Spørgsmål fra en fugtfattig

I bogen Seriøst bedre hud tog jeg en beslutning om ikke at holde mig tilbage med konkrete produkt-anbefalinger baseret på dokumenteret indhold. Hvad skal på hvornår og hvorfor. Afhængig af din hud naturligvis. For mig er der dog aldrig tale om ét eneste produkt – det er den anden vej rundt: hvilket indhold skal der til, og hvem mestrer netop dét godt. Det er der aldrig kun én, der gør.

Men hvad så, hvis man alligevel er i tvivl – som Dorte her:

Hej Anette

Jeg føler mig vildt inspireret af din tilgang og viden i dette univers, og jeg har købt to Seriøst bedre hud-bøger. En til mig og én til veninden – og ja, det bliver gaven til kommende værtinder og fødselsdage. Den er GO’! Jeg har to uddybende spørgsmål:

Min datter på 27 ønsker sig hudpleje. Vi har altid gjort en del ud af hendes hud på grund af tidligere udfordring med akne, store porer, men pæn i dag. Hun køber kun gode produkter (Kiehl’s, Dermalogica, Origins mm). Jeg vil gerne give hende A-vitamin og derudover en dagcreme med hyaloronsyre? Og en mist med hyaloronsyre (nederst i Hudplejepyramiden, ik’?). Hvad skal jeg evt. købe fra midten og øverst?

… Og så til mig (på alder med dig). Jeg har egentlig en fin hud, men jeg synes ikke, at den får nok fugt. Jeg bruger den gule rens fra Origins om aftenen efterfulgt af Ecookings natcreme. Om morgenen Ecookings Superserum, Karmamejus dagcreme og derefter Rudolph Care SPF 30. Du har sådan en mættet og sund hud at se på, så har du forslag til nogle justeringer for mig?

Stor hilsen fra Dorte

Hej Dorte,

Alle burde jo have en hudplejemor som dig – tak for din mail. Hvis vi tager din datters hud først, så er du allerede på sporet med en A-vitamincreme (midten af Hudplejepyramiden, vent med toppen) – vælg gerne en fra Environ, Verso eller Super3 Booster fra Beauté Pacifique. Og så til det basale, bunden af Hudplejepyramiden, som giver bedst mening i dagtimerne: Misten er nem, for der er virkelig mange derude, som indeholder de to vigtige ingredienser (antioxidanter og hyaluronsyre og/eller glycerin) – lige fra Beauté Pacifiques Hydrating Face Mist til Pestle & Mortars Facial Spritz, Mádaras Infinity Mist, osv. – og når det gælder en ansigtscreme, ville jeg vælge en fugtmættende med antioxidanter og SPF, eksempelvis Karmamejus Face Cream SPF 15.

Til dit andet spørgsmål, Dorte, så lagrer jeg min fugtmætning, fordi jeg har en slidt solhistorik (det ved du fra bogen). Der er to ting, du kan overveje i forhold til din (i mine øjne virkelig gode) rutine: Få fat i en balancerende A-vitamincreme til om aftenen, enten alene eller under din nuværende natcreme afhængig af, hvad din hud har det godt med. Derudover vil du med en fugtmættende mist kunne supplere fugt i løbet af dagen. I forhold til både dit serum og dagcremen (hvis det er Velvet Face Cream 01), så får du gode barrierelappende ingredienser også. Men måske har du brug for endnu mere fugtforsegling (en olie-dråbe i din pleje om aftenen eller dagen)? Måske mangler du de indenbords gode omega-3 fedtsyrer (EPA og DHA)? Hvis det ikke hjælper inden for en måned, så få endelig kigget på din hud hos en dygtig kosmetolog eller kosmetiker.

De varmeste hilsner fra Anette

SNUP TIPPET: Der er mere om rækkefølge her. Endnu mere detaljeret i forhold til hudtype/hudhumør i bogen her, som du også finder på biblioteket, der HURRA … åbner i dag.

@beautyspace på INSTAGRAM

Fotograf Jens Peter Engedal, redigeret af journalist Anneline Højrup

14/05/2020
Når producenten siger ét
Og jeg noget andet
19/05/2020
Jeg burde være vild med den
Men det er jeg ikke

Kommentarer

 • Lykke Tørnæs

  Annette : hvor egf’en er?……you tell me! Blev ikke mere klog af deres beskrivelse:
  “PUCA PURE & CARE EGF – Peptide Serum
   AKTIVE INGREDIENSER:EGF Protein: Celleaktiverende EGF protein, peptide 1-2 og 5 genopbygger huden”

  05/06/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Ann Marie, du kan sagtens bruge EGF først (evt. bare deres Essence version) og A-vit på efter et par minutter. Hvis huden trænger til mere fugt/fedt, så kan du supplere med alminde creme. Håber det besvarer dit spørgsmål, ellers skriv igen.

