Gæt, hvem der er kommet i heksealderen

orange16

Inden vi går til dagens ord, så håber jeg, at du har nydt hængekøjslivet i den forlængede weekend. Jeg har, men kom også til at tænke lidt på to ting, som sjældent fylder på Beautyspace. To behandlinger, der ofte kommer spørgsmål på. Nemlig Botulinum Toxin (Botox) og fillers som eksempelvis Restylane. Jeg lægger aldrig skjul på ikke at være fan af netop de to løsninger. Årsagerne er så talrige, at de fylder et helt kapitel her – og med en overraskende slutning, som du kan se, hvis du har bogen eller hiver fat i den på biblioteket.

Men.

Jeg er skam typen, der vil mere. Og derfor supplerer både fiskeolien og den gode, smørbare ansigtspleje med både strøm og lys (IPL). Som forleden under et møde med hudlæge og professor Peter Bjerring. Pludselig udbryder han, at jeg nok er kommet i heksealderen, for han kan fra den anden side af skrivebordet (!) spotte en begyndende fortykkelse – en såkaldt hekseknop på min ene kind. Med et enkelt skud lys blev den brændt væk på under 30 sekunder. Og netop IPL er for mig noget af det mest effektive, hvis du vil booste mængden af kollagen, have lukket synlige kar eller opløst sejlivede pigmentpletter. Det føles som elastikker, der rammer huden, tager cirka 20 minutter og kræver ikke efterfølgende ly bag lukkede døre.

Og når vi taler om den gode Bjerring, så er han og hans team også ret ferme til at fjerne sorte rande under øjnene. Fortsættelsen følger i morgen – også med smørbare tips for dig, der ikke vil stå for skud. Og husk, at et zoom-spejl ikke bare fortæller, om du er på rette vej med din hudindsats, men også kan afsløre ting, der ikke hører hjemme i ansigtet. Som eksempelvis hekseknopper.

MERE AF BEAUTYSPACE? Så lad os ses på Instagram, i din indbakke eller måske på Facebook. Hvis det var noget.

PS: Tak for mailstormen af efterlysninger på BEAUTYSPACE ANBEFALER. I højre side af bloggen finder du nu igen hele herligheden, som løbende bliver opdateret.

FOTO: JENS PETER ENGEDAL

04/05/2016
Langt hår, lange bryster og award-vindere
10/05/2016
Så ruller parfume-skandalen

Kommentarer

 • Lene Højgaard -Olsen

  Hej Anette, jeg bliver nok behandlet ca. 3-5 gange om året. Midt på sommeren skal man jo ikke gøre det, men på andre tidspunkter er det fint.

  Bedste hilsner
  Lene

  20/05/2016
 • @ Lene Højgaard – Mange tak for dit indspark. Hvor ofte bliver du mon behandlet?

  Stor hilsen Anette

  19/05/2016
 • Lene Højgaard -Olsen

  Jeg har fået IPL behandlinger rigtig mange gange forskellige steder, da jeg har Rosacea, som jo desværre ikke kan helbredes, men kan holdes nede med IPL behandling. Jeg går nu hos Hellerup Laserklinik, hvor en meget erfaren sygeplejerske udfører behandlingen. Det koster også noget mindre end andre steder 800 kr for begge kinder. Jeg er meget tilfreds med stedet, synes det er mindst lige så godt som de meget dyre klinikker.

  10/05/2016
 • Sanna

  Tak for tippet, Anette! Det vil jeg kigge nærmere på. Selvfølgelig kan man også bare bruge farvede lakker. Mine hænder er bare meget udsatte. Derfor er den klare lak mere anvendelig – også når det skal gå lidt kvikt. Glæder mig til mere neglenyt!

  10/05/2016
 • @ Kirsten V – Det lyder rigtigt, men tjek det for en sikkerheds skyld.

  @ Rikke Thisted – Jeg tør ikke sige det mht. aldersgrænse, men jeg synes det er en god ting at tjekke. I andre tilfælde kan det jo være skidt at få noget ændret, mens man stadig vokser – og nogle gange gør det ingen forskel. Der må research til.

