Glem alt om skønhedshemmeligheder

Det første en skønhedsredaktør typisk bliver spurgt om, er navnet på den i øjeblikket bedste creme. Og det er jo ikke, fordi spørgsmålet er uforståeligt. Jeg hører mig selv spørge madkyndige, hvad det bedste på restaurantscenen er netop nu. Og hvad svarer de? ”Det kommer an på, hvad du er til, hvor meget det må koste og hvilken stemning du er ude efter – og om det skal gå hurtigt eller langsomt.”

Og selvfølgelig. Nogenlunde det samme kan gælde for et hudplejeprodukt.

Derfor er det en stor hjælp at kende evnerne bag nogle af de mest virksomme ingredienser – dem, der har dokumentation i ryggen til at kunne ændre positivt på en bestemt udfordring. Og det er min ambition, at Bedre hud med årene – Videnskabens svar på en friskere og bedre hud kan være med til at give det overblik.

Ikke jo at en solo-ingrediens kan klare sig alene i en creme. Den skal både bæres, blandes, stabiliseres og kunne fordeles på huden, hvilket kræver en cremekoks opskrift.

Ved at blive klogere på, hvad din egen hud præcist har brug for, placerer du dig automatisk på førersædet (fremfor i sælgerens favn), hvis du for eksempel bliver præsenteret for et glødgivende fugtserum. Her er det godt at vide, hvad det er, der kan levere fugt, og hvad der kan sikre glød. Eller endnu bedre: hvis du nu ved, hvor effektiv lige præcis for eksempel C-vitamin er til at give huden netop glød, så er det nemmere at søge efter produkter med præcist det indholdsstof, der matcher dit behov – og muligvis derefter gå et spadestik dybere: Se på hvem der rammer dine holdninger og ønsker. For man kan jo være på det økologiske hold, til med eller uden parfume, certificeringer eller have specifikke krav til pris.

Se Hudplejepyramiden® som et enkelt overbliksredskab til, hvad der skal på hvornår og hvorfor. Og bare indeholdende de ingredienser, der har den tungestvejende dokumentation. Bunden giver bedst mening at kaste sig over i dagtimerne (fugt, fugtforsegling, beskyttende antioxidanter og SPF), mens midten er oplagt reparation, hvis du for eksempel vil gøre noget ved solpletter, forstørrede porer, etc. Det er selvfølgelig ikke sådan at ingredienserne i midten kun fungerer om natten – men det kan være praktisk, fordi man hurtigt løber ind i pladsmangel i dagtimerne.

VIL DU VIDE MERE, så får du alle detaljerne her med 20 hudkærlige procenter sendt til din postkasse. Eller du kan låne på biblioteket. Indholdet ser du her.

VIL DU HAVE EN SMAGSPRØVE, så finder du den her.

COMING UP:

 • Hvad de professionelle behandlere selv får gjort
 • Derfor er 90’er hypen vedkommende
 • April måneds Book’n Beautybox – udgives torsdag

@beautyspace på INSTAGRAM

21/03/2023
Kan vi dvæle et øjeblik ved Jamie Lee Curtis’ smalle læber?
Og hvorfor domino-effekten af fillers kræver fornyet respekt
27/03/2023
Hvad de professionelle behandlere selv får lavet
På ét punkt er kosmetolog og kosmetisk sygeplejerske ikke helt enige

Kommentarer

 • Nanna

  Hej Anette

  Synes det er svært at finde et produkt (serum) der har både hyaluronsyre og niacinamid (over 2%) i sig på én gang.
  Kan du anbefale et? Eller findes det slet ikke?

  18/04/2023
 • amaja

  hej annette
  som gammel læser syntes jeg meget bedre om din forrige hjemmeside ,jeg kan godt se at den er blevet mere spændende og
  der er mere stof men jeg syntes den er blevet svært at fine rundt i ,for eksempel kan jeg aldrig finde aldrig finde vindere af konkurrencen, heller ikke denne . Men din saglighed og at du altid undersøger sagen fra begge sider kan jeg godt lide du er stadigvæk den bedste på dit felt

  24/03/2023
 • Kristina

  Hej Anette
  Jeg har netop været til hudscanning i Matas ved en stor dansk virksomhed, som specialiserer sig i A-vitamin… Jeg fik at vide at jeg har en hud, som én i 50’erne – jeg er 35…. Så jeg gik noget nedslået derfra. Jeg har haft slem akne i mine teenageår og i mine 20’erne. Nu døjer jeg med let rødme/inflammation på kinder og næse, som jeg mistænker er rosacea eller svækket barriere.. Og lejlighedsvise bumser. Jeg bruger din A-vitamin dagligt sammen med azelainsyre 10% fra Paulas Choice (indeholder også BHA). Indimellem bruger jeg BHA 2% fra Paulas Choice. Den kombination holder rødmen nede. Derudover en masse fugt, niacinamid og SPF selvfølgelig 🙂
  Tilbage til scanningen… Jeg fik at vide at det øverste lag i min hud er pergamenttyndt og at det sandsynligvis skyldes syre. Bør jeg stoppe med at bruge azelainsyre og BHA?…
  Mange hilsner Kristina

  24/03/2023
  • Ritta thorup

   hej Kristina
   det har jeg også prøvet, så gik jeg i en anden Matas og fik et andet svar – begge steder forsøgte de at sælge mig “den helt rigtige creme” til netop mit “problem” – glem dem og lyt til Anette.

   24/03/2023
 • Jette V

  Det er derfor, jeg kun hører efter, hvad du siger ❤️

  24/03/2023
 • Anette

  Jeg døjer med perioral dermatitis, trigget af stress, og for tiden er jeg slet ikke stresset i ret høj grad. Wauw en hud jeg har!

  Men hvad der virkelig har hjulpet siden starten af året, har været at bruge SPF dagligt. Det er helt vildt, hvad det har gjort!

  Og jeg må sgu takke dig og din blog for det… For endelig fattede jeg budskabet,og i en alder af 40 kan jeg nu nyde at min hud ikke spasser ud hele tiden, fordi jeg prioriterer at smide solcreme i ansigtet hver dag, også i gråvejr.

  Og nu kan jeg faktisk bruge en mild AHA toner dagligt, og min hud har ikke været så pæn i flere år, fordi jeg er religiøs med at bruge SPF og putte masser af god fugt og fedt ovenpå. Det er pænt fantastisk, mine porer er pænere, min hud glattere og mere harmonisk. (Jeg putter selvfølgelig ikke AHA på de områder hvor min eksem er, men alle andre steder).

  24/03/2023
  • Anette

   Jeg har holdt en pause med niacinamid i produkter også, og nu kan jeg bruge en ganske lille koncentration af det på området der ikke er områder med eksem.

   Det er faktisk ret vildt, hvad huden kan, også i den alder!

   24/03/2023
 • Lise/walkinrunout

  Kære Anette
  Jeg vil bare lige sige tak og at du ér nået i mål med mig og veninderne… 🤩
  Tak for at dele din viden og rigtig god weekend!
  Lise

  24/03/2023
 • Sofia

  Hej,
  Jeg hedder Sofia og har altid haft problemhud. Lige på det sidste har jeg tænkt mig at købe et produkt, der hedder “FilterBaby”. Den er måske lidt dyr (for mig), men tror du at den ville være det værd???

  Kærlig hilsen Sofia

  23/03/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.