fbpx

Husk halsen

Ansigtet skal vi nok huske. Lidt sværere er det syd for hagen, hvor halshuden kan skride og kavalergangen blive så tør, at man kan rive sig på den. Hvad gør man ved en hals, der pludselig begynder at fejre egen fødselsdag?

”God hudpleje går jo fra panden og hele vejen ned til bordkanten”, sagde den amerikanske hudlæge dr. Harold Lancer kækt til mig under et interview engang. Jo jo. Lad os gå fra fakta til hjælpen og til de hardcore muligheder:

FEDTFATTIGERE HUD

Halshuden er bagud på point fra start, fordi den ikke har samme fedtindhold som tilfældet er i ansigtet. Det gør huden tyndere, så giv den et ekstra lag af din ansigtscreme eller bedre:  Vælg en lidt federe creme.

STRAM OP

Halsmusklerne fæstner ikke til knoglerne på samme skridsikre måde som i ansigtet, og det giver større risiko for slap hud. Kør din ansigtspleje en etage ned – også UV-beskyttelsen uanset årstid, ligesom den her øvelse gør en (lille) forskel: Lad tungespidsen røre næsetippen – tæl til tre – og gentag flere gange dagligt.   

MINDRE GLØD

Som om de to første punkter ikke er nok, så gør hudlæge og professor Christian Grønhøj opmærksom på det faktum, at blodcirkulationen i ansigtshuden er bedre end på halsen – dvs. mindre glød og glans som konsekvens. Den enkleste løsning er peelende frugtsyrer toppet med A-vitamincreme. 

SNYD MED BADEDRAGTSTRICKET

Når hudplejedelen er klaret, kan badedragtstricket overvejes, selvom det ærligt talt hurtigt bliver noget snask: Lyst i midten flankeret af mørkt på begge sider giver noget optisk forlæggende. Sådan en Speedo-model kan kopieres ved at børste en anelse mørkt pudder på hver side af halsen, men altså … vær varsom.

 KIG OP

Tech-neck kaldes det fænomen, at selv yngre personer får rynker på halsen, dobbelthager og hængende kæbepartier. Årsagen er bl.a. de utallige gange, hovedet bøjes for at se ned på mobilen. Så kig op og sørg for, at der i din ansigts-natpleje er indhold, der bidrager til kollagenmadrassen. Det gør bl.a. EGF, det gør peptider, det gør A-vitamin. Gerne med et forudgående rul fra en Dermaroller (husk at få professionel instruks).

NÆSTE SKRIDT ER DYRT: Det er nemlig en særlig lasermetode, som jeg anmeldte i Børsen og også skrev om her. Min daværende kollega prøvede den også med fokus på netop halsen. Faktisk to gange, og fordi det er en behandling, hvor resultatet kommer over tid, spurgte jeg her til morgen, om hun vil anbefale den til sin bedste ven. Vi taler om en omgang, der koster 4500 kr. Svaret lød: ”Ja, det vil jeg. Jeg har faktisk overvejet en tredje behandling, for jeg er meget glad for følelsen af dyb fugtmættet hud indefra, som var det, behandlingen gav mig”.

HAR DU ERFARINGER, SÅ DEL DEM ENDELIG: Selv har jeg også prøvet Ultherapy, hvor behandleren måtte erkende efter et kig på før og efterbillederne, at der intet var sket. Ikke at det partout kan overføres til alle andre – der findes resultater derude. Men av, det er en dyr behandling.

LÆS MED I MORGEN, hvor professor og hudlæge Peter Bjerring fortæller mere om, hvad der er godt at gøre. Og hvad du absolut ikke skal gøre, når det gælder halshuden.

