Verdens enkleste morgen-rutine

Hvis du efter forleden tænkte “hold da op, det er mange produkter”. Eller “det er for dyrt”, så husk grundprincipperne, som er så imponerende enkle i forhold til at sikre en frisk, fugtfuldendt morgenrutine:

 • Først eksfoliering. Let og forsigtigt med en svamp eller vaskeklud.
 • Så kan du, hvis du er ambitiøs og har tid, bruge afkølet grøn te som en toner (for en beskyttende antioxidanteffekt).
 • Så et fugtserum med fugtbindende indhold. Hold øje med hyaluronsyre og glycerin. Et godt fugtserum findes i alle prisklasser, og du har sikkert allerede et.
 • Så – og afhængig af hudtype – kan du bruge isolerende olie. I ansigtet har de fleste glæde af meget lette olier, som eksempelvis jojoba eller squalane. Grib i egen kind i forhold til, om du er tør/fedtet/kombineret. Jeg har eksempelvis en fedtet T-zone, som ikke behøver mere olie. Kinderne får om vinteren en dråbe.
 • Endelig SPF – hvor Karmamejus ansigtscreme med farve og SPF har fået ordene her med. Vær opmærksom på indholdet af æteriske olier. Personligt er jeg fan af æteriske olier, men for nogle er det afgørende at undgå parfumepåvirkningen.

OVENNÆVNTE ER DIT RUGBRØD. Det basale. Så kan du dreje blødt til højre eller til venstre afhængig af særlige udfordringer, du vil arbejde med. Særlige hensyn (som sarthed), økonomi, holdning til økologi, med/uden parfume og bæredygtighed. Det er nemt at gøre hudpleje ultrakompliceret. Det modsatte er heldigvis indlysende. Nogle elsker en velfungerende enkelhed. Andre føjer til, finjusterer, målretter og opgraderer med succes. Vil du nørde mere, så kan være bogen Seriøst bedre hud være en mulighed.

MAKEUPPEN FRA FORLEDEN. Jeg ved desværre ikke, hvor den grønne rumdeler er fra, for det er en gave. Jeg har vendt og drejet den uden held.

Når hudplejedelen er færdig for mit vedkommende, så gør jeg to, nej tre, ting: Jeg tager en dråbe foundation primært til kinderne, og lige nu er jeg glad for Chanels luftige Healthy Glow Foundation, fordi den er ikke-makeuppet, men giver den ensartethed, jeg gerne vil have. Så fikserer jeg med et strøg mineralfoundation – er glad for Jane Iredale, Tromborg, Ineka og Bare Minerals. En anelse rødt på kinderne gør, at slutresultatet bliver levende. Jeg kan bedst lide cremeblush – og pt. i den idiotsikre farve Sun Touched fra Kjær Weis. Vil jeg gå all in, så kaster jeg mig over flydende eyeliner og også cremet lipgloss.

PS: Jeg skylder et indlæg om strøm. Og det kommer vi meget, meget snart tilbage til.

FEBRUARS BOOK’N BEAUTYBOX udkommer på tirsdag kl. 7.00. Vanen tro lægger jeg smugkig op på Instagram @beautyspace.

28/01/2021
Snart på lager igen
A-vitamin for fuld styrke pakket ind i ro
03/02/2021
Stram med strøm
Hvilket maskineri gør det bedst?

Kommentarer

 • Anne Blendstrup

  Værktøjskassen er fra Søstrene Grene 😉

  31/01/2021
 • Trine Ansbjerg

  Hejsa, toilbix tip: Kiosk48th har en meget lignende 🙂
  God dag!
  KH : Trine

  30/01/2021
 • Tanja

  Mht oliedråben. Så tænkte jeg det var til sidst i rutinen. Altså ovenpå dagcremen. Mht karmameju bb med farve. Er det nødvendigt med foundation ovenpå denne? Kh. Tanja

  30/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Tanja, du kan gøre det lige under din SPF eller ovenpå. Begge dele fungerer. Og nej, jeg synes ikke det er nødvendigt med foundation ovenpå. Måske et lille strøg mineral foundation.

   30/01/2021
 • Rebekka

  Hej Anette.
  Jeg er lidt i tvivl om toner. Det er nyt for mig at bruge (er igang med Rens ready, steady, glow), da jeg kun plejer at bruge niacinamid serum. Det skal jo på med vatrondel- så det er det første jeg gør. Er det en fejl? Burde jeg bruge hyaluron først (eller niacinamid serum fra jorgobe, som også indeholder det)? Håber du kan hjælpe.

  Kh Rebekka

  29/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Rebekka, du får på perfektvis din antioxidantbeskyttelse fra niacinamid – er det en morgenrutine vil jeg bruge niacinamid først, så hyaluron. OG så gemme din AHA-syre fra Ren til om aftenen.

   30/01/2021
 • Marie

  Hejsa

  Kan jeg bruge conductive masque base fra dermalogica pro til ems-maskinen fra amazing space?
  Det eneste olielignende jeg kan finde i den er orange peel oil.

  29/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Hvad er ems-maskinen ? En ‘orange peel oil’ er også en olie. Hvis du skal køre med microcurrent, så skal du bruge noget, der ikke indeholder olie.

   30/01/2021
 • Malene

  Tak for dejligt klart indlæg. Vil blot tippe om, at Vitra Toolbox minder en del om din grønne “rumdeler”. Dog lidt større, men i mange skønne farver.

  29/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   1000 tak, Malene.

   30/01/2021
 • Tanja Elisabeth Donbæk

  Jeg ELSKER Karmamejus bb creme ?”, bruger den ii farven medium. Den har den dejligste konsistens. Jeg er her mild rosacea så har altid solbeskyttelse på og den her kan jeg også smøre rundt om mine øjne ☺️. Her i vinterhalvåret bruger jeg den ovenpå Lixirskin emulsion.
  Jeg er også virkelig begejstret for Kjaer Weis blush, de her også den skønneste konsistens. Så nemme at blende på huden. Har været lidt i tvivl om den farve du nævner, jeg bor ikke i nærheden af en forhandler, så jeg har ikke kunne teste farven. Men hvis du kan bruge den, så tænker jeg også min hudtone kan.

  Tak for alt det du deler og rigtig god weekend 🙂

  29/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Tanja, 1000 tak til dig for at dele din gode erfaring. Og tak for at minde om Lixirskin.

   30/01/2021
 • Julie

  Hej Anette
  Min kæreste, som er i start 30’erne, har spurgt om jeg vil hjælpe ham med at strikke en hudplejerutine sammen til ham. Jeg er sikker på, du har et godt bud på, hvordan sådan en ser ud, så hvad vil du foreslå? Han har en smule aldringstegn on the way og har også lidt problemer med urenheder om næsen, i panden og til tider i skægget på kinderne.

  Bedste hilsner,
  Julie

  29/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Julie, helt overordnet:

   – vaskeklud i ansigtet om morgenen + et fugtserum og en ansigtsbeskyttelsescreme med SPF. Noget uden olie i forhold til de urenheder du nævner. Men tjek det med hudtype.
   – rens + salicylsyretoner + A-vitamincreme.

   Så er han kørende.

   30/01/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.