fbpx

Den ene ting, der får andet til at lykkes

Energiser 4 product

Det er lidt som at være hos tandlægen og få at vide, at noget af det mest basale halter. Som eksempelvis rengøringen mellem tænderne.

Men det skal ikke handle om rens. Kun indirekte.

I forhold til huden kan du nemlig sætte nok så meget ind med alt fra lysnende pigmentpleje til kollagenboostende A-vitamin – det hele bliver en smule ligegyldigt, hvis ikke hudbarrieren, dit skjold, er i orden.

Nu er det ikke sådan, at man synligt begynder at drysse tørt, hvis barrieren er udfordret. Det kan være helt små ting, som en følelse af irritation, mere tørhed eller det kan være, at huden trækker rødt op, når du rører ved den.

For mig er barrieren altid udfordret, når vejret skifter som nu – og det blev bekræftet hos dygtige FACIA  i sidste uge. De har teknikken, der kan måle det. Så her er, hvad jeg gør lige nu bl.a. på anbefaling af hudlæge dr. Leslie Baumann:

 • Renser ekstra forsigtigt. Holder mig fra noget, der skummer, selvom alt der skummer ikke partout er skrapt.
 • Undgår varmt vand i ansigtet (hos Facia bruger de slet ikke varmt vand).
 • Dobbelttjekker, at jeg drikker vand nok (vandkanden skal stå fremme, så jeg kan se den). Tjekker, at jeg får tilstrækkeligt med smidiggørende omega3 (min fiskeolie) plus jeg supplerer med zinktilskud.
 • Tilsætter en lillebitte dråbe lappende olie i min hudpleje morgen og aften. Hvis du har nomal/kombineret hud (som mig), så gå konsekvent efter en let olie som eksempelvis squalane eller jojoba. Eller tjek, at din dagcreme indeholder fedtstof. Først fugtbinding (ex. hyaluron, glycerin eller urea, og så forsegling fra ceramider eller lette olier.
 • Jeg holder mig fra frugtsyrer tre til fire uger og er fortsat religiøs i dagtimerne med både antioxidanter og SPF.

BOOST main horiz

ET BARRIERE-BOOST DER VIRKER: Mádara har lavet et kløgtigt kurforløb på 10 dage af små portionsanrettede ampuller. Dén, der er genial som lappegrej er varianten døbt Hyaluron-Collagen med hyaluron, ceramider og lecithin. Man skal have et virkelig stort ansigt for bruge en hel ampul på én gang, så i stedet kører jeg 20 dage og deler hver portion over to dage. Husk, hvad kollagen påført udefra gør ved hudbarrieren.

PS: LØB FOR HUDS SKYLD…på Instagrams @beautyspace er jeg blevet bedt om at dele min løbe-rutine. Og aarhhgg den er kedelig, men til gengæld ufravigelig. Tricket er, at det er blevet en vane. En rutine. Én, jeg aldrig sætter spørgsmål ved, for det er besluttet for flere år siden, at ruten er overkommelig (3 km.), men en daglig ting. Jeg varierer den aldrig, for jeg er vild med at vide, at om lidt er den ovre. Det vildeste jeg kan finde på er at lave en kort spurt, så jeg skal hive efter vejret. Konklusionen er, at det føles som en pligt. Ikke en sur pligt, men dog en pligt og heldigvis af slagsen, der føles godt bagefter. Og så er den bidende nødvendigt for mit system. På et tidspunkt holdt jeg 14 dages pause, og det kunne med det samme mærkes på min søvn, som blev elendig.

23/10/2018
Fem ting, jeg altid anbefaler mine venner
Under radaren-produkter, der bliver glemt.
24/10/2018
Gave og hudscanning fra REN
Kalder Odense, Aalborg, Aarhus og København

Kommentarer

 • Nadia

  Tusinde tak for svar Anette <3 mega brugbart!

  30/10/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina Kragh, virkelig god idé. Abslut.

  @ Mette S, og tak for dig. Ikke mindst fordi du læser med.

  @ Nadia, du er nødt til at skelne mellem visse sælgere og så reelle anbefalinger. Lige præcis Sisley har jo ikke A-vitamincremer, så derfor (måske) den negative vurdering. Du kan lave et simpelt Google tjek på videnskabeligt bevis på A-vitamin. Jeg behøver intet at sige, for det ville svare til at sige, at himlen ikke er blå. Når det er sagt, så kan man få en såkaldt retionoid reaktion, hvis man er gået for hårdt til værks. Så få en til at kigge på din hud, fx. en Environ-klinik. A-vitamin gør (rigtigt brugt) al hud stærkere. Vi har den fra naturens side allerede i huden. A-vitamin er også med til at stramme porerne op, så det er simpelthen ikke ikke rigtigt, hvad du har fået at vide. Næste gang så BED OM DOKUMENTAITON for sådanne påstande.

  Stor hilsen Anette

  26/10/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Maria, jeg laver en olieguide inden længe.

  @ Pia H, og jeg er SÅ glad for, at du læser med. Tak for det.

  @ Ulla K, og stor tak fordi du læser med.

  @ Leafysmoothie, jeg kampsveder ikke, så derfor tror jeg at jeg er et dårligt eksempel på, hvad man bør/kan gøre. Jeg kan tage emnet med træningshudpleje op med den gode Murad.

  @ Sanne, for mig er der alt for meget silikone i dem. Min hud føles som en glidebane. Fra Arden er jeg glad for deres mist og flere af produkterne i Prevage-serien, men ikke kapslerne.

  @ Pernille Frandsen, ja i Magasin og Matas.

  KH A

  26/10/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  Mange tak for alle gode ord. Svaret på, hvad jeg har på huden, når jeg løber er: ingenting (udover den normale hudpleje, jeg allerede har på). Turen tager 20 minutter og bagefter går jeg i bad.