@beautyspace på INSTAGRAM

Fotograf Lea Jessen

17/02/2021
Indlysende nok boomer professionelle ansigts-hjemmebehandlinger
Og det er langt fra nyt, bare ekstra godt lige nu
19/02/2021
Hudlægens varmeste anbefaling til hals-huden
Og hvad du absolut ikke skal gøre

Kommentarer

 • Birgitte

  Mange tak for svar, jeg må igang med bogen og booke hos Helle Thorup når man igen kan det Jeg har set en anbefaling af den her maske: Biomagic Mask fra Biologique Recherche – hvad er din erfaring og anbefaling af den? Det lyder jo som om den udretter mirakler:)

  24/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Birgitte, jeg har ikke anmeldt den endnu, desværre.

   26/02/2021
 • Louise K

  Kære Anette
  Jeg tænkte på, om du ikke kunne lave et skriv om din vinterbadning? 🙂 Kan du se/mærke nogle ændringer i kroppen eller i huden?

  21/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Louise K, dét vil jeg elske. Coming up.

   22/02/2021
 • Lene

  Til Rikke vedr. en fugtgivende overnight maske: Jeg kan på det varmeste anbefale Origins drink up intense overnight mask. Mine søstre er også helt pjattede med den. Normalprisen er 185 kr. for 75 ml.

  19/02/2021
  • Rikke

   Den har jeg brugt i mange år, men har nu lyst til at prøve noget nyt ;);)

   19/02/2021
 • Jette B

  Jeg har fulgt et webinar hos Rudolph Care om brug af en gua sha. Har du Anette erfaring med brug af den?? Måske har andre prøvet den?? Har brug af den en eller anden effekt??

  18/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Jette B, Hvis vi taler den typiske brug i ansigtet, så kan du med en gua sha opnå det samme som med hænderne massagemæssigt. Men … en gua sha kan gøre det sjovere og måske lettere at huske at afspænde fx. mellem brynene.

   22/02/2021
 • Rikke

  Et lille spørgsmål omkring fugt til den vintersarte hud
  Den daglige rutine er på plads og huden føles godt mættet af fugt.
  Dog savner jeg inspiration til en god fugtmaske (som er god til vintersart hud der godt kan blusse lidt rødt) gerne en der skal skylles af og måske også en “overnight” der nogle gange kan blive på
  Tak!

  18/02/2021
  • Rikke

   Jeg vil lige slå et slag for den grønne natcreme fra Ren – jeg levede i den maske, hvis jeg ikke var lidt for fattig! (hilsen en anden Rikke)

   19/02/2021
   • Anette Kristine Poulsen

    @ Rikke, HERLIGT at du deler din erfaring. Tak.

    22/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Rikke, Bioeffects sheet maske er ret rar. Faktisk giver jo også en maskefølelse at tage et ekstra lag alm. fugtmættende creme på – i dit tilfælde en med beroligende ingredienser som bl.a. niacinamid. Du kan også tilsætte lidt argainolie, som netop er god til rødmeramt hud.

   22/02/2021
 • Jette B

  Jeg bruger det samme på hals og kavalergang, som jeg bruger i ansigtet. Dog med en dråbe olie ekstra.

  18/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Jette B, og dét er en perfekt løsning.

   22/02/2021
 • HeleneR

  Tror Jeg desværre havde tech-neck længe før mobilen kom ind i billedet efter en barndom/ungdom med næsen konstant i en bog. Så det arbejder jeg på bla. Med din skønne a-vit creme at afhjælpe.
  Har en mand der hver gang ellers skønne Natascha Krone toner frem på skærmen siger hvad er der galt ned hendes hals og han lægger ellers aldrig mærke til sådan noget

  18/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Helene R, øvelserne Helene … du må i gang med at række ud efter næsetippen.

   22/02/2021
 • Sus

  Min mor(83) har aldrig gået særligt op i hudpleje – den blå dåse fra Nivea blev brugt til det meste i min barndom..
  Men hun har altid sagt ‘Husk halsen!’
  Og jeg kan ikke lade være med at lægge mærke til hvis kvinder, også yngre end mig selv, har uplejet halshud.
  Så jeg lærer det selvfølgelig videre til mine teens – ‘Husk halsen!’ 🙂

  18/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Sus, klog mor ;o)

   22/02/2021
 • Gry Astrid Larsen

  PS:
  Var det forresten ikke Peter Bjerning, der udtalte, at ansigtsmassage/jade mm., ikke gør meget andet end at “trække” i huden, så den reelt bliver mere slap – på sigt?
  Jeg husker et indlæg herom i 2020…

  18/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Gry Astrid, jo. Afspænding er noget andet, heldigvis. Og … jeg tror, der skal gevaldig meget massage til for at opnå det skrækscenarie, som PB fremfører.

