Sandheden om appelsinhud

Det er nu, reklamerne kører på med produkter, der skal gøre blomkålslår egnede til luftige skørter og tætsiddende badetøj. Noget, der i forhold til de såkaldte anti-cellulitecremer får kvinder til at dele sig i to lejre: De hovedrystende og så dem, der tænker, at det vel næppe skader, og hvad nu hvis …

Jeg nægter at skrive noget om ophobede giftstoffer, for det er jo ren idioti, når nogen prøver at bilde os (kvinder) ind, at vi går rundt med giftige lår og bagdele. Som om mænd ikke skulle kunne tiltrække selvsamme giftstoffer. Og få appelsinhud.

Men det sker ikke.

Derfor kan du roligt læne dig op ad hudlæge Peter Bjerrings forklaring:

”Årsagen er, at bindevævet hos kvinder og mænd er opbygget forskelligt. Hos mænd er der lodrette bindinger mellem muskler og hud – altså strammere barduner – mens de hos kvinder står skråt. Dermed er der mere plads til opbuling af fedtvæv imellem bindevævs-trådene, som holder huden fast til musklerne i dybet,” siger han.

Såkaldt vakuum-rulle-behandlinger (LPG lymfedrænage) vil måske kunne gøre en smule. Det samme vil smørbare løsninger med hjælp fra ingredienser som blandt andet hudforbedrende retinol (A-vitamin) og udglattende koffein: ”Meget tyder dog på, at koffeinens virkning er minimal eller midlertidig, mens retinol over tid vil forbedre hudens tykkelse og dermed gøre synet af cellulite mindre,” lyder det fra dermatolog Neil Sadick fra New York. Sidstnævnte talte jeg med i forbindelse med en artikel til Børsen.

HVAD DER GØR EN FORSKEL:

 • NEGATIVT: Rygning skader vævet mellem hudcellerne og fedtcellerne, så det bliver mindre elastisk og kommer til at hænge – især i ansigt, på balder og lår.
 • POSITIVT: Old school tørbørstning vil sætte gang i blodcirkulationen, ligesom huden på lår og balder vil syne flottere og glattere, hvis den er fugtmæt. Gå efter indholdsstoffer, der tiltrækker fugt, som eksempelvis hyaluron og glycerin.
 • POSITIVT: Endelig er der eksfolierende AHA, altså frugtsyrer, som øger fugtmætning længere nede i huden. Tan-Luxe gør det i den forbindelse godt (også hvis der er en selvbrunerfejl, som skal fjernes. Tilbage står dog, at vi mangler en virkelig god og stor tube A-vitamincreme til kroppen, og nej, det går ikke med Bio-Oil, som overvejende består af vaselineagtig petrolatum. Og husk, at niacinamid virker hudforbedrende på alle fronter (udglatning, øget fedtsyreniveau, mindre rødme, beskyttende), og at den nye bodylotion fra Ecooking netop har niacinamid højt oppe på indholdslisten. Overdreven sol nedbryder den kollagen, du gerne vil have nok af – så husk SPF, eksempelvis fra Caudalies nye, gennemtænkte solserie.

Fortæl, fortæl, fortæl, hvis du har positive eller negative erfaringer, du vil dele.

@beautyspace på INSTAGRAM

Redigeret af Anneline Højrup, foto af Jens Peter Engedal

08/05/2019
Dit plaster hedder Caroline
Og om lidt får du sandheden om appelsinhud
10/05/2019
VIND DET NYE FRA TROMBORG
Alle andre er gået på weekend, så ....

Kommentarer

 • Lotte Munk

  Ja vitamin body lotion fra Matas synes jeg dufter godt og er nem at smøre ud. Der er både A og E vitamin i. Dog er der silikone i. Den findes også som body butter.

  15/05/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Tanya, nu er duft jo en smags sag, men jeg synes, den er vidunderlig. Dufter af en blanding af citron, knitrende hvide lagner og vandmelon.

  @ Tilde, du er sød og tak. Den er fantastisk god til at polere huden med pga. frugtsyrene. Så en pænere hud, men ikke mindre appelsinhud.

  @ Nielsen, tak for dit tip og JA – det kan man da prøve. God idé.

  @ Michelle, åh nej, det lyder ikke rart (ønsker dig god bedring). Jeg vil finde en god A-vitaminolie, ex. en hybenkerne olie og smøre/massere med efterfulgt af en alm. creme med A-vit. Det er det bedste, du kan gøre.

  @ Amaja, haha, tror ikke det sådan lige bliver dømt ude.

