Sarah droppede den sædvanlige rutine

Der kom en mail fra Sarah:

“Jeg har været småsyg nogle dage, og har dovnet med min hudpleje. Har bare vasket morgen og aften med en vaskeklud og ellers kun brugt fugtmist og olie. Min hud er lige så pæn, som den plejer at være. Skal jeg tage det som et tegn på, at jeg normalt gør noget forkert? Eller at huden er i så god stand, så den tåler sjusk? For jeg bliver jo fristet til at fortsætte. Min normale rutine er mist, en essens, serum (A-vitamin om natten, fugt om dagen) og så en god fugtcreme ovenpå. Er det mon spild af produkter? Måske bare inspireret af, at jeg som ung havde et helt batteri af Cliniques produkter. Under en flytning glemte jeg at bruge dem, og pludselig stoppede min hud med at være supersart.”

Godt spørgsmål. Tak for det.

Det er med hudplejerutiner som med sport og tandbørstning. Det virker, når du gør det. Og med tiden vil den stenhårde rutine gøre, at huden finder en stabil, god (og pæn) form. Det kan tage tid at få en fugt-, fedt- og måske udfordret barriere-balance på plads.

Omvendt tager det heldigvis også tid at rive den ned igen. På samme måde som at tænderne ikke falder ud, hvis du stopper med at børste i et par uger. Eller eksempelvis stopper med at løbe. Grundformen vil holde. I hvert fald et stykke tid.

Sarahs nye rutine (for der er jo netop stadig tale om en rutine) er langt fra tosset:

Vaskeklud morgen og aften er for mange fint i forhold til at få fjernet snavs, fedt og samtidig sikre sig en let eksfoliering. Når du vasker hår, vil der også komme lidt rens på ansigtet – så det vil fungere for mange med en normal hud (med mindre, man bærer teatermakeup). Hvis misten indeholder fugtbindende ingredienser som hyaluron eller glycerin, så tilfører du fugt og forsegler derefter med en god, ikke for fed olie. Og alt er godt.

Jeg spurgte Sarah, hvilken mist der er tale om, og det er den på billedet: Uden at overdrive er der tale om et væld af gode ingredienser. Lige fra hyaluronsyre til forskellige udglattende peptider, beroligende mælkesyrebakterier, ditto svampe og beskyttende grøn te – og til en overkommelig pris. Se hele indholds-oversigten her.

TO TING, JEG VIL ANBFALE: At holde fast i A-vitamin om natten og tilføre SPF om dagen. Og så ellers være glad.

HUDLÆGE JANNE TOUBORG ER ENIG, MEN MED EN VIGTIG TILFØJELSE: Jeg tror, at Sarah har en virkelig god fordøjelse, som er noget af det, vi med sikkerhed ved, bidrager til god hud. Hvis du er udfordret af inflammatorisk hud som eksempelvis rosacea og akne, så gør probiotika-tilskud en positiv forskel, og det er vigtigt, at indholdet både tæller bifidobakterier og lactobacillus acidophilus. OG at petrolatum-baseret hudpleje helt undgås.

@beautyspace på INSTAGRAM

MERE FRA BEAUTYSPACE får du her med guides og vejen til Superhud-bogen.

Redigeret af journalist Anneline Højrup, fotograf Jens Peter Engedal

01/05/2019
Dét Go’ Morgen-produkterne har tilfælles
Som du muligvis mangler?
03/05/2019
Over-renser du din hud?
Tjek om du gør

Kommentarer

 • Cecilie

  Hej Anette

  Jeg har været så glad for Stellar Balm fra Balance me til at slutte af med ovenpå salicsylsyre og a-vitamin om aftenen. Helt perfekt til min lidt allergisarte, tidligere akneramte og hurtigt lidt strammende hud, som bare får det bedre og bedre af den rigtige behandling.

