Undgå den værste hudfjende

winter

Eller i hvert fald én af de værste, som 10 ud af 10 tilmed bor sammen med. For der er i følge de vejrkloge bidende frost på vej. Og det betyder, at det er nu, huden begynder at krympe og kan føles for lille. Nu, det handler om at holde hovedet koldere, sørge for olie og tage ekstra hånd om det, der stikker uden for kraven: hænder og ansigt. Én af de fæle fjender er nemlig den kunstige indendørs opvarmning, som er svær at undgå. Når kold luft udefra kommer ind, bliver den opvarmet og kan rumme ekstra meget vand. Og som en tyv stjæler netop den proces fugt fra huden, der reagerer ved at blive tør. Så det mærkes. Det ultrakorte, men bedste råd er derfor enkelt: skru ned for varmen og op for fedtet (i hudplejen), så du holder på fugten.

Så hvad, vil du mene, er konkret oplagt at gøre?

HÆNG PÅ: I morgen tidlig samler og koger jeg jeres erfaringer fra kommentarfeltet ned til en bouillonterning. Og sætter et par ord, hvorfor de tre produkter du her ser er uundværlige de næste par måneder.

@beautyspace på INSTAGRAM

25/11/2016
Vind en varm Ole Henriksen-anbefaling
29/11/2016
Løsningen til trist radiatorhud

Kommentarer

 • 1000 tak for verdens bedste kommentarer. Hvis I tjekker bloggen tirsdag d. 29/11, så er der en opfølgning på alt fra i dag.

  @Pernille Sparsø – Det kan jeg selvfølgelig cementere. Jeg uddyber i dag (i tirsdagens indlæg).

  @Trine – Hvis du er glad, så er alt godt. Tjek at de har mere end 2 pct. niacinamid i deres cremer.

  @ Sofie – Jojoba er en af de letteste olier, men hvis du har fedtet hud har du ikke brug for en olie.

  Stor hilsen Anette

  29/11/2016
 • Superkarla

  Hej,
  jeg er glad og afhængig af Karmameju mist 01, Naturfarm/Madara serum, Melissa AHA/Paulas choice BHA, Karmameju 01 eller Grown Alchemist Olie, og så er jeg blevet rigtig glad for Naturfarms ansigtscremer og Face scrub. Som natmaske er jeg glad for Origins Drink up.

  Men det der hjælper mig allermest gennem vinteren eller nærmere fra september til maj hver dag er i den grad Calida uld/silke undertøj eller nærmere leggings og “t-shirt”. Så fryser jeg ikke eller der skal en hel del mere til, og så behøver jeg heller ikke skrue så højt op for varmen 😉

  Må fred og kærlighed gå til alle❤️
  De kærligste hilsener

  28/11/2016
 • Karen

  Jeg er vild med Ansigtsolien fra Vølve med havtorn og hybenskal. Bruger den om aftenen og vågner med en dejlig glød om morgenen!

  28/11/2016
 • Pernille Sparsø

  Undskyld, jeg lige er her igen! Kan læse at Ditte H er i tvivl hvorvidt Pai olien kan gå an ovenpå dagcremen. Jeg talte netop i dag med en ekspedient i Magasin om den korrekte brug af Pai’s Hybenroseolie. Hun sagde, at man jo større effekt man ville have af et produkt, jo tættere skulle det være på huden. Da jeg sagde jeg forseglede huden med olien om dagen, efter først at have brugt mist, serum og dagcreme, sagde hun at alle disse lag var helt hen i vejret! Kan dog forstå på mange læsere herinde, at jeg ikke er ene om denne fremgangsmåde! Kan du cementere dette Anette 🙂 ?

  28/11/2016
 • Lotte

  Da mist, fugtserum, olie og creme ikke var nok sidst kulden slog til, gav du, Anette, mig rådet om en god Balm. Det var en life saver:0). Varmer den i hånderne og klapper den på kinderne og i pande

  28/11/2016
 • Ditte H

  Nå ja, hvis det er heelt ad helvede til (pardon my french), så smører jeg lidt balm på kinder og pande fra Rudolph Care, den er møg drøj og fed 😉

  28/11/2016
 • Ditte H

  Min normale beauty rutine om morgenen er: Rens med skintonic/toner fra Murad, Rønsbøl mist, Paradoxe serum, dagcreme fra Murad og slutter af med enten olie fra Pai eller Rudolph Care (sidstnævnte er bare så dyyyr, hulk). Jeg bilder mig selv ind, at olien tilsidst forsegler fugt og beskytter huden mod vinterkulden, men måske er det tosset. Det bliver alligevel blandet med dagcreme, fordi olien ryger på lige efter dagcreme … og ja, som en anden også skriver, aaltid Lip Cure fra Tromborg på læberne, den fugter formidabelt!

