Grunden til, at jeg hamstrer vampyr-hormonet

Lyt til dagens tekst her:

Jeg tabte mit hjerte til Los Angeles for tre årtier siden, da jeg i en periode boede der. Siden har englebyen virket som gødning på mit arbejdsliv – og på mig. Det er de bemærkelsesværdige kontraster, der gør stedet ideelt til research. Det er diversiteten. Hourglasses grundlægger Carisa Janes sammenligner LA med et kompakt New York, bare meget mere spredt ud, og med deraf mere plads til kreativitet. Ikke mindst tilsat et nonchalant, tilbagelænet stjernedrys – det med stjernerne er måske lidt uinteressant. Men faktum er, at det er på grund af filmindustrien, de spændende makeupartister slår sig ned her. Som for eksempel danske Zenia Jaeger.

Helt kort:

 • Så har kollagenpulver ikke som CBD (det vender vi tilbage til) tabt tempo. Tværtimod. Det er blevet forfinet, kommer i større bøtter og ikke mindst: I et hav af varianter. Der er lavet et større metastudie, som jeg vil dele i næste uge – og jo, det smarteste (og billigste) er stadig bare at spise varieret og kollagenrig kost.
 • Såkaldt oral care har indtaget en seriøs del plads på skønhedshylderne. Udover tandpasta og blegning, som vi selvfølgelig altid har kendt til, er der fokus på alverdens renseremedier og ikke mindst hjælp til tør mund, øm mund og alt derimellem. Snup endelige professorens ord her, for det her bliver kun større.
 • Trioen pain, stress & sleep fylder I separate butikker, hvor wellbeing og skønhed smelter sammen til en slags selvforbedring. Der er et gigantisk marked for ’ro på’. I den tunge ende med tabletter, hvor du kan købe hormoner som serotonin og dopamin. I den lette ende: Olier, røgelse og salver.

Derudover bed jeg mærke i 4 ting:

 1. Der er en pille for det meste – her er hvad jeg købte

I et større perspektiv har USA selvfølgelig udfordringer på visse fronter, når det gælder medicin. I forhold til kosttilskud er det fascinerende (og stressende!), at man selv i helse-heaven Erewhon (som er det nye Whole Foods i LA efter Jeff Bezos overtog og indførte horrible arbejdsforhold), kan købe hormoner som serotonin og dopamin. Hvad jeg turde købe var massive mængder, af det de i USA kalder vampyr-hormonet: Melatonin, som også er en antioxidant. Vi producerer det selv i mørke, og niveauet falder, når det er lyst. Læs endelig mere her og her, for du kan via kosten øge dit eget niveau. Du skal også vide, at det af uvisse grunde er både dyrt og på recept i Danmark.

Min søvnkvalitet bliver med melatonintilskud forbedret og ikke mindst forlænget. Og inden nogen når at tænke gisp i forhold til det med hormoner, så husk at D-vitamin jo også er et hormon. Noget, der ikke ændrer på, at det i Danmark ER på recept. Og at nogle oplever oplever den bivirkning, at de får mareridt.

 1. Permanentede bryn er pænere end det lyder

I LA er alles blikke rettet mod Striike, hvor Kristie Streicher er det, de i USA kalder en beauty world darling med et signaturbryn som speciale: Eksperten indenfor The Feathered Brow technique. Her gælder det ikke de 90érnes tynde bryn, som er kort oppe at vende i øjeblikket. Hun er modstander af de meget mørke, markerede og perfekte i knækket-bryn, som vi ifølge hende har set på for længe. I stedet skal bryn være mere fjeragtige (ikke utæmmede bushy som det engang hed) og det bliver de med såkaldt laminering, som svarer til en permanent, der giver det rette, lidt opadgående swung. Genial metode til folk med tynde bryn – det var i hvert fald oplevelsen hos min rejseledsagerske. Noget, der efterfølgende kræver ekstra fugtmætning. Hvis du har lyst og tid, så har jeg lagt mine egne før- og efterbilleder op på Instagram under @beautyspace højdepunkter (LA 2022). I Danmark er metoden ikke udbredt, men du kan blandt andet få dem her. 

