Tricket med selvbruner er mindre af mere, hvis du forstår

selvbruner1selvbruner2selvbruner3

Fra at have levet i skyggen med et klistret og snusket ry har den nye generation af selvbrunere indtaget scenen i et brugbart felt så stærkt, at mange af os ser dem som spøgelses-benenes redning. Men at hente den satinmatte glød hjem så pænt som …lad os sige Elle MacPherson og Jennifer Aniston …kræver et par tricks.

Tre ting, der begejstrer mig netop nu er:

Strømpebukseffekten. Blandt de bedste ansigtslignende produkter til kroppen hører blurcreme, der fungerer som en slags diskret foundation: Uperfektheder bliver sløret på samme måde som hudfarvede nylonstrømper gør. Kan supplere selvbruner eller fungere alene som den hurtige løsning til panodil-hvide ben.

Bland-selv glød. For et par år siden resulterede det i ventelister, da Clarins lancerede deres koncentrerede selvbrunerdråber. For det tiltalte mange at fortsætte med deres sædvanlige hudpleje, som så bare kunne peppes op med et par glødgivende farvedråber. Brug konsekvent en dråbe mindre end producenterne anbefaler, for uanset hvad, så betaler tålmodighed sig her. Det er nemlig langt lettere at bygge en glød langsomt op end at få for meget af igen.

Mindre af mere. Spar på mængden, så ingen kan genkende, om det er Diors puddernummer 267, du har fremkaldt ansigtsgløden med. Faktisk bliver resultatet mest naturligt ved at glemme enten eller og i stedet gå efter både og. Altså bruge mindre, men af flere forskellige produkter som eksempelvis at tilsætte en anelse selvbruner til ens normale hudpleje og så supplere med varmen fra en bronzepudder.

SNUP TIPPET: At få selvbruner til at fungere kræver fugt, fugt og fugt. Både før, under og efter – i en grad, så eksperter udi glød fra tube kalder fugtmætning af huden for det afgørende succeskriterie. Heldigvis er det enkelt: Vælg en fugtspray med fugtforseglende ingredienser som hyaluronsyre eller glycerin, og gerne blandet også med beskyttende antioxidanter. Brug  den som en undertrøje under din creme og genopfrisk med pift i løbet af dagen. Herbal Mist fra Jurlique gør de fleste glade.

10/05/2017
Hvis du vil have rækkefølgen LIVE. Og vinde Bioeffect
Måske ses vi i Randers, Horsens eller Odense. Måske vil hellere bare deltage i...
14/05/2017
Vind Zarkos dufte
Han får de fleste til at dufte bedre

Kommentarer

 • Thea

  Hej Anette.
  Tak for dit svar.
  Det kom i løbet af natten og det eneste anderledes i min rutine var boosteren.
  Jeg er naturligvis lidt betænkelig ved at bruge den igen da jeg jo ikke kan komme af med karsprængningerne igen.

  17/05/2017
 • @ Thea – Undskyld mit sene svar og stor tak for dine gode ord. Er du sikker på, at det er produktet, der har forsaget karsprængningerne? For mig lyder det usandsynligt. Kan det være solen? Gå ganske langsomt frem – med først 2 gange om ugen og så hver anden dag. Hvis du efter 14-21 dage ikke er glad, så stop. Skulle du få flere synlige kar, så stop også. Det er naturligvis vigtigt at være solbeskyttet i løbet af dagen. Stor hilsen Anette

  17/05/2017
 • Thea

  Hej Anette,

  Jeg følger troligt din blog og er efterhånden blevet overbevist om at skulle tilføje lidt a vitamin til min rutine. Jeg har brugt super 3 booster to gange og den ser ud til at have positiv virkning på min hud. MEN jeg har fået tre karsprængninger på næsen efter at have brugt den anden gang (på en uge)… Betyder det at a vitamin ikke er for min hud, eller at jeg skal blive ved men blot med en gang om ugen???

  God søndag

  14/05/2017
 • @ Maria – ja absolut. Det BP er nervøse for er, at man skal blive rød og irriteret og derved tænkte dårligt om deres produkt. Og det standpunkt forstår jeg også godt. Gå derfor uendelig langsomt frem. Prøv med AHA under et par gange om ugen bare, så step så evt. op om nødvendigt. Du kan også lave en test bare i den ene halvdel af ansigtet.

  @ Pernille S – Smiler, smiler, smiler.

  @ Daniela – Jeg ved at det er en af dine favoritter, så jeg har jo holdt ekstra øje med den som din anbefaling.

