Mørke rande, linjer eller ren fremtidssikring?

Det er afgørende først og fremmest at vide, at den bedste øjencreme er ingen.

Ingen.

Forstået på den måde, at det altafgørende er at få styr på, hvad det er for ingredienser, der påvirker huden omkring øjnene. For ja, den er tyndere end i resten af ansigtet. Og ja, den kræver derfor omhyggelig beskyttelse og trives ofte bedst med lidt ekstra fugtmætning og fugtforsegling.

Det bliver vist og forklaret live lige nu på Instagram under @beautyspace.

Hold øjnene på bolden i forhold til 3 afgørende ting:

 • Hvad vil du arbejde på? I mit eget tilfælde er det styrke og fylde (af mængden af kollagen), der skal til. Det løser visse peptider og selvfølgelig A-vitamin.
 • Beskyttelsen sørger antioxidanter (jeg vil vælge niacinamid eller C-vitamin) og SPF for.
 • Fugtmætningen klarer et almindeligt fugtserum, som jeg smører på i et dobbelt lag efter tip fra hudlæge Peter Bjerring. Se på min IG, hvad makeupartist Sine Ginsborg er vild med at gøre omkring øjnene.

Ingen af de nævnte ingredienser gør det nødvendigt at købe ind i dukkehusstørrelser. Alt fås i voksenstørrelser.

Men der er undtagelser i forhold til, at øjenpleje er mere nice end need (og hey, nice kan jo være virkelig vigtigt), og de bliver også vist på Instagram.

VIL DU LÆSE MERE OM FACTS & FUP i forhold til øjencreme? Så læs med her og her.

DER KOMMER EN KOMPLET REGIME-GUIDE til mørke rande og hævelser (igen bliver det ikke noget, der kræver mini-størrelser). Når det gælder kollagenfattig hud og linjer eller et ønske om at fremtidssikre huden omkring øjnene, så er det de tre step ovenfor, der gør størst indtryk.

24/02/2022
Vandfri produkter, come on
Vi er irriterende langt fra mål
01/03/2022
Minimalist? Uanset hvad, så kend de 3 vigtigste
2 af dem er pakket til dig

Kommentarer

 • Julie lillegaard

  Hej Annette

  Tak for bloggen og for Ansigtscremen – jeg forguder begge dele! Som den ambitiøse type jeg er stræber jeg efter at få min hudplejerutine helt op i toppen af hudplejepyramiden, så jeg kan få blæret hud Kan du anbefale nogle blærede produkter som samtidig er til at betale?

  Kh Julie

  12/03/2022
 • Ditte

  Hej Anette
  Hvis jeg har en hud der nemt bliver dehydreret. Hvilke fugt serum vil du så anbefale?
  Jeg har overvejet LING Dual moisture og purely serum (jeg bruger cremen fra purely).
  Og man kan vel godt under “fugtserum” bruge c-vitamin?☺️
  På forhånd tak!

  28/02/2022
 • Mille Riis Mellemgaard

  Kære Anette,

  Jeg har rettet min rutine flere gange efter længere tids læsning herinde, og jeg vil bare lige høre, om det er nogenlunde korrekt. Morgen: RC rens på vaskeklud, RC mist, RC serum, RC SPF (- som jeg kan forstå, også fungerer fint som dagcreme?). Aften: RC rens på vaskeklud, RC mist, RC serum, RC facial oil, Ansigtscremen.

  Et par gange om ugen (aften) bruger jeg RC acai facial scrub, 1 gang om ugen (aften) The Ordinarys AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution – begge disse masker bruger jeg efter rens og så kommer resten af rutinen. Er denne rækkefølge korrekt? Er frygteligt bange for at rode rundt med rutinen og få slemme resultater med især The Ordinarys peel, men so far virker min hud til at elske det. Og enkelte gange kører jeg så Bioelements Hydroplunge som en fugtmaske i flere timer (morgen).

