Mit svar på glatstrygning

CPHvideo

Nogen skød en 30 sekunders stemningsvideo fra de sidste ugers tour, og måske husker du spørgsmålene fra den fine skønhedsoase? I hvert fald var det godt at læse dine svar på, hvad man kan anbefaler kunder, der efterlyser rynkecremer. 

Lad os først slå fast, at der jo er tale om et vanvittigt ord. Ét er at bekrige begreberne antiage og antirynke, men ordet rynkecreme er jo volapyk. Også selvom min mor her vil spørge, om jeg da er i tvivl om meningen. Og nej, det er jeg vel ikke. 

Irettesættelser fungerer sjældent, så jeg vil overhøre ordet og i stedet gribe ud efter et postkort, der viser Hudplejepyramiden og sikre mig, at personens indsats i dagtimerne indeholder fugtmagneter + antioxidanter + SPF. Gør den det, så vil jeg pege på andet trin med hudforbedring og gå til glatstrygende natarbejde. Enten med et valg mellem/eller en kombination af A-vitamin, frugtsyrer, peptider og niacinamid (B3 vitamin). 

PS: For sarthudede er især niacinamid og peptider gode valg. Hvis du  har erfaring med god hudpleje, der indeholder niacinamid, så del gerne. Jeg kommer også med mine bud.

 

01/02/2016
Maries jagt på uklistrede læber
03/02/2016
Hende her er jeg fan af

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Charlotte – Det kan du. AHA er godt både under EGF og A-vit.

  @ Viola – Du har en formidabel hukommelse. Jeg har ikke være i kontakt med Kristina siden mine indlæg, så jeg tør ikke sige, om hun stadig er der. I Aarhus (når det er der, du befinder dig), er der jo også virkelig gode behandlinger hos Naturskøn og hos Hudplejeinstituttet. Ellers Lings 90 minutters hos Helle Thorup (lidt dyr dog). Stor hilsen Anette

  04/02/2016
 • @Anette
  Kristina er en kosmetolog i Silkeborg som du roste meget, for laaang tid siden i et indlæg 🙂

  03/02/2016
 • Charlotte

  Og må jeg også lige spørge…er ny i at bruge AHA. Er gået i gang med den grønne frugtsyre fra Ole Henriksen. Og er helt med på, at jeg kan bruge den under min bioeffect i de perioder, hvor det er nattens valg. Men kan jeg også bruge den under superbooster fra BP….mit eget bud er ja, da det jo er en A-vitamin creme….
  Kh
  Charlotte

  03/02/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Linda Juul Petersen – Jeg kan kun svare, at jeg glad for Skin Smoothing Treatment som er silikonefri og med de rette procenter af salicylsyre.

  @ Viola – Undskyld, er helt blank her. Kristina?

  @ Bodil – 1000 tak fordi du deler. Og ja, underligt med Olay, som ikke rigtig fik fodfæste herhjemme.

  @ Helene – Tak for dine søde ord. Du kan sagtens bruge C-vit under A-vit, men den har ikke samme effekt som AHA/BHA (du har bogen ;o).

  Stor hilsen Anette

  03/02/2016
 • Linda Juul Petersen

  Hej Anette. Tillader mig lige at stille et spørgsmål her, selvom det ikke helt hører til emnet…
  Jeg har købt Smooth Skin Treatment til ungerne for at afhjælpe hudorme og små bumser. Den indeholder 2 % salicylsyre og niacinamider. Pudderdåserne T-zone peeling indeholder også 2 % salicylsyre og niacinamid. Så mit spørgsmål er, om de to produkter kan det samme ift hudorme og små bumser? På forhånd tak for svar…

  02/02/2016
 • Hej Anette.

  Kan du anbefale en god klinik i Århus eller Kbh à la Kristina eller er det det hele værd at tage til Silkeborg?

  Knus

  02/02/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anne – Stor tak. Hvordan har du fået procentsatsen oplyst?

  @ Mette Andersen – Det gør den nemlig (Rønsbøls) og den er i øvrigt rigtig fin på flere fronter.

  Stor hilsen Anette

  02/02/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Bettina – tak for dine ord. Invigorating Night Gel er genial til om natten, som jeg også kan forstå, at du er glad for. Mht. hvilken af de to cremer, du vil føle mest komfortabel er svær for mig at sige. Jeg vil anbefale, at du smører en på hver kind og tjekker op hveranden time – faktisk kan man købe en ‘fugtmåler’, der tjekker hvor længe en creme holder ens hud fugtmæt. Du kan også bare gribe i egen kind og tjekke forskellen på de to. Mht. Skintonic i traditionel forstand, så springer jeg over, men jeg er meget glad for lotions/essence/toners, der indeholder fugtmættende ingredienser som hyaluron og glycerin bl.a. Jeg laver et foredrags sum up inden længe – og ellers må du tage fat i dit lokale bibliotek el. en anden oplagt foredragsudbyder…så kommer jeg. Stor hilsen Anette

  02/02/2016
 • mette andersen

  Rønsbøl´s gode toner indeholder også niacinamid

  02/02/2016
 • Anne

  Cerave PM indeholder 4% niacinamid og indeholder ingen parfume. Den er også billig!