  @ Lotte Munk, Herligt. Er den pågældende body lotion god? Jeg har nemlig ikke prøvet den.

  @ Leafysmoothie, TAK for alt det, vi lærer fra dig. Alt det, du deler. Jeg er meget spændt på, hvad du mener om den body lotion.

  @ Kiss, Åh hvor herligt. Tak fordi du deler. Hvor ofte gør du det og hvor længe? Vi vil vide det.

  @ Charlotte, al solcreme til krop kan bruges i ansigt. Eneste risiko er, at det kan føles fedtet. Garnier har lavet en virkelig god fugtmist med SPF50.

  @ Anni, det er en PERFEKT kombination. Og godt du minder om den anden. Vi må have den frem igen.

  @ Sanne, hvad Peter Bjerring siger…

  @ Christina, jeg forstår dit ønske, men ofte slår jeg svar sammen, eller svarer lejlighedsvis kun på konkrete spørgsmål, så det er den hårde vej. Skal møde min webperson næste uge. Måske tager vi det op.

  @ Trine Petersen, GODT du nævner den. Den skal vi have frem i lyset, for den er virkelig god. So little time, so many products.

  De bedste hilsner Anette

  14/05/2019
 • Trine Petersen

  Ihh jeg synes du på et tidspunkt nævnte at der er A-vitamin i Xellence’s

  Nutri Balanced body Oil
  (Eller hvad det nu er den hedder..)

  Men det er måske så små mængder at det ikke rigtigt batter ? Eller husker jeg helt forkert?

  Kh Trine

  12/05/2019
 • Anna

  Og lige et ps. Anette. Jeg håber at du skriver mere om Restylane (jeg skal nok lade være med at rykke mere for det;), men det lyder mildest talt ikke godt eller sundt at det hærdende kan sammenlignes med plastik. Selvom jeg kun får en årlig behandling stopper jeg med det indtil jeg er blevet klogere. Tak fordi du også er modig og formidle bagsiderne! Kh Anna

  12/05/2019
 • Anna

  Godt forslag Christina. Jeg bruger også tit en del tid på at køre op og ned for at matche svar og spørgsmål, og når jeg ikke har tid og der er mange spørgsmål prøver jeg bare at regne ud, hvad svarene mon handler om – det lykkedes ikke altid helt;) Lise Grosmann gør det på den måde som du foreslår Christina.
  Kh Anna

  12/05/2019
 • Christina

  Lige et spørgsmål helt uden for kategori. Er det muligt dit kommentarfelt kan laves om, sådan du svarer hver enkelt direkte på deres kommentar, i stedet for en @henvisning til dem – jeg vil nemlig gerne læse svarene til mange af de gode spørgsmål, folk skriver – men synes det er svært at navigere rundt i spørgsmålene/folks navne og dine svar 😀

  God weekend, mvh. Christina

  10/05/2019
 • @ Anna, det er rigtigt. Ordret siger han, at det er noget skrammel, men pt. noget af det der giver omgående effekt. Han sammenligner det hærdende i Restylane med plastik. Jeg vil sandsynligvis tage en længere snak med ham om det.

  @ Helene, så skal du børste hårdt, tror jeg. Det er første gang, jeg hører det. Måske er der skrevet noget seriøst på det, hvis du søger.

  @ Karen, jo. Der er A-vit i. En smule og den milde slags.

  @ Mette Sloth, 1000 tak fordi du deler din erfaring. Det er SÅ meget værd herinde.

  @ Betina Jørgensen, det giver mening. Stor tak fordi du deler.

  Jeg vender tilbage …

  Stor hilsen Anette

  10/05/2019
 • @ Birgitte B, jeg tror, du vil synes om den. Fin konsistens og med B3 højt oppe på indholdslisten.

  @ Glennie, tak for dine ord. Dem blev jeg glad for. Jeg tør ikke svare på dit spørgsmål. Jeg ville gå til lægen, for det skal jo ikke gøre ondt.

  @ Anne HK, mange tak for dine ord. Du har fuldstændig ret. I høje nok doser, så eksfolierer urea (carbamid). Jeg ELSKER Matas hælkur.

  @ Tanja, 1000 tak fordi du deler din gode erfaring.

  @ Charlotte, jeg har netop lagt et svar under det indlæg, hvor du spurgte. Undskyld ventetiden.