  @ Amaja – Skodsborg? Hvad mener du?

  @ Christina K – Det er forskelligt, hvad der generer en og lige præcis dunhår går mig ikke det fjerneste på. Det gør til gengæld smerten og de røde knopper der kommer, når nogen har prøvet at fjerne dem.

  @ Helle – Generelt anbefales IPL til efterår/vinter, fordi man absolut ikke må være eller blive solbrændt under behandlingen, for så virker den ikke. Så du har helt ret.

  @ Charlotte K – Der kommer snart et negleindlæg fra en negleklog dame. Så hæng på.

  Stor hilsen Anette

  10/05/2016
 • @ Louise T – Klart Mølholm, enten Else Marie Lissau eller Peter Bjerring. Og ja IPL kan hjælpe.

  @ Pernille S – JA IPL gør pore-størrelsen normal igen.Og nej, ikke helt vaser nok. Det er altid sjovere at købe blomsterne frem for vaserne.

  @ Sanna – Negleolie og keratinbehandling som eksempelvis denne her: https://beautyspace.dk/tablet/vinderen-der-virker/, men spørg Mette på Beautypower.dk. Hun har helt sikkert andre fif i beautyboxen.

  Stor hilsen Anette

  10/05/2016
 • @ Carina S – Tjek svar til Tonnya ;o)

  @ Rebecca – Jeg tror, at du vil have glæde af at læse bogen SUPERHUD, hvor der bl.a. er et helt kapitel om den behandling, du gennemgår. Du kan få den i boghandlen eller låne den på biblioteket.

  @ Sanne – Det har jeg ikke teknisk forstand til at svare på. Men lov mig, at du ikke nærmer dig ansigtet med din hårfjerningsmaskine. Lad professionelle tage sig af IPL-løsningerne i ansigtet.

  @ Anne – Jeg beklager, hvis jeg ikke har fået svaret dig. Godt du rykker. Og herligt med OH frugtsyre kombineret med A-vit. Jeg forstår ikke, hvad du vil med præcist det serum, du nævner. For mig er der for meget alkohol i og for lidt godt: Water, Glycerin, Glyceryl Polyacrylate, Butylene Glycol, Sd Alcohol 30, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Extract, Triethanolamine, Arbutin, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Polyporus Umbellatus (Mushroom) Extract, Menthol, Phenoxyethanol. // IPL koster fra 1500-2500 kr.

  Stor hilsen Anette

  10/05/2016
 • @ Marianne G – Du er sød! Også selvom det ikke altid passer.

  @ Tonnya – Tjek Akademikliniken og N’Age. Vær meget ‘på’ i forhold til at se før/efter billeder og vær obs på ikke at springe til en pakke-pris på forhånd. Se først, hvad en behandlinger giver dig.

  @ Jette HJ – Jo, har gjort det til Tonnya.

  Stor hilsen Anette

  10/05/2016
 • CharlotteK

  Ja, heksehår kender jeg desværre også til;-)
  Og gule negle samt flossede negle….
  Kunne du måske skrive lidt om flossede negle, Anette? Hver gang jeg tager neglelak på, går der 2 dage, så begynder mine negle at knække og flosse…

  10/05/2016
 • Helle

  Kære Anette. Meget spændende læsning! Tusind tak. Men mon det er bedst at vente til vinterhalvåret med større IPL-behandlinger (hvis man ikke er så heldig kun at have en enkelt heksegevækst)? Kærlig hilsen til dig.

