Om det går an med A-vitamin om dagen?

Når det gælder hudforbedrende A-vitamin, har du sikkert fået det råd at bruge vitaminet om natten – også af mig. Den melding forenkler nemlig tingene, hvis der er andet, du gerne vil prioritere i dagtimerne. Som for eksempel glødgivende og beskyttende C-vitamin eller det beroligende pigmentværn B3-vitamin under din solfaktor – den bedste hudforsikring i de lyse måneder vil altid være at kombinere netop antioxidanter og SPF.

Tilbage til det med forenklingen, så er problemet, at den ender som en fortyndet, lidt misforstået del af sandheden. Nemlig den om, at A-vitamin skulle gøre huden mere lysfølsom. Og det er skørt, når det modsatte er tilfældet – huden bliver netop stærkere af A-vitamin. Det lysfølsomme sker, hvis du er for hidsig med enten for meget frugtsyre-peeling eller for hudirriterende versioner af A-vitamin eller hvis du – typisk som nybegynder – ikke har opbygget tolerance.

I virkeligheden giver det ekstra god mening også at bruge A-vitamin i dagtimerne. For i det øjeblik UV-strålerne rammer huden, så daler dens naturlige niveau af A-vitaminvarianten retinyl palmitat. Det er som om, vi nogle gange glemmer, at vitaminet udover at være udglattende, farveudjævnende og kollagenboostende også er en beskyttende antioxidant.

Så kan Ansigtscremen bruges i dagtimerne? Absolut. Bare altid forskanset af solfaktor. For det første på grund af sammensætningen med to typer A-vitamin, heriblandt retinyl palmitat. For det andet fordi den er lotionlet og dermed komfortabel under din faktor – og som bonus indeholder niacinamid (B3-vitamin), barriestyrkende ceramider, fugtmættende hyaluron og fugtforseglende squalane.

Seriøst bedre hud i ord og på tube finder du HER.

PS! Du kender din hud bedst: Du kan med fordel også kombinere A- og C-vitamin under din solfaktor i dagtimerne. Det eneste, jeg synes du skal overveje at holde igen med om sommeren, er eksfoliering, som gør huden en smule mere lysfølsom. Og glem ikke, at du altid er din egen bedste ekspert. Du ved bedre end nogen anden, hvad din hud har det godt med – det er dig alene, den huser, og tro mig: Skal du bruge tid på at lede efter fejl, så er det fordi, de ikke er der.

DE MEST LÆSTE ARTIKLER OM SOLBESKYTTELSE:

Hudlægens favorit-SPF mod pigmentpletter

Sådan tackler du solfaktor, hvis du har fedtet hud

Vil du se mig brændt af?

Min bedste øjencreme er for børn (og med SPF)

@beautyspace på Instagram

12/06/2022
3 anbefalinger der hurtigt øger hudens fugt-niveau
The mist list
16/06/2022
Prøvet for mange fejlkøb? Her sker det ikke
Daglige anbefalinger, jeg endnu ikke har hørt nogen fortryde

Kommentarer

 • Naja

  Hej. Jeg elsker din A vitamin creme og er også glad for retinol 1% serum fra the ordinary. Men giver det egentlig mening at bruge dem sammen? Altså serum først og creme over fx til natten; eller er det uden ekstra effekt? Vh Naja

  28/07/2022
 • Iben

  Jeg elsker også din dejlige creme og er på 4 tube
  Men lige et spørgsmål til C vitamin, jeg er kørt lidt forvirret i de gode egenskaber, og nu roser du det igen, og glød kunne jeg virkelig bruge. Men er der ikke også noget om at du tidligere har skrevet om noget man skal passe på? Min hud – især på kinderne er til den tørre side, og jeg har lige rundet 60, så det er bestemt ikke blevet mindre de senere år

  17/06/2022
 • Stine

  Føler mig altid i gode hænder ift rådgivning.
  Tak for dig

  15/06/2022
 • Karen Bomholt

  Hej Anette,
  Kan jeg bruge Ansigtscremen om dagen ovenpå The Ordinary Reservatrol, som du tidligere har anbefalet og som jeg et glad for ? Jeg bruger også Pudderdåserne alt i en Hyaluronsyre før jeg påfører dagcrene. Om aftenen bruger jeg Ecooking A vitamin kapsler og Go’nat creme 50+.
  Kh Karen

  15/06/2022
 • Mille

  Anette, din creme: skal den masseres godt ind som jeg ellers har lært produkter skal af den gode Anita falslund, eller skal den klappes blidt på som fx solcreme, der jo skal ligge PÅ huden og ikke I huden?

  15/06/2022
 • Mariannegylding

  Kære Anette. Jeg er nu i gang med tube nr 2 af din dejlige creme, men jeg vil gerne have endnu mere fugt.
  Kan jeg gøre noget? Jeg vil nemlig rigtig gerne fortsætte med din smøre af flere årsager.

  15/06/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.