  Stor hilsen Anette

  10/05/2019
 • Det tolker jeg meget som om der ikke er så meget håb. Jeg tørbørster, og har gjort det længe, men ser ikke nogen bedring appelsinmæssigt. Synes min hud generelt er pæn efter fast tørbørstning, men bulerne er de samme. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  10/05/2019
 • Anni

  Hej Anette
  Sidste år anbefalede du Retin-Oil fra The Chemestry. Den synes jeg stadig er ret god! Måske skulle man bruge REN’s AHA kropsserum under?
  Kh Anni

  10/05/2019
 • Uden for dagens emne har jeg brug for dit råd til en Sun spray til ansigtet,høj faktor gerne 40 el 50 så jeg kan sprøjte Sun spray i ansigtet hver anden time. Er nærmest panisk for og få sol i hovedet efter min fenol peeling.Bruger kasket og solbriller .
  Du anbefalede filargos faktor 30 men jeg synes den er dyr i forhold til den lille mænde sol creme der er i.
  Kan jeg bruge shisiedo Sun spray faktor 50 i ansigtet selvom den er til kroppen ?
  Tænker på om det måske bliver for klistret ?Nuxe har en faktor 50 også til ansigtet,kender du den?
  Tak for Alle dine super gode info og råd min hud elsker det

  09/05/2019
 • Kirsten v

  Jeg ser meget frem til se Anette’s svar imorgen på alle de gode kommentare. 🙂

  09/05/2019
 • Kiss

  Tørbørstning er så dejligt.
  Har virkelig gjort noget for mig siden du anbefalede Karmameju børsten…

  Jeg kan se en forbedring også på armene – jeg fandt en video Mette fra Karmameju har lavet

  09/05/2019
 • Leafysmoothie

  A-vitamin til ansigtet som var for stærk for mig har jeg brugt på kroppen, dog ikke i så lang tid at jeg set resultater, men det er jo altid godt at bruge ting op tænker jeg, men det ville være så fedt med en 1-2 % retinol i stor størrelse til hverdagsbrug. Jeg synes heller ikke BP er nok, selv om lotionen er lækker og giver fugt og især er en favorit vintertid.
  Tror jeg bliver glad for den fra ecooking så den prøver jeg med-det-samme. God aften.
  PS, glæder mig at komme ind og læse svarene på al den anden god og brugbar feedback. Tusind tak for de fif jeg lært i tråden idag <3

  09/05/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord. Jeg er tilbage fredag morgen med svar. KH Anette

  09/05/2019
 • Lotte Munk

  Jeg har forsøgt at finde en budgetvenlig løsning til sommerklar krop.
  -glycolic-acid toning solution fra The Ordinary =egentlig frugtsyre til ansigtigt, men kommer i en stor flaske til under 100 kr.
  – Vitamin bodylotion fra Matas, herunder A-vit (dog ikke Retinol).

  Frugtsyren fjerner i hvert fald de knopper, jeg har haft på armen med det samme:0)

  09/05/2019
 • amaja

  jeg havde håbet at tørbørstning var yt ,jeg synes det er så kedeligt ,glæder mig til at læse mere om bulerne

  09/05/2019
 • Michelle

  Tak for gode råd om bulerne på ballerne.

  Jeg skriver til dig ang. noget helt andet. Jeg er faldet på cykel og tog fra med ansigtet, så nu pryder en stor hudafskrabning min kind. Hvad kan jeg gøre for at prøve at undgå ar? Sygeplejersken sagde jeg skulle passe på i solen, så faktor 50 fra Rudolph Care skal jeg have købt og en solhat. Men kan jeg ellers gøre noget? Jeg vil være så ked af et stort ar. (Jeg priser mig naturligvis lykkelig for, at der ikke skete mere!)

  09/05/2019
 • Nielsen

  Tilslutter mig den med at vi mangler en stor flaske god bodylotion med a-vitamin!
  Bruger Beauté Pacifiques bodylotion (elsker at de laver den i 500 ml), hvor der er lidt a-vitamin i – og den er fantastisk til at give min hud fugt. Men ønsker mig langt mere a-vitamin i.
  Kunne man hælde nogle ml af The Ordinarys retinol i og få en virkning ud af det eller duer det ikke at blande det sammen i en bodylotion?

  Tak <3

  09/05/2019
 • Tilde

  Jeg er vild med din tilgang til tingene – dette indlæg er et fantastisk eksemel.
  Jeg tror, det er dig selv Anette, der har anbefalet denne, men jeg tænker at REN Radiance AHA smart renewal body serum er god til at bekæmpe appelsinhud? Jeg har ikke prøvet den selv, men ønsker mig den rigtig meget.

  09/05/2019
 • Tanya

  Uh, den lyder god, den nye ecooking bodylotion. Hvordan er den ift. lugt?

