Beautyspace efterårsduft

Her er, hvad du skal dufte af til efteråret

Under en oprydning i weekenden fandt jeg en virkelig gammel flaske Youth Dew. Muligvis husker du duften, som har rødder tilbage til 1950’erne. Måske er du vild med den. For mig er det en ambivalent duft: På den ene side emmer den af barndomsminder,  og på den anden side er den overdrevet sød på en bedaget fin dame-agtig måde. Det virkelig spøjse er, at Louis Vuittons nye Fleur du Désert indledningsvis dufter af Youth Dew. Men (heldigvis) kun i få sekunder inden der sker noget helt andet: Honning og kanel agerer tragt for et godt sammenskruet duftbal af rose, jasmin og appelsinblomst på en jordforbindende bund af agartræ. Ret raffi.

Chanels Paris Paris med damask rose, mandarin og pink peber kan måske lyde almindelig. Men den er behagelig almindelig. Og sammensat af husets duftnæse Olivier Polge, som er  ham, der under et interview engang forklarede mig, hvordan man kan forudsige vejret ved at lugte til jorden.

Det er langt fra hver dag, jeg har lyst til at have duft på. Men jeg vil gerne dufte til noget, og her er L:A Brukets duftlys så fine. Dels fordi de kan brænde i 45 timer og derefter genopfyldes, og Hinoki-lyset er min favorit, fordi det henter duften af skovbund indenfor.

HAM HER SKAL DU BESØGE: Stil mod Hyskenstræde nummer 14 i Kbh., hvor der gemmer sig virkelig mange, ofte halvhemmelige, dufte. Manden bag butikken Crime Passionel hedder Aivaras Stanevicius, og han deler flittigt ud af både viden, prøver og dufttips. Gå ikke derfra uden at have duftet til Santal-Basmati fra Affinessence. Ingen aner nemlig, at de faktisk har lyst til at dufte af ris, men den lader vi lige hænge et øjeblik.

VIL DU LÆSE MERE? Så handler Weekendens artikel i Børsen om duft.

SERIØST BEDRE HUD Beautyboxen finder du HER.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO ANNE KRING

31/08/2022
Få et dobbelt fugtfix & det glatte lag
Til dig, der efterlyste den nye boks: glød & fugt fra Pestle & Mortar,...
08/09/2022
Tjek, om du overgør din morgen- og aften-rutine
Kend den enkle 1-4 regel, hvis du vil være sikker på ikke at gøre...

Kommentarer

 • Lykke Petersen

  Har brugt Clinique’s Aromatics Elixir siden jeg var 22 år – er nu 64 år !!! Får ofte mange komplimenter fra, folk der spørger, hvilken parfume det er, jeg har på.
  Prøver ind i mellem at finde en anden duft, bare for variationen og dufte på en anden måde, men det er endnu ikke lykkedes mig, at finde en jeg kan lide (og som jeg ikke får hovedpine af, når den er på.)
  Det pudsige er, at jeg ikke syntes om at have blomsterdufte på, og noterne i Elixiren er jo en del blomster, sååå !!!!!
  (Men Abels Grey Labdanum lyder helt klart, som en jeg burde dufte til, samt besøge Crime Passionel

  03/09/2022
 • Maj

  “Youth Dew” stod også på min hylde, den var dejlig!

  02/09/2022
 • Tanya

  Haha, skønt skrevet, Anette: “Ingen aner nemlig, at de faktisk har lyst til at dufte af ris” – så sandt, så sandt

  02/09/2022
 • Anette

  Min første parfume var “L’air du temps” – ren parfume – som min farmor gav mig … Som barn! Den dufter af gammel dame hvis du spørger mig, men dengang vidste jeg jo ikke bedre 😉

  Jeg lod for nylig kæresten gennemgå mine parfumer og spurgte hvilke han godt kunne lide. Den største overraskelse for mig var faktisk Pradas “Pour Femme” let parfum, som bare er den helt klassiske – og så Issiey Miaki “Pleats Please”

  Havde troet han var til de lettere sager men åbenbart ikke!

  Nå, spøg til side. Det er efterhånden ret velkendt at “mærkelige” ingredienser skaber en ikonisk duft, så hvorfor ikke også ris?
  Tror jeg skal spare sammen til sådan et besøg i den lille parfumebiks. Det kunne være ret skægt at tage forbi, når man nu har elsket parfume det meste af sit liv.

  Til gengæld synes jeg nu også at en god gammeldags Marc Jacobs gardeniaduft (jeps, den med den sorte sløjfe og pagode-lignendr design) kan noget fedt. Sådan, helt nede på jorden agtigt til hverdagsbrug.

  02/09/2022
 • Mille

  Jeg må bare sige, at jeg aldrig har været så glad for en duft som Abels Grey Labdanum. Og jeg var ellers før en kedeligt konservativ Chanel-dame. Men denne her fra Abel glæder jeg mig til at få på og jeg føler mig mega smuk og sexet med den på. Den dufter varm og krydret og føles som et knus. Læg dertil, at folk kommenterer og spørger hvad jeg dog bruger fordi jeg dufter så dejligt. Så tak, det var en anbefaling fra dig og jeg synes virkelig den også skal med her. Det er en lækker duft at gå ind i efteråret med!

  01/09/2022

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.