Hvorfor skal Colgate være så grim?

LE_WHITE_LEBON_print_a3

Slå ikke.

For spørgsmålet er ikke mit, men poppede op under et møde i sidste uge. Og jeg har ikke svaret. Generelt er udseende vel uden betydning, hvis et indhold spiller? Men betyder det så, at man er overfladisk, hvis man kan lide pæne ting? Nej vel.

Uanset hvad, så ligner franske Lebon dét, den er: En luksus-tandpasta, der er løbet så langt væk fra Colgate og Macs, som det overhovedet er muligt. Fast besluttet på at gøre sit til at pynte på din badeværelseshylde.

Hvor almindelig tandpasta typisk er med pebermynte, er smagsduftene her – seks i alt – udviklet og sammensat i parfumernes hovedstad Grasse. Indholdet er økologisk, vegansk og uden sulfater – men også uden den flour, som tandlæger anbefaler. I hvert fald de fleste tandlæger (og vi ved, at børn under seks år skal have tænderne i flour).

LEBON-GROUP_1024x1024

Jeg er ikke i tvivl om, at Lebon er omhyggeligt udviklet, og at der er solide tanker og handling bag – lige fra indholdet til den bæredygtige emballage, du er sikret. Prisen er i øvrigt også solid. Flour-afgørelsen er og bliver din. Spørger man professor Svante Twetman fra Tandlægehøjskolen, så slår han fem streger under flour som aldeles afgørende i forhold til caries. Manden her har et andet perspektiv, og du kan online finde meget mere fra begge lejre.

HVAD DER TÆNDER MIG er, at Twetman, som ikke kan beskyldes for at være alternativ, har fået øjnene op for probiotika. Altså for alvor.  Og hvis mælkesyrebakterier (også) bidrager til et godt mundmiljø, som igen hænger sammen med fordøjelsen, så går det hele lige i huden. Og nej, der er ikke mælkesyrebakterier i Lebon. Endnu.

PS: Tre La Mer-anmeldere mangler at melde sig. Det gælder Sara, Helena og Gitte. Se her, om det kan være dig.

20/11/2017
Løsning på sur-munden og de nedadhængende forældre-linjer
Der ER faktisk noget at gøre. Måske endda på flere plan
22/11/2017
Synlige porer og akne tog flugten på 5 dage
Vildt... er faktisk, hvad jeg vil kalde resultatet af det her gode syremiks.

Kommentarer

 • 1000 tak for god læsning. Godt med holdninger til det her område. Det har vi brug for. TAK for gode anbefalinger også …og for de råd og tips der flyver frem og tilbage mellem os herinde. TAK. KH Anette

  23/11/2017
 • Jette Mørkholt

  Man kan faktisk få en super fin tube tandpasta SB12 laver en hvid tube med sølv tryk Med flour Den er super !!! Fås i Matas og på Apoteket

  22/11/2017
 • Lene

  Jeg synes det er smart at colgate skiller sig ud. Tænk om man tog fejl af tandpasta og ansigtscreme 🙂

  22/11/2017
 • inge

  Nix baby. Der skal flour i tandpasta! Sagkundskaben har talt. Med 5 streger endda. Men der er helt sikkert flotte… 😉

  22/11/2017
 • Cherina Holm

  Jeg vil ikke vælge en tandpasta uden flor, selvom tuben er grim. Zendium er mere mig.
  Hvis de 3 tester ikke kommer på banen melder jeg mig meget gerne.

  22/11/2017
 • Eva

  @Nina….bare en erfaringsdeling vedr needling: jeg er ikke ømskindet, men det gør altså ret nas at starte m 0,5 ml for – i mit tilfælde – at spare mellemregningen og få fuld effekt fra starten.Troede jeg. For faktisk er jeg aldrig rigtigt kommet ordentlig i gang igen efter de første 7 dages rul, fordi det simpelthen gjorde for nas at trille m 0,5 ovenpå en ikke-tilvænnet hud.