  Stor hilsen Anette

  04/06/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Majse, hyaluronsyre baner ikke vejen (det har jeg ikke skrevet i bogen ;o) … måske tænker du på AHA/BHA. Så på med Biolumin-C først. Du kan sagtens blande en dråbe jojoba i din Super3 Booster, sålænge du bruger samme mængde af A-vit produktet. Stor hilsen Anette

  04/06/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  IGEN tak for herlige kommentarer (Britt, jeg smelter en smule, selvom de findes, dem, du efterlyser …måske laver jeg et indlæg om det).

  @ Inge Jensen, jeg vil anbefale dig at bruge A-vitamin hver dag. Hvis du vil kombinere med EGF, så fungerer EGF Essence fra Bioeffect som GLIMRENDE under A-vit. Jeg er selv blevet helt tosset med den kombination.

  @ Heidi og Inge, man kan starte med A-vitamincreme (ikke recept) fra det øjeblik ens porer begynder at leve, så det ses.

  Stor hilsen Anette

  04/06/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 x undskyld. Jeg troede, at dette kommentarfelt var besvaret. AK, det er forsvundet selv fra min kalde. Hermed svar på konkrete spm:

  @ Pernille, Daniela Fraser fra Complete Me.

  @ Lykke, klart på nøgen, nyrenset hud. Og så på med noget godt bagefter. I forhold til INCI’en …hvor gemmer EGF’en sig? Er det mig, der trænger til nye læsebriller?

  KH Anette

  04/06/2020
 • Sidsel

  Kære Anette
  Meget brugbart at få lov at læse med på andres spørgsmål og ikke mindst dit svar! Vi kan jo lige så godt bruge hinanden.
  Derudover tak for en inspirerende, meget informerede og troværdig(!) blog.
  Mvh Sidsel

  25/05/2020
 • Lykke Tørnæs

  Godt spørgsmål Sanne

  24/05/2020
 • Sanne Larsen

  Kommenterer du et andet sted? Jeg er nemlig meget spændt på dit svar til Lykke… og nu er det fredag, du ville kommentere onsdag, måske det først er næste onsdag

  22/05/2020
 • Ann marie

  Må man ikke bruge bioeffekt efg-serum og A-vitamin sammen Om aftenen bruger jeg nu efg, venter 5 min og tager så noget serum fra Ole H på og derefter a-vitamin og lidt fugt-creme fra clinique. Er det fjollet? Skal jeg hellere skifte mellem efg og A-vitamin?
  Tusinde tak fordi du altid gider svare med et svar man kan forstå

  20/05/2020
 • Majse

  Vedr Dermalogica Biolumin C og hyaluron syre fra Pudderdåserne . Hvad skal på først . Biolumin er mest tynd i konsistensen, men omvendt har jeg også læst i din bog, at hyaluron baner vejen .

  Min hud er tør, så tænker jeg vil putte en dråbe jojoba olie i min Super 3- Booster til om natten. Vil A- vitaminet miste sin virkning ved dette ? Eller er det bedre at vente 5 min efter A-vitamin og derefter forsegle med jojoba olien ?

  Mange mange tak

  20/05/2020
 • Heidi

  Kan en 18 årig bruge den stærke A-vitamin Clinical super3 booster fra Beauté Pacifique?

  19/05/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for indspark og spørgsmål. Jeg er tilbage med respons onsdag. KH Anette

  19/05/2020
 • Inge

  Nu vi snakker om afkom, hvor tidligt kan man starte med A vitamin? Kh Inge

  19/05/2020
 • Inge Jensen

  Hej Annette
  Sluger alt råd du skriver her på siderne,man får altid et brugbar svar
  Jeg har også dine bøger men de er ofte udlånt
  Men nu til mit spørgsmål
  Jeg bruger Egf serum om natten har brugt det igennem flere år dog med pauser hvor jeg har brugt A vitamin sidst brugt den fra
  Murad.Jeg vil gerne prøve Dermalogica overnight retinol repair
  Er det bedst at bruge denne Avitamin i en kur på 4 uger som der anbefales og så herefter bruge EGF hveranden aften.Har lige købt en ny EGF serum for 14 dage siden
  Spurgte om råd i Matas men det kunne de ikke svare på mit spørgsmål
  På forhånd tak
  Kh Inge