  09/05/2019
 • Betina Jørgensen

  hmmm… da jeg var 17 år, og meget slank startede min appelsinhud.! Jeg har købt alt muligt skrammel til at smøre på mine balder, lår og lægge. Men ved i hvad der hjalp. Det gjorde styrketræning. Den styrketræning som Anna Bogdanova anbefaler til os kvinder. Min men er blevet så meget pænere uden alle de buler, hvilket min mand bekræfter. Jeg smører ikke med andet end alm bodylotion – og tilvælger jeg 60 min træning med kettelbells om ugen. Det gør underværker for appelsinhud, for når huden fyldes indefra med muskler bliver den strammere og mere glat.

  09/05/2019
 • Niacinamid er virkelig min bedste ven, det kunne godt tænkes den skulle prøves en tur på benene også, nu hvor Ecooking er på banen med en ny bodylotion. Niacinamid giver så flot et resultat i ansigtet, glat, ensfarvet og med en helt ny udstråling. Måske lårbasserne også kunne blive forskønnet lidt 🙂 God dag derude

  09/05/2019
 • Karen

  Hej Anette
  Bruger netop Bio oli i håb om den kunne hjælpe – så tak for du lige nævnte den, så må jeg i gang med en anden.
  Har bio oli slet ikk nogen positiv virkning ellers?
  Ha en dejlig dag 🙂

  09/05/2019
 • Helene

  Hej Anette. 🙂
  Ift. “Old school tørbørstning”, så synes jeg det lyder tiltalende, fordi det er så overkommeligt og pragmatisk, MEN(!) som 25-årig har jeg allerede flere små områder med karsprængninger på lægge og lår, og har hørt, at tørbørstning kan forværre karsprængninger? Er det måske noget, du kan få et ekspertudsagn på om er sandt?

  09/05/2019
 • Anna

  Kære Anette, da du har skrevet at vi gerne må trække dig lidt i ærmet, hvis ikke du svarer og da jeg stadigvæk er nysgerrig ift. hvorfor Peter Bjerring ikke er begejstret for Restylane – er det mon fordi det gør noget ved mimikken eller? – tillader jeg mig at spørge igen. Du nævnte for læge siden at du ville vende tilbage til det:) Kh Anna

  09/05/2019
 • Charlotte

  Hej Anette

  Huden under mine øjne trænger til kærlig pleje, da jeg har ret mange folder og rynker.
  Hvilken creme vil du anbefale så huden ser lækker fugtmættet ud?

  09/05/2019
 • Tanja

  Hej Anette. Tør børstning af hele kroppen med min kamameju krops børste inden bad konsekvent hver gang og gua sha til supplering har jeg så gode erfaringer med og det holder ihvertfald appelsinhud væk her hos mig. Derudover er det selvfølgelig vigtigt at supplere med sund kost motion og masser af vand. Det tror jeg er vejen frem god dag . Kh. Tanja

  08/05/2019
 • Anne HK

  Jeg er altså blevet rigtig forfalden til din no-bullshit tilgang til hudpleje og makeup! Det er så tydeligt, at du ikke er til salg.
  Ift. AHA til kroppen, så kommer jeg til at tænke på Matas’ Carbamid Creme, som både fås i 5% og 10% udgave. Den kan mine tørre skinneben rigtig godt lide, og det er vel blandt andet fordi carbamiden (tør næsten ikke hviske urinstof) eksfolierer – eller hur? Jeg tror da egentlig jeg vil prøve at smøre med den på blomkålslårene og se om de syner glattere af det. 🙂

  08/05/2019
 • Glennie

  Kære Annette,
  TAK for din pragmatiske og ikke-kvindefjendske faktuelle tilgang til appelsinhud. Jeg kan i øvrigt anbefale skønhedsmagasinets Allures website, hvor de har lavet den smukkeste billedserie af smukke og glamourøse kvinder, der viser deres appelsinhud frem. En ting kan dog undre mig: Min hud på de appelsinshudsramte (eller altså bare helt almindelige kvindelår) lår er virkelig helt ekstrem øm – giver det mening på nogen måde, at netop appelsinhud kan være meget øm og nærmest lidt smertefuld at røre ved? Der synes jeg, det giver mening med vacuum-massage etc.

  08/05/2019
 • Jeg har lige købt den bodylotion til min mor i Mors Dags gave. Måske jeg også skulle købe én til mig selv, hahaha… Synes mest det er kombinationen af appelsinhud og strækmærker som jeg bøvler med. Og lever med. Kh. Birgitte

  08/05/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.