fbpx

Verdens værste beauty-tip

beautykanyler

De findes derude. De virkelig grumme skønhedsanbefalinger. Som kan være alt fra ulækre til bare tossede. Som regel dog harmløse. Men ikke altid jo, hvis eksempelvis anbefalingen går på at gøre noget eller smøre sig i noget, man ikke lige kan få fat i. Men skal ud at skaffe på kontroversiel vis.

Det mest tossede tip jeg læste i ferien gik på, at man skulle undgå at tørre håret med et håndklæde. På grund af risiko for slid og knækkede hårstrå. Jamen altså. I stedet skulle man trykke vandet blidt ud af håret med hjælp fra køkkenrulle. Dem, der lod det tip få spalteplads, skulle selv rulles, hvis du spørger mig.

Heldigvis kan der jo også være noget at grine af. Som tippet med religiøst at holde sig til én serie (bare tænk, hvordan verden ville se ud, hvis vi reelt praktiserede den anbefaling med eksempelvis mad, tøj og boligindretning). Se i den sammenhæng hvad Lise svarer i kommentarfeltet. I øvrigt, så er Estee Lauders personale netop meget sympatisk blevet skolet i altid at bakke kunderne op i (og ikke kritisere) det, de har i forvejen, hvis de vel at mærke at glade for det. Frem for at sælge rækkevis af nye serier.

Billedet er fra Los Angeles og viser et tosset, alt for forceret forsøg på at sælge juice i kanylelignende emballager. Som var det livsnødvendige medi-shots. Helt ærligt.

Hvad er det mest tossede skønhedstip, du har fået?

PS: Hvis du vil læse mere, så har du nyhedssitet her, Børsen-ord her og Youtube lige her.

 

27/07/2016
Den vildeste smag og med god effekt
01/08/2016
Hvem tør? Og jo, der er ansigtsløft involveret

Kommentarer

 • Kirsten V

  @ Birte P Pedersen Mange tak for dit svar, 🙂

  01/08/2016
 • Kirsten V

  Mange tak Anette. 🙂

  Jeg blev faktisk anbefalet at starte med 0.5. Men er det en dårlig ide ? Måske jeg kunne starte med 0.5 og så blot 1- 2 gange pr uge til at starte med feks. eller ?

  01/08/2016
 • Åh det har været underholdende, god og fabelagtig læsning. Hold nu op, hvor er der meget sjovt derude. Ting, der fortælles videre uden omtanke, men også klichéer som rent faktisk virker.

  Tak for alle ord. Jeg ved, at mange bruger lige så meget tid på kommentar-læsning som selve blogposten. Og det er der en god grund til.

  @ Kirsten V – Jeg er fan af nåleruller, men jeg vil gerne specifikt komme tilbage til det med længden. Hvis du starter op og det er første gang, så kan du jo rulle med 0,2 til at begynde med.

  Stor hilsen Anette

  01/08/2016
 • Christine

  Dårligste hudråd jeg nogensinde har fået er Cliniques tre-trins system med barsæbe og alkohol toner – min hud flippede helt ud af tørhed!

  31/07/2016
 • Kia

  Alt, der bliver for fanatisk, er i min verden tosset. Fx står jeg helt af på trends som “Kernesund familie” eller 100 % raw food-diæt. Særligt når disse påstår at kunne kurere mange dårligdomme…

  30/07/2016
 • Rie Dyrnes

  Min veninde var ked af hun havde små bryster, så var der en der fortalte at hun skulle drikke cacaomælk, og smøre brysterne ind i olie, så ville de begynde at vokse :O)

  29/07/2016
 • Pernille Sparsø

  Som barn fik jeg tudet ørene fulde at jeg aldrig måtte frottere mit våde hår med et håndklæde, men vikle det om håret og lade det sidde nogle minutter og suge væden. Har praktiseret dette siden, haha! 😉

  29/07/2016
 • Nina G. G.

  Ja, jeg synes også kritikken fra kosmetologer er trættende: “Nå, det er længe siden du har været her”, “man skal have mindst 3 omgange før det virker”, “de produkter din anden kosmetolog bruger er helt til grin, ja nærmest farlige for dig”, “du kan kun tåle øko” bla, bla, bla. Stop, så. Det er derfor jeg læser denne blog nærmest dagligt, unbiased og med fokus på det der faktisk virker, uden kritik af det jeg allerede har på hylden.

  29/07/2016
 • Lisbeth M.

  Det dårligste “tip” må utvivlsomt være, da jeg blev rådet til at bruge snaps mod tør hud. Og nej, jeg har aldrig efterprøvet tippet. Til gengæld bemærkede jeg, at kvinden, som i hvert fald var i midt 30’erne, havde tydeligt glinsende hud i hele T-zonen, formentlig en “bonus” efter morgenrens med snaps 😀

  29/07/2016
 • Eva B

  Elle Mcperssons superfood til en opstartspris a 1100kr. Jeg har læst reviews om det, og hendes superfood er sammensat af 32 urter, som sikkert nok er sunde, men som findes i andre kosttilskud allerede. Til meget billigere penge. I hvertfald kunne de samme ‘superfoodblandinger’ fåes i England i ret alm tilbudte vitamin- og kosttilskud.
  Et superdyrt produkt, som hun nok selv tror på, men ikke har effekt iflg uafhængige kilder.
  Nogle skønhedsblogs roser det skyerne og mener de er sundere efter en måned, men såvidt jeg har læst er der intet sundhedsfremmende eller livsforlængende i hendes produkt – blot 32 slags urter.
  Hvad mener i andre om superfood? N’age er gået all in på det..for mig fratager det dem en hel del troværdighed.

