Dokumenteret fif til kreppet peri- og menopausehud

Jeg kunne ikke slippe det her studie, som dels kommer omkring de hormonændringer, der påvirker huden – noget der både er indviklet, interessant og jo dybt individuelt – og dels den førstehjælp, der lavpraktisk er nem at få fat i.

Hopper vi direkte til en af konklusionerne, så hedder den nemlig resveratrol. Ikke som en enkeltstående ingrediens, nogen kan nøjes med, men som interessant i forhold til at holde hånden under peri-, meno- og postmenopausens hudforandringer, som kort er opridset her og mere teknisk i studiet.

Det er langt fra første gang, vi taler om resveratrol, og noget af det, jeg så godt kan lide, er det snusfornuftige ved stoffet. At der er tale om en solid beskyttende antioxidant. En som både Paula Begoun storklapper af, og som hudlæge og professor Christian Grønhøj gjorde mig opmærksom på for snart et årti tiden.

Og så er det budgetvenligt til at få huden i for 100 kr. Ikke bare fra The Ordinary, men også andre producenter. Jeg kan dog godt lide, at The Ordinary blander resveratrol med ferula, som er er en anden arbejdsom antioxidant.

Netop beskyttende antioxidanter er altid et godt match for opgraderende, aktive ingredienser som for eksempel min helt, der er A-vitamin. Du kan læse mere om fordelene her.

Jeg er blevet virkelig glad for om aftenen at bruge netop den her med bare tre ingredienser – resveratrol, ferula og propanediol (som jeg altid køber hos Charlotte Møller) under Ansigtscremen med A-vitamin. På den måde får jeg de interessante resveratrol-effekter sammen med antioxidantbeskyttelsen toppet med alt det, vi dokumenteret ved, A-vitamin kan. På tværs af hudhumør, og også om du er til den fedtede eller tørre side, er kombinationen komfortabel – har efterhånden testet det på en del personer. Er du ekstra tørhudet, kan det være der skal følges op til sidst med lidt olie. Er du fedtet i huden, så kan resveratrolserummet føles en smule federe end et vandbaseret serum.

NB: Hvis du er i tvivl om, hvad propanediol er, så giver de to dermatologer her en dækkende og fin forklaring. Er du den nysgerrige type, så hold også øje med  ingrediensen equol, som er nævnt i studiet.

MERE OM HUDEN I PERI- OG MENOPAUSEN? Så er der to kapitler med både gynækolog- og hudlægeindspark i bogen Bedre hud med årene. Du finder den på biblioteket og ellers billigst her.

@beautyspace på INSTAGRAM

09/08/2023
Kom med hjem på mit kontor
Her er flere produkter end på badeværelset
17/08/2023
Den bedste øjencreme er ingen
Forlang meget mere end det, en øjencreme typisk giver

Kommentarer

 • Mette Pedersen

  Hejsa tak for dine evigt gode skriv.

  Spørgsmål du måske kan hjælpe med:)

  Jeg har længe (lært herinde :)) brugt Bioeffect EGF nat serum (den originale) om aftenen under din A-vit. Bruger du stadig EGF aften? Og hvis, bruger du den sammen med resveratrol – eller i stedet? Og har du evt et bllligere alternativ du kan anbefale til Bioeffects EGF serum (der stadig virker ok)?

  Ligeledes bruger jeg Bioeffect EGF Essence om morgenen – har du evt en anden lidt mere budget venlig Essence du kan anbefale?

  Min hud er tynd fin uden store porer og bumser – med tendens til at være tør . og syns blanding af EGF, Hyaluron serum og A-vit har gjort en forskel. Men er meget åben for andre anbefalinger:) (Er 49)

  Det blev langt – håber det går 🙂

  Igen tak:)

  16/08/2023
 • Christina

  Jeg bliver lidt nysgerrig på, hvad rationalet er for at bruge resveratrol og ferula om natten. Har de ikke begge antioxiderende effekt og derfor mest brugbare om dagen tilsvarende C-vitamin? Hvad er din begrundelse for at bruge dem i din aftenrutine , Anette?

  14/08/2023
   • Christina

    Det giver super-god mening – Tak for god forklaring og et meget inspirerende univers!

    15/08/2023
 • Heidi

  Vil meget gerne høre mere om produkter i samme kaliber , der kunne være fantastisk til rynket og kreppet hud på kroppen ?

  13/08/2023
 • Nicoline

  Men plejer du ikke at sige, at a-vitamin skal tættest på huden? Jeg mener, er det ikke synd st bruge serum under din gode creme, hvis man så risikerer, at a-vitaminen ikke kan trænge ind?

  12/08/2023
 • Lis

  Hej Annette
  Jeg har fået en hel anden hud med Azelain syre som jeg bruger om aftenen inden A vitamin. Men hvad skal så helst prioriteres om dagen når man har en hud der let
  Bliver tør og er på vej mod de 50?
  C vitamin, hydralonsyre eller resveratrol?

