fbpx

3 vigtige ting, der gælder dit hår

_S0A8817

_S0A8815

Fænomenet info-gratification rammer også håret hårdt. Og det er godt, ligesom der er tre andre ting, der gør sig gældende, og som bliver mere og mere synlige. Og vigtige, hvis du arbejder på at få mere og bedre hår.

 • SLIP SILIKONEN. Flere og flere frisører, håreksperter, stylister og produkt-kokke viger uden om silikonestoffer, når det gælder håret. Ikke nødvendigvis for at være miljørigtige eller øko-agtige, men fordi det kan være som at tisse i bukserne: Silikone giver en kortvarig glat/blød fornemmelse, som hurtigt kan ende tyngende. Undgå silikone helt i hårbunden.
 • THE SKINIFICATION OF HAIR. Måske husker du i begyndelsen af året, hvor vi talte om det sunde fokus på hårbunden (ikke hovedbunden, som er en indvendig bund, du ikke kan nå). Der vælter frem med scrubs, tonics og rens specifikt til netop hårbunden. Alt sammen et vink til os om at være mere opmærksomme på den del af hovedet, som mange ifølge eksperten her slet ikke rammer.
 • SKRU NED for antallet af varmebehandlinger. Sådan lyder ét af Hårklinikkens vigtigste råd, hvis du vil have mere og bedre hår. I mange år var jeg afhængig af krads varme og mente, at mit hår blev pænest af en omgang blæs. Men lufttørring er bedre og slet ikke så flad en fornemmelse, som jeg gik og troede.

ET PAR HIGHLIGHTS FRA BILLEDERNE: Når det gælder det bløde, børstelige hold, som Elnett (hånden på hjertet) bedst giver, så er der en værdig rival på banen: Antonio Axus hårspray kan nemlig præcis det samme, bare med en lidt lettere duft. Insisterer du på at føntørre, så lad luften være lun og overvej den fyldestgørende gode Earl Grey Blow-Dry Spray fra Less is More. Deep Micro-Exfoliation Scalp Treatment fra Kiehl’s er med opkvikkende rosmarin og mentol, som du vågner af (jeg bruger den også gladelig på kroppen).

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO JENS PETER ENGEDAL

15/11/2018
Læbestiften, alle taler om
Billig, pæn og på alles læber, selvom den endnu ikke kan købes
19/11/2018
Her er den fejl med A-vitamin, du skal undgå
For at få glattere hud og mere kollagen

Kommentarer

 • @ Camilla, tak for INCI-liste. Jeg har nok ikke rigtig nogen holdning (kan se at fugtmætningen opvejer alkoholen – sådan ser det ud og angiveligt er der gode antioxidanter i). Den bedste effekt er hvis man masserer hårbunden samtidigt.

  @ Pia Hvenegaard, du gør netop det rigtige, fordi svinehår kan opsuge og fordele hårbundens fedtstoffer til resten af håret.

  @ Helle D, Den er fra Mason Pearson.

  @ Else Marie, Ja det virker, men så vidt jeg ved, er der også risiko for bivirkninger.

  @ Karina, 1000 tak fordi du deler din erfaring.

  @ Fru Jacobsen, SÅ SÅ SÅ enig i Biotin, og tak for din reminder. Nej, kender ikke den serie, du nævner.

  @ Hanne Pia, tak fordi du deler.

  @ Louise K – du er på the no poo fænomenet kan jeg næsten regne ud.

  @ Anna, jeg er med på hvad du siger. Det ER ikke uden risiko.

  @ CM, tak fordi du deler. Det er den gode cocktail af B-vitamin.

  @ Stine, har du været hos Hårklinikken? Husker du, at der var en mulighed for en gratis konsultation via Beautyspace. Måske virker det stadig, hvis du kontakter dem.

  Stor hilsen Anette

  19/11/2018
 • Stine

  Åh hår – en udfordring på nu 5. år for mig. Efter to graviditeter og fødsler er min hovedbund udfordret. Den fedter!
  Jeg har gjort mange forskellige forsøg; purely professional, Kevin Murphy (maxi wash), organic hairspa (detox i 5 mdr – anbefaling fra min frisør for at få min hovedbund helt renset) og senest rebalancing fra Davines – men altsammen uden at føle en total renhed. Mit hår ser pænt ud, men det føles fedtet. Jeg skal vaske hår hver anden dag. Jeg bruger ikke balsam eller andre produkter. Har en mason pearson børste og føntørre (ghd) mit hår efter vask. Jeg er klippet helt kort.
  Til info ammer jeg stadig. Jeg spiser normalt og tager ingen medicin. Imellem mine for børn har der været en fri periode på 3 år hvor jeg hverken har været gravid eller ammet, og i den periode var det, det samme.
  Jeg er ved at være desperat og synes efterhånden at jeg har lagt en del sparepenge på dyre shampoo.
  Så ja gode råd er dyre og modtages meget gerne.

