fbpx

Ugens insider

Dét, der bliver talt om lige nu, er et fransk hudplejemærke. Ikke et, der er nyt. Bare et med en aura af det-virker omkring sig. Nemlig Biologique Recherche. I særdeleshed Lotion P50, som er en mild eksfolierende toner, der baner vejen for mere glød og glans, fordi fugten, som du efterfølgende vælger at komme på, bedre kan fæstne sig til huden. Der er absolut intet magisk ved produktet, bare en virkelig gennemtænkt sammensætning, fordi det på en gang:

ER LET PEELENDE med syrekombinationen af PHA, AHA, BHA.

ER GOD MOD AKNE med niacinamid (står højt oppe på listen), salicylsyre (pore-rensende) og svovl.

INDEHOLDER ET MIKS AF BESKYTTENDE ANTIOXIDANTER

ER LYSNENDE med niacinamid. Igen.

ER FUGTMÆTTENDE med glycerin.

Som du kan se, er der flere superstjerner på ingredienslisten (syremikset og niacinamid). I grove træk kan du bruge produktet som erstatning for den gamle skintonic.

Se mere HER.

HVAD ER MINDRE GODT?: Nogle vil måske finde prisen lidt krads (595 kr. for 250 ml.). Andre finder udseendet særpræget, ligesom der omvendt er dem, som elsker looket. Der er ikke tale om verdens mest tilgængelige produkt, fordi køb kræver dialog med en hudspecialist. Ikke en decideret behandling dog, bare som minimum en snak. Årsagen er, at P50 fås i flere styrker, og at det ikke er for alle at kaste sig ud i daglig brug. Reelt går det jo ikke under mindre godt, bare mindre hurtigt.

SNUP TENDENSEN: Den gammeldags, sprittede skintonic er død. Den havde sin berettigelse, dengang tunge rensecremer gjorde det nødvendigt med kradse metoder for at få dem af. I dag er de erstattet af let peelende tonere, som altid er kendetegnet ved, at de også indeholder beroligende, blødgørende ingredienser. Som eksempelvis niacinamid. Biologique Recherche har tilsyneladende altid vidst det. Diors let peelende enzymvand til venstre i billedet er et nyt eksempel på en nogenlunde tilsvarende mekanisme.

 PS: @beautyspace på INSTAGRAM & …så lige en kærlig reminder om, at marts måneds Book’n Beautybox først udkommer på torsdag frem for normalt den første tirsdag i måneden.

FOTO: JENS PETER ENGEDAL

28/02/2019
Hvem sagde kedelig?
3 af de mest klædelige valg
04/03/2019
For lidt søvn giver hårproblemer
Sådan siger eksperten. Og jo, der er en ting, du kan gøre.

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ S, Helle Thorup er vanvittig dygtig. Men det er nok lidt unfair bare at nævne en, for der er mange. Der er også Daniela Fraser (Complete Me) og der er Christina Coco (Holistic Beauty).

  @ Anne-Beth, det er mig, der er glad for, at du læser med. Det er en svær sammenligning. Jeg overvejer at lave et A-vit indlæg med for og imod mht. forskellige produkter.

  Stor hilsen Anette

  06/03/2019
 • Anne-Beth

  Kære Anette
  Har du erfaring med effekten af Medex nye A-vitamin serum contra environ A-vitamin 1,2 og 3?
  Tusind tak fordi det er muligt at følge dine fantastiske inspirerende indslag mm

  04/03/2019
 • S

  Kære Anette

  Kan du anbefale nogle kosmetologer, der er særligt gode til dybderens?

  Bedste hilsner

  04/03/2019
 • @ Sarah, superfint med at blande niacinamid og hyaluronsyre. Jeg forstår ikke din sætning ‘ved eye contour’ – mener du bare omkring øjnene? BHA kan du tilføje som et lag toner (som det første efter rens) i din rutine, fx. om aftenen.

  @ Helene, du har ret i at det er en med lidt mere i i forhold til syresammensætning. PHA kan ikke sammenlignes med BHA, som er fedtopløselig og kan trænge ned i porerne. Et miks er godt. Vigtigt at du får den rette P50 til din hudtype/tilstand.

  @ ZS, fantastisk godt forslag. Det gør jeg noget ved HURTIGT. TAK.

  @ Kis, jeg kender mange der er glade for det. Bor du i nærheden af Kbh.? Hvis ja, så har jeg navnet på en, der gør det fabelagtig godt (hvad jeg har fået fortalt). Jeg har ikke set nok studier på effekten til at kunne udtale mig om en evt. langsigtet effekt.

  @ RL, tak for din tillid i forhold til spørgsmål. Må jeg spørge, om du har læst SUPERHUD? Du kan låne den gratis på biblioteket (den findes også i bloggens shop).

  Mht. en foundation-effekt, der er fin og naturlig, så tror jeg, at du vil blive glad for Origins VitaZing med et let strøg af Bare Minerals foundation over (husk at brug tid på at knuse mineralerne i låget – ca. 10 sek.).

  @ Christina Kragh, det virker vækstfremmende, hvis der er prostaglandin / eller derivat af prostaglandin i (spørg producenten).