  28/11/2016
 • Miss.T

  Stine Folkenberg: Rønsbøl mist (hedder skin tonic) er affordable og virkelig god. Bruger den selv efter råd fra Anette og kan se i kommentarfeltet at mange andre også har fulgt den anbefaling. Fungere (også) fint ovenpå makeup, som du efterspørger.

  Anette: først rens og så Mist (Rønsbøl), serum (Nilens jord), så til sidst en god creme, gerne lidt tyk i konsistens (faktisk bruger jeg nogen gange min natcreme om dagen.

  28/11/2016
 • Daniela

  Alle typer af Plantebaserede Ansigtsolier i kombination med en rigere fugtcreme, er min bedste anbefaling i den kolde tid. Der er heldigvis rigtig mange af den gode slags derude.
  Alligevel har jeg brug for et ekstra fugt-pust, især i løbet af eftermiddag, som jeg kan spraye ovenpå makeup.
  Min absolutte favorit er Jurlique´s herbal Recovery Mist.
  Denne kan nemlig, som det eneste produkt for mig, hurtigt redde min hud fra både tørre pletter, rødme og irritabel, stram hud. Faktisk kan den behandle på få minutter/timer (afhængig hvor stresset min hud nåede at blive) og derefter forebygge yderligere udtørring og irritation.

  28/11/2016
 • jane

  Jeg renser kun med vand og vaskeklud om morgenen, sprayer med rønsbøl , serum , hyben kerne olie og til sidst dagcremen . Til kroppen har jeg blandet en fed mandel olie med rosmarin dråber

  28/11/2016
 • Pernille Sparsø

  Ps. Til de som har en mist der ikke er på spray; hobbyforretninger har nogle små sprayflasker du kan hælde over på!
  Kan iøvrigt varmt anbefale Hydramist Desert Lime & Amino-peptide fra Grown Alchemist. Den fugter huden blændende. Handy størrelse på 30 ml gør at den intet fylder i tasken. Gem den tomme emballage og re-fil med den mist du synes skal på sprayflaske!

  28/11/2016
 • Pernille Sparsø

  Kunne godt tænke mig engang at prøve Facial Oil fra Rudolph Care, hvis den er lige så god som den jeg bruger lige nu, nemlig Rosehip BioRegenerate Oil fra Pai.

  Til kroppen er jeg helt vild med Karmameju Body Oil Wild 03. Skønneste citrusduft!

  Noget jeg altid har sparet på er natcreme, da de som regel er voldsomme dyre. Nogen anbefalinger? Og er de overhovedet nødvendige, hvis jeg anvender olie om natten?

  28/11/2016
 • Fru Striib

  Jeg bruger den vidunderlige rose mist fra Jurlique. Derefter serum og så olien som pt er fra Karmameju. Derefter dagcreme.

  Under øjnene bruger jeg en øjencreme og ikke en gel i vinterhalvåret for at beskytte mod kulden. Gør jeg ikke det kan jeg få tørre pletter under øjnene.

  28/11/2016
 • Elisabeth

  Jeg ELSKER rønsbøls mist som jeg flittigt bruger flere gange om dagen.

  Efter rens med Rodial eller REN Balm bruger jeg REN mineral creme emolliente sammen med et par dråber olie fra samme serie der er skønt og fugtmættende at sove med. Om morgenen vækker jeg ansigtet med vaskekluden (genialt råd, Anette, af hjertet tak) lidt Rønsbøl mist, lidt opstrammende serum og så Rudolphs olie sammen med dagcremen der pt er fra Madara. Har tendens til “stram” og tør hud og det afhjælper olien konsekvent. Og Rudolphs er virkelig god og drøj.

  28/11/2016
 • Tanya

  Når luften er allertørrest, bruger jeg mist + en god ansigtsolie (dog ikke på t-zonen) og gerne en dagcreme ovenpå. Så klarer jeg mig igennem det hele.
  Man kan få glimrende, 100% rene olier uden for de kendte mærker som er billigere end de fleste andre steder, fx på veracura.dk eller saltskrub.dk.
  Jeg er selv glad for abrikoskerneolie og arganolie 🙂

  28/11/2016
 • HeLene

  Jeg bygger lag op, hvor fugt i mist, serum og creme kommer under olie og eller balm og så udfordrer jeg ikke huden med for mange peelende ingredienser.
  Hvad man spiser spiller sfl også ind så jeg får kokosolie, hampefrøolie og spinat hver dag. 😉
  Strammer det under dagen bruger jeg rønsbøl mist ovenpå makeup og dupper en fed dagcreme ovenpå hvis det er virkelig slemt.
  Synes også virkelig imedeen gør noget for hele huden, også den på kroppen, samt hår og negle.

  28/11/2016
 • Vibeke Guldager

  Jeg burger denne fantastiske balm fra Mikel Lindbaek til min tørre hud som har kapilær sprængninger, min hud elsker den og bliver markant bedre.

