fbpx

Botox-gel er det farligste fup

cremerbs

Wow for et kommentarfelt i går – der bliver noget at følge op på. Vi stiller om til 2017 lige om lidt, men et par linjer om en virkelig  irriterende mail, jeg fik i går. Overskriften lød:

‘Michelle Obama´s beauty secret revealed: Bio Botox gel to combat wrinkles’

Og se, det er sådan en overskrift, folk klikker på. Også mig. For selvom jeg ved helt ind til knoglerne, at det er et tarveligt trick, så kan jeg ikke dy mig for at se, hvordan afsenderen pakker fupnummeret ind.

Michelle Obama aner næppe, at hun bliver misbrugt som reklamesøjle. Og værre er det med ordet Bio Botox, som er sådan en omgang gedigen vrøvl (ingen smøre har mig bekendt endnu evnet at kunne lamme muskler), og det viser sig da også, at produktet er døbt Biotulin – altså en bevidst manipulerende navneleg med det aktive stof i Botox: Butulinum Toxin.

Jeg vendte indholdsoversigten (som du ser nederst i blogposten) med professor Peter Bjerring i går, fordi vi tidligere har talt om, at hvis-når-og-igen-hvis-nu der kommer smørbar Botox på tale, så vil halsen altid være en udfordring, fordi synkemuskulaturen kan påvirkes med den lammende virkning. Hans afsluttende bemærkning mht. Biotulin lød:

”Sikke et fup-trick, men sandsynligvis en udmærket fugtighedsgel. I hvert fald en du ikke risikerer at blive muggen af, for den indeholder ikke mindre end fire konserveringsmidler: phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, dehydroeddikesyre og natriumbisulfit”.

Så.

Lov mig, at du aldrig falder for slags. For der findes ingen magi, når det gælder hudpleje. Kun stenhårde rutiner, som til gengæld gør en forskel. Fordi det er med hudpleje som med sport og tandbørstning: Det virker, når du gør det. Og især efter metoden her.

SNUP TIPPET: Noget der til gengæld ikke hører hjemme i fupafdelingen, er det at rulle huden – så længe du er opmærksom på plusser og minusser. Min anbefaling er – og har altid været – at lade en professionel guide dig i rulleriet. Og nu har en af landets dygtige og arbejdsomme hudeksperter, prisvindende Anita Falslund, lavet en sådan-gør-du-video. Go’ rullelyst.

FOTO: ANNE HØJLUND NICOLAJSEN

NB: INCI-listen til produktet Biotulin: AQUA/WATER, GLYCERIN, BUTYLENE GLYCOL, ALCOHOL, IMPERATA CYLINDRICA ROOT EXTRACT, ACMELLA OLERACEA EXTRACT, XANTHAN GUM, CARRAGEENAN, BENZOIC ACID, PHENOXYETHANOL, VITIS VINIFERA (GRAPE) LEAF EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, SODIUM HYDROXIDE, CARBOMER, CAPRYLYL GLYCOL, ACRYLATES / C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, ETHYLHEXYLGLYCERIN, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM BISULFITE.

02/01/2017
Hvad du vil tænde på i 2017 vs 2016
04/01/2017
2017: Tror nok, der bliver noget at glæde sig til

Kommentarer

 • @ Trine P – du kan roligt bruge Rodial. Der er ikke tale om en tilnærmelsesvis Botox-effekt.

  Stor hilsen Anette

  11/01/2017
 • Hvad med snakeserum fra Rodial?
  Den blev jo i den grad talt op mange steder, da den kom frem.
  Jeg har selv prøvet den, brugte den kun i panden, for var bange for at miste min mimik Den er jeg nemlig SÅ glad for.. Syntes den glattede panden lidt, men brød mig ikke om tanken om lammelser så droppede den ret hurtigt, og ja, jeg er nemlig også ret glad for at kunne rynke panden, og skræmt af hvis den evne skulle smutte ✌️ Er det hyaluron der tryller eller ER der noget lammende i den?

  Dejlig dag
  Trine

  11/01/2017
 • Kirsti

  Ja @anette, når du klikker på annoncen ryger du ind på en side hvor de sælger en creme. Har også læst en udtalelse fra Ole om at han har intet med denne creme at gøre.

  Har så ikke set denne annonce de sidste dage, men den popper nok op igen. 🙂

  04/01/2017
 • Pernille Sparsø

  Det er da de “sjoveste” ting, som dukker op på FB!
  Fint, du henviser til dermaroller video fra Anita Falslund. Jeg har desværre for sart hud til at gå “all in” hermed, men efter en konsultation hos ovenstående, fik jeg at vide, at jeg kunne “punkt rulle”; hvilket for mit vedkommende var rynkerne mellem næse og mund! Se, sådan kan rullen også bruges 🙂

  04/01/2017
 • Nina G. G.

  Pølsegift tror jeg at jeg holder mig fra. Nej, jeg var på vej ind på Magasins hjemmeside for at købe Bioeffect EGF serum… Men den er nu steget med 80 kr. Bum, sådan lige pludselig. Som om den ikke var dyr nok i forvejen. Mon den EGF serum fra SBC – secret beauty club – til 20$ er lige så god?

  03/01/2017
 • Åh, tusinde tak, Anette, fordi du er så ærlig og lige ud af posen, så der ikke er alt for mange svage sjæle, som falder for diverse tricks;-)

  03/01/2017
 • Det produkt som før jul, kørte som reklame for Ole Henriksens mirakelcreme hed Platinumbeaute..Der var et billede af Ole Henriksen og man kunne få en gratis prøve..Lidt google søgning, og man kunne på trustpilot se at folk følte sig snydt ..;-/ Men det ser ud til at de nu har fjernet billedet af Ole H.

  03/01/2017
 • Kattie

  Jeg e fuldt nysgerrige på hvilke ruller du anbefaler? 🙂

  03/01/2017
 • @ Kirsti – Det er jeg med på og har også set, men er der konkrete produkter koblet på de artikler? Det har jeg ikke set nemlig.

  Stor hilsen Anette

  03/01/2017
 • Pia Randlev Poulsen

  Du er i fuld gang med at skrive min “Beauty-Bibel” 🙂 🙂 🙂

  03/01/2017
 • Kirsti

  Disse fup reklamer er i fleng på FB. Lige nu kører der en hvor de bruger Ole Henriksens navn.
  Beklageligvis er det jo nogle der hopper på den og bliver noget så snydt, både virkningsmessig og pengemessig

  03/01/2017
 • Ahr, Anette, jeg kender altså et par stykker som godt kunne trænge til ikke at blive mugne, hæhæ! 😉 Hvad med at lave en anbefalingsliste over hvad man smører sig med efter rulleriet. Jeg har snart brugt min Environ op, og kunne godt tænke mig en samling alternativer, gerne budgetvenlige. Se det var da en udfordring. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  03/01/2017