Cremen, jeg ville bruge til slugging. Hvis det var

Du er muligvis stødt på begrebet slugging, som helt kort betyder at dække sit ansigt om aftenen med et afsluttende lag petrolatumbaseret Vaseline for på den måde at undgå fugttab. Bare når huden er ekstra tør, ikke hver aften (så som en lejlighedsvis maske). I samme moment går de vilde TikTok bølger … bl.a. i forhold til, at petrolatum (som er det, der er tale om) jo altid er blevet brugt til babyer, og at den generelle fordømmelse af petrokemiske olier er unfair.

Til det med babyerne og petrolatum … så var der også engang, hvor læger anbefalede stressede patienter at begynde at ryge.

Faktisk er der ikke så meget nyt i det hypede slugging. Det handler ganske enkelt om det fornuftige i at forsegle fugt med fedt. Skabe en slags dampspærreeffekt, så fugten ikke fiser for hurtigt ud i det blå. Vi er tilbage ved det med rækkefølgen også … den du kender med det vandede først (typisk essence, mist eller serum), så det mere fedtede (creme og/eller olie).

Du kan have en holdning til petrolatum. Min er, at du ikke får andet end regnfrakkeeffekten – i modsætning til nærende plantefedtstoffer, der er fyldt med beskyttende antioxidanter. Jeg er heller ikke umiddelbart tiltrukket af at smøre et spildprodukt fra jordolieindustrien i ansigtet. Men ret skal være ret: Petrolatum giver sjældent, tæt på aldrig, allergi. Det er også billigt som bare pokker. Men der er til gengæld noget, der tyder på, at vi ikke skal have petrolatum indenbords, så det er under alle omstændigheder en god idé at undgå kontakten med læberne.

ER SLUGGING FOR ALLE? Nej, dig der enten er fedtet i huden eller måske har kombineret hud er ofte selvsmørende. Her gælder det om at prioritere fugt, ikke endnu mere fedt (som er det, petrolatum er).

HVAD JEG VILLE GØRE? Jeg er som nævnt fan af fede planteolier og salver, hvis hudplejerutinen skal tilsættes fedtstof. Men ikke fanatisk. Virkning kan for mig i nogle tilfælde overtrumfe en INCI-liste – så længe der ikke er tale om nogen hverdagsfornøjelse. Og skulle jeg kaste mig over slugging med petrolatum, så ville jeg klart vælge en variant, der ikke kun indeholder regnfrakken, men også er fyldt med barrierestyrkende ceramider. Det er CeraVes Moisturizing Cream eksempelvis. Og de kan noget med konsistens. Udover petrolatum er der også tilsat glycerin og silikone, så vi er ikke ude i 100% slugging, men til gengæld noget, der er bedre, hvis du spørger mig. Vi skal passe på, som hudlæge Peter Bjerring siger, ikke at asfaltere huden i olier.

MIN NEDERSTE SKUFFE indeholder netop CeraVe-cremen. Sammen med andre ting, jeg gemmer lidt af vejen, men ikke vil undvære. Vil du vide, hvad jeg bruger den til – og måske også de andre ting? Hvis ja, kan vi tage det i morgen.

@beautyspace på INSTAGRAM ... se med, hvis du vil blive klogere på, om læberne kan blive afhængige af læbepomade.

24/01/2022
Min chef sagde nej til det her
Men jeg sprang heldigvis ud i det
27/01/2022
Okay, det er ikke kønt
Til gengæld virker tingene fra nederste skuffe

Kommentarer

 • Susanne Brandt

  Hej Anette.
  Måske har jeg misset det, men hvis ikke vil jeg høre om du har testet og har en holdning til Trinny London’s blur ( rynkefjernende, som reklamen lover) produkter? Og er indholdet noget du bifalder?

  Findes der et ligeså godt alternativ som man ikke skal til UK efter?
  Tak for hjælpen.

  Hej fra Susanne

  28/01/2022
 • Sanne

  Slugging, den var ny for mig. Jeg tænker også at en nærende og mere naturlig olie vil være bedre.
  Rigtig go’ weekend, smukke. ♥

  28/01/2022
 • Mia

  Hej Anette.
  Tror jeg fik skrevet en andet sted….!!!
  Men har du en anbefaling til pleje / concealer mm af øjenomgivelserne?
  og talte du ikke på et tidspunkt om permanente bryn?
  Mange hilsner Hilsner Mia

  27/01/2022
 • Julia Venus

  Uhhhh..du gætter nok min holdning til hudpleje/forkælelse med petrolatum, Anette ☹️..:når dét er sagt så ligger der en af de klassiske Vaseline i min nederste skuffe på badeværelset. Den har jeg så nok haft i 3 år fordi det stadig er svært for mig at have lyst til at bruge den grundet hvor det stammer fra. Men NåR jeg en sjældent gang bruger den så er det udelukkende til mine tørre neglebånd/negle…det føler jeg er ok.

