3 metoder mod mørke rande

Beautyspace-læser Jeanett (28 år) har efterlyst hjælp til sine mørke rande under øjnene, og her gør det godt at blive klogere i selskab med hudlæge Janne Touborg:

AKP: Vil du sætte et par ord på, hvorfor de mørke rande overhovedet dukker op – og hos så unge personer som Jeanett?

JT: Det handler overvejende om genetik, så hvis ens forældre også har døjet med mørke rande, så er sandsynligheden for, at de har videregivet udfordringen stor. Derudover er det jo det sted, hvor huden er tyndest. Hvor den ligger helt op ad de blodkar, som er dem, vi kan se – dem, der giver en slags genskin, som resulterer i det mørke syn.

AKP: Så hvad hjælper i den lette afdeling – hvad er godt at kaste sig over med det samme?

JT: Det er ført og fremmest de kedelige, men vigtige råd om at få sovet nok og undgå for saltholdig mad. Det sidste kan hurtigt give poser under øjnene, og det gør synet af de mørke rande værre. Derudover handler det om at få styrket huden, og det gør du med A-vitamincreme. Og endnu vigtigere: Sørge for at være beskyttet med solfaktor. Solbrændt hud vil give en pigment-på-pigment fornemmelse, som igen ikke gavner synet af mørke rande.

AKP: Er der andre råd – måske i den lidt vildere afdeling?

JT: Ja. Der er hjælp at hente i fillers, og især hvis huden også falder lidt indad – udover udfordringen med de mørke rande. Det vi kan opnå med fillers, er at få skabt lidt afstand mellem hud og kar. Du kan groft sagt sige, at fillers skiller underhudslagene ad. Men det er umådeligt vigtigt, at det bliver gjort i etaper, at det er den allermest viskøse form for filler – og at det bliver udført af en dygtig kanylefører. Man skal lave sin research ordentligt, for det her kan gå galt.

1000 tak til Janne Touborg

ANETTES TRE BEMÆRKNINGER:

 • Jeg kender folk, der har følt sig meget plaget af mørke rande, og som har haft god gavn af fillers. Men det er langt fra nogen tralala-det-får-jeg-lige-gjort behandling. Jeg får mest lyst til at sige bare-lad-være. Men det er mere fair at sige: Vær kritisk og vær opmærksom i forhold til hvor og hvem. Læs endelig med her.
 • Så langt jeg husker tilbage, har min søster døjet seriøst med mørke rande. OG så langt jeg husker tilbage, har det aldrig været noget problem for hende, så længe der var en god concealer inden for rækkevidde. Og solbriller skærmende for UV-lys.
 • K-vitamin i din hudpleje kan muligvis også noget. Paula Begoun har samlet de få studier her.

@beautyspace på INSTAGRAM

03/03/2021
Hende her vil du kende
En varm anbefaling
05/03/2021
Mørke rande, pigment-bøvl & en ildsjæl
+ Book'n Beautyboxen for dig, der ikke nåede det

Kommentarer

 • Helle Celina Jørgensen

  Hej igen.
  Jeg har ledt hele Lise Grosmanns blog/siden igennem men det har ikke lykkes mig at finde hendes indlæg om øjencremer der kan mindske røde øjenlåg!
  Måske du vil linke til det? 🙂

  21/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Helle, endelig spørg Lise direkte inde på bloggen. Der er kommentarfelt og du finder også hendes mail derinde. Så guider hun dig.

   22/03/2021
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Rikke, lad mig vide, om det virker for dig.

  @ Helle Celina, mange tak for dine søde ord. Prøv at se mere ovre hos lisegrosmann.dk (og søg på det med øjencreme), for hun har netop behandlet det med øjenlågene.

  @ Rikke, Ling laver et fremragende ansigtsserum med K-vitamin (for der er også andre gode ting i), men vær obs på, at dokumentationen er sparsom på vitaminet i forhold til hudpleje.

  @ Majbritt, 1000 tak fordi du deler din gode erfaring.

  @ Tina, interessant. Vi ved jo, at tingene hænger sammen. Men det er ofte stadig et mysterium hvordan og hvor bestemte tilstande kommer til udtryk.

  @ Nana, tak fordi du deler din erfaring. Cirkulation kan noget.

  @ Mia, hvor gør din melding mig glad. For det første, så er det jo vildt, at det har virket for dig i 4 år (det vil jo sige, at filleren for længst er væk). Men det er også en god reminder om, at man kan få glæde af at være open-mindet, selvom det er noget man har skepsis i forhold til.

  KH Anette

  09/03/2021
 • Camilla A.

