Min SOS-hylde

Som du ser, så er der ikke noget på min SOS-hylde, der gør, at man ligger søvnløs af spænding over tingene. Til gengæld så hjælper hvert eneste af produkterne på hylden med brugbar opgradering. Muligvis på måder, du ikke lige havde tænkt:

BARE BEN

Jeg insisterer på bare ben langt ind i oktober – først når vi rammer 10-12 grader, må man overveje at gøre noget andet. Og fordi skinneben hurtigt bliver selvlysende hvide (mine gør), så varmer jeg altid huden op med enten et par selvbruner dråber eller Sommer Glød fra Ecooking. Bruger bare to dråber per ben af dem her – det kunne også være de gode fra Rudolph Care eller Pestle & Mortar.

MÆTTEDE ØJENOMGIVELSER

Selvom jeg har stærke følelser omkring øjencreme, så elsker jeg forhåndsvædede hyaluron-mættede plastre til huden omkring (og især under) øjnene. Idéen med et snegleslimsagtigt plaster er at lave en mini-dampbarriere, der hjælper med at holde på hudens fugt. Ganske vist helt midlertidigt. Mange indeholder for meget produkt, hvor det bliver svært at lægge makeup ovenpå. Sådan er det ikke med Peter Thomas Roth, som har knækket koden til perfekt dosering og med et umanerligt godt indhold, der tæller flere kilder til fugtmætning, lysnende C-vitamin, beskyttende niacinamid, blødgørende aloe vera og barrierestyrkende kollagen.

RULLERNE

Jeg er blevet en mere afdæmpet fan af dermarollers, for har man pigmentpletter, så kan en nålerulle både hjælpe, men også gøre ondt værre (som jeg selv har erfaret). Men. Jeg er vild med at rulle på ellevetallet mellem brynene. Der bliver nemlig skabt nogle midlertidige mikrokanaler, som gør det endnu nemmere for A-vitamin at komme til. De XXL-store på billedet er kulde-ruller, som er rare, hvis huden er en smule hævet – jeg bruger dem før Go’ Morgen eksempelvis. Igen er resultatet helt midlertidigt. Jeg har købt mine på en halvskummel amerikansk hjemmeside – en jaderulle opbevaret i køleskabet gør det samme. Du kan få dine kulderuller et fint sted i Danmark, nemlig her.

TRYLLECREME

På apoteket er der en budgetfornuftig variant af det, jeg kalder for tryllecreme: En let, ikke-makeuppet, farvet dagcreme, der – også for mænd – giver underspillet dække og glød, bredspektret UV- og forurenings-beskyttelse, fugtmætning og god smidighed takket være E-vitamin. At det samtidigt er lykkedes Avéne at skrue cremen godt sammen uden indblanding af silikone giver pluspoint. Andre virkelig dejlige tryllecremer tæller Origins VitaZing og Shiseidos Waso Color Control Oil-free Moisturizer. Sidstnævnte er mere cremet end apotektervarianten – og har en mere gylden undertone, som mange vil sætte pris på (koster så også mere).

FØDDERNE

Der er noget nærmest luksuriøst over at have velplejede fødder om vinteren, når støvler og sokker giver et indeklemt hårdhudsmiljø. Jeg har to favoritter, når det gælder fodcreme, der batter: Ecookings natfodcreme og budget-varianten fra apoteket på billedet. Begge indeholder den altafgørende blødhedsfaktor: Karbamid.

 SEPTEMBERS MEST LÆSTE ARTIKLER PÅ BEAUTYSPACE:

 @beautyspace på INSTAGRAM

23/09/2021
Hjælp… vil du?
For jeg kan ikke være alene om det her
29/09/2021
Olien, mange vil have ned med nakken
To facts, du for huds skyld derfor skal kende

Kommentarer

 • Hilde

  Hei, Jeg trodde Shiseidos Waso Color Control Oil-free Moisturizer var helt ny? Eller er det bare i Norge den er ny? Du har prøvd den en stund og anbefaler den?

  01/10/2021
 • Charlotte

  Cremen fra Avene er et must på min hylde herhjemme!!

  Hvis man er gravid og ikke kan/må/vil bruge A-vitamin til natcreme hvilket alternativ kan du så anbefale?

  28/09/2021
 • YB

  Hej Anette.
  Bruges Avenes B-protect som almindelig dagcreme over serum – eller skal den ovenpå både serum og dagcreme…er lidt i tvivl om, hvor i min rutine, jeg skal putte den ind – jeg bruger også foundation…

  27/09/2021
 • Nicoline

  Dermarollerens effekt på mig var desværre to års konstant “rød i hovedet” – hele hovedet – ikke pletvis. Det har jeg heldigvis fået bugt med efter at have opdaget Beautyspace og læst Seriøst bedre hud for et års tid siden. Et år uden dermarulning og helt uden peeling og skrubbemasker/skrubbecremer har givet mig min normale hudfarve tilbage Pigmentpletterne er der stadig, men der må bare en laserbehandling til når det bliver vinter. Det er det eneste, der nogensinde har virket på mine pigmentpletter, og det holdt så til gengæld i flere år.

  27/09/2021
 • Nina

  Har du flere råd til 11 tallet mellem brynene?

  27/09/2021
 • Ann+Færch+Jeppesen

  Hvad hedder Peter Thomas Roth øjen serummet??

  27/09/2021
 • Sanne

  “halvskummel amerikansk hjemmeside” – haha, den var go’! 😀
  Rigtig go’ eftermiddag, smukke. ♥

  27/09/2021
 • amaja

  super spændende men hvad er de store ruller til

  27/09/2021
 • Helle

  Nu nævner du Shiseidos Waso Color Control Oil-free Moisturizer, men er den anden variant Waso Color-Smart Day Moisturizer ikke lige så god? Eller bedre til os med lidt tør hud?

  27/09/2021
 • Lene

  Hvad hedder Avene cremen?

  27/09/2021
 • Pernille S

  Tak Anette! God påmindelse om de velkendte ‘klassikeres’ berettigelse! Vitazing og Avené er jeg fan af, men kunne fristes til at prøve Shiseidos Waso Color Control Oil-free Moisturizer…
  Hælcreme og vinterfødder omtalen, er et kært indspark til at bestille tid hos ‘Fodlone’! Kedelig er min fodbehandler skisme ikke. Hun har netop stået for den første broderifestival i DK, for Lone er, ud over at være en emminent fodterapeaut, også ved at uddanne sig til brodøse! Elsker mennesker som er multitalenter. SÅ inspirerende. Lige som hende Anette her på bloggen, ‘ik?!

  27/09/2021
  • Ulla Christiansen

   Hvor er linket /eller navnet på Tryllecremen fra apoteket? Jeg kan ikke finde nogen oplysninger

   27/09/2021

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.