Indlysende nok boomer professionelle ansigts-hjemmebehandlinger

Spørger man hudplejeguruen Paula Begoun og en af klodens mest ingredienskloge hudlæger, Leslie Baumann, så bør ansigtsbehandlinger slet ikke være en prioritet. Med mindre der er tale om at få fjernet tilstopninger. Men jeg er ikke enig. Dels er der intet som en god ansigtsmassage – jeg ELSKER det – og dels er det umanerligt godt at blive set efter i sømmene af en hudklog. Så længe man er bevidst om, at det er den daglige stenhårde rutine (derhjemme), der gør den afgørende forskel.

Lige nu er det selvfølgelig ikke rigtig muligt at lægge huden i hænderne på en professionel. Og så alligevel. Du kan faktisk få fornemmelse af en professionel behandling derhjemme. Også selvom du ikke er i samme liga, som kunstneren Prince, der angiveligt (mens han levede) havde et rum i sit hjem dedikeret til ansigtsbehandling, fordi han ikke ville være sammen med andre mennesker i en spa.

I dag – uanset om du er Prince-typen eller ej – er ”at home facial service” en velkendt ting især i USA. Pt. overføres det til online forløb i et hav af spændende udgaver. Lige fra den anerkendte kosmetolog Joanne Evans (fra Skin Matters i Notting Hill), der har skabt ’The no touch treatment’ til The New York Times, som guider dig (med en ekspert ved hånden) til do-your-facial-at-home – eller tippet om nogle af de bedste virtuelle facials.  Endelig er der et af mine favoritmærker, Oskia, som i London har deres Mobile Facial-ordning, hvor ansigtsbehandlingen kommer til dig. Sikkert tilpasset efter situationen pt.

Du kan også, som jeg ofte har tippet om herinde, hente inspiration og idéer fra danske Karmamejus univers. For er der nogen herhjemme, der har sat hjemmebehandlinger til krop og ansigt på landkortet, så er det netop Karmameju. Mærkets stifter Mette Skjærbæk gør det overbevisende, og måske husker du hende også fra Børsens og Beautyspaces spalter under første lockdown (ellers er der en reminder lige nu på Instagram: @beautyspace).

Lad mig derudover give dig to forskellige og velafprøvede anbefalinger, hvor konceptet fungerer:

 • Hos Mynthe huserer Mona Tahtamouni Molin, som har eminente hænder (eminente!), der kan løsne spændte kæbemuskler og sørge for (via massagegreb og ansigtszoneterapi), at ens ansigt ikke længere ligner en sur, knyttet næve. Men jo ikke nu selvfølgelig. Du kan i stedet få hendes inspirerende vejledning sammen med et øko-kit, der rækker til to behandlinger fra Esse og Organic Apoteke her. Så snart alt åbner igen, har jeg en tid i aftalebogen hos Molin.
 • Hos Amazing Space giver dygtige Laura Bonné en enkel opskrift med bare tre steps: 1) Miracle Mask med mælke-, glykol og salicylsyre (10 minutter), som dog ikke er egnet til dig med meget sart hud. 2) Så Bio-Cell Face Wrap, som er en kølende, fugtmættende og let lysnende maske (15 minutter). 3) Og til slut Rosehip Repair (hybenkerneolie) – enten bare som afslutning eller i forbindelse med en gua sha massage. Bonné er aktuel med flere hjemmebehandlinger – Amazing Home Facials (se videoerne) – som er fem guides tilpasset forskellige behov.  Produktanbefalingerne er almindelige fulde størrelser, så der er til flere måneder. Og muligvis hele din husstand.

BUDGET-METODEN er selvfølgelig at bruge, hvad du allerede har på hylden og følge en af mange udmærkede online guides. I den forbindelse er jeg vild med skønhedssitet Byrdies formulering, som er spot on: ”Select your products like an editor but put them into practice like a skin pro.”

@beautyspace på INSTAGRAM

15/02/2021
Du vil peele, ikke skrubbe, afhængig af din hud
Her er, hvad du opnår
18/02/2021
Husk halsen
Ellers bliver der 2 fødselsdage at holde styr på

Kommentarer

 • Sanne

  Ja, jeg er lidt bagud …

  Jeg købte for et par uger siden mit livs første gua sha, hjerteformet rosakvarts, bliver det bedre? Nåede at bruge den to gange og var virkelig glad for den, så tabte jeg den på badeværelsesgulvet – det skal man ikke gøre! 🙁

  23/02/2021
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord. Jeg er tilbage på bloggen fredag. KH anette

  18/02/2021
 • Jette B

  Jeg har ledt efter et kropsplejeprodukt med A vitaminer. Jeg har fundet en olie med a, c og e vitaminer fra Environ. Den er jeg rigtig glad for, jeg blander den i bodylotion fra Ecooking, der indeholder niacinamid. Tænker jeg er godt dækket ind med fugt og næring.

