Få hudlægens sikreste kort

Lyt til dagens artikel her:

Hudlæge Johan Milling Holk Poulsen sender majoriteten af sine patienter hjem med besked om at fugtsikre deres hud inside-out noget bedre. ”Det gælder især hud, der lider af irritation, rødme og en tør og kompromitteret barriere,” siger han og afslører den lavpraktiske opskrift, der helt enkelt består af at prioritere omega3 indenbords og huske at bruge hudpleje, der fugtmætter.

Banalt? Måske, men ikke for alle er hans erfaring.

Fugtmætning opnår du ved at gå efter fugttiltrækkende ingredienser (som for eksempel hyaluronsyre eller glycerin) kombineret med noget, der forsegler. Det sidste mestrer lette planteolier (for eksempel jojoba- eller squalaneolie) – og typisk optræder de i en creme. Der er to måder at gøre det på: enten ved først at bruge fugtserum toppet med creme/olie eller ved helt enkelt at bruge en creme, der indeholder både fugtmætning og forsegling – bare husk, at den skal smøres på letfugtet hud.

Det er velkendt, at omega3 gør hud smidigere. Ifølge hudlægen er der mere at hente:

”Vi har i mange år vidst, at omega3 fedtsyrer er essentielle i forhold til at forebygge tør hud, herunder specielt børneeksem. Den nyere viden omkring omega3 er, at der også er tale om  antiinflammatoriske egenskaber, og netop derfor ser vi, at de store hudsygdomme som akne, rosacea, psoriasis og eksem har gavn af det. ”Omega 3 udgør sammen med kolesterolerne og ceramiderne hudens mørtel og dermed afgørende sammenhængskraft”, siger Milling og understreger, at der er forskningsmæssig opbakning, men at værdien også ses ved kliniske observationer.

”Mange vil gerne have et quickfix af en pille, når de kommer til lægen, men det er ikke løsningen her. At være flittig med fugtpleje og fiskeolie løser selvfølgelig ikke alle hududfordringer, men det løser mange,” lyder det fra Milling.

SNUP FORSKNINGEN BAG. Der er flere studier, som bakker ovennævnte op. Blandt andet her og her. Hudlægens kommentar til de to studier er, at ”det der står mellem linjerne, er, at der er al mulig god grund til at tage omega3.”

BONUS, DER FIK MIG TIL AT LYNKØBE TIL MINE BØRN: I weekenden havde Weekendavisen en artikel døbt Hjerne på skrump: ”Om hvordan manglen på særlige fedtstoffer er grunden til, at vores hjerner bliver mindre og mentale sygdomme galoperer frem.” Jeg blev dybt inspireret, for den stadfæster det, de fleste ved, nemlig at vi får for meget omega6 og for lidt omega3 – men at for meget af førstnævnte ligefrem fortynder effekten af omega3, vidste jeg ikke.

VIL DU VIDE ENDNU MERE? Du finder flere uddybninger her i forhold til den funktionelle hæmning af hudmæssige ballademagere, som omega3 kan bidrage med at få ro og kontrol over.

@beautyspace på INSTAGRAM

16/09/2023
Hud i peri-menopause og OA er fast arbejde, men …
Få hudlægens SOS, når peri- og overgangshormonerne raser
20/09/2023
Hvad jeg ville have gjort anderledes med A-vitamin
Sådan får du max ud af A-vitamin uden gener

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen
  REPLY

  1000 tak for alle gode ord. Jeg er tilbage med respons i weekenden. Tak for din tålmodighed.

  21/09/2023
 • Trine
  REPLY

  Kan du røbe hvilken bog de taler om bag betalingsmuren i artiklen Hjerne på skrump?

  20/09/2023
 • Anna Charlotte Møsting Krag
  REPLY

  Hej, Anette
  Tak for den super interessante artikel, og glæder mig til at læse evt. fortsættelser(?). Kommer der også noget om, hvor meget omega3 man dagligt skal ha’ indenbords, når man nu er vegetar og ikke spiser fisk?
  Sensommerhilsner/Anna

  20/09/2023
 • Birgitte Hougaard
  REPLY

  Super spændende læsning, i bare super i to
  Glæder mig til, hvilken Omega3 vi skal tage, om der kommer nogle emner. Lyder også dejligt der kommer et skriv, om kropscreme med A-vitamin. Dejlig dag kh. Birgitte Hougaard❤️

  20/09/2023
 • Ane
  REPLY

  Super interessant – fortsat gerne med mere om samme emne 🙂

  20/09/2023
 • Mette Søltoft
  REPLY

  Kære Anette, Du beriger og beriger med din store viden 😘… Og med skarpe kritiske øjne pløjer du dig gennem det ene forskningsstudie efter det andet, for bagefter at serverer konklusionerne for fødderne af os der ikke selv formår/ orker at tage teten. TAK ♥️ I det lys er følgende kommentar derfor grådig og utaknemlig😘 Men sig mig, hvad blev der af opfølgningen på din cliffhanger fra 12 september: “Mange har efterlyst A-vitamin til kroppen, og det er lige præcis, hvad du skal få et par gode eksempler på sammen med ét, du roligt kan springe over. Det tager vi i morgen.”??? Jeg er så nysgerrig efter dit bud og om det min kommer…. 🤩Jeg har allerede plaget dig om at lave Ansigtscremen i udgaven “Kropcremen”, men den var du ikke helt med på. Kunne du ikke ryste navnet på et alternativt kropsprodukt ud af ærmet… ?🙏🫶😘 Mange hilsner fra Mette

  20/09/2023
   • C
    REPLY

    Hej.

    Hvis man vil bruge a vitamin om aftenen i vinterhalvåret – bør man så blive en, som konsekvent går med spf dagligt?

    Eller gælder det fortsat, som du plejer at skrive: at ikke alle behøver gå med spf om vinteren.

    Jeg tænker nok også lidt over, hvor lysfølsom man bliver af a vitamin.

    20/09/2023
  • Anni
   REPLY

   Jeg anbefaler i mellemtiden forsigtig Bodyoligist Night Glove Regenerating kropsmøre, som Anette før har skrevet om.
   Desuden er jeg også ret glad for Beauté Pacifique D-Force Body Creme, som også indeholder A.

   Venligst
   Anni

   20/09/2023
 • Anja Olsen
  REPLY

  Hvilken omega 3 skal men så vælge?

  20/09/2023
 • Ida Østergård
  REPLY

  Han er bare god, ham Johan Milling 👏 mange tak for den interessante artikel,

  19/09/2023
 • Mille
  REPLY

  Hvordan er man stillet med en vegansk alge-olie, der også burde indeholde de samme ting? Jeg tager en vegansk olie, fordi jeg simpelthen kæmper med at finde ordentlig fiskeolie, og samtidig spiser jeg hver uge torskerogn, røget laks, tun på dåse, makrel og laks fra Skagen Foods som er certificeret økologisk (farvestoffer m.m. er ikke i det) og bæredygtigt fanget. Min olie er specifikt denne -https://www.med24.dk/kosttilskud/olier/fiskeolie/omniomega-epa-gla-plus-120-kaps

  På forhånd mange tak. <3

  19/09/2023

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.