3 anbefalinger der hurtigt øger hudens fugt-niveau

 

Man kan hurtigt tro, at ansigtsmist bare er dyrt vand på smarte flasker. Sådan kan det være, men er det ikke, hvis du tjekker indholdet for to ting:

 • Fugtbindende indhold. Det vil sige, at der enten skal være hyaluronsyre, glycerin eller sodium PCA i – alle blandt de hyppigste fugtbindere.
 • Beskyttende antioxidanter, som kan være alt fra grøn te til alverdens vitaminer.

Alt andet er bonus.

Når de to øverste er vinget af, så er du, ved at lade et pift ramme som det første på ren hud, sikret et mini-fugtreservoir som holder huden fugtmæt længere. Og nemt at supplere ovenpå ens hudpleje i løbet af dagen. På den måde giver en mist – ud over velbehag – også mening, som hudlæge Leslie Bauman har formuleret det under en tidligere samtale.  Især om sommeren er det rart – ikke mindst, når vi har brug for at klæde huden mindre tungt på (hvis jeg er et varmt sted med højt luftfugtighed bruger jeg kun fugtmist og solfaktor).

Der kommer af og til nye bud på fugtmist, der gør sig ekstraordinært bemærket. Her er tre af de nye, som jeg vil genkøbe. Af vidt forskellige grunde:

BUDGET: Jeg har altid holdt meget af sprayfunktionen på M2-misten, og jeg har nu fundet den på apoteket fra mærket ACO. Det er udover følelsen af den fineste støvregn et ret enkelt indhold med bare to kilder til fugtmætning sammen med antioxidanten B5-vitamin.

AHH-LESS IS MORE: Muligvis kender du Less is More duften fra deres hårprodukter – den der underspillede lavendel kombineret med rosengeranium og cedertræ, som får mig til at trække vejret dybere. Her i en fugtmist med fermenterede mælkesyrebakterier, aloe vera og hyaluronsyre. Rare ting, der gør, at du glemmer, at den er hældt på en pæn, men upraktisk, glasflaske.

DEN BLÆREDE KOMBINATION: I en tid hvor vi er ekstra opmærksomme på hudbarrieren har Dermalogica lavet en fugtmist proppet med barrierestyrkende ceramider, beroligende hvede, blødgørende alger og hyaluronsyre.

PS: På budget kan du nøjes med afkølet grøn te som et underliggende og altid hudkærligt underlag. Du får således antioxidanteffekten, men jo ikke fugtmætningen.

The mist list ligger som filmklip på Instagram under @beautyspace med ord og billeder. Og så får du også den, der indeholder solfaktor (og som rent faktisk er til at holde ud at bruge).

FOTO JENS PETER ENGEDAL

08/06/2022
Vælg en Botox-behandler, der ikke vil give dig det
Min liste over alternativer
14/06/2022
Om det går an med A-vitamin om dagen?
Ja! Men husk én ting

Kommentarer

 • Connie Moisen

  Hej Annette
  Jeg har søgt og spurt efter ACO Mist den er ikke til at opdrive ..Matas siger de aldrig har haft den ej heller Apoteket.
  Svenske Apoteker sælger ikke til Dk ..desværre.

  22/06/2022
 • Christina Olsen

  Hej Anette, jeg blev fristet af den fra Føtex/nette (essentiel) Kostede 40kr. Er ret imponeret over den, er det mig der er naiv og er der en hage ved produkter fra supermarkederne der er så billige? Kh. Christina

  21/06/2022
 • Sabine

  Hej Anette! Hvad med vital unifier misten fra nuori?
  Og hvad mener du om deres Sun repair serum? Er den nødvendig efter en solrig sommerferie?

  17/06/2022
 • Christine Bergen

  Til info er ACO Rrscue Mist udgået af produktion pga. manglende efterspørgsel.
  Har sendt dem en forespørgsel, som de netop har besvaret.

  16/06/2022
 • Birte

  Hej Anette. Jeg har ledt højt og lavt efter den Facial Toner fra Less is more. I Magasin, Matas og nettet, men kan ikke finde den. Hvor kan jeg købe den.
  Venlig hilsen

  14/06/2022
 • Laila Andersen

  Jeg slår lige – igen – et slag for Caudalies Grape Water. Kun som opfriskende og for antioxidanterne. Indeholder ingen fugtbindere, men er svinebillig og bare god!

  13/06/2022
 • Tine

  Jeg er ikke på Instagram, men vil SÅ gerne vide, hvilken mist med SPF, du anbefaler…

  13/06/2022
  • Kristina

   Den fra coola

   14/06/2022
   • Tine

    Takker

    14/06/2022
 • Rikke

  Hej Anette
  Jeg laver selv en sf 2/3 del grøn te og 1/3 glycerin som jeg har købt i Matas og tilsætter nogle dråber lavendelolie. Det fungerer rigtig fint og så får man også det fugtbindende med

  13/06/2022
 • Mille

  Kære Anette. Jeg stillede et par spørgsmål til dig i et indlæg i sidste uge, hvor du skrev, at du ville vende tilbage til weekenden. Men der er ingen svar. Vender du mon tilbage til det indlæg?

  13/06/2022
 • Marianne T

  Jeg tror engang, du har anbefalet Mádara INFINITY Mist herinde. Jeg er glad for misten og især for sprayfunktionen – super soft 🙂 -Det må være ligesom du beskriver på M2-misten og ACO. God dag 😉

  13/06/2022
  • Maja D

   Enig! Også min yndlings-yndlings mist.❤ Sprayfunktionen er god og misten er let og fugtende og uden klisterfølelse.

   På anbefaling fra Anette selvfølgelig.

   Brugte ikke rigtigt mist før, men med denne kan jeg næsten ikke undvære følelsen af let, gennemfugtet hud længere som første step.

   14/06/2022
 • Lone Medom Jørgensen

  Hej Anette. Hvor har du fundet den der mist fra ACO ? Matas fører ACO, men de har ikke den der mist i sortimentet. Hjææææælp. Vh Lone 🙂

  13/06/2022
 • Ida

  Jeg har tidligere brugt tolarine ultra 8 mist fra la rossay-possay, men den er udgået.
  Hvilke vil du anbefale til sensitiv hud uden parfume?

  God dag.

  13/06/2022
 • Johanne

  Hej Anette, jeg har ikke skrevet her før, så måske er mit spørgsmål lidt ude af kontekst…jeg bruger Ordinary Cooper Buffet peptide serum om morgenen, men er det så et dårligt match, at jeg også bruger Tromborgs Pep makeup efterfølgende ovenpå min solcreme, altså også med peptider? Og er det fint, at jeg bruger Acai mist i den rutine også, altså antioxidanter? Håber på et svar, da jeg elsker din blog! Bh Johanne

  13/06/2022
 • Louise

  Jeg kan kun finde den fra aco på svenske apotek hjemmesider, er det også der du har fundet den ? 🙂

  13/06/2022
  • Kris

   ACO er begyndt at dukke op i udvalgte Matas-forretninger, og nogle apoteker

   13/06/2022
  • Fru Jakobsen

   Hej Louise, Matas har den på bud til
   160 kr

   13/06/2022
   • Nicoline

    Så vidt jeg kan se, er det ikke den, men en serum.

    15/06/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.