  10/05/2016
 • Christina kragh

  ja jeg kenderheller til den hekse knop men til de psi hår der begynder at komme i ansigtet med alderen haha små dun jeg har lige sådan et område på størrelse med en 5èr på kæben hvor jeg altid skal vokses når jeg får fire on ice og ja så har jeg et par enkelte skønheds pletter som der også kommer et hår i ind i mellem men det har der altid gjort men de der pis dun øj jeg er træt af dem

  09/05/2016
 • amaja

  dejligt nu ved jeg at jeg kan komme til mølholm men hvorfor tager du ikke til skodsborg

  09/05/2016
 • Rikke Thisted

  Fantastisk med opdateringen af anbefalet-listen. Tusind tak for det! Og klar forbedring i layoutet/design af siden også! 🙂 Det lyder da super spændende med IPL til at “fjerne” mørke render under øjnene. Vil du mene der er en aldersgrænse ift. om man kan være for ung til IPL? Det er egentlig ikke super relevant da pengepungen ikke tillader det, men mere af ren nysgerrighed. Kh. Rikke

  09/05/2016
 • Kirsten V

  En veninde har oplyst mig at Peter Bjerring tager ca 600 kr for en konsultation. Før behandlingen afgøres. Er det korrekt ?

  09/05/2016
 • Sanna

  Uha! Mon der findes en heksemikstur mod alle disse uhyrligheder? Det er bare topcharmerende, når man begynder, at gro stride hår og gevækster! Ha! Kommer til at tænke på mine negle, der havde fået et fint lag klar lak her forleden. I løbet af dagen, delvist spenderet i solen, havde de antaget en meget lidt klædelig nikotin-ish kind of shade! Hvad stiller man op med gule heksenegle?

  09/05/2016
 • Pernille Sparsø

  Jeg har en heksegryde!! Lige midt mellem øjenene, over næseryggen! Et lille sort hul, men stort nok til at irriteres over! Ligner en udvidet poregang, men er dyb og derfor sort. Kan IPL fixe sådant, eller må jeg bare leve med det?
  PS. Skønne tulipaner by the way! Så havde du alligevel ikke vaser nok 😉 Kh Pernille

  09/05/2016
 • Louise T.

  Hmmm…. Tænker om IPL kan anbefales til sensitiv hud? Lyder som et boost af kollagen kunne dulme Rosacea 🙂
  Tror jeg snart skulle gøre alvor af, at få en professionel til at kigge på det… Har du en, du vil anbefale i Trekantsområdet?
  KH Louise

  09/05/2016
 • Anne

  Kære Anette

  Jeg har tidligere spurgt på hvordan IS Active Serum kan passe ind i en aften rutine med Ole H og A-vit? 🙂

  I forbindelse med dette indlæg er jeg også nødt til at høre om IPL vil kunne hjælpe på acne ar? Og om det er dyrt?

  God sommerdag til dig
  Mvh Anne

  09/05/2016
 • Jeg kiggede mig lidt omkring og læste om IPL, og nu er jeg lidt forvirret, for nogen steder kaldes det også laser, men jeg mente da at det er to forskellige ting? Og så ejer jeg faktisk en IPL maskine til at fjerne hår med, kan jeg bruge den til mine brune pletter i ansigtet? Undskyld alle spørgsmålene. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  09/05/2016
 • Var der noget jeg har lyst til at få gjort noget ved er det mine, heldigvis mindre, brune pletter i ansigtet, så jeg må kigge nærmere på IPL. Jeg troede nemlig at der skulle laser til, og det virker lidt for drastisk til mig. 🙂

  09/05/2016
 • Rebecca

  Hej Anette.
  Dette har ikke lige noget med dette indlæg at gøre, men håber at du vil besvare det alligevel 🙂

  Jeg er for lidt over en måned siden begyndt på akne pillerne ’’Isotretinoin’’. Som du muligvis før har hørt får man lidt tør hud, og man skal passe på sin hud, endnu mere end normalt, imod solens stråler. Man har også en tendens til at blive lidt rødmosset, hvilket også er tilfældet for mig – i hvert fald sker det lidt oftere end ellers! Min tørhed er egentlig under kontrol, da jeg bruger Effaclar H creme og rens fra La Roche- Posay, som hjælper utrolig meget, og samtidig sørger for ikke at give flere bumser. Dog er der gange hvor jeg kan få meget tør hud, især rundt om munden i forlængelse af selve læberne, ved hagen og i mundvigene. Når jeg så har brugt pudder fra Youngblood (da jeg stadig har nogle bumser, og røde ar) krakelerer det ofte i dette område. Men da jeg har de revner i mundvigene for tiden, ligner jeg ’’Jokeren’’ hvis jeg ikke skjuler farven ude i siderne. Jeg har derved nogle spørgsmål i forbindelse med min behandling:

  · Jeg bruger kokosolie som make-up fjerner, hvilket er super! Jeg tænkte om dette også ville kunne bruges på huden når den er tør, eller om det vil forværre aknen?