LA takeaway #2 kommer onsdag, hvor vi tager de sidste punkter.

@beautyspace på INSTAGRAM

 

19/05/2022
Opskriften fra amerikansk kult-hudlæge
Få Dr. Obagis bud på det værste produkt
24/05/2022
Derfor MÅTTE jeg prøve Tower 28
Melatonin-kommentar & LA takeaway #2

Kommentarer

 • Siff+Tordenro

  Jeg har prøvet melatonin, men har bivirkninger af dem og bliver deprimeret og får humørsvingninger. Øv.

  08/06/2022
 • Trine Lindblad

  Hej Anette. Hvilket mærke melatonin vil du anbefale, og hvor mange mg for bedre søvn? Har døjet med dårlig søvn de sidste 10 år. Venlig hilsen Trine

  01/06/2022
 • Mia

  Tager du Melatonin hver nat? Eller hvor ofte? Jeg købte nemlig også en del da vi var i USA men syntes jeg kunne læse på nettet man helst kun måtte dage dem 5 dage i træk. Men syntes også helt klart det hjælper på søvnen og den er jo så vigtig 🙂

  24/05/2022
   • Mia

    Ok. Tak for svar

    27/05/2022
 • signe

  Hej Anette

  Spændt på om du har fået dette spørgsmål før…

  Jeg døjer med tilbagevendende pigmentpletter og har prøvet næsten alt:
  -ILP laser gennem flere år, mildere cremer/serums og ALTID mindst factor 50 året rundt-

  Hele vinteren 21/22 brugte jeg trofast Cyspera (efter læsning af én af dine artikler) i min aftenrutine (pænt tidskrævende!), men med meget skuffende…intet resultat,
  udover jeg endte med at slå ud af cremen til sidst.
  Kontaktede hudlægen, hvor jeg havde købt den og hun kunne intet svar give mig udover sælge mig en Actinica-creme.
  Jeg kommer nu til at tænke på, at jeg gennem 3 år ca har indtaget tabletter der øger melaninen i huden, da man ofte bliver temlig bleg af at undgå solen jo!
  Det virksomme indhold har været betacaroten. De virker okey godt (med et lille lag selvbruner ovenpå ;).
  Men mon dette faktisk er endt med,
  at jeg går og modarbejder div. cremer mod pigmentpletterne med mine melaninfremmende tabletter?

  Håber du finder frem til et brugbart svar…
  Venligst Signe

  24/05/2022
 • Karina

  Spændende læsning

  23/05/2022
 • Stine

  Altid interessant og lærerigt at læse dine skriv. TAK

  23/05/2022
 • Maiken

  Spændende! Findes der mon et sted online, hvor man – med ro i maven ift. indhold og kvalitet – kan købe “vampyr-hormonet” Melatonin? Sådan på lovligvis naturligvis også…

  23/05/2022
  • Anne

   Jeg køber altid melatonin 10 mg til billige penge ( ca 80,- fr et helt glas med 60 kapsler til 2 mdr) hos Swanson Europe.

   24/05/2022
   • Anne

    og ganske lovligt

    24/05/2022
  • Anne

   Du kan købe Melatonin helt lovligt hos Swanson Europe.
   De har både 3, 5, 10 mg kapsler.
   Jeg køber normalt 10 mg og et glas med 60 kapsler (2 mdr) koster ca 80,- kr

   24/05/2022
 • Anna

  Jeg glæder mig også til at høre mere om metastudiet da jeg ligesom Pernille S og andre er hoppet på kollagenpulveret. Sammen med min LED-lys maske (og alt det andet;) er det et hit.

  23/05/2022
 • Samantha Da Campo

  Glæder mig til kollagenviden. Synes mit har hjulpet men er blevet rådet til pause som keg skrev til dig – er spændt!

  23/05/2022
 • Pernille S

  Glæder mig til at læse metastudiet om kollagen. Personligt kan jeg se/mærke en forskel. Synes jeg er blevet mere tykhudet (tykhovedet LOL)
  God dag og tak for rejsebeskrivelse

  23/05/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.