Hjælp… vil du?

”Hvordan kan huden blive bedre med årene?” spurgte jeg en hudlæge for to-tre år siden.

Det kan den ikke, lød svaret.

Det tør jeg efterhånden godt modsige. Et lyntjek blandt hundredvis af læserkommentarer på Beautyspace viser hudforbedring på hudforbedring. Erfaringer man vel ikke kan kimse ad?

Og jo, selvfølgelig og heldigvis bliver der også delt både frustrationer og udfordringer.

For mit eget vedkommende begyndte bøvlet med bumser i femte klasse. Så kom årtierne med massivt solmisbrug for til sidst at sidde som 39-årig overfor en hudklog herre, der beskrev min hud omtrent sådan her: ”du har store tydelige porer, der kan ses her fra den anden side af bordet (og hey, det var et bredt bord). T-zonen er skinnende og kinderne ser sart-tørre-stramme ud.”

Tak for kaffe.

Et par måneder efter mødte jeg en hudlæge, der via et såkaldt visia-apparatur dømte min hud 10 år ældre, end hvad sandt var.

Jeg fik heldigvis, og som du måske ved, gradvist min hud tilbage. Ikke noget, der var hverken let (krævede nemlig tålmodighed), billigt eller uden smerte – detaljerne er nedfældet i bogen her, som også findes på biblioteket.

DIN HJÆLP, 1000 TAK. Jeg ved, at jeg ikke er alene om at have fået bedre hud med årene. Ikke at dit forløb behøver at have været drastisk (måske var du ikke solafhængig som mig). Men jeg håber, at du kort – eller med den tid du har til rådighed – vil fortælle, hvordan din hud er blevet bedre med tiden. Du behøver ikke at gå i detaljer på produktniveau, men bare hvordan den føles og syner bedre nu i forhold til tidligere. Ligegyldigt om du går et, tre eller fem år tilbage. Og bare lige herunder i kommentarfeltet.

Jeg lover, at erfaringsbasen vil ende i noget oversigtskærligt og brugbart, der er nemt at vende tilbage til for hjælp og inspiration.

NB: Udfordringerne, bøvlet, hvad-stiller-jeg-op-med-dit-dat-og-det-hele tager vi en anden dag.

Velkommen i Seriøst bedre hud-universet

@beautyspace på Instagram

21/09/2021
Charlotte: Stik mig budget-rutinen til tør hud
Nåja, så er Wella-VINDERNE til godt hår udtrukket
26/09/2021
Min SOS-hylde
Kedelig måske. Men effektiv

Kommentarer

 • Gry Astrid Larsen
  28/09/2021
  • Anni

   Mange tak, Gry. Du nævner lookfantastic pga udvalget. Hvilke varer der kan anbefales, som ikke fås i DK?

   28/09/2021
 • Gerd Hjorth-Moritzsen

  Min hud er ikke den store udfordring for mig. Jeg hører vist til en af de heldige. Har lidt pigmentpletter, som ikke er til at “drive” væk, men de kan dog gemmes med en foundation. Ellers er huden fast og fyldig til trods for, at jeg er fyldt 84 år.
  Der er een ting, jeg gerne vil huske alle på : drik godt med vand, det har huden også godt af.
  Venlig hilsen Gerd

  27/09/2021
 • Gry Astrid Larsen

  @Charlotte Riis

  Ja, Matas har CeraVe, men udvalget er det eksakt samme, som apotekets – småt.
  Det skal købes via lookfantastic.dk 🙂

  25/09/2021
  • Anni

   Hvilke produkter fra CeraVe kan I anbefale?

   27/09/2021
 • Anja Svendsen

  Et sent indspark, men tiden var ikke til det før nu.
  Min hud er absolut blevet bedre med årene, i starten/midt tyverne opdagede jeg 2 allergier og efter jeg undgik disse stoffer havde jeg ikke længere tør og kløende hud (har jo nok været en mild form for allergisk eksem), senere i livet havde jeg en periode hvor jeg nok overbehandlede min hud og blev “straffet” med perioraldermatit, som jeg heldigvis også har lært at forebygge og genkende tidlige symptomer på og derfor kan holde væk.
  Jeg har aldrig været soldyrker, men er glad for at være ude, cykler til og fra arbejde, svømmer o.lign. Jeg har derfor en del pigmentforandringer. Efter jeg begyndte at læse med på beautyspace har jeg fået tips og tricks til at holde det nede og jeg er sikker på, at hvis jeg ikke var så meget ude, ville jeg også kunne få dem helt/næsten helt væk, men alene cykelturen til og fra arbejde giver over en times sol om dagen.
  Alt i alt oplever jeg at min hud er blevet bedre, nok primært fordi jeg har lært at passe den bedre og har sluttet fred med at nogle gange må jeg vælge, f.ek.s lette pigmentforandringer eller massere af motion udendørs.