  02/02/2016
 • mette andersen

  Face Vital Cream fra Decubal indeholder niacinamid. Den er rigtig god, og uden parfume, hvis man ikke er til det. Desuden koster den kun 110 kr for 50 ml.

  02/02/2016
 • Bodil

  Glemte lige at Aanti-age cremen fra Pudderdaaserne nu indeholder 2% niacinamid. Den koster heller ikke en bondegård.

  02/02/2016
 • Bodil

  Olay Regenerist serum indeholder niacinamid og antioxidanter – desværre fås den ikke mere i DK, så den skal klikes hjem eller tages hjem fra ferien. fungerer fint under solcreme og under en lidt tykkere dagcreme med SPF om vinteren
  P.S. den er ikke særlig dyr.

  02/02/2016
 • HeLene

  Skøn video!!! Er er dejlige I to!

  Hvad siger du til at bruge en c-vitamin serum under A-vitamincremen til natten?

  Har det en lignende effekt som aha/bha syre under a-vitamin, eller har jeg mere gavn af at bruge c-vitamin serumet alene under fugt, på dagen måske?

  Jeg eksperimenterer gerne lidt, men ville bare lige tjekke at jeg ikke er helt forkert ude først =)

  02/02/2016
 • Bettina Bjørneboe

  Kære Anette,

  Tusind tak for to super gode bøger, en lærerig blog og bare tak for din tilgang til skønhed som er vidunderlig nede på jorden.

  Jeg har for få uger siden investeret i to af Ole Henriksens serumer, den orange, Truth Serum til om dagen og den grønne, invigorating night treatment til om natten. Derudover bruger jeg en creme fra Gaelle Organic, ultra sensitive creme både om dagen og om natten. – Men da jeg købte de to serumer fulgte der en creme med, Sheer Transformation.
  Min hud er lidt kompleks, synes jeg.. den har tendens til urenheder, akne og alligevel er den sart. Jeg har aldrig rigtigt oplevet min hud som tør, den har lidt tendens til at kunne fedte i løbet af dagen. – Men jeg har nu oplevet at brugen af de to serumer gør min hud super lækker blød hvilket jo er vildt dejligt…. Min hud er nærmest et spejl af min sind. Jeg ”nøjes” ikke med lidt uren hud i forbindelse med menstruation, næ nej… hvis jeg er lidt ude af balance, lidt stresset, ked af det, eller bare spekulativ så dukker der urenheder op. – særligt hvis jeg i sådanne perioder samtidig spiser forkert, dvs. trøstespiser 😉

  Jeg har taget dit råd til mig om brug af en vaskeklud i ansigtet om morgenen. Det er rigtig godt for mig, for hvis jeg bruger dybderensende ansigtsmasker eller en konjac-svamp som jeg købte for et par år siden, så ”blomstrer” jeg helt vildt bagefter…

  Men nu til mit ene spørgsmål:
  Hvilken af mine to dagcremer tror du er den mest fugtgivende? Den fra Gaelle eller Ole Henriksen?

  Og så det andet meget vigtige, nemlig rensning af huden..:
  Jeg har altid, som i altid, brugt skintonic. .Har dog de senere år været opmærksom på at der ikke skal være alkohol i. Bobbi Brown har en lækker en af slagsen, Hydrating Face Tonic. Den er behagelig at bruge og jeg fornemmer at den beroliger min hud lidt (er dog i tvivl om jeg bilder mig selv noget ind)
  Anbefaler du at man bruger den slags i forbindelse med renserutiner? – Det kan jeg nemlig ikke rigtigt gennemskue..
  Jeg bruger også, eller har gjort i en periode, en vaskesæbe fra Gaelle Organic, den føles god og renser min hud godt. Men vil du mene det er for hårdt et produkt?? Har tidligere brugt en vaskerens fra Dr. Scheller…

  Endnu engang tusind tak for din tilgang og dine mange gode råd! – Holder øje med et foredrag i København, da jeg virkelig gerne vil opleve dig live 🙂

  Beklager min meget lange kommentar og mange spørgsmål.

  Bedste hilsener på en, idag, regnvåd tirsdag.
  Bettina

  02/02/2016

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.