  Stor hilsen Anette

  04/03/2019
 • Christina kragh

  Serumnordic vippe serum ? Kan den anbefales kh c

  04/03/2019
 • RL

  Kære Anette

  Jeg har lidt spørgsmål, jeg håber, du kan hjælpe med.

  1. Kan du anbefale en foundation, der ikke udtørrer og tilstopper (min hud er ikke sart, men til den tørre side og tildens til lidt tilstoppelser/lidt urenheder særligt på hage). Føler ofte at makeup lidt “ødelægger” alt det gode man gør for sin hud via hudplejeprodukter, da der vel næppe kan undgås at være “dårlige” ingredienser i makeup?

  2. Kan du anbefale en rens uden olie som man kan bruge til egf om natten?

  3. Har du erfaring med produkter fra IS Clinical og i så fald gode eller dårlige? Jeg har fået anbefalet deres hydra cool serum, da den er antibakteriel og skulle give godt med fugt og er uden olie – kender du den?

  4. Jeg har fået følgende at vide på en klinik, og vil høre om du er enig;
  – At huden har svært ved at ånde i olie, og at fugt og fedt (olie) er to forskellige ting, så når jeg har tør hud med tildens til små urenheder ind i mellem, skal jeg have fugt men ikke fedt (olie)? Kan olien ligefrem modvirke at huden bliver fugtet?

  – At folk med hud til den tørre side ikke skal bruge frugtsyre så ofte, da eksfoliering er hårdt for huden, og kan modvirke at huden bliver fugtet? Jeg synes altid min hud føles mere fugtet i dagene (1-3 dage) efter en frugtsyremaske, men så går den dog tilbage til at være til den tørre side efter nogen dage. Derfor troede jeg, at det var en fordel at tage en maske fx en gang i ugen og ikke kun 1 gang i måneden eller hver anden måned (på masken fra Environ står der endda 1- 3 gange om ugen). Men kan jeg være skyld i at bibeholde, at min hud er tør, fordi jeg bruger frugtsyremaske 1 gang i ugen eller 1 gang hver anden uge? Jeg mener ikke, at jeg overforbruger, da min hud aldrig er tør eller rød eller lign. efter en maske, tværtimod er den mere fugtet. Forvandlingen holder blot ikke så længe. Men ved ikke om jævnlig eksfoliering medfører, at man skal komme mere serum og creme på end man plejer for at holde huden fugtig?

  5. Kan salicsyre (bha cremen fra Danish Skincare) udtørre huden eller kan bha anvendes dagligt?

  Det blev til en del spørgsmål. Håber de giver mening, og at du har tid til at gå dem igennem.

  03/03/2019
 • Kis

  Kære Anette
  Jeg overvejer en kur med en række Japansk lifting behandlinger. Hvad mener du om behandlingen – og er der andre her på siden, der har erfaringer med det?
  Området ved min mund og hage er aldrig blevet pænt efter kemobehandling for nogle år siden og med min historie vil jeg ikke have noget sprøjtet ind under huden.
  Vil blive meget glad for at få lidt viden inden jeg beslutter mig. På forhånd tak – er jo vant til at få gode svar på henvendelser.Bedste hilsner fra Kis

  02/03/2019
 • ZS

  Jeg har et spørgsmål om noget andet – håndcreme. Kvindernes hænder og læber – i øvrigt – synes jeg nemt kan afsløre den ægte alder, selvom ansigtet fortsat ser fint ud. Og, det er jo ikke fordi vi ikke bruger læbepomade eller håndcreme dagen lang, men det virker bare som om hænder og læber er ekstra udsatte. Artiklerne på din hjemmeside vedr. håndcreme er tilbage fra 2012 og 2015, så jeg tænkte, om der er nye gode forslag til både verdens bedste håndcreme og læbeprodukt for at undgå rynker på den lange bane?

  01/03/2019
 • Helene

  Hej Anette,

  Spændende med Biologique Recherches toner. Den slår mig lidt som et (dyrere) alternativ til den fra Danish Skincare. Er det korrekt forstået?

  Jeg er selv sarthudede, og selvom indholdet i Danish Skincare er godt, så er jeg også nysgerrig efter noget mere med PHA. Hvordan er det, sammenlignet med BHA? Kan det passe, at det også har den dybere, udrensende effekt, men bare er mildere ved huden?

  Jeg er nemlig på udkig efter en ny toner, der kan det samme som Danish Skincare (rense i dybden/modvirke acne), men som måske er lidt mildere (og billigere end Biologique Recherche). Nogle forslag?

  God weekend!

  01/03/2019
 • Sarah

  Kære Anette

  Jeg spørger også lige her 🙂 Jeg elsker The Ordinary og har derfor lyst til at udvide mit sortiment hele tiden. Jeg synes dog det er svært at finde ud af hvilken rækkefølge jeg skal komme det på?

  Lige nu gør jeg sådan her:
  –> caffeine solution ved eye contour
  –> Jeg blander min niacinamide med hyaluronic og påfører
  –> dagcreme

  Hvis jeg nu gerne vil tilføje salicylicsyre, hvornår skal jeg så påføre det?

  01/03/2019