Syre-snakken & en øjencreme med makeup-fordele

S0A0760S0A0761

Mon ikke der findes et særligt mørkt og ilt-fattigt hjørne til de hudplejeproducenter, der taler dårligt om andres produkter? For det er jo ikke bare de andres varer, de giver en på sinkadusen. Det er også din evne til at træffe hudplejevalg, de betvivler.

Det er ufint. Det er lavt. Det er underskudsagtigt at høre på.

Som når eksempelvis A-vitaminproducenter bagtaler frugtsyrer og siger, at du får tyndere hud af AHA. Når nu sandheden er denne her. Selvfølgelig kan ting overdrives med samme risiko, som når saltbøssen bliver rystet over aftensmaden.

Måske husker du de syrede pads til 8 kr. stykket fra Rodial? Jeg er ret vild med dem, fordi de er mildt doseret og både indeholder AHA (frugtsyre) og porerensende BHA (salicylsyre) plus lysnende, stabilt C-vitamin. Et godt valg til dig der er ny i forhold til hudforfinende syre. Hvis du hellere vil have effekten fra en maske et par gange om ugen, så er koncentrationerne højere i den på billedet både mht. C-vitaminet og syremikset. Det er op til hud og temperament, om du er til en daglig syrepåvirkning eller den lejlighedsvise.

VÆRD AT VIDE: Lad altid AHA og BHA komme på som det første, da begge virker som en døråbner for det, du efterfølgende smører på. Og igen: Gå varsomt til værks og hold med din hud og om den gør fremskridt. En oplagt (men tolerancekrævende) kombinationsrækkefølge om aftenen er: rens => syre => A-vitamin, og meget gerne med ekstra fugtpift fra en god ansigtsmist i mellem eller som afslutning.

SNUP ØJENCREMEN er i dag et tip om en fin (og i øvrigt også C-vitamin-rig) smøre til huden omkring øjnene. Nemlig Banana Bright Eye Créme, der begejstrer selv en ikke udpræget øjencreme-fan som mig. Men her er der tilsat en ekstra fidus. For det første er konsistensen med sheasmør, jojoba og bivoks smør-flødeagtig fed men uden at glinse. Den trækker i stedet satin-mat op, og indeholder fint doserede pigmenter (tænk bananpudder-gullige), som lysner op under øjnene. Ikke dramatisk, men så det ses.

Om øjencreme vitterlig er for alle, finder du svar på her.

PS: Følg med i influencer-debatten her, hvis du har lyst. Det er ikke kedeligt.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

15/03/2018
Cremen, landets største creme-butik sprøjter ud
Gæt hvilken ansigtscreme, Københavns Lufthavn har svært ved at have nok af på hylderne
19/03/2018
Vil du anmelde Bioeffect?
Kalder alle friske hoveder, der har mod på at være ærlig

Kommentarer

 • @ Pia Hvenegaard, spændende med A-vitaminet. Det kræver 3-4 måneders brug at opleve/se den fulde virkning.

  @ Eva B, du har fuldstændig ret. Syre-pads ER en god ting, og vi har talt for lidt om Exurviance, som gør brug af den gode PHA-syre, der sjældent irriterer. Det var i Børsen, jeg havde haft Sahar med…og mændene reagerede ;o)

  @ Mathilde, jeg synes du skal holde dig til syreløsningen fra Mizon, som er rigtig fin. Det med at blande for mange syrer fra forskellige producenter kan gøre, at man mister overblikket.

  Stor hilsen Anette

  21/03/2018
 • Mathilde

  Jeg har en toner fra Mizon, med AHA og BHA. Den irriterer ikke min hud. Tror du jeg kan kombinere med disse pads fra rodial? Og hvordan ville fremgangsmåden være her? Bruger altid toneren om aftenen inden enten forskellige sera fra codage eller en fugtmaske, som jeg har på hele natten.