  25/09/2021
 • TINE OLSEN

  At følge dit Better Beauty-univers gav mig en AHA-oplevelse. Ved at blive opmærksom på, hvilken forskel ingredienser kan gøre, har jeg efterfølgende opnået en langt stærkere og pænere hud med glød – trods nu 57 år. Jeg har egentlig altid plejet min hud, som er traditionel T-zone med normal/kombineret hud, men som alligevel kan være sensitiv. A-vitamin har gjort den helt store forskel – og så niacinamid og hyaluronsyre. Beauté Pacifique, Dermalogica, Bioeffekt og ikke mindst den engelske mærke Oskia har virkelig ændret min hud. Jeg ville sikkert kunne få huden endnu pænere med diverse laser, – ultralydbehandlinger m.m. (dog ikke botex eller fillers!!) på klinik, men syntes det er for dyrt. Alt er jo en prioritering. Det vigtigste er at acceptere, at jeg ikke længere er “25 år”, men alligevel have det godt med min hud. Tak til dig, Anette 🙂

  24/09/2021
  • TINE OLSEN

   Hov, glemte lige at sige, at jeg som de fleste af min generation har taget ALT for meget sol med dertil følgende solskader – og pigmentforandringer. Jeg fik også nogle brune skjolder fra yderst på kæben og op til kinderne samt i panden. Interessant nok forsvandt de brune skjolder, da jeg stoppede med p-piller i slutfyrrerne.

   27/09/2021
 • Sanne

  Jeg vil ikke sige at min hud er blevet bedre, men jeg synes jeg er en velholdt halvgammel dame, og det tæller vel også. Det tror jeg bestemt er min stædige indsats, som jeg altid slår mig selv oveni hovedet med kan blive bedre, her tænker jeg nålerulle, strøm osv., men er tit for træt om aftenen til det bliver overholdt, da jeg hellere vil 5 minutter tidligere i seng. Men alt i alt synes jeg at jeg kan prale af pæn ud ift min alder. Vil gerne af med pigmentpletterne og kan leve med rynkerne. TAK for alle dine gode råd, som også er grunden til at rutinerne er ændret og optimeret. Rigtig go’ weekend, smukke. ♥

  24/09/2021
  • Charlotte Riis

   Sanne, så prøv at gøre din hud “klar til natten” tidligere, f eks efter aftensmaden!

   24/09/2021
 • Helle

  Som ung havde jeg bumser i ansigtet, det stoppede først da jeg fik børn omkring de 30. Siden har jeg haft god elastisk hud i ansigtet med et minimum af produkter. Efter de 50 er der gradvist kommet flere og flere solskader og en dag fik jeg stukket din seneste bog i hånden. Den åbnede et nyt univers for mig. Efter et stykke tid med målrettet indsats blev min hud flottere, mere jævn i farven, glattere og føltes mere lækker. Her i sommer er der så tilstødt nye voldsomme pigmenteringsrelaterede problemer, men det er beside the point. Hud kan 100% forbedres med produkter, meget endda!

  24/09/2021
 • Liza Rievers

  Jeg har lige fået mit tredje barn og var i graviditeten nødt til at gå helt tilbage til basics. Produkter uden parfume. Creme-rens, fugtspray, niacinamid serum eller en mild mælkesyre exfoliering og derefter spf om dagen eller lækker olie om aftenen. Men trods de store hormonudsving der følger med graviditet – og generelt hos os kvinder – har min hud aldrig haft det så godt og roligt som efter jeg er holdt op med at putte alt for mange produkter på den.

