Om at slå øjencreme ihjel

avita

Under mange foredrag er jeg heldig at have selskab af en virkelig dygtig kosmetiker i pauserne. Én, der kan se folk efter i huden, hvis de har lyst. Hun mener, at jeg har dræbt øjencremen, kaldt den unødvendig. Sådan i fuld offentlighed, som hun siger og smiler. Stort og længe, for helt uenig er hun ikke. Sandheden om øjencreme har nemlig flere facetter, som du får her:

 • Huden omkring øjnene er anderledes. Den er tyndere og kan have brug for ekstra fugtforsegling. Men i en grad, så det kræver en særskilt creme? Njjjaaa. De fleste vil få rigelig fugtforsegling ved bare at duppe lidt ekstra ansigtscreme omkring øjnene. Men er ens dagcreme meget aktiv og målrettet en specifik behandling som eksempelvis pigmentering – så er den måske ikke tilstrækkelig fedt- og fugtforseglende omkring øjnene. Det kan kun du afgøre.
 • Når jeg som hovedregel parkerer øjencreme langt nede på ønskesedlen, er det fordi, mange føler sig overvældet (og forvirrede) over hæren af produkter, de bliver introduceret for. Og her må den stenhårde rutine komme i første række. Så kan man altid udvide.
 • Men…brug af netop øjencreme gør, at mange får givet sig selv lidt akupressur omkring øjnene, og det er godt!
 • Og endelig: Jeg møder mange, som begejstret fortæller, hvordan øjencreme er deres kæreste hudplejeeje. Og selv vil jeg til særlige lejligheder ikke være foruden fugtmættende og kølende eye-patches, når det gælder om at se og føle sig ekstra friskhudet.  

DE BEDSTE: De to produkter, jeg får allermest positiv feedback på, er øjencremen fra Beauté Pacifique og den blå kølende gel fra Ole Henriksen.

@beautyspace på INSTAGRAM 

04/11/2016
Vind det bedste fra Armani
08/11/2016
Længden på dine negle er afslørende

Kommentarer

 • Ninna Angermann

  Fik lyst til at købe B.P. Vitamin A , øjencreme. Men fik den besked i Magasin , at jeg skulle huske solcreme over. Så bliver det lidt besværligt, og hvilken soløjencreme skal man så vælge ?

  09/11/2016
 • Ha ha, ja Anette jeg smiler stort og bredt, for det er måden du siger det på…:-)
  Jeg E L S K E R min øjencreme, E.Y.E recovery fra pHformula som foruden at give masser af næring, fugt og peptideguf også klarer mine puffede morgenøjne. Men du har jo ret, en dagcreme er jo fin hvis man bare vil fugte og beskytte:-)

  09/11/2016
 • Karina

  Jeg er heller ikke konsekvent i brugen af øjencreme. Men der skal ikke meget kulde til, før min hud sukker efter meget mere fugt. Og selvfølgelig også omkring øjnene. Så. Jeg skruer lidt op for øjenplejen i den her periode. Jeg ELSKER Origins orange ginsing serie – og min veninde som lige har været i USA købte den med hjem til mig. Hun havde fået super behandling i butikken og her fik hun at vide at det var deres bedste creme ever! Det sluger jeg råt

  08/11/2016
 • Jette Berg

  Tak Anette – ja, det giver mening. I mine yngre dage blev jeg belært om, at man aldrig måtte komme creme på øjenpartiet, men jeg har tit savnet det.

  08/11/2016
 • @ Tanja O – På den måde får du også en mild A-vitamin effekt og samtidig næringen fra olien. Hvis man har for fedtet hud, vil fugt være godt (derfor anbefalingen i forhold til hagen).

  @ Nanna Smed – Lyder fornuftigt.

  @ Anne Marie – Uhhh, det har jeg et kapitel om i ‘Superhud’ mht. natcreme. Du kan låne den på biblioteket.

  @ Bente Randrup – Hvorfor stoppe, hvis du er glad for den?

  @ Kirsten V – Er så glad for, at du deler din erfaring.

  @ Mormormedstiletter – ;o)

  @ Randi – Det er så godt et produkt. Enig! Tak fordi du tipper om det.

  @ Jette – Jeg lukker altid øjnene, når jeg mister, smører serum og creme på, for det område har jo samme behov for beskyttelse og opgradering. Giver det mening?