  Hermed givet videre og hvis ikke du kender den er der lidt her:
  Den kan kun købes via Lindbaeks hjemmeside.

  Rigtig god dag

  28/11/2016
 • Pia H

  Balanceolie fra Zinzino indvortes og Rosehip olie fra Pai efter serum og før creme -det virker på min tørre hud

  28/11/2016
 • susbruun

  – Mist fra Linq
  – Serum fra Nilensjord
  – Booster og creme fra Ole Henriksen (et pakke som lige skulle prøves.

  og olie fra BP og en lille klat Skin Food i ynglings dagcremen fra Origins

  Om natten A-vir creme eller Ole Henriksen frugtsyre og creme

  og hele tiden – altid – hele tiden Lipcure fra Tromborg.
  Lidt mange produkter – men det virker på min vintertørre hud.

  Det ville faktisk være smart med en mist i løbet af dagen – og den der olie fra R. Care – den ville jeg godt prøve.

  28/11/2016
 • Salli

  En god facemist (f.eks. den fra Rønsbøl) i skuffen på kontoret hjælper på det stramme betræk. man skal bare ikke gøre det lige inden man går ud i kulden <3

  28/11/2016
 • Christina kragh

  Fiskeolie ! jeg kan tydeligt se og mærke forskel desværre tillader min økonomi ikke imedeen året rundt for det er ellers noget jeg kan mærke virker specielt for min hudsygdom

  28/11/2016
 • Trine

  Hej Anette

  Efter din anbefaling af ansigtsplejeprodukter med B3-vitamin/niacinamid, har jeg googlet og investeret i en serie fra apoteket fra Faaborg Hudpleje. Har brugt produkterne i ca en uge og er glad. Jeg er 58 år, har egentlig en pæn hud – har altid været meget påpasselig med min hudpleje – har en fedtet t-zone, ikke så mange rynker (måske hjulpet af min fedtede hudtype). Mit spørgsmål er, om jeg skal bruge andet til min hud end rens/tonic/dag-og natcreme fra Faaborg? Eller om jeg skal supplere med en serum morgen og aften? Er der én, du vil anbefale? Du nævner tit hybenkerneolie. Inden jeg begyndte på “Fåborg-produkterne” har jeg i en længere periode brugt produkter fra Clarins. Har igennem årene prøvet, stort set, ALLE de store og gode serier, og har jo der været vant til “flerlags-politikken” med serum, cremer, ekstra beskyttelse etc.

  TAK på forhånd.

  DBH
  Trine

  28/11/2016
 • Stine Folkenberg

  Jeg tror min hud ville have godt at lidt mist i løbet af dagen. Men den jeg bruger morgen og aften (fra Ling) er ikke på spray og så er det jo lidt svært at tilføre oven på make-up. Kan du (eller nogle andre herinde) mon anbefale en god mist, der kan fungere som supplement i løbet af dagen?

  28/11/2016
 • Mia T.

  Efter jeg er begyndt at bruge Bioeffect serum om natten syntes jeg slet ikke min hud er så tør og stram længere her om vinteren 🙂

  28/11/2016
 • CarinaFinseth

  Karmameju Calm Balm 02 på læber og eventuelt kinder hver aften, inden jeg lukker mine øjne! Den virker altså bare 🙂 Og i løbet af dagen bruger jeg Pudderdåsernes alt i en salve på læberne – den er helt fantastisk (og billig)! Og så er jeg afhængig af at smøre mig ind i en bodybutter mindst en gang om dagen – et par gange om ugen bruger ejg i stedet en kropsolie.

  28/11/2016
 • En god ansigtsmist i kontorskuffen gør underværker i vores aircon-styrede kontormiljø.
  Jeg er en “FryseFrans”, så der er altid skruet godt op for varmen derhjemme – og så må man jo huske at fugte efter selv – så som en anden skabsdranker, har jeg forskellige ansigtmist stående, som man lige kan tage sig et pust af.
  Og nyopdaget hos Ib by Heart, så smører jeg nu fingerspidser og kinder med Ecooking Multibalm, inden jeg lægger mig til at sove om aftenen for at give ekstra pleje. Det kræver dog et par bomuldshandsker til hænderne – og at jeg lægger mig til at sove på ryggen, for en fedtet(klistret) omgang er det – men det virker

  28/11/2016
 • Det er faktisk meget slemt for mig i år, så jeg har lige skiftet creme (igen), og glæder mig over dit trick med en dråbe olie i dagcremen. Hvorfor har jeg aldrig selv tænkt på det? Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  28/11/2016
 • Anette Ninon

  Jeg er så glad for balance me, stellar beauty balm, den hjælper mig både sommer og vinter.

  28/11/2016
 • Sofie

  Hej Anette, hvilken fugt vil du anbefale til fedtet/uren hud? Kender du for eksempel en god ansigtsolie?
  Hilsner fra Sofie

  28/11/2016