  Men nu kan Stellar Balm kun fåes i en dum lille størrelse, der mest minder om en læbepomade. Har du andre anbefalinger?
  Jeg har prøvet Skin Food light, og min hud er skønt fugtmættet i et par uger, hvor efter jeg begynder at få små knopper i panden.

  13/05/2019
 • Mathilde Kathrine

  Søger også et svar

  10/05/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Gitte Bjerre, GODT at vi har vores sunde fornuft. Klart ikke. Jeg kan nævne mange, mange grunde. Og hvad hvis der er tale om en allergisk reaktion.

  @ Linda H, du ser det klart og tydeligt på enhver indholdsliste som enten mineral oil, parafin, petrolatum.

  Stor hilsen Anette

  10/05/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for spørgsmål og kommentarer. Undskyld ventetiden. Jeg er tilbage på bloggen fredag morgen. KH Anette

  09/05/2019
 • Gitte Bjerre

  Hej Anette !
  Har du mon en kommentar til mit spørgsmål
  Kh. Gitte

  09/05/2019
 • Linda Henriksson

  Jeg har Rosacea og kunne godt tænke mig at hører hvad petrolatum-basteret hudpleje er så jeg kan undgå det Kan du foreslå et godt probiotika produkt som indeholder det som hudlæge Janne Touborg foreslår.

  04/05/2019
 • Mathilde Kathrine

  Tak for svar! Er det lige gyldigt hvilken a vitamin min putter i som olie så? Tænker ift konsistens. Kan du evt anbefale noget som kan blandes i olie OG er mild, da jeg ikke bruger det i forvejen?

  03/05/2019
 • Gitte Bjerre

  Kære Anette !

  Op til påske var jeg til et wellness arrangement, hvor arrangøren sagde, at UANSET hvordan ens hud reagerede på et nyt produkt skulle man bruge det i 28 dage, da man først derefter kunne afgøre om det var “go” eller “no go”.
  Det har jeg da ALDRIG hørt før og jeg vil da ALDRIG blive ved i 28 dage med et produkt, der fik min hud til at skalle i flager (som hun fortalte om) eller andet.

  Hvad tænker du om den påstand ?

  Kh. Gitte

  02/05/2019
 • Jette B

  Spændende læsning. Jeg tror jeg skal have fat i den mist, har snart ikke mere Rønsbøl mist, der er da mere godt i den anden.

  02/05/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mathilde Katrine, hvorfor ændre noget, der fungerer for dig? Og så kan jeg jo alligevel ikke lade være med at sige, at du jo kan blande lidt A-vit i din olie, og se om du ikke bliver EKSTRA meget glad.

  @ Ditte H, selvfølgelig kan man sammensætte selv. Der har været spekulationer omkring kombinationen af C-vitamin og niacinamid, men de er tilbagevist.

  Stor hilsen Anette

  02/05/2019
 • Ditte H

  Lige et spørgsmål udenfor emne …

  Anette, kan man må lave sin egen serum? Jeg vil blande et par dråber af Dermalogicas nye C-vit serum sammen med Pudderdåsernes Niacinamid og Til sidst et par dråber Squalan faciel oil fra Squalan … er det en god cocktail mon? Eller er der mon nogen kontraktioner, jeg ikke er vidende om??

  02/05/2019
 • Mathilde Kathrine

  Super godt skrevet! Jeg bruger Tina Lykkegaards olie, som jeg ofte slutter aftenrutinen af med. Men du skriver jo at man skal slutte af med a-vitamin… Hvordan får jeg den ind i min rutine? Olie virker ikke for mig om dagen, da min hud vil fedte af det, men når jeg bruger olien om aftenen, vågner jeg altid med en glad hud.

  02/05/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mathilde, kommer den første tirsdag i hver måned. Så på tirsdag bliver maj måneds Book’n Beautybox frigivet.

  Stor hilsen Anette

  02/05/2019
 • Mathilde

  Er der ingen box denne måned? 🙂

  02/05/2019