  18/05/2020
 • Britt

  Tjah. Dit råd til Dorte, om at spørge en dygtig kosmetiker el. om råd, Oven på dine råd, falder lidt til jorden. Når man har fået indblik i din viden ved man at de ved ikke så meget som dig men lirer en salgstale af, om de produkter de selv sælger…Uvildige, dybdesøgende og kritiske kosmetologer har jeg aldrig mødt. En stor tak til dig.

  18/05/2020
 • Pernille S

  Selv om jeg efterhånden synes at have godt styr på hudplejepyramiden, er det da ganske betryggende at kunne nikke genkendende til de anbefalinger du så fint giver Dorte i dag! Iøvrigt blev jeg mindet om at jeg er ved at løbe tør for Environ 😉

  18/05/2020
 • Lykke

  Hej Annette
  Jeg er ved at genoptage mit forhold til min dermaroller (holdte pause på grund af dovenskab). Jeg kan læse mig frem til at der nu er flere forskellige meninger omkring om man skal rulle på “nøgen” hud eller om det er bedst at rulle “i olie eller serum”. Hvad tænker du?
  Det sidste stykke tid har flere spurgt ind til om den billige EGF serum som Pure & Care laver er ligeså god som Bioeffects. Jeg har fundet indholdslisten, som er betydelig længere end Bioeffects…:
  Aqua, Butylene Glycol, Corn Gluten Amino Acids, Glycerin, Panthenol, Phenoxyethanol, Morus Alba Root Extract*, Sodium Polyacrylate, Polygonum Cuspidatum Root Extract*, Collagen****, Hyaluronic Acid**, Oligopeptide-1***, Centella Asiatica Extract*, Avena Sativa Kernel Extract, Silk Extract, Propanediol, Portulaca Oleracea Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract*, Camellia Sinensis Leaf Extract*, Glycyrrhiza Glabra Root Extract*, Chamomilla Recutita Flower Extract*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Beta-Glucan, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Potassium Sorbate, Oligopeptide-2***, Oligopeptide-5***

  **Our hyaluronic acid is a combination of Macromolecular hyaluronic acid and Small molecule hyaluronic acid.
  Small-weight hyaluronan molecules penetrate deeper into the skin’s structure,providing maximum below-the-surface hydration and in turn rehydrating skin cells over time.
  Macromolecular hyaluronic molecules deliver immediate intensive hydration to the surface layers of the skin for an instant smoothing and firming effect.

  ***Oligopeptide-1 and 2 can promote cell growth and improve cell activity, repair damaged skin. Repair collagen and elastic fibers. It has super good effect to repair damaged skin, like allergic skin, sun-after skin, couperose skin.
  Oligopeptide-5 can stimulate the metabolism of epithelial cells, repair the stratum corneum, increase the thickness of the stratum corneum, enhance the vitality of collagen and elastin, and promote wound healing.
  These are = Cell Energy Biopeptide from EMGPEPTIDE ®

  ****Our marine-based collagen is a mixture of peptides and it is a hydrolysate of collagen

  18/05/2020
 • Helle Andersen

  Hej søde Anette
  Jo det er heldigvis gevaldigt i bedring, min boks er ikke kommet endnu, men jeg har en lille bitte smugle EGF, så jeg kører helt minimalt nu. Om aftenen renser jeg af med Avenes rensemælk og EGF, om morgenen skrubber blidt med en vaskeklud, forfugter med Avenes kildevand og bruger derefter Avenes dagcreme, den har også lidt solfaktor.

  18/05/2020
 • Pernille

  Kære Annette,
  Jeg spørger egentlig til dit indlæg om poser under øjnene fra 25. oktober…. jeg har lige haft det vildeste mareridts udbrud af, tja jeg ved ikke hvad, omkring øjnene.. (på den måde blev coronaisolation lige pludselig en fordel 🙂 )

  Men når nu jeg ikke lige kan flyve til LA til hende dr. Jessica Wu, hvilken hudlæge/kosmetiker i Nordsjælland/kbh kan du så anbefale mig at besøge? Der altså tager øjenomgivelser seriøst….

  18/05/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.