  Stor hilsen Anette

  @

  08/11/2016
 • @ Kathrine – Åh, det lyder frustrerende. Det forstår jeg godt. Udfordringen med graviditet er, at der også er en masse hormoner i spil. Jeg ville bruge salicylsyren få dage (og holde øje med hudens balance) og så ville jeg tanke godt op med fugt – kig efter noget med hyaluron og glycerin, typisk en god fugtserum, fx. fra Nilens Jord eller Rudolph. Og hvis det ikke hjælper, så se en dygtig hudspecialist.

  @ Birgitte B – Stor tak fordi du deler.

  @ Michelle – Åh glæd dig i stedet til lange, gode middagslure.

  @ Martha – Her synes jeg du skal få kyndig (face-to-face) vejledning sammen med rulning og området omkring øjnene.

  @ Karin VS – Tak fordi du deler din erfaring.

  @ Helene – Du har ret i det hele. De optiske ingredienser kan være meget værd.

  @ Tine W – Det er også gode sager fra Rudolph, så jeg forstår godt, at du er glad. Og fint at kombinere dem med at holde fast i A-vit.

  Stor hilsen Anette

  08/11/2016
 • Tanja Olesen

  Katrine. Jeg har også været plaget af( og faktisk også lige nu) af rød irriteret hud med urenheder netop ved hagen . Jeg er netop gået igang med min hybenkerne olie igen her nu hvor der er blevet koldere. Netop hybenkerne olie er jeg sikker på var det som hjalp mig af med mine urenheder og vil gøre det igen. Måske noget du kan bruge ?

  08/11/2016
 • Tanja Olesen

  Jeg bruger hybenkerne olien fra trilogy hver aften og den kan vel også fint fungere som øjencremen. Jeg kan dog ikke undvære creme netop omkring øjenene da min hud der let kommer til at svie og være irriteret heromkring. Hvorfor lige der er et godt spørgsmål.

  08/11/2016
 • Jeg er heller ikke fanatisk med brugen af øjencreme, bruger det periodisk men det er ikke et “must”. Har oplevet flere der var alt for hårde, så synes tit det fungerer ganske fint med min almindelig ansigtscreme. Så vil jeg hellere bruge de penge på noget andet.

  08/11/2016
 • Jeg har tit tænkt tanken og så er det bare skønt at se du tænker det samme. Bruger BP serum paradox og samme dagcreme. Bruger dog også Bio-Oil da jeg synes den fugter og glatter og trænger så godt ind i huden, at de andre lettere følger med. Bruger de samme om aftenen, da jeg nogle gange synes natcreme bliver så fed, min hud bliver uren af dem. Men kan man roligt slagte natcreme eller kommer der en skønhedsregning senere?

  07/11/2016
 • bente randrup

  jeg bruger Ole Henriksens grønne øjencreme, som jeg er meget tilfreds med. Når den er brugt, skal jeg måske stoppe,da det åbenbart ikke har nogen effekt.

  07/11/2016
 • Kirsten V

  Jeg er vild med min Shiseido Benefiance øjencreme og jeg kan IKKE undvære den, specielt om vinteren.

  Jeg har prøvet rigtig mange øjencreme, men den her vender jeg ALTID tilbage til.

  Lige under øjenbrynene bruger jeg den også samt omkring munden af og til.

  07/11/2016
 • YES!!!! Vidste jeg havde fat i noget, når jeg altid har sagt at øjencreme er stærkt overvurderet:-)
  – O G Beaute Pacifique’s er den om altid giver mig bare en smule fornemmelse af et boost om øjnene.
  Tak fordi du siger det højt, som nogle af os tænker:-)

  07/11/2016
 • Randi

  @Kathrine: Jeg har lige læst dit indlæg, og kan tilføje at jeg heller ikke kan tåle salicylsyren fra Danish Skincare. Den irriterer min hud. Derimod kan jeg godt tåle Environs salicylsyre (Sebugel A). Den indeholder også plejende råmælk, så den har jeg faktisk fået en rigtig fin hud af:)

  07/11/2016
 • Jette Berg

  Bruger lige præcis de 2 øjencreme som du nævner, og er faktisk rigtig glad for lidt ekstra fugt under øjnene. Måske er det også lidt aldersbetinget hvordan man har det med øjencreme? Jeg føler tit den der stramme/tørre hudfornemmelse når jeg kun har brugt dagcreme.
  Jeg er til gengæld i tvivl om, om man skal bruge creme på det stykke hud mellem øjenlåg og øjenbryn. Det har jeg aldrig rigtig fundet ud af, men måske kan hjælpe mig Anette?

