Hvad der sker, når huden bliver høj på CBD

Måske husker du ordene fra ÅRETS INGREDIENS på Beautyspace:

“Cannabisplantens ikke-euforiserende stof CBD, der i hudpleje bedst kan forklares som en anti-inflammatorisk balance-mager. Ikke på mirakuløs vis, men med en reel påvirkningskraft, når det gælder om at dulme, hele og barrierebeskytte på måden, så vi bedre kan få glød og glatte kinder.  Tjek, at dit CBD-produkt vitterlig indeholder CBD, som er det stof, hudens modtagere (de smarte canabinoid-receptorer) forstår.”

Måden, jeg bruger CBD, er inspireret af bøfsandwich metoden her.

Så når arbejdsdagen er slut sidst på eftermiddagen, renser jeg hud – og på mit testbord står i øjeblikket den nye rensevand fra Nuxes Bio Organic serie. Måske husker du, at jeg under indespærringen skrev om lysten, nærmest en mental trang, til at rense blødere, lettere? Den her er ualmindelig rar. Ikke mindst, fordi den på økologisk vis indeholder ekstra god fugtmægtning, mens den renser uden at strippe huden (vil dog ikke gå til teatermakeup). Læs med i slutningen også, for jeg er stadig tilhænger af kun at rense hud én gang i døgnet.

Bagefter bruger jeg min CBD-creme i et generøst lag som en ansigtsmaske. Og hvem kan stå for CBD, når den som her er blandet med en balje af lutter gode sager, der leverer fugtmætning og forsegling. Som sheasmør, glycerin, hyaluronsyre, lecithin og E-vitamin for at nævne nogle af de bedste ting. Hemphilia går seriøst til sagen (og er til at betale).

På mine håndled og lidt på begge sider af halsen gør lavendelsalven altid afslappende indtryk. Et skift fra arbejde til fri. Jeg tager fra mit natbord, hvor den drøje smøre har en fast plads.

SÅ GÅR DER JO 6-7 TIMER, inden jeg går i seng, og nej, jeg renser ikke igen. Nogle vil måske gøre det (hvis huden kan tåle det, og man har en fest med at rense). Jeg presser bare en lun vaskeklud mod huden og smører min aftenrutine på. Det fungerer.

SÅDAN TJEKKER DU ET PRODUKT FOR CBD: Måske husker du indlægget her, hvor der i slutningen er en tjekliste.

Redigeret af journalist Anneline Højrup, fotograf Jens Peter Engedal

12/06/2020
7 produkter, jeg ikke vil løbe tør for
To af dem gætter du muligvis aldrig
18/06/2020
Problemet med at supplere SPF
Lyt til landets klogeste på området

Kommentarer

 • Anne Grethe Helmer Nielsen

  Kære Anette
  Jeg vender lige tilbage til rosacea-hud, hvor jeg har lænet mig lidt op ad Anne (som er et eksempel i Seriøst Bedre Hud) og har nu anskaffet gelen Finacea. Indlægssedlen “advarer” mod benzoesyre og propylenglykol. Hvad mener du om det ?
  Vh Anne Grethe

  28/06/2020
 • Christina Kragh

  Tror du misforstod mit spørgsmål el jeg bare er dårlig til at formulere mig haha …du skriver i din insta story at produktet indeholder A vitamin ! Det der forvirre mig da jeg skulle bestille cremen er at den du viser på billedet ikke indeholder A vitamin…. men at de laver en der hedder antiage som indeholder A vitamin og det er så den jeg selv bestilte og lige har modtaget og vil bruge som maske!!!
  Altså de laver 2 varianter den du har på dit billede som de beskriver som velegnet til ung og tør hud og så laver de en der er antiage som indeholder A vitamin….og så var spørgsmålet egentligt hvilken en jeg skulle vælge ? Fordi jeg blev forvirret af dit billede her da din insta story 😉

  27/06/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  Åhhhh 1000 tak for kommentarer og indspark. Konkret svar på spm. :

  @ Kristina S., jeg er ikke kommet til den endnu, men ser snart på den.

  @ Rikke, SPF skal altid af, jo.

  @ Lone, salicylsyre…er det, der hjælper.

  @ Birgitte B, jeg vil ikke være nervøs, hvis der er tale om fysiske filtre – men de andre, som der jo også er i din Body Shop spray vil jeg også bruge et renseprodukt.

  @ Christina Kragh, det er forkert, når de skriver retinol. Det er retinyl palmitat.

  Stor hilsen Anette

  19/06/2020
 • Christina Kragh

  Nå nu ser jeg at du faktisk skriver i din insta story at den indeholder A vitamin….men den på billedet indeholder ikke A vitamin haha Så nu har jeg bestilt den med A vitamin så håber jeg det er den du selv bruger som maske

  18/06/2020
 • Christina Kragh

  Den cbd må jeg straks prøve men jeg kan se der er 2 en anti age der også indeholder A vitamin og så den du har på billedet som de beskriver som velegnet til ung og tør hud …..nu er jeg jo ikke ligefrem ung haha men hvis jeg vil anvende den på samme måde som du beskriver altså som maske hvilken en skal jeg købe ? Og er der nogen speciel grund til du har valgt den uden retinol?

  18/06/2020
 • Birgitte B

  Kære Anette. Jeg så et sted, at afrensning af spf skal ske med renseprodukter. Passer det? Jeg renser ofte ‘bare’ med min svamp og vand, da jeg ikke bruger foundation/bb creme til hverdag. Kh. Birgitte

  17/06/2020
 • Lone

  Fuldstændig off topic – men kan vi ikke tale lidt om indgroede hår ??? Hvad stiller man op? Går peeling amok?

  16/06/2020
 • Rikke

  Jeg renser også gerne makeuppen af når jeg kommer hjem, men da jeg så skal i stalden plejer jeg at smøre min dagcreme på (spf!). Den er uden fy ting (silikone og mineralske olier), men den bør vel stadig renses af igen?

  16/06/2020
 • Camilla

  Efter at have læst din bog, som i øvrigt er helt fantastisk, har jeg givet mig i kast med Aurelias CBD serum. Rigtig lækker sag, som jeg blander med Aurelias Probiotic Concentrate. Jeg må sige, at jeg allerede efter et par uger kan se noget rødme dæmpe sig. Derudover er jeg bare blevet helt hooked på deres brand. Prøv deres Overnight Recovery Mask – man vågner op med den gladeste hud! Min aftenrutine hveranden aften byder derfor på Aurelias skønne hudplejeserie med probiotika og hveranden aften på EGF Serum efterfulgt af Environ Avst 4. Tak igen for en skøn, skøn bog!

  16/06/2020
 • Kristina S.

  Hej Anette
  Jeg glemte at spørge i går, da det handlede om A-vitamin, men prøver lige i dag.

  Kender du den nye “Retinol clearing oil” fra Dermalogica, der kombinerer A-vitamin og salicylsyre?
  Det virker da som om, de har slået to fluer med et smæk – eller mangler den så bare noget andet?

  Hilsen
  Kristina S.

  16/06/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.