  20/03/2018
 • Tak! 🙂

  20/03/2018
 • Ville gerne se farven på banan-øjencremen, det lyder virkelig anderledes, men derfor kan det jo godt være godt. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  20/03/2018
 • Eva B

  Exuviance har også lavet nogle frugtsyrepads, som jeg er pretty glad for pt. Samme princip med en grov & fin side. Giver den her HELT dybe rene fornemmelse, samtidig med at der udover pha-syrer og a-vitamin også følger et ordentligt læs glycerin og antioxidanter med. Skin Rise Bionic Tonic, hedder de, og koster 279 de billigste steder. For 36 pads. What! Det er så 7,75 kr pr. stk, så de er da ikke billigere i brug end Rodials.
  Rodials formulering er helt anderledes, omend de begge har samme mål. Den må jeg have prøvet. Man bliver faktisk lidt hooked på syre-pads, når man først har vænnet sig til hvor nemt og godt det kan gøres
  NB. Mht Sahar og hendes tag på mændene efter din blogpost. Gad vide, om de selv læser BS, eller er det konerne der pusher?

  20/03/2018
 • Pia Hvenegaard

  Åhhh hvor er du sød kære Anette❤️
  Ja jeg har læst med i mange år og er blevet SÅ meget klogere på min hud takket være dig
  Mitcbadeværelse ligner en lille kemifabrik efterhånden og jeg elsker det❤️
  Min mand er såmænd også hoppet med på vognen
  Idag fik jeg investeret i A-vitamin. Har ellers været lidt bange for om det var for slemt for min hud.
  Men de kapsler jeg har købt fra ecooking de virker fint ❤️
  Tak fordi du er dig
  Knus

  19/03/2018
 • @ Kathrine, først og fremmest synes jeg du kan spørge hudlægen/lægen hvilken fugtpleje hun/han anbefaler sammen med det lægeordinerede produkt. Når det er sagt, har du så prøvet at ‘lagre’ med fugtmist (fx. Rønsbøls tonic eller Ardens Miracle Mist). Ling har virkelig gode fugtløsninger, der er fusionsprodukter mellem toner og serum.

  @ Jette Berg, brug god fugt under. Tjek bl.a. Lings gode løsninger når det gælder fugt (som dual moisture, moisture replenishing, osv.).

  @ Karoline L, hellere hver dag men mindre mængde. Vent med at starte op til huden er uden gener.

  @ Mie J – haha, ja prøv det. Lad mig vide, hvilke reaktioner du så får. Jeg arbejdede engang som indkøber og havde en meget meget skrap kollega. Hver gang der kom en producent på besøg og generede det eksisterende sortiment, så var hendes faste kommentar: “Sætter du spørgsmålstegn ved min evne til at købe ind?”.

  @ Pia H – Det gør stadig ondt ;o), at jeg ikke fik hilst ordentlig på dig. Du har læst med i SÅ mange år, og jeg ville virkelig gerne have talt med dig. Hvor spændende med din datter – og tak for de pæne ord.

  @ Ulla C – Jeg har ikke lige INCI ved hånden af produktet du nævner fra The Ordinary. Men de er selv rigtig gode til at komme med kombi-anbefalinger.

  @ Leafysmoothie, SÅ godt at se dig igen i Magasin. Din hud var imponerende fin. Og tak for snakken, som jeg satte stor pris på.

  @ Majbritt, først BHA, vent et par minutter…så EGF, vent 5 minutter, så A-vitamin. Hvis du vil gøre alt på én gang. Find ud af om det fungerer for dig. Ellers er hovedreglen bare, at syre skal på først. Måske bliver det for meget med peelmaske også.

  Stor hilsen Anette

  19/03/2018
 • @ Annbritt, du har helt ret. Huden bliver ekstra lysfølsom, når man arbejder med frugtsyrer. Man kan vælge helt at holde pause med dem, når vi har mange lyse timer. Eller man kan skærpe beskyttelsen.

  @ Sabina, vælg her det tyndestflydende først.

  Stor hilsen Anette

  19/03/2018
 • Majbritt

  Hej Anette
  Du har før skrevet om skin power treat – fra Danish skincare.. nu skal det have et Go!

  Hvordan putter jeg det ind i min rutine med A vitamin dag 1 og EGF dag 2
  – plus jeg 1 gang om ugen bruger peel maske fra ecooking…

  Håber igen du kan hjælpe mig med at navigere i denne jungle – tak <3

  19/03/2018
 • Leafysmoothie

  Tak for du din BS detektor!
  Alle typer falske og overdrevne salgsargumenter er så no-go for mig!