  Stor hilsen Anette

  12/05/2017
 • Hvor er jeg glad for at du anbefaler JURLIQUE Herbal Recovery Mist, som er mit personlige MUST!
  Hvis jeg skal vælge bare et produkt så er det denne!
  Min hud kan ofte blive lidt mat og irriteret, men blot 3 pift med sprayen, så ser jeg straks fugtmættet og frisk ud.
  Virkningen går endda dybere endnu, min hud bliver fuldstændig balanceret, afspændt og beroliget efter et par timer.
  Denne mist/must er det vigtigste indhold i min taske (udover pas og penge) på flyveture.

  12/05/2017
 • Pernille Sparsø

  Tusind tak for link til mere viden om Hyaloronsyre! Nu er der gået en prås op for mig i forhold til forskellen mellem hyaluronic acid and sodium hyaluronat! Og så den ingrediens liste – 67 sider! Hold nu op hvor informativ. Hvor det bare kendetegner dig, Anette at gå i dybden med det du beskæftiger dig med, og generøst videreformidle din viden. Det er derfor din blog hører blandt de bedste indenfor sit felt.
  Jeg kendte intet til Paulas Choice, men efter en times nattelæsning er jeg blevet nysgerrig på at stifte bekendtskab med produkterne. Spørgsmålet er bare, hvad jeg skal vælge? Nå, men det er et positivt problem 😉
  Som sygeplejerske har jeg godt nok grinet af din bemærkning; Panodil hvide ben!!
  Knus Pernille

  12/05/2017
 • Maria

  Kære Anette,

  Få 10 gange mere ud af din hudpleje – virkelig godt indlæg! Du skriver AHA er døråbner for eksempelvis A-vitamin. Kan jeg bruge Ole’s Invigorating Night Gel inden min Super Booster 3? Selvom Beauté fortæller man ikke må bruge noget under deres A-vitamin?

  11/05/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mette Sloth – Ja, den er virkelig fin. Det eneste man dog ikke skal gøre er at gnide hvidt tøj op af huden.

  @ Nanna Smed – Du kan glæde dig.

  @ Susanne Sommer – Tak for indspark.

  Stor hilsen Anette

  11/05/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Lene – Kan lidt solpudder gøre en god forskel for dig?

  @ Ulrika L – Jeg er HELT enig med dig, og jeg er så glad for netop Vita Liberatas mousse, men fugter altid først. De har gjort mig opmærksom på at det ikke er deres anbefaling, fordi der er fugtmættende ingredienser i produktet. For mig er det ikke nok. Vær dog obs på at farven bliver en anelse svagere eller skal bygges op over en ekstra dag.

  @ Dorthe S C – Stor tak fordi du deler din gode og fine erfaring. Også selvom jeg altid selv tager et tyndt lag body lotion på under.

  Stor hilsen Anette

  11/05/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Amanda H – Absolut. Det gør jeg selv.

  @ Dorthe – Jeg skal nok have det i tankerne men lover ikke noget. For mig er forskellen ikke så stor i forhold til forklarringen fra et par uger siden med Vita Liberata Moussen.

  Stor hilsen Anette

  11/05/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Pernile S – Mht. hyaluron, så se lige de to kusiner her: http://www.paulaschoice.com/expert-advice/anti-aging/_/how-hyaluronic-acid-benefits-skin#hyaluronic2

  Og mht. Bioderma, så ring til distributøren mandag morgen og få en status. De har tlf. 38 100 111

  @ Karoline – Ha, ja det er tilfælde hvor man ønsker folk bare havde ladet være.

  @ Sanne – Træbeskyttelse ! Ha altså.

  Stor hilsen Anette

  11/05/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mia – Jeg lover det. Men testpersonen skal lige være klar til at aflægge rapport.

  @ Pernille S – Til ansigtet er det ca. 2 dråber (til kroppen mere, de har lavet en særligt til kroppen, men jeg dobler nu bare op af den lille). Du kan sagtens bruge andet ovenpå AVST1. Og hyaluron er nogenlunde til at gennemskue, fordi det altid begynder med HYALURONIC.

  Stor hilsen Anette

  11/05/2017
 • Susanne Sommer

  Til ansigtet bruger jeg Clarin Golden Glow Booster 2-3 dråber blandet med min dagcreme hvilket gør det nemt at smøre ind. Giver en gradvis fin gylden kulør.

  11/05/2017
 • Har netop fået fingrene i de nye selvbrunerdråber fra Rudolph Care, som jeg virkelig glæder mig til at få testet.

