Vælg en Botox-behandler, der ikke vil give dig det

I forlængelse af argumenterne fra i går, så har den amerikanske hudlæge dr. Nicolas Perricone sagt sådan her til The Times: “I’m very anti-Botox. People may say that with Botox you look ageless — no, you look like a space alien because you’re not using your face. If the muscle is paralysed it will atrophy.”

Han er hård i munden, ham Perricone. Måske giver det mere stilfærdig indsigt at læse Tor Nørretranders bog (Vær nær), hvor der også er et kapitel om Botox.  Og uanset hvad, så lad mig gentage fra i går: Vi kan gøre, hvad der hud- og kropsmæssigt passer os bedst. Andre bør afholde sig fra at kommentere på det, medmindre de bliver spurgt.

I mit eget tilfælde har jeg været meget draget af alt, der kan forbedre hudkvaliteten – altså selve strukturen. Noget, jeg helt sikkert har været, fordi jeg i alt for mange ungdomsår lod solen gennemsmadre min hud. Udover de, set med mine øjne, uundværlige ingredienser, du finder i Hudplejepyramiden® – for alt andet bliver ligegyldigt uden dem – så er der også andet, jeg har prøvet. Men langt fra alt, jeg har holdt fast i.

 • Fraktioneret CO2 laser – muligvis er det 10 år siden. Jeg kommer aldrig til at gøre det igen, for jeg glemmer aldrig (ALDRIG) reaktionen hos min mand og mine børn, da jeg kom hjem blæst op til ukendelighed på gysermåden. Hvad pokker tænkte jeg på, spørger jeg stadig mig selv i dag. Muligvis for dig med dybe akne-ar, læs mere her.
 • IPL – den laseragtige blitzlysbehandling, der varer tyve minutter og som jeg får to gange om året hos enten Lissau eller Skou. Den fjerner rødme, synlige kar og varmer lidt op under kollagenproduktionen.
 • Nåleruller er jeg i princippet fan af, fordi de kan forbedre hudkvaliteten ved at øge optagelse af det, du smører på efterfølgende. Men man kan også blive rullet for hårdt (som jeg har prøvet i professionelle hænder), og det fik nogle slumrende pigmentpletter til at reagere med endnu tydeligere pletter. Så jeg holder pause. Andre er glade for behandlingen og har succes med den.
 • Microcurrent strøm er jeg kæmpe fan af – men du vil nok alligevel blive overrasket over at læse med her.
 • Har også indenfor de seneste 5-6 år prøvet Pico og Ultraformer.

Ingen af ovennævnte behandlinger er uden risiko for bivirkninger. Jeg holder i skrivende stund fast i tre ting: IPL, strøm og selvfølgelig det vigtigste: den daglige, stenhårde hudplejerutine.

Og så til overskriften om behandleren, der ikke ville behandle.

En af mine gode kollegaer bliver behandlet her af dermatologisk sygeplejerske Christian Holm Madsen. Og jo, vi taler om Botox. Ikke fillers. Som hun aldrig ville turde. På hendes anbefaling pegede jeg makeupartist Johanne Danshøj i retning af Holm Madsen. Vores samtale lød sådan her:

Johanne: Anette, du kan sige lige, hvad du vil. Jeg gider ikke se på det skilsmissekrater mellem brynene mere. Jeg vil gerne mindes noget andet, når jeg ser i spejlet. Where to go?  (Hun får Christian Holm Madsens kontaktinfo).

Mig efter nogle uger: Så hvordan gik det?

Johanne: Christian er vildt sød, men det var en spøjs oplevelse, for han ville vide, hvad jeg ville. Mente åbenbart ikke, at jeg havde brug for Botox. Efter noget snak frem og tilbage blev vi dog enige om et forsonende stik mellem mine bryn. Da jeg ville vide, hvornår jeg skulle komme igen, svarede han: Aldrig. Med forklaringen om, at det er behandlingens største misforståelse, at folk tror, de skal komme jævnligt igen. For det er sådan, et overforbrug begynder.

Danshøj er glad for sin Botox i modsætning til hende her.

@beautyspace på INSTAGRAM, hvor du får hudlæge Johan Milling Holk Poulsens bud på at få mere kollagen.

07/06/2022
Eksperter mener, Botox ælder
Plus faktatjek af Politikens faktaboks
12/06/2022
3 anbefalinger der hurtigt øger hudens fugt-niveau
The mist list

Kommentarer

 • Nina

  Hej Anette
  Hvad tænker du om LED?
  Kh Nina

  11/06/2022
 • Pernille S

  IPL står stadig på min ønskeliste mod karsprængninger. Ærgerligt det er så dyrt dog…
  Johanne du her portræterer, har et utrolig smukt og stærkt ansigt.
  God weekend! Kh Pernille S

  11/06/2022
 • Bente

  Tor Nørretranders : Vær nær. Er den ikke fra 2013 ?
  Det er den eneste udgave jeg kan finde …

  09/06/2022
 • Janne

  Hvad kan anbefales ved gl acne hud, er +50 og har grov hud. Det er blevet lidt bedre efter din a-vitamin, men vil gerne prøve med laser ved bare ikke om det bliver for voldsomt (har set video med fraxel og syntes det ser ret voldsomt ud)

  09/06/2022
 • Majbritt

  Jeg har fået 2x IPL ved næsefløj. Det ser fint ud den første uge og så er karsprængningerne lige så synlige som før igen… kosmetologen siger – du skal nok have 3 behandlinger. Men jeg føler lidt at jeg har spildt 2000kr på de første to …

  09/06/2022
   • Majbritt

    Kosmetologen tog billeder. Det var også pænt lige efter behandling. Nå jeg har lige skrevet til hende, så må jeg se hvad hun siger 🙂 Hun har også nævnt YAG laser vs IPL – jeg ved ikke hvad forskellen er.

    09/06/2022
 • Anni

  Interessant. Så én gang botox i vredesrynken er nok for resten af livet?

  09/06/2022
 • Christina kragh

  Spørgsmål dog ikke så meget til dagens indlæg. Jeg har købt raaw hyllaron serum og i den forbindelse fået en fin lille prøve med på deres blue olie drops nu er jeg så kommet i tvivl for de skriver godt nok at olien skal påføres efter deres hyllaron serum men jeg er i tvivl om jeg egentligt ikke skal komme den oven på min Ansigtscreme ? Altså hyllaron serum så Ansigtscremen og så blue oil drops eller ???

  08/06/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.