Bedste håndcreme? Her er, hvad du med fordel kan gå efter

Det er ikke verdens nemmeste job at være håndcreme. For den skal være fed og agere usynlig handske, mens den samtidig under ingen omstændigheder må være fedtet – for et af succeskriterierne er, at vi vil kunne bruge hænderne i sekundet efter indsmøring.

Noget, der kræver en nøje afstemt slip-let konsistens.

Endelig er hænderne jo mildest talt bemærkelsesværdige ved at have tynd, UV-udsat hud (fordi de altid stikker udenfor tøjet) på håndryggen og være traktordækslignende på indersiden.

Lad din tjekliste tælle fugtmætning (fra glycerin og/eller hyaluronsyre), forseglende plantefedt fra for eksempel squalane og sheasmør, beskyttende antixoidanter, hvor der er mange at vælge mellem, men især smidiggørende E-vitamin giver god mening. Et plus vil altid være barrierestyrkende ingredienser som ceramider, lecithin og omegafedtsyrer.

Ekstra kærlighed til håndryggen – muligvis med lidt tilbagevirkende kraft? Jeg ved – og kan se det på egne hænder – at alt fra glemte rengøringshandsker i Ajaxvand, glemt SPF, glemt A-vitamin og glemt fugtforsegling gennem tiden har det med at indhente en.

Løsningen er at være konsekvent med:

 • At sove med A-vitaminsmøre på håndryggen (overvej lejlighedsvis en undertrøje af frugtsyrer, hvis der også er pigmentpletter i spil)
 • At have håndcreme ved hånden (sorry), som vil sige i tasken og ved håndvasken
 • At huske handsker – i kulde som under rengøring og træfældning
 • At bruge solfaktorcreme på håndryggen (den giver ingen mening i håndfladerne)
 • Lejlighedsvis at sove med  hvad der svarer til et flydende plaster, hvis hænderne er medtagne

Og for dig, der vil mere, så virker professionelle behandlinger som IPL og Profhilo også på håndryggen.

DERFOR EN VARM ANBEFALING AF OLE HENRIKSENS HÅNDCREME: Jeg er, indrømmet, faldet for mange håndcremer gennem tiden og har en del favoritter. Men jeg kan aldrig stå for et nyt møde med en perfekt slip-let konsistens, når krydsfeltet mellem fedt og fugt er ramt til UG, som her fra glycerin og squalane. Derudover linolsyre, som vi ikke taler nok om – for udover at være en antioxidant, har stoffet også genoprettende, endda beroligende virkning (se hvad Paula Begoun siger). Endelig masser af E-vitamin, som sikrer smidighed sammen med en håndfuld yderligere fugtmættere og forseglende planteolier – inkl. æteriske olier (dvs. ikke parfumefri). Jeg har købt mit eksemplar hos Sephora til 189 kr., men kan se, at den fås billigere lige nu hos både Salling og Magasin.

HÅNDCREME PÅ BUDGET. Her må sliplet-effekten vige, og jeg vil bruge enten cremerester, der er vendt ryggen, eller helt almindelig bodylotion tilsat lidt fedtstof som kan være alt fra oliven- til jojobaolie. Og endelig, så er det saliggørende blødt for hænderne at bliver forsigtigt skrubbet i afkølet kaffegrums.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO JENS PETER ENGEDAL

02/10/2023
Omega3 – din indre skønhedssmøre
Hvad både Harvard, den kostkloge og danske hudlæger er enige om
05/10/2023
Insider-tricket til forstørrede porer
Plus fiks løsning til bumser på ryggen

Kommentarer

 • Mette Sloth Eriksen

  Arganolie og kaffegrums er super et par gange om ugen, og så en skøn håndcreme på bagefter, må prøve den nye fra OH 🤩

  05/10/2023
 • Charlotte

  Nu nævner du jo profhilo, som vist er en injektionsbehandling ik? Det troede jeg egentligt du var imod? Kan du ik lave et indlæg om det?🙏

  04/10/2023
 • Anette

  Jeg bruger indimellem Neutrals Intensive creme til sensitiv hud (50 ml tube som kan fås i fx Salling/Føtex og lign) med fedt som første ingrediens om natten, når det er rigtig tørt i vejret.

  Og så putter jeg almindelige solcreme til ansigtet ovenpå. Men jeg tror man måske med fordel kan investere i en, der er vandresistent (?) til klør 5, især hvis man skal være udenfor, for det har vist sig (synes jeg at have læst på denne blog faktisk), at de vandresistente kan holde til en del sved, vask osv. … ihvertfald det sidste er hænderne jo typisk ude for.

  Ceramider er et andet hotmiddel, for det styrker modstandskraften i huden. Jeg tror faktisk at det rimelig billige mærke Revolution har en creme/lotion med flere slags i sig. Og selvom der er silikone i, så går det nok på håndryggen, da silikone jo rent faktisk forsegler fugten i huden. Og det er også en nyttig feature for de tørre håndrygge 😉

  04/10/2023
 • Tina

  Hej Anette, En undertrøje af frugtsyre ved pigmentpletter på håndryg..
  Hvad vil du anbefale og hvordan ?
  Har jo en del på hylderne (fra dine bokse🤩)
  Eller er der et specifikt produkt du vil anbefale ?
  Ses i Århus 31/10 – Glæder os ..🙌🏻🥰

  04/10/2023
 • Birgitte B

  Jeg er ellers begejstret for den håndcreme fra Bodyologist, som jeg mener du også anbefalede en dag 🙂 men jeg er blevet glad for OH nye lip balm, så mon ikke også jeg vil kunne lide håndcremen 😉 jeg prøver den en dag i matas. Ellers er håndcremen fra Tromborg også et hit for mig, mens min mor sværger til den fra SHISEIDO. Kh. Birgitte

  04/10/2023
 • Anni

  Tak Anette, jeg suser afsted til Maggen i dag!
  Hyg dig!
  Anni

  04/10/2023
 • Karin Björk

  Tak, Annette. Ole Henriksens håndcreme må være den eneste jeg ikke har prøvet 🤓, suser straks i Magasin.

  04/10/2023
 • Christina kragh

  Odacete nye hånd og fodcrem er ikke tosser siger jeg bare ,og den dufter skønt. Min absolut favorit håndcrem er dog stadig sensai silk ,men den er alt for dyr 😁 må lige ha tjekket op på Ole’s håbdcrem, den skal da testes

  03/10/2023
 • Laila Pedersen

  Hej Annette håndcreem fra Ole Henriksen der er ikke solfaktor i er der en anden du kan anbefale hilsen Laila

  03/10/2023

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.