  12/08/2023
   • Pernille S

    Har læst alle de fine indlæg og svar herpå. Jeg gør (altid) som du siger Anette: læs plejer min hud efter dine anvisninger (og selvfølgelig med Avitamincremen som base)! Og så ser jeg pludselig en stor forskel på højre og venstre side af ansigtshuden. Har for vane altid at ende på højre side om natten, og der er da også her jeg nu ser at huden er mere rynket, slap og creppet, end på venstre side. Ved ikke om du/andre har gjort samme erfaring?! Tænker de gode hudingredienser tildels kommer pudevåret til gode – selvom dette nu også bliver pænt krøllet 😉 Måske jeg skal lægge et livs vaner om, og øve mig i en anden sovestilling… kh Pernille S

    18/08/2023
 • Susanne Grandahl

  Den serum fra The Ordinary har været fast aftenrutine under Ansigtscremen længe herhjemme. Du har nemlig skrevet om de ingredienser tidligere, og jeg har været på lige siden. Nu har jeg fulgt dig i en del år, og takker for din hud visdom. Det har været en gamechanger for mig. 58 år og min hud stråler og opfører sig eksemplarisk.

  12/08/2023
 • Anette

  Den fine serum var udsolgt, men det var cremen med C vitamin og hyaluronsyre ikke. Så den røg i kurven til mig.

  Jeg er så heller ikke i menopause, men jeg synes til gengæld min hud har haft godt af at spise tilskud med chlorella og spirulina. Det har min lever også, da det siges at algerne støtter dens processer, og dét vil huden alt andet lige have glæde og gavn af overordnet set.

  Derudover prøver jeg at huske at putte mine produkter til ansigtet (inkl solcreme) på hændernes overflade, herunder c-vitaminserum hver dag, så de ikke ligner en rosin, når jeg rammer 50-60 år, men forhåbentlig ser bare en anelse pæne ud lidt længere. Der er virkelig noget med hænderne og huden og alderen… De er SÅ oversete et område, og der er ikke ret mange håndcremer, som indeholder høj non SPF på markedet endnu. Det ærgrer mig virkelig. Men så må solcremen jo i brug, og ditto c-vitamin og hyaluronsyre osv.

  12/08/2023
  • Anette

   Dang, Paula har endda også noget info om, hvordan alger er superman ved alle mulige hudtilstande. Det er sikkert et spændende supplement til de omtalte produkter/ingredienser i artiklen kunne man forestille sig:
   https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-chlorella-vulgaris-extract.html

   12/08/2023
  • Anette

   PubMed har reviewed flere tidligere studier for at tjekke validiteten af de påståede effekter fra alger.
   Jeg har ikke læst hele artiklen, men er alger interessant fra en hudplejevinkel, Anette, som supplement til fx snakken om antioxidanter?
   (Jeg deler det her, fordi jeg synes det med hud, sundhed og fx antioxidanter er mega spændende, og så tager min indre hudpleje-geek sig indimellem nogle lange smutveje, det er ikke for at skabe røre i andedammen til alt det du skriver. Det er bare fordi jeg elsker at nørde 🙂 )

   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5387034/

   12/08/2023
 • Cams 🌺

  Findes der et godt produkt til kreppet hud på arme og ben ?

  12/08/2023
 • Christina kragh

  Jeg bruger cbd under din Avitamin crem pt 🤗

  12/08/2023
 • Jette

  Hej Anette😊
  Jeg er helt ny i dette univers, men elsker allerede din A-vitamin creme, har nu brugt den i 4 dage. Men for en nybegynder, er det lidt svært at navigere i alle de nye rutiner der skal opbygges, så håber du kan hjælpe mig. Mit spørgsmål til aftenrutine:
  Kan jeg starte med The Ordinary resveratrol derefter Firming Perfector Serum fra Rudolph Care og slutte af med din A-vitamin creme?
  Ser frem til at høre fra dig
  Tusind tak
  God weekend
  // Jette

  12/08/2023
 • signe

  Hej Anette 🙂
  Niacinamidserum, er det før eller efter The Ordinary Resveratrol 3%?
  Venligst Signe

  12/08/2023
 • Charlotte

  Hvordan med kreppet hud på benene? Har du også et godt fif til dem?

  12/08/2023
 • Dorthe

  Hej Anette,

  Kan man bruge The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% på kreppet hud på overarmene ? Eller hvad anbefaler du ?
  Bruger Oskia Universal Hyaluronic Acid Serum efterfulgt af Caudalie Vinosculpt Lift & Firm Body Cream. Eller hvad foreslår du ?
  Hilsen D

  12/08/2023
 • Chanette

  Hej Anette, jeg har efterhånden ret mange ting på min aftenrutine og har mistet lidt overblikket om de gør det samme? Og om det er rigtig rækkefølge?

  Rækkefølgen kommer her:

  Rens
  Aha-peeling (kun i vintermånederne)
  C-vitamin serum
  Snegleessens
  Din A-vitamin creme
  Retinololie

  Og nu har jeg så købt den du anbefaler i artiklen.
  Hvad tænker du? 🫶🏻

  Bh Chanette

  12/08/2023
 • Susie

  Jeg er blevet vild med fugtmisten fra Mad Hippie som indeholder masser af de ting vi elsker bla resveratrol🍇🍇

  12/08/2023
 • Tina

  Hej Anette☀️

  Kan jeg mixe PC 10% Azelaice Acid
  med The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% med PC 10% Azelaice Acid Efterfyldt af din Ansigstcreme i min aften rutine 😊

  Go weekend /Tina☀️

  11/08/2023

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.