  24/09/2021
 • Iben

  Det bedste for mig er at jeg endelig har fattet det med fugt fugt fugt…. Jeg har i mange år døjet med eksem på øjenlåget, og blussende røde og hævede kinder…. Især hvis kinder var blevet “plejet” om aftenen med en god olie. Nu har jeg – næsten- styr over begge dele. Fugt først, gode cremer og olier. Og det bedste er at det er ca 3/4 år siden jeg har måttet bruge binyrebarkhormon creme på mine øjenlåg. Så tak for rejsen

  24/09/2021
 • Andreas

  Øj, der er mange ingredienser, som har gjort et indtryk på min hud. De to, jeg allerhelst vil fremhæve, er A-vitamin og azelainsyre (som vi simpelthen snakker for lidt om). Wow, et power-couple!
  Jeg har set en tydelig forbedring i min huds evne til at reflektere lys, jeg har fået en mere jævn hudtekstur og -tone og vigtigst af alt (for mit vedkommende) holder den her cocktail også let til moderat akne nede. What’s not to like?

  23/09/2021
 • Mia

  Jeg bruger bioeffect morgen og aften og tager kollagentilskud (skin care collagen filler) og min hud er seriøs pænere end da jeg var 30. Jeg er 42 i dag. Så ja den rigtigt pleje kan gøre en kæmpe forskel derudover bruger jeg ind imellem a vitamin cremen, spf og selvfølgelig rens hver aften.

  23/09/2021
  • Pernille S

   På mange måder ligner min historie din, Anette. Har altid elsket solen. Som barn var det uden solbeskyttelse. Niveacreme var tilsyneladende moderne, efterfulgt af kartoffelmel når huden var ildrød og smerterne uudholdelige. Så fulgte en lang periode med rosacea, som blev forsøgt holdt nede med antibiotika og steroider. . Hudlægen frarådede at bruge makeup. Kun en let dagcreme og steoridcreme til natten. Fra jeg var i 20’erne og til 40 års alderen, blev hver en soldag udnyttet. Oftest ved vandet. I begyndelsen med kokosolie, som var blevet moderne – senere solcreme med indbygget faktor. Aldrig hat for at beskytte ansigtet, og aldrig i skygge midt på dagen. Det er et under, at min hud – nok primært i ansigtet – har det så godt som den har det nu. Jeg lyver ikke når jeg fortæller, at det var efter tilfældigt at være stødt på din blog Beautyspace, (det hed den vist ikke dengang!) at huden tog en drejning. Efter at have fået fjernet adskillige baselluære karcinomer i ansigtet, besluttede jeg mig for at NU skulle der gøres noget drastisk. Benhårde hudplejerutiner. Ingen peeling – kun vaskeklud. Nænsom rensning kun om aftenen. Fugt, fugt, fugt = hyaloronsyre med niaciamid, serum. Altid ansigtscreme med minimum spf 30-50. Om vinteren nogle dråber olie for at øge beskyttelse mod karsprængninger. Der hvor det VIRKELIG rykkede var da jeg for nogle år siden konsekvent begyndte at bruge A-vitamincreme om natten! I dag har jeg som 65 årig en rigtig pæn ansigtshud. Den ser sund og fugtmættet ud, og jeg har rynker som er til at leve med. Karsprængningerne er jeg ikke sluppet af med. Specielt på hagen er de synlige. Dækker med makeup når jeg skal være “pæn”. Har ofte drømt om at få behandling mod karsprængningerne, men prisen har altid trukket i modsat retning.
   Ofte har jeg fået fortalt at jeg har en flot hud, alderen taget i betragtning. Jeg er stadig glad for solen, og glemmer indimellem at finde skygge når den står højest på himlen. Det er svært når man som jeg elsker at rode i haven hele dagen, men aldrig, ALDRIG uden solcreme, solbriller og – som oftest – solhat.
   Er stadig udfordret af “dimser” som popper op, og som hudlægen stadig skal fryse på eller operere væk. Derfor er det for mig så afgørende at fortælle de yngre læsere herinde, at de skal passe huden godt. Det er en klog langtidsinvestering!

