Tag din hudpleje til next level

Måske har du også bemærket et summende kommentarfelt med ingrediensfokuserede Beautyspace-læsere. Marianne skrev eksempelvis sådan her:

”I dag købte jeg ind igen. Efter at have læst “Seriøst bedre hud” shopper jeg jo på next level, det vil sige ikke efter, hvor flot flasken er, men HVAD der er i – og med en hud, der aldrig har haft det bedre. ” (Sidste hale af sætningen fik jeg i en mail sammen med et spørgsmål).

Bare grin af, at jeg indirekte liiige får listet lidt bog-ros med ind over. Men det er faktisk ikke pointen.

Pointen er, at ingen nogensinde er i tvivl om, hvilket indhold, der skal til, hvis huden skal beskyttes mod solen. Alle ved, at det kræver SPF i indkøbskurven.

Men hvis der pludselig står salicylsyre i overskriften på Beautyspace, så er sagen lidt en anden. Som en endda fik at vide i en butik, da hun efterspurgte salicylsyre: ”Det mærke har vi desværre ikke”.

Men behøver du partout at vide, hvad salicylsyre er? Behøver du at vide, at du skal bakke en halv, hvis nogen (fejlagtigt jo) taler om, hvor meget fugt, deres olie giver? Det vil jeg mene.

Det er ikke specielt indviklet at få et overblik med hjælp fra Hudplejepyramiden. Det svarer til måden, de fleste navigerer på i et supermarked. Og lige dér – med styr på, hvad der kan hvad, bare basalt – så kan du gå efter, hvad din hud har brug for og købe ind efter det, Marianne kalder next level. Eller bare bruge din viden til at have en ligeværdig dialog med personen, der vil sælge dig noget.

Ligesom med solfaktor, så er næste lille step at udvælge de konsistenser, de brands, der fungerer for dig. Altså efter dit hoved, filosofi, økonomi og ikke mindst: hudbehov.

DET ER DEN METODE, der bliver serveret lavpraktisk i Seriøst bedre hud. Som også er på biblioteket.

DEN NEMME LØSNING er der også. For måske har du det som min mor: Vi sidder en dag på terrassen, hvor hun fortæller om en ny, virkelig god creme, som hun lige har taget hul på. Hvordan god? vil jeg vide. “Bare god at fordele, meget blød i det og uden at føles fedtet, ” lyder svaret. Ved du egentlig, hvad du skal kigge efter i en creme? vil jeg vide. ”Næh, men det jeg regner jeg med, at du har styr på. Det interesserer mig ikke så meget, hvad de ingredienser hedder”.

Og det er jo fair. Sådan har jeg det selv med især teknik. Og er du bare-sig-mig-hvad-jeg-skal-købe-typen, så er der også taget hånd om dig i bogen. De gode eksempler (på produkter) er nævnt afstemt efter hududfordring – og med kyndige hudlægeord tilknyttet.

OM HUDPLEJEPYRAMIDEN: Hvis du tænker, om du skal have huden i alt på én gang, så nej. Det er en bouillonterning af de mest oplagte muligheder. Dem, der er uvildigt dokumenteret i en grad, så ingen kan betvivle virkningen.

PS: Der er lang svartid på grund af ferietid – men hold endelig kommentarfeltet glødende alligevel.

@beautyspace på INSTAGRAM

09/07/2020
Ingrediensen du vil holde øje med
For kobber kan fikse noget, de fleste af os bakser med
14/07/2020
Glemmer du, så husker jeg
3 evergreens, der aldrig forlader min hylde

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode kommentarer. Og hvor får kommentarsporet mig tit til at sidde og smile, af og til højt. Ville ønske det var en LIVE kaffeklub. Ha, jeg er glad for at lyden endelig gør dig tilfreds, Pernille (big smile).

  Hurtigt svar på konkrete spørgsmål:

  @ Marianne L, jeg tror det bliver for meget med både Essensen og deres serum. Jeg ville nøjes med en af tingene og gå lidt ned i mængden, og ja, bare om aftenen. TAK for de pæne ord.

  @ Cecilie, ser så fin ud.

  @ Ali, ja, det er der mange meninger om. Det du smører på inden skal lige nå at blive absorberet – så er du all good.

  @ Christina Kragh – jo det vil jeg gerne lave.

  @ Karin, jeg har svaret dig under et andet indlæg. Kan du mon finde det?