  17/02/2021
 • Pernille S

  Tak for dejlig inspiration. Både fra dig Anette og dine læsere! Kh Pernille S

  17/02/2021
 • Maja

  Nu har jeg set det billede der var i artiklen vedr gennemsigtig hud, men billedet gjorde mig ikke klogere, da det for mig bare ligner at huden skinner meget.
  Tilmed står der ” transparent” hud, så kommer jeg tænke på det koreanske fænomen ” glass skin” som jo netop er så eftertragtet i Korea, da det ligner porcelæn. Så hvad er forskellen på gennemsigtig hud og glass skin ( håber du ved hvad jeg taler om, når jeg skriver glass skin )

  17/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Maja, ja glass skin er jo et fænomen (bare et smartere ord for det vi herinde kalder en fugtstruttende, klar hud). Altså en helt klar, porefri hud, der reflekterer lyser som et nypudset spejl.

   I forbindelse med risiko for overpeeling, og hvordan det ses: Den pergamentagtig, nærmest gennemsigtige hud er det modsatte af fornemmelsen af fuldfed marcipanagtig hud (når den er udrullet ;o). Det er samtidig måden både dr. Nicolas Perricone og dr. Harold Lancer har forklaret det på til mig. Men egentlig er det meget enklere, for en overpeelet hud reagerer typisk med rødme, irritation og endda bumselignende udbrud. Håber det hjælper dig.

   18/02/2021
 • Maja

  Så lige to do videoerne fra Nuface strøm. Der siger de, at de ikke anbefaler andre gel end deres egen, da deres får strømmen til at arbejde endnu længere nede i huden/ vævet. Men i tidligere tråde er der da blevet skrevet at man kunne bruge mist eller aloe vera gel, så er der noget om snakken om at producenternes gel er udformet til at opnå endnu dybere strøm eller …?

  17/02/2021

  17/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Maja, nej, jeg har ikke set dokumentation på den påstand. Har du bedt dem om det?

   18/02/2021
 • Christina kragh

  Jeg er ikke typen der tror på det med den jade rulle 🙂 når det så er sagt elsker jeg pæne ting og hold nu op hvor er Tromborgs nye jade rulle pæn så pæn at jeg var nød til at købe den haha… nu mangler jeg så bare fif el instruktion i hvordan jeg reelt bruger den …ind til vider ligger den i sin smukke æske i køleskabet fordi jeg mindes at du har nævnt noget om det <3

  17/02/2021
 • Ingelise Rasmussen

  Min mand har netop fået en ansigtsbehandling – af mig Kald det bare en Prince-behandling, for min mand opsøger ikke en salon et eller andet sted, men foretrækker “hjemmespaen”. Jeg bruger i øvrigt produkter rettet mod mandehud fra Beauté Pacifique og Rituals. Han falder i søvn under behandlingen og sover gerne en times tid – sovebehandling tæller også

  17/02/2021
 • Jette B

  Jeg skifter mellem A, B og C vitamin masker fra PhFormula. Selvforkælelse er en vigtig ting for mig, mens alt er lukket.

  17/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Jette B, pHformula gør det så godt. Faktisk kan du også bruge EXFO som en rensende maske, men det ved du sikkert allerede.

   17/02/2021
 • ZS

  Tusind tak for de gode råd. Siden du nævner Oskia – jeg har læst om deres Isotonic Hydra-Serum i Matas-bladet. Den skulle sætte gang i hudens egen produktion af hyaluronsyre. Er det mon muligt, og hvilket stof gør det? Prisen for noget, der umiddelbart ligner et hyaluronsyre serum, er 690 kr. for 30 ml, så den skal da kunne noget ud over det sædvanlige. Men, kan den?

  17/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ZS, jeg er meget meget begejstret for det serum. Indholdet tæller (udover hyaluronsyre) alt fra ceramider til elektrolytter. Virkelig en flydende fugtmagnet på flaske. Prøv at send mig det claim med at hudens egen produktion af hyaluron sættes i gang, for det er nemlig noget, der sker nede i dermis.

   17/02/2021
 • Camilla

  Synes også at den fantastiske “at home facial” fra Dare To Care fortjener at blive nævnt. Der er forskellige variationer til forskellige behov og Line Friis er så dygtig.

  17/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Camilla, 1000 tak fordi du bringer din gode erfaring ind her. For du har helt ret, der er SÅ mange dygtige behandlere derude og virkelig mange spændende varianter af en professionel hjemmebehandling. Vi begynder at følge med udlandet og det er spændende.

   17/02/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.