   25/09/2021
 • Jeanette

  Jeg er ikke i mål endnu. Isotretinoin behandling har hjulpet. Nu hvor der ikke er akne mere kan jeg bedre se, mærke, fornemme min hud og øver mig i at mærke hvad der skal til. Jeg har droppet dobbelt rens, div skrubs og mærkelige masker, og ind med fugt, lidt olie, niacinamid, c- vitamin og din A Vitamin creme. Alt sammen via input fra dine bøger og blog. Min hud har mere glød, ser sundere hud og føles mere fugtet. Jeg har færre fejlkøb. Det er stadig svært for mig at finde den rigtige syrer. Jeg vil gerne arbejde på at minimere store porer og pigmentpletter. Prøver lige nu med Azalainsyre og håber at den både er mild nok og virksom.
  En faktor, for mig, er også kosten. Mange grøntsager er et must. Slik, kager osv plus andre hurtige kulhydrater kan ses med det samme. Jeg trives godt med en sådan 80 20 % balance

  23/09/2021
 • Smeera

  Jeg begyndte allerede som 15 årig med øjencreme, da jeg tænkte at det kun kunne gavne. Dampede min hud, brugte st. Ives skrubbecreme og maske efterfølgende. Det hjalp ikke på mine knoppede kinder og hudorme på næse og hage. Jeg har normal til tør hud. Har dog generelt haft en ok pæn hud uden for mange udbrud.
  Begyndte som 35 årig at få hudbehandlinger, som hjalp på min huds tilstand – men det er først efter at jeg er blevet introduceret for kemisk Peeling, C- og A- vitamin og solcreme, at min hud er blevet pænere og pænere, og har aldrig været så fin som nu hvor jeg er 47 år gammel.

  23/09/2021
 • Nanna Olesen

  Jeg er ikke selv i mål endnu, men synes at jeg er kommet et godt stykke. Jeg har fået IPL for pigment og karsprængninger, hvilket har bedre det overordnede udseende af min hud meget. Jeg har pga. gode produkter heller ikke samme rødme i huden og jeg har gode produkter til at stå imod vinterens udtørrende effekt. Jeg synes heller ikke, at mine begyndende aldersrynker er lige så tydelige (42 år) som før jeg stiftede bekendtskab med din viden, hvilket faktisk var afsættet 🙂 Jeg synes stadig at hormonelle bumser og fedtet t-zone er en udfordringer, men generelt har jeg ikke længere en oplevelse af, at kaste en masse penge efter virkningsløse produkter, der bare tilstopper min hud og gør den mere uren, og det er virkelig rart! Jeg laver stadig en masse fejlkøb i jagten på det, som lige passer til mig af foreskellige kategorier, men det oplever jeg ikke længere som på grund af dårlige produkter, men bare fordi ikke alle produkter funker for alle, og de som ikke passer til mig, forærer jeg væk til andre kvinder med glæde. Så, et godt stykke på vej, og klart en mere bevidst forbruger nu 😉 Tak 🙂

  23/09/2021
 • Katrine

  Jeg har altid døjet med lidt bumser – sådan nogen hormoneller bumser som bare er mega trælse og altid kommer der ved 4uge… MEN siden din anbefaling af AGE bright fra Dermalogica, er de virkelig blevet væk! Helt væk! ingen udbrud og det er så lækkert da man nu har en alder på 32 og bumser er ikke lige frem det fedeste mere.. Så det er så fedt at finde de produkter som virker! 🙂

  23/09/2021
 • Lotte Munk

  Hej Anette
  Har fulgt mange af dine råd. Synes ikke A-vitamin har gjort det store for mig. Første gang jeg prøvede bioeffect, så jeg en god effekt. Dog ikke anden gang. MEN produkter med mælkesyrebakterier har været et hit for min sarte tørre hud. Esse er jeg helt vild med, hvor der også er andre gode ingredienser i. Bak er også udemærket. Kan især anbefale Esse serum til sensitiv hud og deres Cream Mask:0)

  23/09/2021
 • Ann

  Tjaaa – mine pigmentpletter er sejlivede og har været tiltagende uanset hvad jeg gør – har prøvet IPL, men henover en sommer er effekten væk. Fine linjer har jeg haft mere succes med at komme af med. Kan huske at da jeg som 35 årig for 10 år siden netop havde fået barn, der kunne jeg se at jeg havde tydelige fine linjer fra næsen og ned mod mundvigen – dem har jeg fået has på, og de er endnu ikke retur. Størst effekt føler jeg at dermaroller har haft, men jeg har i samme periode også begyndt at bruge A-vitamin og generelt mere fede hudplejeprodukter, især om aftenen, da min hud godt kan fedte i løbet af dagen. Det har i øvrigt også gjort jeg ikke har sensitive pletter lejlighedsvis mere.

