Det kræver timing at undgå at blive fedtet af solfaktor-creme

 

Hvis du har adgang til Børsen, har du også weekendens ord om den mulige fremtidsbeskyttelse. Hvis ikke, så kommer der her tre nedslag fra artiklen sammen med et svar om fornuften i og brugbarheden af pudret beskyttelse.

Om solfaktor-produkter fra sidste år går an?

Absolut ja. Smid dem endelig ikke ud. De skal på huden, medmindre de lugter fælt og er blevet harske.

Når en pro ikke vil være fedtet  

Mangeårig projektchef for Kræftens Bekæmpelses solkampagner, cand.comm., ph.d. Peter Dalum har personligt en metode, der fungerer: ”Når jeg står op om morgenen – hvor huden jo er tør – smører jeg hele kroppen ind i solfaktorcreme. Så spiser jeg morgenmad, læser avis og børster tænder, hvorefter jeg smører mig ind anden gang”, siger han om fremgangsmåden, der får ham til at føle sig sikker på en feriesommerdag. ”På den måde fedter det mindre, end når alt er varmt, man sveder og creme hurtigt føles klistret. Det eneste jeg venter med til om aftenen, er at tage min pæne T-shirt på – for de bliver ofte gule af solfaktorcreme”.

Dalum har ret, og du har måske allerede erfaret det. At det gør en kæmpestor forskel på fedteriet, om man smører tør og kølig hud ind frem for varm og svedig. I forhold til det med solpletter på tøjet, så har både apoteket, men også Karmameju en ret god vaskeanvisning.

Men bedste ansigtsmist med SPF

Er stadig den fra forleden – fra Coola, som er en overraskende behagelig, og altså ikke-klistrende, støvregnsagtig blanding af fugtmættende ansigtsmist og solfaktor – tilsat aloe vera, kokosvand og hyaluronsyre. Jeg behøver selvfølgelig ikke sige, at den fungerer som supplement.

Beautyspace-læser Christina Melchiors spørger:

Kan man få anstændig solbeskyttelse som pudder? Uanset hvilken solcreme jeg smører i ansigtet, så KLØR det. Men det går jo heller ikke at undvære. Har jeg hørt.

Svar: Den bedste SPF-pudder er fra Jane Iredale, som du finder mere om her (nederst under ‘Beskyt det du allerede har’). Så skygge, tildækning fra tøj – når det er muligt – og god antioxidantpleje må være din løsning sammen med pudderet. Men jeg MÅ jo alligevel spørge, om du eksempelvis har prøvet Karmamejus SPF til børn (med fysisk filter, nul parfume osv.)? Og ved du 100% sikkert, at det både er kemiske og fysiske filtre, der giver dig kløe?

@beautyspace på INSTAGRAM, hvor vi inden for 48 timer skyder film nr. 2 af om ‘Klogere på Botox og Restylane’ med dermatologisk sygeplejerske Else Marie Lissau.

02/07/2021
Mine 4 quickfix løsninger til friskere hud
Billige, prisvindende og nye
06/07/2021
De 5 vigtigste overvejelser inden injektioner
Skudt i hovedet – dialog med dermatologisk ekspert

Kommentarer

 • Lene

  Så er Coola misten med spf indkøbt . Skal den bruges til sidst – efter serum, dagcreme og solcreme ?

  07/07/2021
 • Siff+Tordenro

  Hej Anette
  Jeg syntes at det er en god ide med supplement til solcremen, men ved ikke om det er godt at sprøjte kemiske filter oven på fysiske filter? Har det nogen betydning?

  07/07/2021
 • Pernille S

  Tak for henvisning til vaskeanvisning!
  Rart er det desuden at vide, at solcreme fra sidste år kan bruges. Kh Pernille S

  05/07/2021
 • Gerd Hjorth-Moritzsen

  Ang. misten fra Coola
  Jeg tror, det bliver en dyr “fornøjelse” at bruge den. 1 flaske rækker vist ikke langt, da der står, at den skal bruges hver anden time. Så vidt jeg kan se, indeholder den kun 50 ml og prisen er 310.- kr.

  05/07/2021
   • Gerd Hjorth-Moritzsen

    Jeg er selvfølgelig enig med dig. At man skal bruge misten hver anden time, er vel en form for reklamefif. Lige i øjeblikket når man bestiller den, tænker man ikke over, hvor lidt der faktisk er i den og hvis man ikke har læst dine kloge ord, kommer man hurtigt til at købe sig fattig. Selv kunne jeg aldrig finde på at bruge en mist, som den, hver anden time.
    Kh. Gerd

    06/07/2021
 • Kirsten V

  Er de heldige anmeldere offentlig gjort?

  05/07/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.