Skurken, der vil ødelægge dine negle

13989604_10154426976164321_455554889_n

I forgårs mødte jeg Sandra, som havde handsker på selvom vi er midt i august. Frustreret vristede hun dem af. Og jeg gispede. Højt. Synet af rødmeramt hud og gule, opsvulmede rester af påsatte akrylnegle var alt andet end lækkert. ’Negleeksperten sagde, at jeg selv kunne opløse dem i acetone. Men nu har jeg siddet i blød i halvanden time, og der sker intet’, lød det.

Der er kun to mennesker i hele verden, der kan ødelægge dine negle, hvis det står til negleekspert Mette Steenberg, og hende lytter vi til. De to er enten dig selv eller personen, du har booket og betalt for at tage hånd om dine fingerspidser. Og jeg ved af erfaring, at det er sandt. For hele to gange (for mange år siden) har jeg prøvet at få forstærkning på neglene. Begge gange blev der filet for hårdt og for meget. Og når det sker, så går der 12 måneder, inden neglene igen bliver normale.

Så derfor – og helt kort:

 • Hvis du er til neglelak, så findes der i dag et hav af de solide overlakker, som CND med Weekly Topcoat var først med. Mange af dem fungerer fint, og er lette at tage af.
 • Lad alt (og jeg mener alt) der rimer på akryl, forstærkning og Shellac foregå i selskab med en professionel, du stoler på. Én, du har tjekket ud. Det gælder også aftagning – uanset hvad de siger.
 • Gå ikke glip af negleoliens imponerende virkning. Hvis du lader den stå ved siden af tandbørsten, og dermed husker den hver dag, bliver neglene både stærke og pæne relativt hurtigt. Herômes negleolie hører til mine favoritter.

 

12/08/2016
Få din egen makeup-artist. Mere eller mindre gratis
13/08/2016
Nu er Karoline jo ikke den eneste, der kan

Kommentarer

 • @ Eva B – Jeg er SÅ enig med dig. Tak for dette indspark og vigtige opråb.

  @ TineL – Både Essies stærke gel-overlak og Chanels er rigtig fine. Vinylux Weekly Topcoat kan du klikke hjem fra beautypower.dk

  @ Lone H – GODT at høre.

  @ Helene – Det virker nemlig, fordi molekylerne er så små.

  @ Christina K – Tak for deling af din erfaring.

  Stor hilsen Anette

  19/08/2016
 • Louise

  Tak for svar Anette
  Jeg susede hurtigt ned i min Matas efter a-vitamin da jeg havde læst dit svar, og tilfældigvis var der besøg af en fra Beauté Pacifique som scannede min hud, og kunne fortælle at den (heldigvis) var i rigtig god stand, på trods af de problemer jeg har, men hun mente også at a-vitamin ville være godt, så købte bl.a deres Super 3 Booster, som jeg glæder mig til at komme igang med. Nu vil jeg prøve med dette, og håbe på det virker, og hvis ikke vil jeg følge dit råd om at smutte til hudlægen. Mange tak for hjælpen ☺️
  Vh Louise

  18/08/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Inge – Denim Patch fra CND. KH A

  18/08/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Louise – UNDSKYLD ventetiden. Er det Superhud du har med et kapitel fra hudlæge Christian Grønhøj?? Det håber jeg. Men ja BHA (salicylsyre) og så med A-vit ovenpå, og det kan være et af de mærker, der er listet i de blogposts fra denne uge. Samtidig synes jeg, at du skal overveje zink-tilskud og så ellers gå til en hudlæge, for akne er en hudsygdom. Men i ventetiden er det fint at gøre ovennævnte og så læs endelig kapitlet ‘find dig ikke i akne’ – bogen er også på biblioteket. Lad mig vide, hvordan det går dig. Stor hilsen Anette

  18/08/2016
 • Inge Gammelgaard

  Hej Anette
  Hvad hedder farven på neglelakken du har på her?

  16/08/2016
 • Beautypowerdk

  @Helene

  Juhuuu…. Dejligt at høre, du er kommet i gang – og det virker!