  23/09/2021
 • Fru Jakobsen

  Min mor og mormor er begge mega rynkede, så fra en relativ ung alder investerede jeg i dyre cremer. Efter mange kunne jeg konstatere, at det ikke hjalp. For der blev simpelthen ikke tagethånd om min meget tørre hud, og når den strammer kan man bruge så dyre cremer, det skal være uden ønsket effekt. Nu hvor jeg har fokus på fugt og fedt, har trappet godt opmed Environ A-vitamin og ikke går uden for en dør uden spf har jeg fået langt mere glød. Kunne dog godt ønske en bedre elasticitet og var derfor forbi min lokale helsekost, der ikke kunne hjælpe med glukosamin. Hvor køber jeg det??
  Bh. Fru Jakobsen

  23/09/2021
  • Charlotte Riis

   Apoteket, prøv der. Eller
   Helsebixen.dk
   Webapoteket.dk

   23/09/2021
   • Fru Jakobsen

    Tak Charlotte, har du konkrete anbefalinger til produkt?

    24/09/2021
   • Charlotte Riis

    Nej, har blot hørt Anette tale om det

    24/09/2021
 • Britt

  Hej Anette
  Jeg er modsat dig en der altid har haft meget tør hud. Som ung også med eksem i ansigtet, har stort set aldrig haft en bums, men træt stram og grå hud, især da jeg blev ældre

  Var ung i 80 erne incl. solarier, men mødte heldigvis en rødhåret mand, så soldyrkning blev afskaffet. Har nærmest ikke været ved stranden siden jeg var 30 år.

  Jeg har altid plejet min hud med hvad der lige var in på det tidspunkt og har også prioriteret det økonomisk.
  Fra slut 90erne med opmærksomhed på skadelige indholdsstoffer efter at have læst en tysk artikel i magasinet økotest, hvor et stort og hypet mærke indeholdt et stof der faktisk kunne fremkalde træt hud!
  Jeg er opmærksom på at natur ikke er =sund og kemi ikke nødvendigvis skadelig.
  Mit vendepunkt mht virkning kom med Bioeffect. Jeg var (som altid, man er vel jyde) skeptisk over for den megen ros, men måtte overgive mig da jeg efter få nætters brug af serum tydeligt kunne se forskel i både antallet og dybden af linjer i ansigtet, samt hudens udstråling. Intet har haft større virkning på min hud end Bioeffect.
  Nu er jeg jo på beautyspaceholdet og har selvfølgelig læst din bog og jeg gør stort alt hvad du siger, så A-vitamin, mist, grøn The, hyaluron…fortsæt selv, er kommet ind i min rutiner. Men skåret til benet er Bioeffect det sidste jeg fraviger hvis jeg skal vælge (ps. Min søster har ikke haft samme resultater som jeg. Der er vist ingen onesize fist all..)

  23/09/2021
 • Anni

  Jeg fik anbefalet A-vitamincreme af hudplejer i 2016 efter at have grillet i solen en hel sommer (mange somre) og havde trætte, tørre linjer om øjnene. Nu har jeg brugt det siden og mange af dine andre råd, og det har forbedret strukturen.

  Tilbage til et emne du har haft oppe, og som jeg ikke har haft en mening om, før nu:
  Jeg er lige kommet hjem efter comfort behandling hos Cutis Clinic. Skøn, skøn rens og massage. Men at blive ladt alene i 15-20 minutter, mens masken virker, det er for kedeligt for mig. Jeg spurgte endda på forhånd, om de gav lidt håndmassage, mens masken virkede. Den unge behandler svarede, at det gjorde de nogen gange. Og så gik hun ud af lokalet og kom ikke tilbage, før masken skulle af.
  Jeg har en veninde, der elsker at få lov at ligge alene og sove imens. Sådan er vi forskellige. Men til 900 kr synes jeg godt, man kan få en hel oplevelse. Når jeg hos min massør får helkropsmassage i 90 minutter til 500 kroner, forlader han ikke lokalet på noget tidpunkt, men har hænderne på mig hele tiden.

