Vigtigst at vide om hud og varme

Vores egne fedtstoffer flyder lettere, når det er varmt, og det er den tungestvejende grund til at brugere lettere – altså mere vandede og mindre fede – hudplejeprodukter lige nu. Konsistensen betyder noget, og især med SPF kan det være en udfordring. For på den ene side smører vi ofte dobbelt på af hensyn til beskyttelsen. Og på den anden side kan man så risikere at stå med udbrud og en glinsende hud, der kampsveder Overvej en pudret SPF som supplement og husk, at den ikke har samme finish som en mineralpudder. Den er meget mere usynlig.

Udover de ting, du allerede ved og helt sikkert praktiserer med skygge, vand og drømmen om en søvn-køler, så er det bare om at kopiere de franske kvinder: Hav altid en mineralmættet kildevand i tasken. Det ER en sval fornøjelse om end en midlertidig af slagsen. Men faktisk mindre midlertidig end de kølende hudpleje-sticks, der findes. De holder nemlig ikke huden kold, og derfor er sprayen bedst.

JEG LOVEDE AT BRINGE NICOLE KIDMANS TOILETTASKE, som jeg ville pakke den – og nej, vi kommer ikke uden om, at den ud over at virke, også skal være pæn. Forrige mandag var der hårdt brug for håndcreme, og hun vil elske Byredos dybe træ-rosede-hindbær smøre ’Rose of No Man’s Land’. Jeg ved, at hun er fast bruger af både SPF og A-vitamin, så her bliver det Versos gode sans for det glattende vitamin og Armanis tyndtflydende Maestro SPF50-primer, som er så fin under rms foundation-concealer Un Cover Up.  Måske er Highlighter Radiance fra Kjær Weis lavet til Kidman, for den giver næsten samme satinmatte skær, som hvis man befandt sig i et flatterende stearinlysskær. Læberne sørger Mádara for med en blød, endelig ikke for blank, kombination af shea, kokos og jojoba. Jeg vil også sørge for en mist, og fremfor romantisk blomstervand, så skal det være en, der binder fugt og indeholder antioxidanter, som Pestle & Mortars gør. Det sidste Kidman finder i toilettasken, er Glossiers Brow Flick – en slags bryntusch, som er imponerende nem at friske øjenbrynene op med (og i en snæver vending går an som underspillet eyeliner).  Den lille sorte krukke er en fed, men ikke-fedtende, ansigtscreme fra danske smukskincare.com.

@Beautyspace på Instagram er på besøg hos en kaospilot med den lækreste hud. Du finder Tine under højdepunkter HER.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

25/07/2019
Typen, der ved, hvad hendes hud vil have
Simple valg fra badeværelsets kaos-pilot
30/07/2019
Indhold, der forstærker hinanden
Hudlægens favorit-kombination til mere klar hud

Kommentarer

 • Anne Mette

  @Anette – selv tak. Jeg er kun glad for at dele min erfaring. For mig har det været den vildeste øjenåbner at se, hvor meget jeg selv kunne gøre – både rigtigt og forkert. Næste fase er at komme alle arrene til livs!
  Ifht. mit første spr, så er det egentlig ikke så meget jagten på at finde en god/oliefri solcreme. Jeg synes bare, at jeg altid ender med flere udbrud om sommeren. Jeg har jo læst mig til, at det er meget normalt pga. varme, ekstra ‘eget fedt’, solfiltre osv., men kan man gøre noget ekstra godt for sin hud for at minimere det – udover fugt?

  04/08/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Marianne R, jeg tør ikke sige, hvad en highlighter shampoo er. Måske kan du blive klogere på hvis Google hjælpe med mærke og navn. Du har helt ret i at teenagere ikke bruger blush og eyeliner…de har jo ikke brug for det med deres friske kinder. Jeg bruger eyeliner for at få det optiske løft.

  @ Pernille, GOD idé. Tak for tippet.

  @ Sanne, det kan være en idé, lige som IPL kan være en løsning. Det er vigtigt at komme i hænderne på en, som både har erfaringen og som kan vise dig resultater på tidligere forløb fra andre. Der er altid en risiko ved større indgreb. Men jeg forstår selvfølgelig din overvejelse.

  @ Anne Mette, SÅ flot at du har arbejdet dig frem til en god hud. Skal jeg forstå det sådan, at det er mht. oliefri SPF, at du ikke har fundet dit match? Et bud, der kan være et forsøg værd er Mario Badescus Oil Free Moisturizer SPF 30, men jeg ville ønske, at du kunne prøve den FØR køb, for det med at finde triggere kan være svært. OG TAK fordi du deler din erfaring mht. akne.

  @ Camilla, det vil jeg gerne, men det er en gave, som jeg har fået for år tilbage. Den kan ikke købes desværre.

  @ Rikke, tak fordi du foranledigede Anne Mette til at dele en lærerig erfaring.

