All you need is less

allyouneed

Sådan lød dagens vigtigste sætning, da trendmester Li Edelkoort holdt foredrag på Nørrebro først på ugen. Hun er klog på mennesker, mode, design og skønhed. Det første spørgsmål i pausen var ikke overraskende: ‘Hvad vil USA’s valg af ny præsident betyde for os?’ Edelkoorts svar, sætning for sætning, var fyldt med uro:

Jeg er dybt bekymret…der hersker en vanvittig ny aggression i USA…alle grusomme ord er tilbage…superracisme er tilbage…vi står overfor en hær af anti-mennesker…små drenge går efter små piger (grab them by…)…det føles som efter 9/11…alt er ét stort rod…protektionisme er altid skidt…Det er ganske enkelt farligt derude, muslimske piger skal have følgeskab…sikkerhedsnålen er blevet det symbol, folk bærer, for at signalere ’du er fredet hos mig. Jeg udelukker ikke bestemte grupper af mennesker’.

Hendes konklusion er, at vi nu vil søge indad, mod familien, mod egen baghave, gå efter well-being, blive derhjemme, købe blødt hjemmetøj – gøre mere brug for homewear og softwear, som hun sagde.

Ingen tvivl om, at det vil få hele hyggebølgen, som lige nu gør Danmark stor i udlandet, til at eksplodere. Noget, vi vender tilbage til, men først skal du se en virkelig fin hjemmeting, som rammer  måske især julehyggen. Og også less-livet med lidt god vilje. For man kan jo nøjes med at kigge, dele med sin nabo eller måske dele ud af den. Lancômes julekalender koster omkring 600 kr., indeholder produkter for ca. 3200 kr., hvoraf nogle er normalstørrelser, og det ser ud til, at den udelukkende fås i Magasin.

julekalender

23/11/2016
Nogen vil slå tippet her ihjel. Alene fordi det er for billigt
25/11/2016
Vind en varm Ole Henriksen-anbefaling

Kommentarer

 • Birthe Corinth

  Bogen Perfekt hud er en rigtig dejlig opslagsbog.

  27/11/2016
 • Jeg forstår heller ikke hvor less is more kommer ind? Som i mindre had? Jeg brød mig heller ikke om ordene om hr Trump, er bekymret nok i forvejen. Men meget elegant julekalender. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  25/11/2016
 • Ditte H

  Undskyld, jeg lige skifter emne, men er der nogen MUST-BUY ting, man skal smide i kurven her på Black Friday, Anette??
  Og husker jeg rigtigt, når jeg mener, du har Estee Lauders Advanced Night Serum stående derhjemme på hylden som en klassiker, som gerne vender tilbage til? Men er der ikke silikone i? Så sover du virkelig med den??
  Ja, undskyld de 100 spørgsmål … go’ fredag!

  25/11/2016
 • Elisabeth

  Kære Anette.

  Så er jeg hoppet med på niacinamid- og Vitamin C – bølgen og købt ind af the Ordinary. Håber det er rigtig forstået når C-vitaminen er til aftenbrug og niacinamid er til om morgenen?

  Jeg har derudover købt Hand Chemistry … er det et produkt/mærke du har nogen erfaring med, Anette? Jeg bliver 45 lige om lidt og jeg synes efterhånden mine hænder ser gamle ud….rynker og tyndhudet og leverpletter. Også selvom jeg er meget flittig med håndcremer….

  Uanset hændernes tilstand – god weekend allesammen.
  Elisabeth

  25/11/2016
 • Rie Dyrnes

  Har set julekalenderen, men blev lidt skuffet, da de havde valgt at skrive hvad der var i :O)
  Det er så sørgeligt med USA, har været der en enkelt gang, og tænkte at vi kunne lære noget om integration, tænk hvis han får lov at ødelægge alt det :O(

  25/11/2016
 • Pernille Sparsø

  Ragnarok. Jeg bliver trist…

  24/11/2016
 • Anette J

  Jeg synes ikke, at overskriften passer til indholdet af teksten. Hvis uro på den politiske scene giver mere hang til hygge, som beskrevet her, fører det jo ikke mindre forbrug med sig, men det betyder bare et forbrug af andre typer af varer.

  24/11/2016
 • @ Birgitte B – Det er det med at vælge…

  @ Tonnya – Det var nedslående, men lad os nu se.

  @ Marianne G – Nemlig.

  @ HeleneR – Helt korrekt. Lad mig høre, hvad du synes om produkterne.

  Stor hilsen Anette

  24/11/2016
 • HeleneR

  Håber hun tager fejl, men det er der nok ikke meget der tyder på 🙁
  Og så et spørgsmål helt udenfor dagens tekst – er som mange hoppet med på the ordinary og niacinamide bølgen, har jeg forstået det korrekt at jeg bruger den som serum altså efter Dual moisture og før olie og creme ?

  24/11/2016
 • O la la ❤️

  24/11/2016
 • Tonnya

  Ked af at høre hendes kommentar om at søge indad. Det er jo netop nu man skal ‘vise flaget’.
  Mmm dejlig julekalender !

  24/11/2016
 • Åh den og så Clinique’s julekalender har jeg sukket efter… men altså, jeg prøver at spare lidt og har allerede købt en the kalender (ja sgu) for at få nogle afslappende stunder hver dag i december. Kh. Birgitte

  24/11/2016