  Håber, det hele giver mening og undskyld for længden. Desuden – jeg har netop lagt en ordre hos dig og jeg glæder mig. <3

  26/02/2022
   • Mille Riis Mellemgaard

    Du har nok ret omkring rens om morgenen, det føles bare nærmest helt gak ikke at rense af først, men det er jo en dyr rens til måske ingen nytte lige her i rutinen, så jeg prøver uden. Og tak for rettelsen mht. Ansigtscremen. Kan du måske anbefale en rens, der ikke er lige så dyr som RC men som passer fint ind ift. ingredienser? Kan forstå, der er alt muligt vigtigt med olie og sådan. Jeg vil helst bruge en rens, der også tager makeup – og hvis den kan få Cliniques waterproof mascara af, vil det være fantastisk. Det kæmper RC lidt med.

    28/02/2022
 • Anne Mette

  Hej Annette,
  Tak for dine altid meget interessante indlæg.
  Når du omtaler øjencreme i voksen størrelse, kunne det så evt. være A-Derma Exomega?
  Rigtig dejlig weekend.

  26/02/2022
   • Anne Mette

    Hej Anette,
    Først og fremmest vil jeg gerne starte med at rose din helt fantastiske A-vitamin creme – den har været en sand game changer for mig.
    Jeg har dog lidt udfordringer med mine øjenomgivelser, hvilket jeg ikke tror skyldes A-vitamin cremen, da jeg før den brugte en af et andet fabrikat.
    Jeg har haft tendens til at være lidt tør omkring øjnene og har brugt Eye Contour Mask fra Sisley og den syntes jeg er helt fantastisk, men noget tyder på at den måske er for aktiv at bruge hver aften (der er også en maske…) ihvertfald er jeg endt med at have lidt tørre og sensitive øjenomgivelser. I forsøget på at få det til at falde til ro, har jeg forsøgt mig med ovenfor nævnte creme fra A-Derma. Hele betegnelsen hedder:
    A-Derma Exomega Control Cream, 200 ml. Eller har du et andet bud på noget der kan få det til at falde til ro og fugte? Og evt. et bud på, hvad jeg kan fortsætte med når det igen er faldet til ro.
    Rutinen ser således ud:
    Morgen:
    Rens med varmt vand og vaskeklkud
    Mist Probiotic
    Hyaluron Serum
    A-Derma Exomega Control Cream (som øjencreme)
    SPF 30
    Aften:
    E.X.F.O. cleanse
    10% Niacinamide Booster
    A-Derma Exomega Control Cream (som øjencreme)
    Din fantastiske A-Vitamin creme

    28/02/2022
 • Anette L

  Tak for altid gode input!
  Kommer der mon et indlæg om optimal behandling / pleje af dekolleté’en?
  Eller arbejder man på det på samme måde som ansigtet og bruger hudplejepyramiden?

  25/02/2022
 • Nanna

  Hej Annette
  Jeg har din a vitamin creme som jeg elsker og egf serum. Begge dele bruger jeg om aftenen også om øjnene – den sidste først. Men hvad skal man vælge som serum(x2) og c vitamin om dagen? Vil gerne have noget ordentlig men løber sur i alle mulighederne. Kh Nanna Ps jeg er også holdt op med at rense om morgenen og det er virkelig godt for min tørre/sarte/men lidt tilstoppede hud på ca 50

  25/02/2022
 • Gina

  Hej Anette
  Jeg har et spørgsmål vedr. c-vitamin og fugtmætning. Hvis jeg bruger Dermalogica Biolumin-c serum, hvor en af ingredienserne er hyaluronsyre, vil det så være nok alene at bruge det serum og ikke ydeligere et hyaluron serum?

  25/02/2022
 • Sanne Larsen

  Jeg bruger faktisk kun din creme under og over øjnene, er det ok? Er +50 og har også været ivrig solarie dyrker, ryger og lever ikke specielt sundt men synes egentlig jeg har en rimelig pæn hud. Føler dog en vis tørhed omkring øjnene i løbet af dagen på trods af din super lækre creme

  25/02/2022
 • Karin VS

  Kære Anette,
  det er et rigtig godt emne du tager fat i her og ja du har fuldstændig ret, man behøver ikke investere i særlige dukkehusstørrelser 😀
  Jeg har brugt Tretinoin 0,1% igennem nogle år, og det kommer op under øjnene også, uden nogen problemer! Faktisk har min hud under øjnene aldrig været stærkere.
  God weekend 🙂

  25/02/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.