  Stor hilsen Anette

  02/08/2019
 • Anne Mette

  @rikke

  Det vil jeg skam gerne – selvom det må være med forbehold for, at det kun er ud fra min personlige erfaring, så jeg har ikke nogen faglighed at lægge det i.
  Nå, men efter i årevis at have købt produkter til fedtet hud, stod jeg for et par år siden fortvivlet på apoteket og spurgte farmakonomen, hvad jeg dog skulle stille op. Jeg var på det tidspunkt endelig gået til hudlægen og var i medicinsk behandling – 20 år og mange ar for sent.
  Jeg kunne bare ikke tåle hverken creme eller piller.
  Hun kiggede kort på mig og sagde: “du har da vist ikke fedtet hud men tør hud, som overkompenserer. Du skal stoppe fuldstændig med at bruge produkter med olie i, og du skal heller ikke bruge toner, serum eller noget, der skummer det første stykke tid. Der skal ro på din hud og fugt!”
  Så solgte hun mig dagcreme og natcreme fra Avenés Cleanes serien samt TriAcnéal cremen og Biodermas miscellar rens.
  I løbet af få måneder faldt min hud helt til ro, og jeg fik næsten ikke udbrud mere.
  For et års tid siden blev jeg af helt andre grunde nødt til at stoppe med at spise gluten, og det havde den positive gevinst, at min hud blev endnu pænere.
  Jeg har med tiden bevæget mig over i andre cremer, og jeg er ikke afhængig af Avené længere for at få ro på huden, for den er blevet så stærk nu, at den tåler at prøve nye sammensætninger.
  Jeg er dog blevet stærkt afhængig af The Ordinarys hoularon serum, som de fleste har råd til at blive afhængig af og så fungerer det også fantastisk godt for min hud at eksfoliere med en vaskeklud om morgenen.
  Og når huden flipper, går jeg altid tilbage til farmakonomens (som i øvrigt også et kosmetolog) kloge ord: ro på, få ingredienser og masser af fugt!

  Men lige det med solcreme er altid en trigger for min hud, så det glæder jeg mig til at høre @anettes bud på.

  Vh Anne Mette

  30/07/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for ord og kommentarer og spørgsmål. Jeg er tilbage med svar torsdag morgen (1/8). Tak for din tålmodighed. KH Anette

  30/07/2019
 • Rikke

  @Anne Mette
  Hvordan har du kæmpet dig til Acne fri hud ? Det håber jeg du vil dele

  30/07/2019
 • Camilla

  Vil du fortælle, hvor den flotte toilettaske/make-up pung kan købes?

  29/07/2019
 • Anne Mette

  Men hvad gør man, når man møjsommeligt har kæmpet sig til en fin, fin hud efter mange år (+20) med akne, og sommervarmen så kommer og gør sin del for at forpurre det gode arbejde? – selvom man troligt passer alle de gode vaner. Det er svært at bevare roen og ikke blot tro, at det er produkterne, den er gal med. Er der noget ekstra, man kan gøre for at hjælpe huden og undgå udbrud – udover det, du nævner i dagens indlæg?

  God – varm – dag til dig

  29/07/2019
 • Sanne

  kære Annette

  må jeg stille et spørgsmål her og høre hvad du mener om kemiske peelinger? Jeg overvejer en peeling ved Nygart som hedder Biothora peeling. Grunden er at jeg er 52 år og har dyrket meget sol i 80´erne som dig : ) og nu kan jeg se at min hud begynder at kreppe. Jeg bruger Bioeffect, A-vitamin og c vitamin og følger dine råd. men jeg kæmper også med utrolig tør og stram hud, på trods af olie, serum osv. Derfor tænker jeg at en peeling måske ville gøre min hud pænere ved at det øverste lag skrælles af? kender du til dem og har du selv prøvet en kemisk peeling? Da der skal noget stærkere end min almindelig hudpleje.

  Så tror du det gør noget ved min hud så den bliver lidt pænere og hvad tænker du i forbindelse med om den kan tåle det når jeg nu har så tør/stram hud i forvejen?

  jeg bruger til daglig Pestle og Moltar serum/Olie/Wase fugtighedscreme. Jeg bruger her i sommerhalvåret origiens Ginzing spf 40 energy tinted moisturizer men jeg synes min hud bliver tør/stram af den.
  Nat bruger jeg bioeffect/A og c vitamin og ren Balm som du anbefalede på et tidspunkt. Så du kan høre jeg gør meget men jeg kan ikke komme af med den stramme fornemmelse i ansigtet.

  God dag :- )

  29/07/2019
 • Pernille

  Som søvnkøler/afkøler bruger jeg en varmedunk, bare med koldt vand i, og så bruger jeg den ved fødderne. Den kan anvendes mange steder, som i sengen, sofaen, liggestolen og ved skrivebordet/kontorbordet – med fødderne ovenpå.

  29/07/2019
 • Marianne R

  Hej Anette

  To ideer til fremtidige indlæg:

  1) Jeg har læst om noget der hedder “highlighter shampoo” – hvad er det?
  2) Min teenagedatter siger at blush og eyeliner er frygteligt gammeldags, og at ingen unge bruger det i dag 🙂 Har du et take på dét?

  29/07/2019
 • @ Iben, det er mig og bloggen, der har været ramt af hedebølge. Undskyld. Der er svar nu. Jeg håber det var, hvad du mente og at du finder svaret. Ellers skriv igen.

  Stor hilsen Anette

  29/07/2019
 • Iben

  Tak for godt indlæg ♥️ lige hvad min hud har brug for i dag.
  Jeg ved ikke om jeg bare er for utålmodig, men kan det passe at der ikke er svar fra dig i indlægget om fugt til kroppen? Eller gør jeg noget forkert, når jeg går ind og tjekker?
  Ha god dag

  29/07/2019

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.