  23/09/2021
 • Gry Astrid Larsen

  Min hud har mild/moderat rosacea, og efter længerevarigt brug af Azelaic acid (15% på recept), er rødmen reduceret. Hertil benytter jeg en forenklet hudplejerutine med bl.a.: Ceramider, Niaciamid, hyaluronsyre og A-vitamin på recept (Tretionin 0,05% via min hudlæge, Johan M. Poulsen)
  Jeg får også AHA/PHA syrebehandlinger hver 2-3 uge hos min kosmetolog 🙂

  Min rens består af iS Clinical Cleansing Complex gel, der kan benyttes af alle hudtyper på trods af, at den dybderenser porer mm.
  Jeg veksler også mellem rensemælk fra La Roche Posay (Tolerine), Elemis Rose Cleansing balm, renseolie fra tyske Babor og micellar Water fra Garnier…

  Jeg er også stor fan af CeraVe (dermatolog brand nr.1 fra L’oreal u. parfume – og med en yderst forenklet – men effektiv indholdsliste – på budget )
  Det er lige kommet til DK’s apoteker, men udvalget er ikke så stort, som online.

  23/09/2021
  • Charlotte Riis

   Du kan købe CeraVe hos Matas

   24/09/2021
 • Naf

  Jeg synes min hud er blevet mere balanceret inden for de sidste år. Den er ikke knastør mere. Jeg har også bøvlet med bumser i en voksen alder, hvor jeg troede den slags var slut – det forsvandt efter en skrap A-vitaminkur.

  23/09/2021
 • Jessie

  Min hud er så fin – fulgt dine anbefalinger gennem mange år. Skuffen har div serum mm A- vitamincremen er absolut det bedste, der er sket. Jeg bliver ved med at følge dig. ❤️

  23/09/2021
 • Charlotte Riis

  Anette altså, jeg har jo været fan af dig siden jeg fik nys om dig og din bog “sådan får du superhud”. Jeg drønede på biblioteket, lånte straks bogen og kombinerede det med artiklerne fra bloggen – jeg var trådt ind i et NYT univers. Jeg var pinlig over, hvor lidt jeg rent faktisk vidste om hudpleje, specielt da jeg troede, at jeg vidste en del.

  Dine råd sugede jeg til mig, jeg købte produkter, dine box’e og en masse hardware for pyramiden skulle afprøves.
  Min hud er blevet glad og tilfreds, jeg har sjældent urenheder på trods af, at jeg bruger mange flere produkter. I perioder har jeg været produkt/hud manisk og overbehandlet min hud, men nu har jeg igen et afslappet forhold til det.

  De bedste ændringer for mig er;
  Vaskekluden
  Fugtspray
  Serum (morgen og aften)
  Solcreme HVER DAG
  A-vitamin creme

  Fugtmasker og milde (småkornede) skrubmasker en gang imellem
  NuFACE bruger jeg 2-3 gange om ugen
  Dermaroller med lys bruges også 2-3 gange om ugen (virker fantastisk!!!)

  Jadesten, tørbørster og Uplift beauty roller er alle sendt videre fordi jeg ønsker at køre min hudpleje mere simpelt
  Jeg har 2 gange fået mælkesyre og frugtsyre behandlinger, med det resultat at balancen i huden blev f….. up, så det gør jeg ikke mere.

  Så ja, min hud er også pænere end tiden-før-Beautyspace

  De kærligste og taknemmelige hilsner fra Charlotte

  23/09/2021
 • Charlotte

  Et lille Ps.glemte og skrive peeling med Bha 2%. Da andre peelings er for hårde for min hud.

  23/09/2021
 • Charlotte

  Pga jeg fik svær psoriasis som ti årig har jeg dyrket solen ekstremt og aldrig brugt solcreme kun baby olie og Stenkuls tjære da det gav dobbelt op på grilning af min hud indtil jeg opdagede din blog Anette (ca 4 år siden)det blev min huds redning .
  samtidig var psoriasis blevet pænere med årene og en kombination af drikke Aloe vera j flydende fiskeolie forskellige vitaminer efter dine anbefalinger, og de rigtige ingredienser til min hud og selvfølgelig altid solcreme tøj og hat på om sommeren Bruger nu Hylanronsyre c vitamin serum niacinamid A-vitamin Egf og altid rens om aftenen har jeg fået en langt flottere hud end jeg turde drømme om selv min mand siger til mig at jeg har fået en flottere hud siden jeg stødte på din blog .
  Og sidst har en fenol peeling hjulpet rigtig meget på min kreppet hud og de små rynker, så meget så jeg igen tager en tur den 3. oktober med nr to fenol peeling .
  Endelig er jeg tæt på at have en hud som ligner min alder 55 år
  Tak Anette ❤️

