Gør vippe-serum dine øjenvipper svagere, hvis du stopper?

Måske har du set dem på Instagram og Facebook: Ex-brugere af vippeserum, som står frustreret frem med følelsen af, at vækstvippeserummet efter endt brug har gjort deres vipper svagere og tyndere. Med efterfølgende klask til vippeserummet. Typisk Revitalash og M2, altså de sera, der indeholder stoffet (eller en afledning, et såkaldt derivat, af stoffet)  prostaglandin og nej, der er ikke tale om nogen sundheds-eliksir, men det er ofte det, som giver væksten.

Spørgsmålet er, om der vitterlig er en fæl bagside, som flere brugere står frem og siger?

Svaret er nej. Men der er en forklaring på, at det kan føles sådan:

Et hårstrå, også et vippehårstår, har en livscyklus, hvor håret befinder sig i enten hvile eller vækstfase. Det betyder, at hårene – naturligt – har helt forskellige længder afhængig af, hvor i cyklussen de er. Vi opdager det sjældent, for de vokser og hviler hulter til bulter. Men begynder man på vækstserum, der virker som potent substral og får hårene til at vokse i takt, ser alle vipper fyldigere ud, fordi cyklussen bliver synkron. Det forklarer hudlæge og professor Peter Bjerring. ”Derfor er resultatet for mange så eksplosivt, når de begynder at bruge vækstserum. Årsagen er den simple, at den naturlige hvilefase afbrydes og bliver erstattet med påtvunget vækst. ”

Når man så stopper med serummet, går vipperne tilbage til den naturlige hvile-vækstcyklus, som gør, at overgangen ser svagere ud, end man måske husker sit eget udgangspunkt. Men der er altså tale om en helt midlertidig og naturlig, dog synlig, reaktion.

@beautyspace på INSTAGRAM

JANUARS MEST LÆSTE PÅ BEAUTYSPACE:

Steppet før Botox

Hudlæger advarer: Pas på halsen

Budget-rutinen, der får din hud til at se dyr ud

Go’ Morgen Danmark: Selfien er stendød. Gør i stedet det her.

Jeg har prøvet Pico-laseren. Her er, hvad der skete

Redigeret af journalist Anneline Højrup, fotografi Jens Peter Engedal

27/01/2020
Skintonic døde
Erstatningen hører til de mest undertippede tricks
30/01/2020
Det her vil ændre dit syn på øjencreme
Tag en kop kaffe og en dyb indånding

Kommentarer

 • Jo’s Makeup Blog

  Jeg stoppede netop øjeblikkeligt med at bruge vippeserum fordi en dansk læge på Instagram påstod at man kunne udvikle indsunkne øjne… har du hørt om det?

  31/01/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mette, jo det er der. M2 har lige lavet en.

  @ Daniela Fraser, vi er så glade for at få din gode erfaring. 1000 tak.

  @ Ann-Katrine, jeg kan ikke svare dig på, hvorfor de i dit tilfælde er holdt op med at virke. Vi ved, at hvis man er i MANGEL AF den nødvendige cocktail af B-vit, så kan det påvirke hår positivt at få den nødvendige cocktail. Jeg ville få tjekket, om der er tale om en vitaminmangel situation.

  @ Sanne, hvad med dagcremen fra Purely Professional?

  @ Isabella, hvad med at prøve denne her:

  https://miild.dk/shop/populaere-produkter/facemist/

  Så må du få niacinmid i dit serum.

  @ Gitte Salling, 1000 tak fordi du deler din gode erfaring.

  @ Maria, jeg undskylder, hvis jeg har overset et spm. fra dig. Hvis du oplever gener (jeg kan ikke svare dig på hvorfor), men så stop endelig.

  @ Amaja, M2 har lavet et. Helt nyt.

  Stor hilsen Anette

  30/01/2020
 • amaja

  tak det vidste jeg ikke ,jeg tilslutter mig mettes spørgsmål
  vh amaja

  29/01/2020
 • Ann-Katrine

  Kære Daniela 🙂 Tusind tak for dit gode råd 🙂 – det vil jeg helt sikkert prøve af 🙂 Hav en god dag 🙂

  29/01/2020
 • Maria

  Hej Anette,
  Først tak for dig ♥️
  Jeg kan simpelthen ikke finde det indlæg hvor jeg har spurgt ang. punkttryk under øjnene som skulle fjerne/mindske hævede poser under øjnene.. jeg har desværre oplevet at efter jeg har brugt de drænende punkttryk, mere hævede øjenomgivelser (under øjnene).. er det normalt ? Eller skal jeg bare fortsætte.. ? Vil jo helst ikke have hævelse under øjnene ..