  07/11/2016
 • Tine W

  Tak, fordi du har aflivet ‘øjencremen’ .. sådan næsten 🙂 Jeg bruger nu i stedet lidt af Rudolphcare’s serum.
  Af alle de produkter, jeg har prøvet gennem de sidste 40 år, har der ikke været noget, der har kunne måle sig med Rudolphcare <3 så det står altid øverst på ønskelisten. Fantastiske produkter.
  Personligt kan jeg ikke tåle Beauté Pacifique's øjencreme (og deres konsulent fortalte mig, at det var der faktisk en del, der ikke kunne!), men deres øvrige produkter er gode. De er dog skiftet ud med Rudolphcare nu – pånær deres A-vitamin creme Métamorphique. Tør ikke slippe den, efter alt dit skønne skriveri om A-vitamin 😉 hi hi.
  Ole Henriksen's blå kølende gel købte jeg engang, efter du skrev om den. Den synes jeg til gengæld slet ikke 'virkede' for mig. Den står nu pænt i toiletskabet ærgrer mig 😉 Øv bøv. You win some, and loose some!!

  07/11/2016
 • HeLene

  Jeg har brugt øjencreme flittigt i mange, mange år, fordi jeg synes det er lidt en skøn rutine at nusse lidt om mine ‘peepers’. Men hvis man læser indholdet på de fleste øjencremer, ser man jo at det ofte er en lille tube creme med et stort pris, så nogle gange springer jeg over og lægger pengene på noget andet og jeg ser oftest ikke en mærkbar forandring når jeg går en periode uden øjencreme, faktisk.
  Men jeg kan lide følelsen, og nogle øjencremer har jo en synbar optisk effekt, med mica og den slags. Og nogle strammer også synbart op, i hvert fald lidt. Det hjælper at have den på køl også.
  Jeg synes det er godt at du pointerer den hårde rutine og så ekstras på toppen.Det er nemlig virkelig nemt at blive forvirret mht hudpleje.

  07/11/2016
 • Karin vs

  Og hvis jeg må tilføje: Puffy Eyes Gel fra Beauté Pacifuque 🙂 den er bare skøn når huden om øjnene hæver lidt op, og den kan altså stramme op som ingen ansigtscreme kan, og det gode er at den må gå tæt på øjet, men selvfølgelig ikke ind i øjet 😀
  God dag til alle 🙂

  07/11/2016
 • Martha

  Så ville den a-vitamin i kombi med en dermaroller kunne gøre min hud under øjnene mindre gennemsigtig?
  Alt skinner igennem hos mig 🙂

  07/11/2016
 • Selv bruger jeg ikke en specificere øjencreme, dupper blot min almindelige olie og creme blidt omkring øjnene. Men det lyder lækkert med nogle kølende patches eller ditto creme.

  Anette, lige om snart skulle der gerne dukke en baby op her på matriklen, og selvom den eftersigende skulle være sød, så er den vist også lidt en skønhedstyv ift manglende søvn og mindre tid til sig selv i en periode. Kunne du måske lave et enkelt indlæg eller to om smarte fif til stadig at pleje sig selv, når søvn og tid bliver en mangelvare? Jeg er simpelthen spændt på, hvor mange rynker den lille baby bliver skyld i 😉 (omend det er rynker der er det hele værd).

  07/11/2016
 • Jeg bruger ikke øjencreme sådan fast, men er blevet svært glad for Clinique Pep Start om morgenen (under øjet). Kh. Birgitte

  07/11/2016
 • Kathrine

  Kære Anette

  Tak for en skøn blog og bøger.

  Selvom begge steder bugner af gode råd og ideer, så tillader jeg mig alligevel at skrive til dig.

  Jeg er gravid og plages af uren hud på hagen. Det er enormt frustrerende!!

  Jeg har købt salicyl-produktet fra Danishskincare (og i øvrigt også de øvrige produkter til fedtet hud). Men nu er min hud ikke bare uren, men også så tør at den flager 🙁

  Jeg har derfor suppleret med skin food cremen om natten og det har hjulpet lidt.

  Jeg har godt nok kun brugt produkterne ca. 14 dage, men der er ikke nogen ændring på min hage.

  Det er som om min hud tørrer ud og skin food er for “fed” så huden “lukkes inde” og derfor fortsat er uren..

  Jeg har fået en del hudanalyser og i den anledning fået at vide, at min hud er normal til kombineret. Min nu er jeg så tør og uren..(!)

  Har du gode råd til, hvad jeg kan stille op?

  På forhånd tak.

  Kærligst
  Kathrine

  07/11/2016