  Stor hilsen Anette

  22/07/2020
 • Karin

  Hej Anette
  Jeg er 44 år og har stadig acne. Jeg har derfor læst din bog Seriøst bedre hud og været på indkøb efter produkter til at afhjælpe eller mindske mit problem.
  Jeg har købt The Ordinary’s Niacinamide 10% + Zink 1%, The Ordinary’s Hyaluronic Acid 2% + B5 og Alpha-H’s Vitamin A 0,5%. Jeg kan forstå på din bog, at man kan lave kombinationer af disse, men jeg er i tvivl om, hvordan man man rent konkret gør. Mixer man produkterne sammen i hånden inden man påfører sammenblandingen, eller smører man først det ene produkt på og derefter det andet. Hvis det er det sidste, man skal gøre, hvilket produkt skal man så påføre først?
  Vh Karin

  14/07/2020
 • Christina kragh

  Anette hvad bruger du egentligt selv sammen med din strøm dims?
  Der må findes noget der ikke er alovera og som er til at betale så man får sin strøm dims brugt tænker jeg
  PS. Kunne du ikke lave en ig tv hvor du viser hvordan man bruger den strøm dims

  14/07/2020
 • Christina kragh

  @zarah det står på det lille kort der er batteri i <3

  13/07/2020
 • Ali

  Hej Anette.
  Er kommet lidt i tvivl om solcreme med kemiske filtre skal smøre på huden som det første eller om jeg godt må bruge lidt fugtighedscreme under.
  Finder forskellige meninger når jeg googler det.

  13/07/2020
 • Cecilie

  jeg vil gerne starte på A-vitamincreme og er i den forbindelse på udkig efter en god budget venlig ansigtcreme til tør hud uden SPF som i opstarten kan bruges de dage, hvor jeg ikke bruger A-vitamin creme. Har kigget på den du anbefalede fra Urtekram. Jeg kan se der er en parfumefri udgave fra urtekam. Er den parfumefri udgave ligeså god? INCI listen på denne er:

  Aqua, glycerin**, butyrospermum parkii butter*, polyglyceryl-3 dicitrate/ stearate, aloe barbadensis leaf extract*, simmondsia chinensis seed oil*, prunus amygdalus dulcis oil*, olea europaea fruit oil*, zea mays starch*, cetyl alcohol, lysolecithin, prunus armeniaca kernel oil*, glyceryl caprylate, xanthan gum, tocopherol, betasitosterol, squalene. (* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients). 22 % organic of total. 71 % organic of total minus water and minerals. 100 % natural origin of total. COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard.

  12/07/2020
 • Marianne Lysgaard Villefrance Robenhagen

  Kæmpe fan af dig, din seriøsitet og research. Jeg er blevet mega meget klogere på kunsten at pleje Og passe på huden bedst muligt.
  Jeg har arbejdet mig god op af pyramiden. Mit sidste køb er bioeffect essens og serum, jeg synes desværre min hud kommer til at føles ret klisteret, gør jeg noget forkert ? Bruger det om aftenen, jeg renser min hud og putter derefter essens 3-4 “dråber” og derefter 2 dråber serum, har indtilvidere ikke taget noget creme på afslutningsvist. Har du et godt råd ? Har tidligere brugt Vinthners daughter samt Beauté Pacific A vitamin super booster samt odancité release creme. Jeg er 55 hvis det har nogen relevans.
  Kærlig hilsen Marianne

  10/07/2020
 • Zarah

  Lidt uden for kontekst….Minnie rense dimsen fra månedspakken er god MEN kan ikke finde nogen steder om batteriet kan skiftes eller om det kommer til at koste på miljø kontoen med smid væk tanke gang ?

  10/07/2020
 • Pernille S

  Billede, tekst og lyd går op i en højere enhed i det lille filmklip. Her passer lyd til indhold. Godt tænkt
  Kan kun sige, at din(e) bog har gjort min verden til forskel, og for det er jeg meget tak nemlig!
  Kh Pernille S

  10/07/2020
 • Britt

  Også god ferie fra mig. Jeg synes også at bogen er rigtig god og værd at reklamere for.
  Mht at have ligeværdi dialog med diverse ekspedienter om hudpleje må jeg sige at jeg ikke er ret imponeret over den tillærte svada diverse salgsmedarbejder leverer. Jeg er blevet korrekset fordi der “ikke var fedtstoffer i Vores serum – kun lipider” (Clarins) og blevet Informeret om at silicone er et konserveringsmiddel af en medarbejder hos Matas.
  Så fortsæt dit gode arbejde. Jeg værdsætter det virkeligt. Mvh og god sommer Britt

  10/07/2020
 • Sanne

  Det kan godt være at der sniger sig en enkelt lille reklame ind for din bog, men det er da i orden, når det er din egen blog. I øvrigt elsker jeg at du altid nævner biblioteket. Jeg har puttet din bog i min feriekuffert, håber på godt vejr, for så skal jeg slænge mig med den i liggestolen. Rigtig go’ ferie, smukke. 🙂

  10/07/2020

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.