   22/02/2021
 • Mette

  Jeg har kastet mig over ansigtsyoga, og føler mig overbevist om, at det vil gavne huden på halsen …

  18/02/2021
  • Karin+VS

   Hej Mette
   Jeg har selv overvejet ansigtsyoga, må jeg spørge om der er en bestemt du følger?
   Har tænkt på FaceYogaMethod, kender du det?
   Knus Karin

   18/02/2021
   • Mette

    Kan anbefale Ditte Parby på bla Yogavivo.dk

    18/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Mette, sådan. Lad os høre, hvordan det skrider frem.

   22/02/2021
 • Birgitte

  Hej Anette,

  Først mange tak for en virkelig fin hjemmeside, som jeg følger med på med stor lyst efter, at jeg har genoptaget interessen og fokus på husleje og har fået købt lidt mere at gøre godt med på basis af dine anbefalinger:)

  I forbindelse med at have fået fokus på hudpleje igen kunne jeg godt tænke mig at blive klogere på min hud, og og hvordan jeg behandler den bedst. Har du en anbefaling til, hvor man i Jylland kan få en professionel og grundig hudkonsultation eller hvad man nu kalder det? Så ikke så meget med henblik på en helt masse komme ansigtsbehandlinger, men mere så jeg selv kan gøre det bedste for min hud. Jeg er 37 år, og bor i Århus.

  Jeg har set en anbefaling af den her maske: Biomagic Mask fra Biologique Recherche – hvad er din erfaring og anbefaling af den? Det lyder jo som om den udretter mirakler:)

  Og så en sidste ting – hvor læser jeg mig til, hvad der er gode ingredienser i hudpleje? Således at jeg kan ty mere til ingredienslisten end til brand når jeg vælger hudpleje?

  Fortsat god dag:)
  Mvh. Birgitte

  18/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Birgitte, i forhold til ingredienser, så læs endelig bogen Seriøst bedre hud (min bog ;o), som også er på biblioteket. Generelt mangler vi steder, hvor man kan få en konsultation, der ikke er bygget op sammen med behandlinger og produktanbefalinger. Jeg vil anbefale fx. Helle Thorup – du kan jo indlede med at sige, at du bare gerne vil blive klogere på din hud og have en enkeltstående behandling. Og så kan du beslutte, at du ikke køber produkter før du efterfølgende har været hjemme om tænke.

   22/02/2021
 • tina/mormormedstiletter

  Glæder mig til i morgen:-)

  18/02/2021
 • Maja

  Hej hej.
  Mon du vender tilbage til spørgsmål fra dm 17 af der blev stillet under emnet ” hjemmespa” ???

  18/02/2021
  • Maja

   Fra d. 17 feb

   18/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Maja, ja, jeg har svaret. Det foregår ikke altid fra time til time, dag til dag, men jeg gør det så hurtigt, jeg kan.

   18/02/2021
  • Pernille S

   Slap halshud bliver mere synlig, jo mere plastikkirurgi ansigtet isoleret udsættes for….

   19/02/2021
 • Gry Astrid Larsen

  Halshuden, der fejrer egen fødselsdag – hahaha, godt skrevet, Anette 🙂

  Dét er nemlig et super relevant emne – og ja, cremerne skal jo altid heeeelt ned til brystet.

  AHA, BHA, PHA og selv A-Vitamin kan jo også være for krads på hals/bryst (décolleté)
  Venter i spænding på hudlægens Do & Dont’s – imorgen…

  18/02/2021