  11/05/2017
 • Mette Sloth Eriksen

  Body Blur er virkelig fantastisk, den giver en meget flot farve som er pæn og naturlig 🙂

  11/05/2017
 • Dorte SC

  @Ulrika Landstrøm Jeg er stor forbruger af VL self tanning gradual lotion, og det der virker for mig er følgende: tørbørstning før bad og gradual lotion på efter bad, jeg bruger altid deres påsmøringshanske. Jeg bruger ikke bodylotion inden selvbruner, men altid de dage, hvor jeg ikke smører selvbruner på.
  Ellers prøv Saint Tropez selvbruner til bad, som er “idiotsikker”! Den giver en svag gylden glød efter et par gange og hverken lugter eller giver ujævn bruning.
  God fornøjelse 🙂

  11/05/2017
 • Ulrika Landstrøm

  På VL Self tanning gradual lotion, står det at man IKKE skal fugte før brug, men jeg hører altid at fugt er super vigtigt før brug af selvbrunere..? Jeg er lidt bange for at påføre den på ‘tør’ hud :/

  11/05/2017
 • Elisabeth

  @Pernille Sparsø; Jeg bruger glad og gerne Clarins til ansigtet. Tre dråber i min ansigtscreme og jeg får den fineste kulør….

  11/05/2017
 • Lene

  Jeg har Clarins dråberne til ansigtet, men kan desværre ikke tåle dem.
  Det kan jeg så heller ikke med noget andet jeg har prøvet til ansigtet. Øv!
  Så jeg bruger dem blandet med min bodylotion til kroppen og det går fint.

  11/05/2017
 • Lene

  Jeg har Clarins dråberne, men kan desværre ikke tåle dem i ansigtet, kun på kroppen. Sådan er det desværre med alt selvbruner. Øv!
  Duften på selvbrunere er desværre stadig ikke særlig god.

  11/05/2017
 • Dorthe

  Spændende og informativt indlæg, som bestemt er anvendeligt. Måske du også kan beskrive de bedste do’s inden brug af spraytan – tænker stepvis guide ifht. tørbørstning, peeling etc. 🙂

  11/05/2017
 • Amanda H

  Hej Anette. Kan Clarins gyldne dråber også bruges på kroppen? Måske spice sin bodylotion lidt op? Eller er den udelukkende til ansigt og hals?

  Mvh Amanda

  11/05/2017
 • Jeg har længe blandet min alm selvbruner op med creme, netop for at bygge langsomt op. Men jeg har altid haft set svært med bronzere. Jeg er så bleg, så de er altid for mørke, og resultatet ender tit med blive ala sjusket malet træbeskyttelse. Æv. Rigtig go’ hvededagsferie, smukke. 🙂

  11/05/2017
 • @ Pernille Sparsø jeg var også på Apoteket forleden – og der havde den aldrig stået fremme. Og på deres webshop er den udsolgt. Der går nok tid før den kommer 🙁

  Jeg ville så gerne have købt Clarins dråberne. Men jeg hoppede fra. Jeg synes det der selvbruner virker uoverskueligt. Måske efter at have set hvordan det går galt for andre 😉

  11/05/2017
 • Pernille Sparsø

  Tillad mig lige at tilføje: har for jeg ved ikke hvilken gang været på apoteket for at få Biodermas Hydro face mist med SPF 30, men den bliver ved at være i restordre. Nu får jeg så at vide at de slet ikke ved hvornår den lander på hylderne, idet der tilsyneladende er bøvl med pumpesystemet! Undrer mig, da jeg jo kan se den på flere netshop sider?!
  Andre som er stødt på lignede oplevelse?
  Og til sidst. Nogle gode erfaringer med Bioderma Hydrobio Serum? Kh Pernille

  11/05/2017
 • Pernille Sparsø

  Kære Anette. Jeg købte selvbruningsdråberne fra Clarins sidste år, men fik dem aldrig i brug. Det skal de nu. Ved det er få dråber som skal til, men måske lidt dumt spurgt; er det ex.1-2 dråber til hele kroppen, eller til en mandelstor portion creme ad gangen? Forstår du mit spørgsmål?
  Tillægsspørgsmål: kan jeg bruge alm dagcreme og natcreme over AVST1 – synes produkterne strammer på huden. Så jeg tænkte cremer ovenpå, kan mindske stramheden, hvis bare ikke effekten af AVST går af fløjten!
  Tak for gode tips til solgylden hud. Er blevet totalt afhængig af mist. Kan slet ikke smøre creme på huden uden først at have givet den et lille brusebad. Er der et andet ord som dækker over Hyaloronsyre? Svært nogle gange at gennemskue deklarationer.
  Kh Pernille

  11/05/2017
 • Mia

  Du skrev for et par uger siden du ville skrive om Ultherapy. Kommer det snart? Vi venter i spænding :o)

  11/05/2017