  @ Tanya, det ER en balancegang, for det er jo nu med færre lyse timer, at det er nemmere at gå til AHA. MEN hvis barrieren er svækket/læk skal der styr på den først.

  @ Kristina, hvad der fungerer godt for mig er pHformulas EXFO Cleanse, og jeg er endnu ikke stødt på nogen, som ikke bliver positivt overrasket i dens selskab.

  @ Anette Ninon, det er forskelligt, hvordan vi har det med olie netop dér. Men huden er jo 3 til 5 gange tyndere omkring øjnene, så det giver god mening med ekstra forseglning. Det kan fx. være fra et dobbelt lag af din dagcreme medmindre du har en særlig ansigtscreme rettet mod specifikke behov. Hvis det er eksemagtigt bør en læge selvfølgelig se på det.

  Stor hilsen Anette

  26/10/2018
 • nadia

  Kære Anette. Jeg håber du måske kan hjælpe mig med dette. Jeg er 27, og har i en længere periode brugt A-vitamin creme om aftenen. I rigtig lang tid kun hver anden dag, så hver dag med BP og på det sidste også med en 10 % lactic acid indenunder indimellem efter behov. For et par måneder siden fik jeg pointeret i magasin, at jeg havde en tendens til sart hud og rødmende kinder. Og her kom jeg til at tænke på om det kunne skyldes A-vitaminen? Derudover har jeg forstørret porrer og en kombineret hud, ville jeg sige. Jeg synes ikke jeg har ligeså udbredt rødme om sommeren, og det har aldrig været et problem da jeg var yngre, men har været mere udbredt indimellem efter jeg er blevet ældre.
  Jeg er så for omk. en uges tid siden startet på Verso’s retinol. Idag var jeg så igen i magasin og fik lavet en hudanalyse hos Sisley (efter din anbefaling, mange tak!) og hud terapeuten sagde at jeg ikke måtte bruge A-vitamin fordi min hud var for sart. Hun sagde det var for aktivt til min hud. Spurgte om jeg ikke kunne gå forsigtigt frem eller komme til senere at kunne bruge det, men hun var virkelig ikke glad for ideen og A-vitamin. Hun indikerede også det var pga. det at jeg havde fået større porrer og begyndende rynker grundet at det var for aktivt og min hud ikke var i balance. Her bliver jeg så mega forvirret! For jeg hører så meget forskelligt, og BP sagde forleden at A-vitamin ville være godt (pga. at jeg både har tendens til bumser og begyndende rynker) og nu siger Sisley dette. Jeg har svært ved at gennemskue hvor meget af dette der er slagstrick og hvor meget man kan tage til sig? Så håber på du kan gøre mig klogere!
  Jeg vil bare generelt rigtig gerne forbedre min hud, hvilket den trænger lidt til.

  25/10/2018
 • 1000 tak for alle gode ord. Jeg er tilbage med svar fredag morgen – denne uge. Stay tuned. KH Anette

  25/10/2018
 • Mette S

  Tak søde Anette. Så er det jo bare i gang og ud over stepperne. Så det også bliver en vane – ligesom vaskekluden og de andre daglige tiltag, der er blevet vaner takket være dig.

  24/10/2018
 • Christina kragh

  Kunne man ikke køre kur forløb med de hyllaron ampuller sammen med sin rapid reveal peel feks?

  24/10/2018
 • Pernille Frandsen

  Tak du er super er du. Jeg kan se pipetterne er udsolgt ved du om man kan få dem andre steder?

  24/10/2018
 • Sanne

  Hej Anette
  Hvad tænker du om Elisabeth ardens retinol kapsler og generelt kapslerne de har. Prøvede dem for 15 år siden ganske lidt men kan se Line b Danielsen reklamere for dem

  24/10/2018
 • Leafysmoothie

  Jeg er også nysgerrig på hudpleje rutinen ved de løbeture, vil du dele det? Pretty please 😉
  Og yay-du sej som er så vedholdende!

  24/10/2018
 • Ulla Kepp

  Elsker bare dine ‘guldkorn’. Tak fordi du er i min mailboks.

  24/10/2018
 • Pia Hvenegaard

  Kære Anette
  Du er og bliver altså en ener❤️
  Du har så meget styr på skidtet at man jo blegner ved siden af
  Men hvor har du dog ret.
  Det handler nemlig om vaner og ikke at fravige dem.
  Jeg øver mig stadig og bliver bedre ❤️
  Jeg er vild med at læse med her og blive inspireret og motiveret❤️
  Knus Pia

  24/10/2018
 • Maria

  Hvilken olie kan du nbefale til tør hud??

  24/10/2018
 • Anette Ninon

  Min hud omkring øjnene driller, kan man også bruge olie der?

  24/10/2018
 • Kristina

  Er også nysgerrig efter hvad du har på huden, når du løber? 🙂

  24/10/2018
 • Kristina

  Synes også min hud driller for tiden med mere rødme og flere urenheder… Kan ikke rigtig finde ud af om det er hormoner eller fordi jeg bruger for skrappe produkter. Har uren hud, så vil jo også gerne holde det nede og derfor bruger jeg aha/bha toner både morgen og aften. Hvad renser du i? Mindes at du ikke bryder dig om rensemælk?

  24/10/2018
 • Tanya

  Interessant! Må lige holde øje med begyndende sarthed – jeg plejer også at kunne mærke det i takt med at radiatorerne bliver skruet op. Og så slukke for frugtsyrerne i en periode. Den var ny for mig, men jeg kan da godt indse at de ikke ligefrem giver ro på, de syrer.
  Tak for tips!

  24/10/2018