Hvad jeg ville have gjort anderledes med A-vitamin

 

Hvad jeg ville have gjort anderledes? Begyndt tidligere helt enkelt. Ikke ventet til jeg blev 37.

Dog ikke som førsteprioritet, for på den plads troner ubetinget ønsket om at være stoppet noget før med det solmisbrug, der stod på i mere end to årtier.

Var jeg begyndt med A-vitamin tidligere end på min 37-års fødselsdag, så havde den enorme overbelastning, jeg udsatte huden for, fået en modspiller. En beskyttende antioxidantvirkning tilsat evnen til at trække modsat, når det gjaldt pigmentpletter, kollagen-nedbrydning og soltørre rynker.

Men jeg var i de forudgående år slet ikke motiveret for at rykke ind i skyggen – bevares … jeg kan huske, at vi jokede med sol og risiko for det, vi kaldte elefanthud. Men på samme måde som med pensionsopsparinger, så var det ikke noget, der vedkom os.

Det kom det så til. Endda seriøst og lige fra den lette ende med pigmentpletter til den alvorlige med hudkræft.

Og det er jo ikke fordi A-vitamin hverken er et under eller specielt gådefuld. Tværtimod. Der er tale om en stædig slider, der vil al hud det bedste. Og selv hvis du begyndte i dag, ville du ikke være færdig til jul med at læse den mængde uvildig litteratur, der findes på smørbart A-vitamin. Og det er én af grundene til min begejstring.

Visse typer og ikke mindst mængder af A-vitamin kan dog være en kras fætter for huden.

Det har derfor været afgørende for mig at finde en løsning på brug af A-vitamin, som får virkningen i hus (den balancerende, kollagenopbyggende, farveudjævnende – og ja udglattende om du vil), men på en måde, så ingen hud kommer i knibe. Og derfor er der valgt en duo med varianten retinyl palmitat (som huden i forvejen indeholder, men i dalende mængde, når UV-stråler tager deres luns) og af hydroxypinacolone retinoate, også kendt som Granactive Retinoid. Blandet i en parfumefri, ikke fedtende cremelotion og tilsat nogle af de ingrediensvenner, vi kender: beroligende niacinamid, barrierelappende ceramider & squalane og fugtmættende hyaluronsyre.

Det enkleste er at bruge Ansigtscremen om aftenen. På ren hud, der gerne må være en anelse fugtig. Brug en mængde, der svarer til størrelsen på en ært. Med følger altid et instrukskort, så du kan tjekke ind i forhold til, om du er nybegynder udi A-vitamin, til den tørre side, sarthudet eller måske ligefrem den avancerede type, der vil kombinere med frugtsyre og EGF.

Du finder Ansigtscremen her eller fysisk hos udvalgte hudlæger.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO JESPER JOHANSEN

19/09/2023
Få hudlægens sikreste kort
Hudlægens trumf mod rødme, fugtmangel og akne
24/09/2023
Hvad du roligt kan droppe, med mindre …
Hold i stedet øje med de her aktive kropsprodukter

Kommentarer

 • Andrea

  Hej Anette,

  Tak for dine fantastiske info om hud.
  Jeg døjer en del med en mild form for acne og selvom jeg har passet godt på min hud i de sidste 8-9 år så har jeg ikke nået dertil at have en acne fri hud. Og det er lidt irriterende!
  Selvom jeg bruger BHA og AHA, og 0,3% retinol 1-2 gange om ugen, så er det som om det er ikke noget, der virker.
  Jeg kan se, at min hud reagerer meget hurtigt på alt hvad jeg bruger. Har også prøvet at bruge en mild rutine i længere tid, men uden held.
  Har du nogle gode råd?
  Tak!

  30/09/2023
 • Birthe

  Hej Anette
  Tak for et hurtigt svar.
  Jeg har brugt A-vitamin, tror jeg i ca. 2 måneder konstant, før det brugte jeg den med fugtighedscreme under og ikke hver dag på grund af min hud. Jeg bruger C vitamin med spf om morgenen og ellers bare A- vitamincreme efter rens om aftenen.
  Er det normalt at rynker kan blive dybere ved brug af A-vitamin eller betyder det, at jeg skal stoppe med A-vitamin, fordi min hud ikke kan tåle den. Tak for hjælpen

  21/09/2023
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for gode ord og spørgsmål. Jeg er tilbage med respons i weekenden. 1000 tak for din tålmodighed. KH Anette

  21/09/2023
 • Birthe

  Hej Annette

  Tak for din fantastiske blog. Jeg har fået nogle linjer/Rynker ved siden af munden og jeg har brugt a- vitamincreme i et stykke tid nu for at minimere dem, men jeg synes bare at rynkerne bliver dybere. Gør jeg noget forkert ? Jeg har en meget sart hud, der ikke kan tåle ret meget.

  21/09/2023
 • Andreas

  Hurra for Ansigtscremen 🎉

  20/09/2023
 • Isabel

  Jeg ønsker mig virkelig, at du laver en A vitamin creme til kroppen med alt det gode i fra ansigtscremen 🙂
  Har du forslag til gode og effektive alternativer mens jeg venter?
  Jeg ved du har anbefalet D-Force fra Beauté Pacifique, men den er lidt for meget for mig, sådan på daglig basis

  20/09/2023
  • Majbritt

   Kan virkelig anbefale “Night Glove Regenerating Body Cream” fra Bodyologist

   20/09/2023
  • Tina

   Måske Skin-Smoothing Retinol til kroppen
   Fra Paula’s Choice kunne være noget ☺️
   Jeg har i hvertifald god erfaring med den

   20/09/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.