  Tak for altid inspirerende læsning!
  Jeg døjer også med flotte mørke rande, og har prøvet et utal af forskellige concealere, men det er min erfaring, at uanset konsistens, så lægger concealeren sig meget hurtigt i de fine linjer under og omkring øjnene – og jeg er altså kun 29, så forestiller mig et scenarie, hvor jeg som 60-årig nærmest har smalle striber hele vejen ned på kinderne. Er der et tip til primer el. lign., så jeg undgår at produktet samler sig?

  05/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Camilla A, hvor irriterende. Og du har prøvet at fugtmætte ekstra godt? Emybryolisse cremen virker som en god primer.

   08/03/2021
 • Anette+Kristine+Poulsen

  1000 tak for fantastisk input – og UNDSKYLD at bloggen var nede i en times tid i går. Alt er OK igen. Jeg er tilbage med respons i løbet af weekenden.

  KH Anette

  05/03/2021
 • Mia

  Jeg troede aldrig jeg skulle ud i det der med fillers men efter at de mørke rander bare gjorde jeg så SÅ træt ud hele dagen fik jeg en behandling for en del år siden og det må jeg altså sige er det bedste jeg har gjort for mig selv hold op hvor er jeg glad for det og selvom jeg kun har fået en behandling og det efterhånden er 4 år siden er det stadig rigtig fint og endnu ikke tilbage til hvordan det så ud inden…

  05/03/2021
 • Nana

  Jeg vågnede op med de mørkeste rande under øjnene og det eller ikke noget som jeg plejer at lide af. Det er noget som er blevet værre i den sidste tid og jeg tror, at det handler om, at jeg ikke får rørt mig og trænet i samme omfang som tidligere. Jeg brugte øje- og ansigts rollerne fra The Body shop, ansigtstørbørsten fra Karmameju og så en gang ansigts yoga, Det hjalp i den grad, så jeg var klar til at møde mine kollegaer på teams.

  04/03/2021
 • ZS

  Jeg spurgte tidligere, om det virkelig kan være sandt, at Oskias Isotonic Hydraserum “er en ny form for fugtserum, der både tilfører huden øjeblikkeligt fugt og samtidig ’bio-hacker’ hudcellerne og stimulerer deres egen produktion af Hyaluronsyre.” Du bad mig om at sende dig det claim. Jeg har taget citatet fra Matas hjemmeside under produktet, og det samme læste jeg i et blad:

  https://www.matas.dk/oskia-isotonic-hydra-serum-30-ml

  Kan det virkeligt lade sig gøre, og hvilken ingrediens i produktet gør det?

  På forhånd tak!

  04/03/2021
  • ZS

   Kære Anette,

   Du har svaret på det i en tidligere tråd. Mange tak. Jeg er enig i, at påstanden virker udokumenteret, men det kunne være, at det bare var mig, der ikke forstod det indløsende :0)

   08/03/2021
 • Tina

  Spændende læsning 🙂
  Under mit tidligere arbejde i sygehussystemet fik jeg oplyst, at mørke rende under øjnene skyldes problemer med leveren og rensning af affaldsstoffer.
  Men det ligger år tilbage og megen ny forskning er nok kommet til, så det vil jeg da nærstudere.
  Tak for altid gode indlæg og et godt forår til dig 🙂

  04/03/2021
 • Majbritt

  Prøv med FILORGA optim-eyes. Den virker mod mørke rande, hævelser og fine linjer. Den er fantastisk og den bedste øjencreme jeg nogen sinde har prøvet.

  04/03/2021
 • Rikke

  Er der nogen, der kan anbefale gode produkter med k-vitamin?
  Jeg har også mørke (blålige) hud under øjnene, og jeg har brugt mange forskellige concealers. Min favorit er Radiant Creamy Concealer fra Nars. Jeg bruger Under Eye Brightening Corrector fra Becca Cosmetics under min concealer. Den er er meget lys og hjælper med at dække den blålige farve.

  04/03/2021
 • Helle Celina Jørgensen

  Jeg mener at jeg kan huske at du måske har skrevet noget om “røde øjne” på et tidspunkt, men kan ikke finde det!!

  04/03/2021
 • Helle Celina Jørgensen

  1000 tak endnu engang for alt den viden du lægger ud. Din nye bog er helt fantastisk, og jeg føler at jeg har lært meget ved at læse den – så TAK for det.
  Jeg har et spørgsmål omkring røde øjenlåg. Jeg håber det er okay at spørge om, da fokus er huden omkring øjnene. Min mor på 72 år, som har en super flot hud, har problemer med at øjenlågene godt kan blive røde (måske fordi at huden er tynd, så det synliggøre blodkarrene. Det er bare et gæt. Det gør nemlig ikke ondt eller klør. Har du et godt tip til hvad hun kan bruge?

  04/03/2021
 • Rikke

  Har også haft mørke rande så længe jeg kan huske – har læst lidt om at koffein skulle kunne gøre noget? Jeg har i hvert fald bestilt et koffein serum, som jeg har tænkt mig at prøve

  04/03/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.