om? Har brugt Salicsylsyre fra Danish Skin Care i noget tid nu og synes den gør min hud lidt rød og tør.

  22/11/2017
 • @ Mette Vinther, nej, det er BHA (salicylsyre) du her har fat i. Som jo også er den vigtigste vil jeg sige. Men det der for os (sådan føler jeg det – men mener jo min søn) gjorde udslaget var at toppe med AHA.

  @ Betina S. Jørgensen, meget underligt at en hudlæge ikke tager det alvorligt. Mange læger gør ikke – slår det hen som noget, der hører alderen til. Men hvor bor du? I nærheden af Aarhus? Har du læst det gratis kapitel, jeg har lagt ud – af professor Christian Grønhøj.

  Stor hilsen Anette

  22/11/2017
 • Betina S. Jørgensen

  Åhh Anette. Endelig tilbage til det emne.
  Jeg sender dig en mail med billeder af min teenagers hud der er forfærdelig trods brug af salicsylsyre morgen og aften, A-vitamin booster fra beaute pacifique, en ikke fedtende dagcreme fra samme mærke til om dagen… Suk altså, den hud.! Vi er begge kede af den, og hudlægen har tikke taget det alvorligt. Så nu skifter vi hudlæge og håber på en mere kvalificeret behandling det næste sted.

  22/11/2017
 • Mette Vinther

  Jeg har lige taget hul på en lotion fra Paula’s Choice med 2% BHA. Er det samme koncept som denne fra Lancome? 🙂

  22/11/2017