  17/03/2018
 • Ulla Christiansen

  Hej Annette
  Så du mener fx godt jeg kan bruge en AHA -og eller BHA og efterfølgende bruge The Ordinary GRANACTIVE RETINOID EMULSION 2% ?

  16/03/2018
 • Pia Hvenegaard

  Hej Anette
  Tak for en lærerig eftermiddag i selskab med dig og Murad igår
  Er blevet meget klogere på min hud nu, troede ellers jeg havde gidt styr på det
  Glad for min datter var med igår så hun kan holde styr på hvilke produkter jeg skal vælge
  Hun læser til kosmetolog nemlig
  Og må jeg lige indskyde at jeg da godt nok er dybt misundelig på dit smukke udseende
  Der har jeg et stykke vej endnu for at slippe Af med pigment pletterne efter mange års ivrig soldyrkelse

  God weekend
  Knus Pia

  16/03/2018
 • Mie Jørgensen

  Hej Anette,

  tak for en god aften i Magasin i går 🙂

  Ovenfor skriver du: “For det er jo ikke bare de andres varer, de giver en på sinkadusen. Det er også din evne til at træffe hudplejevalg, de betvivler.”

  Det er bare sådan en god pointe, jeg aldrig før har tænkt over – det der med at de betvivler min evne til at vælge hudpleje! Jeg bi-jobber som mystery shopper og laver i den forbindelse en del besøg for Loreal’s luxus brands ved alle deres countere i Magasin, Illum og Matas. Den slags hvor man skal have en konsulent i tale og de skal fremvise hele arsenalet og man skal købe et produkt. Hvis du vidste hvor mange gange jeg har oplevet dem svine andre mærker end deres eget til, når de spørger ind til min rutine…! Næste gang så siger jeg bare: Betvivler du min evne til at vide hvad der er godt for min egen hud? Og så lukker det forhåbentlig den opførsel!

  16/03/2018
 • Kære A

  Jeg har, ved et tilfælde, holdt pause fra min Super3 Booster fra BP. Jeg ved ikke om det er korrekt iagttaget, men min hud virkede en smule tør og mere rød end normalt. Og nu er den rolig igen. Bør jeg nøjedes med at bruge den hver anden dag? 😮

  //K

  16/03/2018
 • Jette Berg

  Hej Annette, i forlængelse af Kathrines spørgsmål. Jeg bruger BP´s Super 3 Booster, men den gi´r mig tørre pletter i ansigtet. Så meget gerne også et råd til os andre vedr. evt. ekstra fugt :0)

  16/03/2018
 • Kathrine

  Hej Annette

  Har du et godt tip til hvordan man kan komme sin lægeordinerede a-vitamin på, uden at tørre huden alt for meget ud?
  Jeg er i behandling med redap (adapalene 0,1%), en form for a-vitamin. Jeg synes også jeg har haft god effekt af salicylsyre, og veksler mellem a-vitamin og salicylsyre hver 2-3 dag, med en “hviledag” imellem hvor min hud får fugt .. Mine urenheder er blevet mindsket, også mine porer, men jeg døjer med tørhed og dehydrering især på kinderne, og føler jeg skal smøre med en god creme 2-3 gange dagligt før det er behageligt at smile.

  På forhånd tak for hjælpen! 🙂

  Hilsen en meget glad læser – Kathrine

  16/03/2018
 • Sabina Petersen

  Hvordan er det nu med A-vitamin og Advanced Night Repair Serum. Hvad skal først på om aftenen? 🙂

  16/03/2018
 • Annbritt

  Hej Annette
  Når man bruger frugtsyrer skal man være forsigtig med sol ikke sandt? Altså, selvfølgelig skal man altid bruge solfaktor, men hvad med at tage sydpå og opholde sig i solen, ved du da om det anbefales at stoppe med at bruge creme/ maske i et tidsrum inden? Eller skal man så altid have hat på? Men alligevel kan solen jo lige ramme 🙂

  16/03/2018

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.