  · Hvilken CC creme vil du anbefale? Jeg gad godt at bruge sådan én der kan korrigere min røde farve, og som samtidig har høj solfaktor – mindst 30. Samtidig skal den også fugte, så jeg ikke udtørrer rundt om munden. Jeg har hørt at ’’Clinique Superdefense CC Cream’’ skulle være meget god og dække mine krav – kunne det være en mulighed? Ellers virker ’’ROSALIAC CC CREAM’’ også som en god mulighed? Vigtig er også at jeg ikke skal få værre hud af produktet.

  · Hvilken læbepomade/balsam vil du anbefale? Som også er god til revnerne i mundvigene der gør ret ondt. Det må evt. gerne være med solfactor. Jeg har hørt at Tromborg skulle være godt – er det så godt som folk siger? ’’Homeoplasmine’’ har jeg også hørt er ret godt, men jeg har også hørt at ’’Eve Lom’’,’’ Elizabeth Arden Eight Hour Cream’’ eller ’’Lucas Papaw Ointment’’ er gode.

  · Da min hud som sagt er ekstra følsom overfor solen, må jeg ikke opholde mig for meget i den. Men jeg vil ikke umiddelbart være den eneste gennemsigtige hele sommeren, derfor kunne jeg godt tænke mig en god selvbruner. Jeg har ALDRIG brugt dette før, så det skal helst være nemt 😉 Den må meget gerne være opbyggende, og så skal den kunne være til tør hud, som samtidig også har bumser og ar – ujævnheder generelt. Den skal altså ikke gøre min urenheder værre, eller sætte sig i mine tørre flager.

  · Er der samtidig en solcreme med høj factor til hud der er tør og bumset på samme tid?

  · Jeg kunne godt tænke mig at skrubbe min hud, og bruge tørbørstning og bodyscrub, men ved ikke om det er dumt når jeg har så sensitiv hud for tiden?

  Det var virkelig mange spørgsmål! Hvis det er for mange må du endelig sige fra – men at jeg prøvede at sende dem, tænkte jeg ikke ville skade 🙂 Undskylder dog alligevel lige på forhånd!

  God dag.

  M.V.H. Rebecca

  09/05/2016
 • Carina S

  Åh ja, Anette – kan du ikke anbefale en super god klinik eller hudlæge til os i København – så vi også kan få fjernet hekseknopper 😉

  09/05/2016
 • Jette HJ

  Hvad med dem, som ikke lige bor i Jylland, kan du ikke anbefale alternativer til Mølholm på Sjælland?

  09/05/2016
 • Tonnya

  Kan Du anbefale en god IPL klinik i Kbh ?
  Så kan jeg da lige tjekke den 😉

  09/05/2016
 • Så er du altså en ualmindelig smuk heks 🙂

  09/05/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Salli og Birgitte B – jeg ved ikke om det er til nogen trøst, men heksehår vokser som regel ud af heksevorterne, som er den sande betegnelse. Stor hilsen Anette

  09/05/2016
 • Salli

  Jeg aner heller ikke hvad en hekseknop er?!?
  Men kender som Birgitte B, kun alt for godt til Heksehår…
  Kan du ikke finde et billeder så vi kan se bæstet?
  Måske har vi dem uden at vide at det er det…

  <3 Salli

  09/05/2016
 • De knopper kender jeg ikke, men heksehår er begyndt at holde sit indtog i mit ansigt… Kh. Birgitte

  09/05/2016