  23/09/2021
 • Gitte+Salling

  Jeg har døjet med acne hele min ungdom. Jeg troede jo at jo mere jeg ‘strippede’ min hud jo bedre ville den blive. Så lærte jeg i en temmelig sen alder en fantastisk hudklog kvinde at kende. Det har rettet så meget op på min hud,- at den har aldrig set bedre ud❤️

  23/09/2021
 • Karin VS

  Kære Anette,
  Da jeg var 45 brugte jeg Beauté Pacifique’s Booster 3 om natten (og de andre gode sager om dagen fra samme firma) men et foto i en cafe (af mig) afslørede hvor træt min hud så ud.
  Jeg læste en artikel om Melissa55 (sådan hedder hendes konto) på Youtube, hun anbefalede Tretinoin! Som jo kun fåes via recept fra lægen.
  Nå, men udstyret med min første tube, 0,05% (findes i den svageste 0,025 og den stærkeste 0,1) og gik langsomt i gang med at vænne min hud til A-vitaminsyre cremen.
  Første måned brugte jeg den hver søndag aften, anden måned hver onsdag og søndag, tredje måned mandag, onsdag og fredag aften, og til sidst efter et par måneder mere, kunne jeg bruge den hver aften!
  De første år brugte jeg serum og creme ovenpå, men det seneste år er jeg begyndt at gøre som førnævnte Melissa55 gør, ren Tretinoin på om aftenen, og intet andet, og det er bare så godt for min hud.
  Jeg bryder mig virkelig ikke om at sige dette, men som 54 blir jeg ofte set 15 til 20 år yngre end det (:-|)
  Så den hudlæge der sagde det ikke kan lade sig gøre kender åbenbart ikke til Tretinoin 😀
  Knus Karin

  23/09/2021
  • Charlotte Riis

   Det lyder meget interessant, hende må jeg checke ud – tak for rådet

   23/09/2021
  • Molly

   Karin, hvor kunne du købe Tretinoin?

   24/09/2021
 • Agnes

  Jeg er lige fyldt 40, og min hud har aldrig haft det bedre. Jo, de første rynker er da dukket op og huden på halsen kunne godt være strammere. Men min hud er fastere og fyldigere og mere ensartet end for bare et par år siden. Og jeg ser for første gang i mit liv meget sjældent en bums.

  Jeg går mere efter ingredienser end produkter. Altid en mild eksfolierende syre, niaciamid, antioxidanter og a-vitamin. Og så har jeg for nylig indført EGF Essence. Jeg skifter ud i produkterne lidt efter, hvordan min hud føles på dagen. Mangler den fugt? Så får den lidt hyaluron syre. Glød? C-vitamin. Er den lidt tør? Så kommer jeg en dråbe olie i min creme. Det ændrer sig i løbet af året, hvor min hud er mere fedtet om sommeren og tørrere om vinteren.
  Jeg bruger også altid spf og er pt virkelig glad for Origins Ginzing tinted moisturizer spf 40, som sammen med en lille smule concealer faktisk har erstattet al foundation osv, fordi jeg ikke længere har noget at dække.
  Andre favoritter er: Evolve Liquid Radiance Glycolic Toner, A-vitamin fra Verso eller The Ordinary. Og min Foreo som blidt eksfolierer og masserer huden i badet om morgenen.

  23/09/2021
 • Vicky Bøgelund

  Min hud har fået mere glød endda jeg var yngre !!
  Er meget passioneret omkring kosttilskud, såsom olier og kollagen ..
  Ligeledes føler jeg at A vitamin virkelig gør en forskel …

  23/09/2021
 • Majken

  Min hud har engang været så stresset at den endte op med røde og tørre pletter og særligt efter bad ( ikke lange varme bade) min hud var så sart og skreg efter ro og balance.

  Nu er min hud i balance og den har ro og føles behagelig at være i .
  Med lidt forståelse og med produkter der gav ro og fugt kom vi sammen på rette spor igen.

  Jeg har virkelig også været hård ved min hud som ung med diverse bruncremer jeg overhovedet ikke vidste noget om andet end at de gav kulør.
  Solarie og parfumer i store mængder både som dufte og på huden .
  Var ryger og fik aldrig nok søvn .
  Har enda præsteret at vaske ansigtet i lux bar håndsæbe .

  Godt man er blevet så meget klogere !!!