  22/11/2017
 • Rie Dyrnes

  Jeg er til fluor.. Og har indimellem købt Marvis, de er så fine og gode, men ikke i handel på landet. Hvis de sidste anmeldere ikke skriver er jeg mere end frisk :O)

  21/11/2017
 • Grethe Hansen

  Ja, de traditionelle tandpasta tuber er frygteligt grimme og det er i øvrigt det samme for tandbørster. Dog solgte Hay en pæn i en periode, måske stadigvæk?
  Jeg har i flere år skiftet mellem Marvis tandpasta, som er superpæne og stilrene og Zendium – for en sikkerheds skyld.
  https://www.sephora.com/marvis

  21/11/2017
 • Pernille S

  Mit valg af tandpasta står ikke til diskussion, medmindre den er på omdrejningshøjde med Zendium eller bedre. Får blister i munden af andre mærker, og i særdeleshed Colgate. Mon der kunne være er marked for tube-covers?
  Hvad angår mælkesyrebakterier, er jeg af den overbevisning at et tilskud af disse kan holde skik på mave/tarmsystemet, og derigennem vores generelle velbefindende.

  21/11/2017
 • Leafysmoothie

  De er så flotte, virkelig fristende, jeg har prøvet en del af de fluoridefri tandpastaer, men denne har jeg kun beundret for både indhold og udseende. Må prøves! Jeg kører normalt begge dele, med biorepair om morgenen, uden fluoride, og zendium med fluoride om aftenen. Så får man lidt af de gode fra hver type tandpasta og så flouride før man sover når man typisk laver mindre saliv så det beskytter. De er begge ikke superpæne og ikke super grimme og jeg har dem i et flot, ikke transp krus så man ikke ser dem så meget af dem 😉
  Jeg går nemlig også op i emballager. Og pænt er bare en fryd at bruge om indhold er i orden.
  Er der nogle som fortrudt at teste la mer så stiller jeg gerne op og anmelder 😉
  PS, jeg får blister af colgate og det har jeg, sorry colgate, hørt flere steder, også hos tandlægen som anbefaler Zendium, som er uden SLS.

  21/11/2017
 • Line Lustrup

  Jeg har prøvet den grønne, synes den var dejlig, min mand var også meget begejstret med en ny smag.

  21/11/2017
 • Nina Manley

  Colgate er meget dominerende på hylderne og så der næsten ikke er plads til andre mærker. Jeg foretrækker Oral-B med flour, som jeg synes er det bedste eller Sensodine og Zendium med flour er vigtig

  21/11/2017
 • Anne Mette K

  Jeg er en af dem, der døjer med mundtørhed og må derfor være ekstra opmærksom for at undgå problemer i munden. Jeg har virkelig god erfaring med Prolacsan (som Lise har skrevet mere om). De gør først hvad de skal i munden og fortsætter derefter med at balancere min mave. Dobbelt win.
  Jeg holder mig derfor også til flour men trives bedst Zendium, der larmer knapt så meget (synes jeg, men smag og behag). Apropos din IG kan Zendium sensitive jo nærmest falde ind under temaet syrenlilla

  21/11/2017
 • Pia Hvenegaard

  Åhhh de er fine de tuber. Men uden fluor kommer de ikke på mine hylder.
  Må nøjes med grimme tuber så

  21/11/2017
 • Jeg køber Marvis de er også flotte

  21/11/2017
 • Nina

  Jeg ville ikke turde fravælge fluor – så hellere gemme tandpastaen i skabet, for det er ganske rigtigt, at de altid er grimme.
  Et spørgsmål: du anbefaler micro needling, og jeg har netop købt min første. Valgte nållængde på 0,2 mm, fordi jeg både har lidt pigmentpletter og begyndende rynker. MEN jeg vil også meget gerne sætte ind over for slap hud, så skulle jeg i virkeligheden have valgt 0,5? hvad ville du gøre?
  På forhånd tak for svar – har meget brug for din så utroligt kompetente mening!

  21/11/2017
 • amaja

  hvor er de flotte dem kunne jeg godt fine på at købe

  21/11/2017

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.