3 områder hvor masker gavner og det modsatte

Jeg går ud fra, du nikker samtykkende til sætningen om, at det er den stenhårde rutine, der gør en forskel, og som kan forbedre en hud.

Altså det at gøre det samme dagligt. I lang tid. Køre på rutinen.

Her er masker sådan en lejlighedsvis ting, som ikke altid er til at greje. Jeg vil for eksempel aldrig bruge penge på en fugtmaske, men bare smøre min normale creme på i et tykkere lag.

Konkret er der tre områder, hvor en maske giver virkelig god mening:

 • Når huden har været udsat for en stress-faktor som for eksempel en nålerulle eller for meget sol. Eller du hos en kosmetolog eller hudlæge har fået en peelende syrebehandling. Her vil et solidt lag kølende og fugtmættende pleje altid gøre gavn.
 • Den midlertidige fugtbindende effekt (dampspærrevirkningen) som især kølende eye patches kan have.
 • Hvis din hud af den ene eller anden grund ikke bryder sig om AHA eller BHA-produkter, der bliver siddende, så kan en syremaske være virkelig god idé.

Muligvis kan du komme på flere områder?

Noget, der for mig også giver mening, er at ty til en kur. Den amerikanske hudlæge dr. Whitney Bowe taler meget om rotationer, hvor hun gør forskellige ting på forskellige ugedage. Det giver mening i forhold til eksfoliering og slugging, men ikke så meget andet. At gøre noget ekstra derimod, som for eksempel at styre mod toppen af Hudplejepyramiden i en afgrænset periode, kan være virkelig godt. For nylig blev jeg i den sammenhæng gjort opmærksom på et produkt, der var fløjet under min radar. Endda ét fra 2021.

”Heeeyyyyy har du prøvet EGF-kuren fra Comfort Zone?”, skrev hudplejeentusiast og indehaver af House of Stars-Charlotte til mig. Vi taler om en person, der har prøvet det meste, og som var svært imponeret.

At jeg ikke havde prøvet, var en fejl af to årsager:

 1. INDHOLDET ER I ORDEN: Du får, hvad der svarer til en normal serummængde, men fordelt i kurportioner med et stramt og specifikt indhold: Hyaluronsyre, acetyl hexapeptide-1, som Paula Begoun er meget begejstret for og ikke mindst EGF-proteinet (epidermal growth factor, som vi var detaljeret omkring her) – prisen svinger mellem 350 til 470 kr.
 1. CHARLOTTE HAR RET: Det er et mærkbart boost, en øget mæthed i huden, som i mit tilfælde især kan mærkes omkring øjnene og munden. Og en nem kur at implementere i den normale dag- og aftenrutine (jeg lader kuren strække over fire uger). Oplagt hvis du vil afprøve EGF-virkningen – eller bare gøre noget ekstra i forhold til sæsonskiftet.

Er der ting, du systematisk praktiserer i en slags cyklus?

@beautyspace på Instagram, hvor jeg har kastet mine kosttilskud på bordet.

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her.

 

FOTO JENS PETER ENGEDAL  

VAREDEKLARATION: Fotoprøven er købt og betalt af Beautyspace.

12/09/2022
Akne og udbrud? Kend regel nummer 1
Et lille geni-produkt, en relativt hurtigt virkende akne-rutine og en halvhidsig reminder!
18/09/2022
Her er, hvad der hjalp på Malenes rosacea
Rosacea er en udfordring med mange ansigter. Få hudlægens plus/minus-liste.

Kommentarer

 • Sidsel

  Hej Anette, kan den noget andet end Bioeffects serum, som jeg har været glad for før (om aftenen under a-vitamin moisturiser)?

  17/10/2022
 • Maria Bjerge

  Marie det gør jeg også

  19/09/2022
 • Andreas

  Jeg har også altid tænkt, at masker var en anelse … unødvendige (især fugtmasker). Syrepeeling-masker og lermasker er jeg til gengæld stor fan af – både seperat og sammen, som når de eksempelvis kombineres i den gode salicylsyre/lermaske fra The Ordinary.

  16/09/2022
  • Anna

   Jeg tillader mig at skrive til dig, da jeg er frustreret og forvirret i forhold til det gode valg af farvet dagcreme. Jeg har følger dine råd, har begge dine bøger og føler mig tryg i dine kompetente hudplejehænder

   Jeg har brugt dermalogia farvet dagcreme i de sidste 20 år. Den har fungeret perfekt med fysisk filter (kan tåle den i øjne og hud) og ingen parfume. Nem at bruge og ser ikke “makeuppet” ud.
   – den har dermalogia nu valgt at stoppe med at forhandle

   Jeg kan se der er kommet mange tryllecremer på markedet.
   – og næsten alle de kendte brands har enten en BB, CC, tryllecreme eller farvet dagcreme.