  14/08/2016
 • Beautypowerdk

  @loneh

  Det er et stort arbejde selv at tage negle af, men med akryl negle er det faktisk vat og staniol der er vejen frem – medmindre man får dem filet af hos sin negletekniker, men ofte vil man opløse det sidste tynde lag, hvis man ikke skal have produkt på igen 🙂

  14/08/2016
 • Beautypowerdk

  @Tinel

  Vinylux Weekly Top Coat fra CND kan du da få lige på beautypower.dk – og jeg har den ALTID på lager 🙂

  14/08/2016
 • Eva B

  Louise, undskyld jeg blander mig, men jeg havde samme problem som dig i årevis….vi taler mange år ind i 30′ erne.
  Jeg har kun et råd, Anette har nok flere, men : se at komme til hudlæge! De kan altså nogle ting. Måske skal du have medicin i en periode, måske anbefaler han noget andet. Det kræver kun en henvisning fra din læge, og så er det afsted. Er det noget, jeg fortryder, er det at jeg ikke gik til dermatolog. Jeg troede, det hele afhang af den hudplejeserie, jeg brugte. Men det er et samspil, og dermatologen kan rette op på nogle hormonelle fejlstillinger, so-to-speak

  13/08/2016
 • TineL

  Kan du sætte navn på nogle af de gode alternativer, der er på højde med CND? Jeg er nemlig begejstret for den, men træt af at den er halv-svær at få fat i – så gode overlak-alternativer vil være meget velkomne.

  13/08/2016
 • Lone H

  Tak for info. Jeg havde selv en kunde der ville købe acetone til at fjerne påsatte negle med. Hun havde læst noget på nettet om at de skulle pakkes ind i staniol og acetone. Jeg sagde NEJ det tror jeg ikke kan være rigtigt og jeg håber da hun hørte på mig.

  13/08/2016
 • HeLene

  Negleolie har gjort underværk på min negle, og jeg har brugt den siden Mette var gæsteblogger her på sitet!

  Resultat kom allerede efter et par dage/1 uge. Så bliver man motiveret at fortsætte.

  *Thumbs (med fine negle) up*

  13/08/2016
 • Christina kragh

  Jeg stoler på mine små vietnamesisk negle damer og mand haha v Nails are us i Odense der kommer kvinder helt fra København for at få lavet negle shellak koster 200 kr og 298 kr hvis du skal ha manicure

  13/08/2016
 • Inge

  Jamen så er spørgsmålet åbenlyst… Hvor/hvordan finder man en neglerkspert man kan stole på…?

  God WE herfra, Inge 🙂

  13/08/2016
 • Louise

  Hej Anette. Jeg har et par spørgsmål angående min hudplejerutine som jeg håber du kan hjælpe med.
  Jeg har de sidste mange år (nærmest siden starten af teenage-tiden – er 20 år nu) døjet med uren hud. En hud der er tilstoppet + forstørrede porer, tendens til at blive fedtet i t-zonen, bumser/udbrud her og der, dog ikke hvad jeg vil kalde akne, og idag en masse ar og plamager + rødme af tidligere udbrud. Jeg har det sidste halve år brugt hele Danish Skin Care’s sortiment af produkter, men jeg føler ikke at produkterne gør det store for min hud. Derfor vil jeg gerne have dine råd. Jeg tænker, at min hud kunne få gavn af a-vitamin i min aftenrutine, måske efter dsc’s salicylsyre – men hvilken vil du anbefale, og skal jeg tilføje fugt ovenpå syre+a-vitamin?
  Min morgenrutine er dsc’s rens + dagcreme – tror du fugtspray+serum+evt olie her ville være bedre for min hud?
  Håber du kan hjælpe mig. Og tak for en fantastisk blog og bog. God weekend!

  12/08/2016
 • Dejligt indlæg og skønt med det rigtige fokus på vores vigtigste visitkort – hænderne (og neglene):-)

  12/08/2016

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.