  28/01/2020
 • Isabella

  Hej Anette!
  Har du gode bud på ansigtsmist med alt det gode, niacinamid, hyaluronsyre, glycerin og også meget gerne mælkesyrebakterier? Men uden parfume? Jeg er allergiker og har simpelthen så svært ved at finde en, der er effektiv til at lagre fugt, og som jeg ikke slår ud af.

  28/01/2020
 • Gitte Salling

  Jeg har brugt Revitalash, og det virkede perfekt. Efter stop, var mine vipper lange i lang tid. Nu er de tilbage til normalen, og jeg skal i gang igen.

  28/01/2020
 • Sanne

  kære Anette

  Jeg kan ikke finde en spf creme som ikke lugter af “solfaktor” kender du en god? Jeg har prøvet dermalogica – dem alle og Kiehls men synes fortsat de har den “solfaktor” lugt. Håber du kan hjælpe da jeg ikke ved hvad jeg skal spørge efter da ingen rigtigt kan hjælpe mig.

  på forhånd tak 🙂

  28/01/2020
 • Daniela

  Mette
  Ja, der hvor du køber din M2, kan du nu også få serum til hovedhåret. Denne er længere tid, om at virke´, end serum til vipper og bryn.
  Den landede for kun et par uger siden i DK, så der er endnu ikke mange, der kan give deres erfaring videre

  28/01/2020
 • Daniela

  Ann-Katrine. Jeg fik en operation i mine øjne i 2018 (synskorrigerende), og derfor holdt jeg en meget lang pause med M2 vippeserum. Jeg havde lidt samme oplevelse som du, men var ikke sikker på, om det var indbildning.
  Da jeg startede op igen i april 2019, fik jeg (som den første gang) den ‘eksplosive’ effekt, som Anette beskrev.
  Resultatet blev ret vildt igen, og holdt i ca 6 mdr. førend cyklus endte.
  Nu er jeg igen ‘nede’ ved begyndelses-vækst-fasen, og håber på et kraftigere sæt vipper igen om nogle uger.

  Jeg ved det ikke, men MÅSKE du skulle holde et par mdr pause, og så starte helt forfra igen?

  De forskellige gode og virksomme serummer, virker jo nogenlunde ens, så jeg ved ikke om det hjælper at skifte mærke.
  Jeg har kun prøvet ca 3-4 brands, de seneste 10 år, og kun 2 af dem virkede for mig (m2 er det ene, og det andet mærke findes vist ikke længere i DK).

  28/01/2020
 • Ann-Katrine

  Min erfaring med vippeserum (M2 og Revitalash) er, at de var rigtig gode i starten. Jeg har IKKE holdt pause overhovedet, men ingen af de to mærker virker på mine vipper længere, selvom jeg bruger det hver eneste aften. Mine vipper er igen blevet korte, tynde og skrøbelige, som før jeg begyndte at bruge serum 🙁
  Jeg ved snart ikke hvad jeg skal gøre. Jeg spiser derudover Pudderdåsernes kosttilskudspiller, som har givet mig rigtig stærke negle på både hænder og fødder, plus at de har medvirket til lidt fyldigere øjenbryn (de begyndende bare pletter er forsvundet igen). Jeg havde ellers håbet at pillerne måske ville bidrage til stærkere øjenvipper, nu hvor serum slet ikke virker mere på mig mere.
  Kan du, Anette, eller jer andre anbefale en anden vippeserum?

  28/01/2020
 • Daniela Fraser

  Jeg er SÅ enig, og da jeg i sin tid (2010) testede vippeserum på kun mit ene øje ( i et helt år så jeg lidt mærkelig ud)
  vænnede jeg mig så meget til det behandlede øje, at jeg følte det ubehandlede øje fik svagere hår..
  Det gjorde det naturligvis ikke, da jeg jo slet ikke havde behandlet dette overhovedet.

  Et vippehårs livscyklus inkl vækstfase, hvilefase mm er ca 6-8 uger, når det er ubehandlet.
  Med serum, varer denne cyklus helt op til 4-6 mdr (stor forskel, og med god tid til at vokse både længere og tættere sammen).
  Derfor kommer der selvfølgelig en periode, i slutningen af den første lange cyklus, hvor det starter lidt forfra.
  Mange serum-brugere, glemmer fuldstændigt deres udgangspunkt før serumbrug, og føler at vipperne bliver svagere. Men nej, det gør de ikke. De bliver nøjagtig ligesom før.

  28/01/2020
 • Mette

  Kære Anette,
  Er der lavet et lignende vækstserum til hovedbunds hår?
  Hilsen
  Mette

  28/01/2020

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.