  29/07/2016
 • Jeg synes de der medi-shots er sjove! Komplet åndsvage, ja, men super sjove. Lidt ala at spise “krudtslam” af hånden, da man var barn. Jeg kan ikke lige komme i tanke om et tosset skønhedstip på stående fod, men der er en del “myter”, jeg tit tænker på om overhovedet virker – som f.eks. æggeblomme i håret, æggehvideansigtsmaske, agurkeskiver på øjnene, smøre solskoldet hud in i kærnemælk eller bade i stærk the. Men jeg er ikke gået så meget op i det, at jeg har undersøgt det nærmere. Nogen ting holder sig bare i mange år, uden nogen påviselig effekt. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  29/07/2016
 • Ingelise Rasmussen

  Mest tossede skønhedstip var, da jeg for længe siden blev nægtet at købe en sort mascara af en ekspedient i Matas … jeg havde jo blå øjne, og så ville sort virke for hårdt, præsenterede hun som det sidst nye, nej hun ville sælge mig en brun mascara eller en blå!
  Jeg måtte dælme gå et andet sted hen for at købe en sort mascara.

  29/07/2016
 • Tanya

  Du skal nu ikke grine af rådet med at undgå håndklæder. Til krøllet og kruset hår har mange fundet at det er bedre at tørre med et mikrofiberhåndklæde eller endda i en t-shirt for at undgå knækkede hårstrå. Ingen grund til at bruge køkkenrulle, dog.
  Et råd jeg længe troede på, men siden har forladt, var at bruge tandpasta til et fjerne fremkommende bumser med. Det er ret skrapt for huden!

  29/07/2016
 • Birte p Pedersen

  Hej Kirsten. Har selv købt swiss rollers. Begge str. Jeg er meget glad for dem, men du skal være vedholdende. Hilsen birte

  29/07/2016
 • Kirsten V

  Enig Anette. 🙂

  Jeg håber det er ok at stille et spørgsmål, som ikke drejer sig om dagens emne.

  Jeg går og overvejer at købe Swiss Clinic skin roller fra Matas de anbefaler 0.5 mm nåle. Min hud om munden og hagepartiet er target. Et par verticale rynker over overlæben 🙁
  Eller Mesobiolift eller ?
  Er der nogle der har erfaringer ?

  29/07/2016
 • HeLene

  At man absolut ikke kan bruge rensemælk/cremet rens hvis man har kombineret hud. Så skal man bruge skummende rens med vand, og en tonic med alkohol i, gerne så meget alkohol som muligt…
  Min erfaring var i stedet at min hud blev meget mere pæn og rolig af en grundig cremet rens og en mild tonic eller mist, men sælgerne var ben hårde med sin sandhed i den lokale skønhedsbiks den gang. De ville næsten ikke sælge rensemælken til mig *grin*

  29/07/2016
 • Natascha

  At bruge håndsprit som skin tonic for at få bugt med acne…

  29/07/2016
 • Michelle

  For nylig har en af de der tossede kardashian tøser Rådet hele hendes unge fanskare til at bruge e vitamin olie “dernede” hvis de oplevede tørhed. Hahaha – både haha fordi det er dumt men endnu mere fordi 1. Man bør ikke opleve tørhed dér før overgangsalderen og 2. Hvis man gør skal man saftsusme gå til lægen, ikke smøre sig ind i e vitamin olie som i øvrigt ingen dokumenteret effekt har ift det. Shit det er dumt.. var lige ved at morgenmaden røg op af grin. Folk der ikke aner hvad de taler om burde forbydes at tale

  29/07/2016
 • Karin VS

  Kære Anette 🙂
  Det mest tossede råd jeg fik var faktisk tæt på at ødelægge min hud helt, og jeg vidste ikke bedre den gang.
  Jeg var 23 og havde acne. Jeg brugte en meget, meget dyr serie, (noget med La foran 😉 ) og hende jeg købte det ved havde, sagde hun, en laaaang uddannelse bag sig, var bl.a uddannet i USA. Nå, men jeg var jo ulykkelig over den acne, så jeg købte ind for tusindvis af kroner. Det hjalp ikke en pind. Til gengæld begyndte min hud at opføre sig ret sært, den skællede og var ildrød. Hver gang jeg talte med kvindemennesket var hendes eneste kommentar: ” du skal bare exfoliere noget mere, det er den flotte hud der kæmper for at komme frem”, osv i den dur.
  Jeg købte et meget dyrt exfolierings sæt, to cremer der skulle bruges sammen, og hun sagde jeg roligt kunne bruge det hver dag. Uhhhh-ha, det gik ikke godt. Til sidst bristede min hud, den blødte simpelthen hver gang jeg forsigtigt prøvede at rense den, og acnen var lige så slem. Jeg henvendte mig til hende igen, fortalte hvordan min hud nu var super sart og bogstaveligt gik i stykker når jeg rensede og at jeg ikke turde exfoliere mere. “Jamen det er det du skal, du skal blive ved med at exfoliere. Prøv to gange om dagen” sagde hun :-0
  Da begyndte jeg at tænke selv! På tide!
  Jeg kom aldrig hos hende igen, og jeg fandt et andet mærke som over tid fik stabiliseret min hud.
  Det jeg lærte er at man altså skal huske at tænke selv og ikke bare overgive sig til én der tydeligvis hellere vil tjene penge, eller som måske ikke aner noget om hud og pleje deraf.

  29/07/2016