  23/09/2021
 • Ann-Sofie

  Jeg er blevet klar over hvor meget kosten har af betydning for min hud (desværre 🙂 ). Når jeg spiser mange kulhydrater og sukker bliver den mere sart, slår ud, får en grovere struktur og mindre glød. Det er noget jeg først er blevet klar over de seneste år – hvor ville jeg gerne have vidst det som teenager.

  23/09/2021
 • Birgit A

  Jeg har været intensiv soldyrker ligesom dig, Anette. Derfor har jeg fået rosacea. Lægeordinerede IPL-behandlinger har hjulpet meget på rødmen.

  Derudover var jeg en af de heldige, som fik fingre i september måneds Beautybox. Og her var Probiotisk Day Care Oil fra BAK. Jeg bruger den om natten, fordi den skal have ret lang tid alene på huden, og jeg bruger ikke olie om dagen under makeup. Jeg synes, at den har gjort noget virkelig godt særligt for min décolleté, altså huden i blusens udskæring. Huden er blevet fastere og finere – hurra!

  23/09/2021
 • Sarah

  Har dealet med akne hele min ungdom og været på isotretinoin i mange år. Da det kom nogenlunde i bund og jeg stoppede pillerne, skulle jeg finde ud af, hvordan jeg bedst holdte det ved lige. Jeg fandt bl.a. ud af, at min kost og motionsniveau har stor indvirkning på min hud. Ikke at jeg ikke spiser chips, men min hud er glad for masser af grove grøntsager.

  Derudover er min hud blevet bedre, efter jeg begyndte at spise fiskeolie og bruge niacinamide, aha syre, og a-vitamin.

  23/09/2021
 • Eva B

  Rodede i mange år rundt med et hav af produkter, som ikke gjorde noget godt for min fedtede hud med hyppige langvarige udbrud. Det var først, da jeg begyndte at læse med her og hos Lise, at tiøren faldt. OK, det handler om A-vitamin, niacinamide og fugt. Ikke noget olie! Heller ikke selvom flasken er nok så fin. Den endelige løsning (ej, det giver forkerte associationer)…den mest simple måde at holde min hud i ro på er med Beautyspace ansigtscremen. Jeg er beutyshopper, og har en stor trang til at købe nye produkter. Men ikke mere, når det kommer til den del af den daglige pleje. Nu genkøber jeg din creme, som har gjort min hud better than ever before. Den har selvfølgelig ikke ungdommens stramme, friske look. Det gør intet, jeg kan godt lide mit modne fjæs med en pæn, udbrudsfri hud. Det passer jo ligesom også til resten

  23/09/2021
 • Mie

  Min hud har også fået det bedre af en stram rutine som jeg ikke afviger fra. Start med T Zone Peeling fra pudderdaaserne/2% Salcylsyre, Niacinamid og øvrige hyalyronsyre serum og let olie til natten. ALTID afrensning af makeup samt ugentlig mekanisk og kemisk peeling maske.

  Mine porer er langt mindre synlige og slet ikke tilstoppede mere, hudstrukturen er finere og jeg har langt mindre fedtet hud end før, hvor man kunne spejle sig i mig efter en time!!

  Det har været SÅ fedt at opleve hvad den rette hudpleje kan udrette! Jeg er 40 år og har også kun begyndende fine linjer rundt omkring og får ofte at vide at min hud ser yngre ud.

  23/09/2021
 • Trine Hallberg

  Jeg tog sol – solarium – og elskede bare, at være brun brun og brun. Det var fra jeg var 18 til 30
  Ja det var ikke godt, resultat : hudkræft – der er fjernet en del “basalcellekarcinomer” fra mit ansigt.
  Da jeg blev 40 skiftede min hudtype : tør sart hud og Rosacea ( øv øv øv )
  Er IKKE i solen – uanset vejr og vind har jeg faktor 50 på ( altid)

  Jeg er 51 år her i dag, min hudtype er stadigvæk sensitiv men den er pænere end da jeg tog sol og ikke passede på den…i forhold til sol
  Jeg har har altid gået meget op i hudpleje –
  Min hudpleje i dag – der anv. Jeg Razspa
  Det har bare forvandlet min hud og Rosaceaen det holdes “nede/væk” –

  Ja med tiden bliver man klog…

  23/09/2021
 • Susie

  Min hud har helt klart fået det bedre af en stram rutine med aha, niacinamid og a-vitamin til natten – og altid hyluaronsyre om dagen

  23/09/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.