   Mit dilemma og spørgsmål
   Jeg har afprøvet flere mærker. Indtil nu er Este Lauders “DayWear” faktor 15 den der falder smukkest og mest naturligt ind i min hud.
   Jeg kan desværre læse, at de bruger kemisk filter.
   Mine øjne reagerer ofte på kemisk filter, og er som udgangspunkt ikke vild med kemisk filter.
   Måske jeg her er lidt “gammeldags”

   Jeg er 58 år, mørk i huden. Har prøvet origins tryllecreme – jeg synes den er lidt for lys til mig
   Jeg bruger BB solcremen fra Karmameju om sommeren, den er til gengæld for kraftig om vinteren
   Kh Anna

   18/09/2022
 • Anette+Kristine+Poulsen

  1000 tak for gode ord og spørgsmål. Jeg er tilbage med respons 17/9. Tak for din tålmodighed. KH Anette

  16/09/2022
 • Christina kragh

  Og hvor ofte køre du kuren ?

  16/09/2022
 • Christina kragh

  Når du strækker kuren over 4 uger bruger du den så kun aften ? Og så din A vitamin ovenpå:)

  16/09/2022
 • Hilde

  @Marie – jeg fikk også kviser av EGF serumet fra Bioeffect, så jeg sluttet med det. Annette har skrevet om det her på bloggen. Jeg husker ikke lenger svaret, men du finner det nok igjen

  15/09/2022
 • Tanya

  Kære Anette, skriver du ikke lige hvordan du strækker EGF-kuren til fire uger? Bruger du kun en ampul hveranden dag, eller en halv hver dag? (Eller en tredje løsning). Der står ikke forslag til anvendelse når man følger linket, nemlig

  15/09/2022
 • Anette Holmgren Møller

  Hej Anette.
  Jeg har stor fornøjelse af at læse alle dine gode råd. Når jeg kigger på hudpyramiden, tænker jeg, at jeg også gerne vil ha blæret hud. Jeg bruger allerede efg serum under min a- vitamin creme om natten. Jeg har også investeret i prebiotic cleanser og Day Care Oil fra Bak, men jeg kan ikke finde ud af, hvornår jeg skal bruge det. Om dagen bruger jeg serum og dagcreme fra Dermalogica og solcreme fra Avene. Jeg har en god sund og robust hud. Jeg har prøvet at bruge produkterne fra Bak om natten i stedet for A – vitamincremen, men min hud var ikke nær så pæn og fugtmættet om morgenen.
  Jeg er blevet afhængig af din A-vitamincreme og har også stor fornøjelse af din bog : Setiøst bedre hud, tak for din meget omhyggelige research.
  De bedste hilsener,
  Anette

  15/09/2022
 • Marianne W

  Synes ikke masker virker – bevares, det er rart, men nogen synlig effekt giver de mig altså ikke. Et spørgsmål: er på jagt efter en dagcreme, som kun bidrager med fugt og barriere, uden silikone eller SPF (sidstnævnte påføres separat) Dagrutinen hedder EGF serum fra inkey mist (skøn konsistens, tak for det tip!) mist og The ordinarys Buffet. Aften med 2% Salicylsyre i Squalane (the ordinary) og Ansigtscremen. Hudtype normal/kombineret. Det er faktisk blevet svært at finde en creme uden SPF (inden jeg supplerede med inkey mist, brugte jeg REN c-vitamin creme – men den har ændret konsistens og er blevet for fed for min smag…

  15/09/2022
 • Hanne Østergaard

  Hej Annette – og andre
  Jeg leder efter en øjeblikkelig opstrammende creme (poser og løs hud under øjne)
  Jeg har prøvet Peter Thomas Roth instant firmx eye. Jooh den virker, men man får en hvidt kalket hud, som ikke ser godt ud. (Jeg har prøvet ALT med den creme)

  Tidligere har jeg brugt “the mask of zorro b-tox ampoule” Den er intet mindre end perfekt, men fåes ikke længere. Jeg har også prøvet “Vine Vera Resveratrol Cabernet 60-Second Eye Solution” Også perfekt – men svimlende dyr for min økonomi …
  Har du / andre forslag til lignende øjeblikkeligt opstrammende cremer, vil jeg være meget glad for jeres hjælp

  15/09/2022
 • Trine L

  Jeg har en form for rutine i rutinen. Jeg har selvfølgelig min helt grundlæggende rutine med rens, serum, creme men jeg har også sådan lidt en form for rotation kørende i tillæg.
  Jeg har nemlig nogle rester af produkter jeg har prøvet – men som måske ikke elsker nok til, at de skal have en fast plads i rutinen. De bliver indarbejdet løbende i rutinen så jeg får dem brugt op.
  Det tager lidt tid, for det er ikke hver dag, men der er et system i forhold til hvilken rækkefølge jeg bruger dem i

  15/09/2022
 • Birgit

  Hej Anette. Jeg er ellers ikke til masker. Min erfaring er at det er den daglige faste rutiner der gør en forskel, men det lyder interessant med EFG-kuren fra Comfort Zone. Hvor langt rækker en ampul? Hvis man ønsker at bruge den 2 gange dagligt, skal der så bruges 2 ampuller? Går ud fra at det er okay med A- vitamin creme ovenpå EFG-kuren?

  15/09/2022
 • Marie

  Hej Anette. Jeg får simpelthen så mange knopper eller sådan bumselignende buler (uden der er noget i dem, der kan trykkes ud) især i panden af EGF-serummet fra BioEffect. Har du hørt om andre, der reagerer sådan? Eller er det mon bare mig?

  15/09/2022
 • Sarah

  Kan gravide også bruge EGF?

  15/09/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.