  Jeg kunne simpelthen ikke finde på at smøre det på min hud – slet ikke ansigtshud. Her står den på lækre plantebaserede olier. Og så er jeg blevet über glad for Weleda’s mørkegrønne Skin food…om natten m. en dråbe glycerin fra Rømer Produkt (piv billig;) og her om vinteren ofte m. en dråbe lækker olie “trykket” kærligt på kinder og pande.

  Jeg har En lille sød Vaseline-anekdote …da jeg var 7 år havde vi besøg af et et forældrevennepar og deres 5 årige datter som var en af mine gode legekammerater. Vi ville i karbad, hvilket vi kom. Og så fil jeg den idé at vi skulle smøre hende ind i vaseline fra top til tå og løbe nøgne ind i stuen til de voksne og vise hvor flot hun glinsede.

  Og det blev en meget stor succes…altså at hun virkelig kom til at glinse som vi havde forestillet os i vores vilde barnefantasier. Nøøøøj hvor var hun fedtet …og kom en lille tur i bad igen inden hun fik nattøj på…hahahaha

  27/01/2022
 • Jørgensen Freya

  Det eneste der virker på mine læber er vaseline! Tro mig, jeg har prøvet alt andet! Du skriver at det ikke skal på læberne, men er det ligefrem farligt?:)

  27/01/2022
  • Maj

   Hej Freya

   Jeg bruger lanolin til at smøre på læberne.
   Både hver gang jeg børster tænder og så igen lige inden jeg slukker natlampen.
   Jeg har ALDRIG tørre læber mere.

   27/01/2022
 • Lotte

  Min faster, der er den ud af ti søskende, der har taget mest sol, men til gengæld altid smurt sig religiøst ind i Niveau, har simpelthen ingen rynker i en alder af +85. De 9 andre har/havde både rynker og dybe furer. Hun har fine linjer men ingen rynker. Hun har også brugt andre fine hudcremer men altid rigeligt Nivea. Så jeg følger hendes eksempel med den klassiske blå som natcreme.

  26/01/2022
   • Lotte

    Eftersom de er ti søskende, med de samme forældre tænker jeg, der er et relativt godt statistisk materiale for at det ikke kun er gener.
    Ved godt ti ikke er mange, men det er trods alt del mere end man normalt har at måle på, når det kommer til mennesker med sammenlignelige gener.

    30/01/2022
 • Merethe

  Hej Annette
  Jeg bruger den blå dåse fra Nivea til slugging. Hvad er din vurdering af den? Jeg synes den er fantastisk udenpå Ansigtscremen til natten. Vågner op med et blødt ansigt der er fugtmættet mvh Merethe

  26/01/2022
 • Ditte H

  Åh jeg æælsker olier! Og kunne sagtens asfaltere med olie uden at blinke …
  Men jeg hænger alligevel på og kigger med i morgen 🙂

  26/01/2022
 • Kirsten V

  Jeg ser meget frem til at høre yderligere imorgen.
  Hudlæger i USA anbefaler den.
  Jeg bruger den på kroppen, hænderne og af og til også i ansigtet.

  26/01/2022
 • Andreas

  Jeg kan kun tilslutte mig begejstringen for CeraVe-cremen. It ain’t pretty, but it works. Hvis jeg har været liiiiidt for entusiastisk med diverse syreprodukter, er den hvide plastikkrukke en lifesaver for hudbarrieren. Her fortjener MD51 Repair Cream fra MDerma også et shout-out. Den er godt nok tung at gå i seng med, men regnfrakkeffekten (fedt ord, Anette) og den fine ingredienssammensætning (som b.la. består af både planteolier OG petrolatum) opvejer klart den “våde” fornemmelse.

  26/01/2022
 • Marie M

  Slugging er perfekt til min tørre, og måske atopiske, hud. Ceraves moisturizing cream er desværre ikke nok (eller nærmere, det rigtige) for min tørre hud. Jeg bruger La Roche-Posays cicaplast baume b5 til slugging lige for tiden.

  26/01/2022
 • Rikke

  Klart Ja tak

  26/01/2022

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.