  18/11/2018
 • CM

  Imedeen hair and nails tabletter er faktisk også ret fantastiske. Så i hvert fald ret gode resultater efter blot 2 måneders brug.

  17/11/2018
 • Anna

  Jeg håber at jeg kan stille et spørgsmål til kloge Else Marie Lissau, da jeg så at hun nævner Regaine 5% i kommentarfeltet: Er Regaine Forte der sammen som Regaine 5%? Og har du oplevet at folk får bivirkninger af at bruge det? Jeg købte en dobbeltpakke til min mand, men efter at have læst den lange liste med mulige bivirkninger i pakningen har han mistet lysten til at bruge produktet. Du skriver også at man kan bruge produktet hver eller hver anden aften, men på pakken står der 2 gange dagligt (jo mindre jo bedre;)?

  17/11/2018
 • Louise K

  Jeg har ikke vasket hår med shampoo i nu 8 uger – vasker kun med balsam, og mit hår har aldrig været så skinnende og blankt. Tjek “curly girl method” ud… Metoden er i øvrigt til alle typer hår

  17/11/2018
 • Hanne Pia

  Kan varmt anbefale Olaplex hårkur både hos frisør og hjemme.

  16/11/2018
 • Fru Jakobsen

  Tak for endnu et super interessant tema. Min frisør har anbefalet mig en shampoo og en spray fra Kerastase, men jeg ser ikke den store effekt. Har du kendskab til den? Og ellers kan jeg anbefale Biotin, som tidligere krævede recept men nu fås i Helsekostbutikker.
  God weekend.

  16/11/2018
 • Karina

  Skal man rede hår hele tiden? Jeg ejer ikke en børste men to kamme, og børste hår ca. hver 10 dage. Langt, tykt varierende gråt. Hvidt ( næsten ) i toppen og så ellers mørkt med STADIG kastanje røde hår i nakken.
  Der er stadig krøller og krus men heldigvis er mit hår barneblødt ( min frisørs udtryk )
  Bruger sjældent varme på håret, selvfølgelig nødvendigt indimellem bruger hårkur fra Kerastase ( elixir ) og shampoo og balsam. Men nu Er stadig gladest for Nivea ( den blå dåse ) som hårkur, den virker altså fantastisk!!! Og nej ikke øko, bæredygtigt eller svanemærket!
  Har opdaget en skøn ting fra Kevin Murphy, det er Shimmer.me.blond. Den giver håret et ekstra flot skær og mit hår stråler næste.

  16/11/2018
 • Camilla

  @Else, men kan nu godt lide Swiss clinic.

  16/11/2018
 • Mangler du hår på hovedet så kan jeg anbefale Regaine 5% som købes i håndkøb på Apoteket, alternativt på tysk online apotek.
  Det sprayes i hårbunden hver eller hver anden aften. Det øger hårvæksten betragteligt. Der kommer mange nye hår men de er tynde men giver fylde.

  16/11/2018
 • Camilla

  Det er:
  Hair Renewal Serum

  AQUA, ALCOHOL DENAT., GLYCERIN, SORBETH-2/OLEATE/DIMER DINOLEATE CROSSPOLYMER, BENZYL ALCOHOL, PHENOXYETHANOL, PARFUM, POTASSIUM SORBATE, XANTHAN GUM, CITRIC ACID, TRIFOLIUM PRATENSE/VIGNA RADIATA SPROUT EXTRACT, TOCOPHEROL, LINALOOL, LIMONENE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, BENZYL SALICYLATE.

  16/11/2018
 • Helle Diness

  Hej Anette.
  Vil du fortælle om hårbørsten på billederne? Tror ikke, det er en tilfældig børste – du plejer at være vældig bevidst mht indholdet – osse i illustrationerne

  16/11/2018
 • Pia Hvenegaard

  Hej Anette
  Tak for også at give håret lidt kærlig opmærksomhed.
  Det er vel heller ikke ligegyldigt hvilken børste man bruger til håret??
  Jeg har købt en lækker svinehårsbørste og det har virkelig givet mit hår glans
  Og nej det er ikke den dyre fra maison Pearson.
  Mindre dyr børste kan altså godt gøre det
  Men bare et lille går tip
  Hav en dejlig weekend

  Knus Pia

  16/11/2018
 • Camilla

  Hvad er din holdning til hårserum i forhold til hår og hovedbund. Fx den fra Swiss clinic

  16/11/2018
 • Staal

  Heeeej Anette 🙂

  Jeg har efter dit råd brugt IKEAs vaskeklude til let eksforliering hver morgen. Jeg er liiiidt træt af fugtige vaskeklude over alt og kom nu til at kigge på Karmamejus tørbørste til ansigtet. Har den samme effekt? eller er den for hård ved huden?

  Tak for alt!

  16/11/2018